Site İle İlgili Tavsiyeleriniz


Erdem SekerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 819
Erdem SekerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2013 16:16
[QUOTE=arudacool]Değerli akvaryum forum yöneticileri son zamanlarda karides ve kerevit beslyen arkadaşların çoğaldığını görmekteyim.Acaba forumda bu konular için bir başlık açılabilirmi. [/QUOTE]

Ayrı bir başlık açılması gerçekten daha güzel olcağını düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mustafa KısacıkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/10/2007
İl: Malatya
Mesaj: 274
Mustafa KısacıkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2013 16:35



[QUOTE=doguse] Her ne kadar sitenin konu içeriğiyle bir alakası olmasa da; sitede Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ile ilgili bir bölüm olması gerektiğini düşünüyorum.
Ayrı bir bölüm yapılamasa bile, "Forum dışı konular" bölümünde; kan grupları, sigarayı bırakmak,... vb konular gibi sabit bir konunun açılmasının iyi olacağı kanaatindeyim.
Bu başlık altında herhangi bir siyasi muhabbet olmaksızın, paşamızın sözleri, videoları, resimleri,... gibi görsel ve yazılı paylaşımlar yapabiliriz.
Saygılar.

* Forumda zaten böyle bir bölüm mevcut ise kusura bakmayın, aradım fakat bulamadım.
[/QUOTE]


             Bence  hiçbir siyasi akım veya siyasi kişilikle ilgili yazı veya bölüm açılmaması gerekir. Forum dışı konularda akvaryum hobisi dışında konular da paylaşılabiliyor elbette. Ancak siyaset veya siyasi liderler biraz farklı bir durum arz ediyor. Gerek oluşturacağı gergin ortam, gerekse sadece bazı görüşler ve liderlerle ilgili bölüm açılmasının diğer görüşte olan insanlara haksızlık anlamına gelmesi, bu türden bir uygulamayı forum açısından oldukça tehlikeli kılar. Zira siyasi görüşler kişiden kişiye binlerce varyasyon gösterdikleri ve çok çok hassas konular oldukları için foruma fayda getirmediği gibi tartışma ve kavga yaratır. Pek tabi herhangi bir siyasi görüş veya lider, onu seven biri tarafından, "her yerde kabul edilmesi ve benimsenerek itiraz görmemesi gereken bir görüş veya lider, hatta siyaset üstü bir kişilik" gibi algılanır, ancak siz de takdir edersiniz ki farklı düşünenler her zaman vardır ve olmalıdır da. Bahsettiğiniz konularla ilgili çok sayıda site var, bu tür paylaşım ve yazıları ilgili forumlarda takip etmekte fayda var. Örnek verilecek olursa eğer böyle bir bölüm açılırsa ben de başka liderlerle ilgili talepte bulunacağım, benden sonra da pek çok talep gelecektir ve bunun sonunun nereye varacağını az çok tahmin edebiliyorsunuzdur.
mico2013-03-10 16:42:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RüzdilÇevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2009
İl: Ankara
Mesaj: 182
RüzdilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2013 23:56
Atatürk  ile  ilgili  bölüm  olmalı mı  olmamalı mı  derseniz  olmasına  gerek yok  derim,  ancak  itiraz eden  arkadaşlar  Atatürk'ü  sadece  siyasi  bir  kalıpla  özdeşleştirme  yaparak  örneklemeleri  doğru değildir,  çünkü  Atatürkü    sevenler  için  yukarda  okuduklarım  yaptıklarını  küçümsemek  gibi   algılanacaktır. Nedenide  basit,  hangi  liderki  yaptıklarını ortaya   koyup  birebir  kıyaslayıp  denktir  diyebileceksiniz  merak  etmekteyim  kendi  adıma. Kimse  kusura  bakmasın,  herkesin  lideri  olur,  hiç  biri  Atatürk  olamaz,  adamı  sevin  sevmeyin,  en  azından  yiğidi  öldürüp  hakkını  verin.

Kendi  adıma  dünyaya  az  gelmiş  gerçek  dehalardan  biri  olduğunu  düşünürüm,  ancak  bu  kadar  çok  kendi  halkınca  linç  edilmiş  başka lider  var mı  merakta  ederim. Neyse  her  insan  kendi  değerini  yaşamıyla  belirler.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mustafa KısacıkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/10/2007
İl: Malatya
Mesaj: 274
Mustafa KısacıkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 01:33
[QUOTE=Rüzdil]Atatürk  ile  ilgili  bölüm  olmalı mı  olmamalı mı  derseniz  olmasına  gerek yok  derim,  ancak  itiraz eden  arkadaşlar  Atatürk'ü  sadece  siyasi  bir  kalıpla  özdeşleştirme  yaparak  örneklemeleri  doğru değildir,  çünkü  Atatürkü    sevenler  için  yukarda  okuduklarım  yaptıklarını  küçümsemek  gibi   algılanacaktır. Nedenide  basit,  hangi  liderki  yaptıklarını ortaya   koyup  birebir  kıyaslayıp  denktir  diyebileceksiniz  merak  etmekteyim  kendi  adıma. Kimse  kusura  bakmasın,  herkesin  lideri  olur,  hiç  biri  Atatürk  olamaz,  adamı  sevin  sevmeyin,  en  azından  yiğidi  öldürüp  hakkını  verin.

Kendi  adıma  dünyaya  az  gelmiş  gerçek  dehalardan  biri  olduğunu  düşünürüm,  ancak  bu  kadar  çok  kendi  halkınca  linç  edilmiş  başka lider  var mı  merakta  ederim. Neyse  her  insan  kendi  değerini  yaşamıyla  belirler.

Saygılar...
[/QUOTE] 
     İşte benim bir önceki mesajımda yazdığım ve anlatmak istediğim şey  tam da sizin yazdığınız durumdur. Diğer mesajımdan alıntı yaparak tekrarlamak istiyorum:
[QUOTE=Mustafa Kısacık] 
           Pek tabi herhangi bir siyasi görüş veya lider, onu seven biri tarafından, "her yerde kabul edilmesi ve benimsenerek itiraz görmemesi gereken bir görüş veya lider, hatta siyaset üstü bir kişilik" gibi algılanır, ancak siz de takdir edersiniz ki farklı düşünenler her zaman vardır ve olmalıdır da. Örnek verilecek olursa eğer böyle bir bölüm açılırsa ben de başka liderlerle ilgili talepte bulunacağım, benden sonra da pek çok talep gelecektir ve bunun sonunun nereye varacağını az çok tahmin edebiliyorsunuzdur.
[/QUOTE]
         Anlatmak istediğim şey; içimizden herhangi biri, bir lider hakkında "dünyanın tartışmasız en iyi lideri en başarılı kişiliği" şeklinde düşünüyor diye diğerleri de böyle düşünüp kabullenmek zorunda değildir. Yani içimizden hiç kimse, ister düşüncesinde haklı olsun ister haksız, bir liderin düşüncelerine inanıyor diye diğer üyelere üstün değildir ve hiç bir şekilde diğer üyeler için katı bir şekilde uygulanan "siyaset yapılamaz" kuralından muaf tutulamaz.





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RüzdilÇevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2009
İl: Ankara
Mesaj: 182
RüzdilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 01:50
Yanlış  anlaşılmalar   yanlış  anlatımlardan  doğar  Mustafa  Bey. Zaten  olmamalı  demişim, muaf  tutulmalıda  dediğimi  sanmıyorum,  ancak  itirazınıza  itirazım  nettir. Siz  ilk  mesajınızı  gözden  geçirirseniz  Atatürkü  sevenleri  rencide  edebilecek  şu  cümleyi  atlıyorsunuz,  Atatürk  sadece  siyasetçi  ve  siyasi  bir  görüş  temsilcisi  değildir  ki  bu  şekilde  yazarak  haketmediği  bir  konuma  indirgiyorsunuz(sevenlerine  göre). Bu  dar  kalıpla  örnekler  ve  birilerine  eşitler  tarzda  yazarsanız  tepkiside  olur.

Yani  dediğinizi  önce  yapan  kendinizsiniz. Bunu  anlatabildiğimi  umarak  saygılarımı  sunuyorum  herkese.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mustafa KısacıkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/10/2007
İl: Malatya
Mesaj: 274
Mustafa KısacıkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 11:33
[QUOTE=Rüzdil]Yanlış  anlaşılmalar   yanlış  anlatımlardan  doğar  Mustafa  Bey. Zaten  olmamalı  demişim, muaf  tutulmalıda  dediğimi  sanmıyorum,  ancak  itirazınıza  itirazım  nettir. Siz  ilk  mesajınızı  gözden  geçirirseniz  Atatürkü  sevenleri  rencide  edebilecek  şu  cümleyi  atlıyorsunuz,  Atatürk  sadece  siyasetçi  ve  siyasi  bir  görüş  temsilcisi  değildir  ki  bu  şekilde  yazarak  haketmediği  bir  konuma  indirgiyorsunuz(sevenlerine  göre). Bu  dar  kalıpla  örnekler  ve  birilerine  eşitler  tarzda  yazarsanız  tepkiside  olur.

Yani  dediğinizi  önce  yapan  kendinizsiniz. Bunu  anlatabildiğimi  umarak  saygılarımı  sunuyorum  herkese.
[/QUOTE]

         Böyle bir bölümün olmaması gerektiği konusunda hemfikiriz. Hemfikir olmadığımız nokta farklı. Elbette ki kimseye hakaret etme veya rencide etme hakkımız yok. Hele ki o kişi milyonlarca insan tarafından çok sevilen ve sonsuz saygı duyulan bir lider ise daha da dikkatli olunmasında fayda var. Ancak rencide etmek gibi bir durumla itham edilmem beni üzmüştür. Bu konuda gösterdiğim hassasiyeti size anlatmak isterim. Dediğinizi yaptım ve mesajlarımı gözden geçirdim ama sizin bahsetmiş olduğunuz gibi rencide edici bir ifade bulamadım, eğer benim dikkatimden kaçan ve sizin yakaladığınız bir ifade varsa alıntı yaparak belirtirseniz ben de düzeltmiş olurum. Benim bulabildiğim tek ifade "siyasi lider". Ha bu yeterli görülmeyip yanına bir paragraflık methiye düzmediğimiz zaman hakaret olarak algılanıyorsa o başka tabi. Kusura bakılmasın ama o zaman ben de benim için önemli liderler için aynı şeyleri beklerim. Benim sevdiğim ve benimsediğim liderler başkalarının sevdiği ve benimsediği liderlerden daha aşağı değildir. Nasıl ki siz "siyasi lider"  ifadesini rencide edici olarak görüyor ve insanları  uyarıyorsanız o zaman diğer liderler için de aynı şeyi uygulamanız gerekir. Ha benim görüşüm diğerleriyle bir tutulamaz, benim görüşlerime ayrıcalık tanınmalı, diğer insanların önemsediği liderler için rahatlıkla kullanılabilen "siyasi lider" ifadesi bile konu benim görüşlerim olunca rencide edici olarak kabul edilmesli diye düşünüyorsanız durum değişir tabi. Sizin de parantez içinde belirttiğiniz gibi "siyasi lider" ifadesi "sevenlerine göre" rendice edici olarak görülebilir, ama burada olay genel konuşma ve ahlak kurallarına göre işler, birilerinin görüşleri nedeniyle diğerlerine eşitlenemez üstün üyeler olmaları şeklinde işlemez . "Birilerine eşitler tarzda yazarsanız tepkisi de olur" demişsiniz yukarıdaki yazınızda. Yani şunu mu demek istiyorsunuz; benim benimsediğim lider başkalarının benimsediği liderlere eşitlenir tarzda konuşulamaz, eşitler  tarzda  yazarsanız  tepkisi de olur, benim görüşlerim başkalarının görüşlerine eşitlenir tarzda konuşulamaz, eşitler  tarzda  yazarsanız  tepkisi de olur. Kusura bakmayın ama bal gibi de eşitlerim, ne sizi ne de sizin görüşlerinizi diğerlerine eşitlenemez üstün ayrıcalıklılar olarak kabul etmemizi beklemeyin.

           Şunu da söylemeden geçmeyeyim: Herkes gibi benim de bir dünya görüşüm var ancak  benim görüşlerimle ilgili kutsallık derecesinde herkesin tartışmasız kabul etmeye mecbur oldukları gibi bir iddiaya sahip değilim ve ister böyle bölümler açılsın ister açılması ben kendi görüşlerim ile ilgili bölüm açılmasını talep etmek yerine hiçbir şekilde siyasete girilmemesi için görüş bildireceğim.

          Daha böyle bir bölüm açılmalı mı açılmamalı mı konuşmasının nasıl tartışmalara yol açtığı ortada. Böyle bir bölüm açılınca neler yaşanacağının takdirini yönetime bırakıyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.TunaÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/08/2012
İl: Ankara
Mesaj: 3395
M.TunaÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 14:10
Şimdiden böyle bir ufak tartışmanın çıkmasından dolayı üzüntü içerisindeyim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RüzdilÇevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2009
İl: Ankara
Mesaj: 182
RüzdilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 14:42
Mustafa  Bey,  uzasın  istemem  ancak  uzayacak,  hiç  hoş  olmayan  bir  tutuma  doğru  gidiyoruz,  polemik. Mesajımda  işinize  gelen  cümleyi  büyük  harfle  alıp  renklendirip  gözümüze  sokup  üzerine  yoğunlaşmışsınız,  nedense  bir  cümleciğimide  küçücük  harflerle  alıntılayıp  dikkatlerden  kaçırmışsınız.

 "Benim  hiç  bir  kutsalım  yok",  bu  cümle  anlayana  çok  şey  anlatır.Konu  kişisel  değil,  bunuda  unutmayınız.Güzel  bir  atasözünüde  önceden  eklemiştim,  "yiğidi  öldür  hakkını  yeme",  ve  buyrun Atatürke  eşitleyeceğiniz  yaptıkları  ile  bir  adet  lider  sunun  demiş  idim. Bu  genele  idi  siz  özele  indirgediniz  haklı  olarak  çünkü  sizin  mesajınıza  ithafen  yazılmış  idi. Methiyeler  düzme  konusuna  gelince,  buyrun  hakedene  hakettiği  methiyeyi  dizin,  insanlık  adına  güzel  bir  şey  bırakmış  ortak  bir  değer  ise  lider  dediğiniz" yiğidi  öldürür  hakkını  yemem"  yeterki  duygusal  değil  gerçekçi  olsun  dayanağı.

Yineliyorum  Atatürk  gibi  insanlar  sadece  siyasi  yönü  olan  dar kalıp  liderlere  benzetilemez,nedenide  insanlık  tarihinde  yaptıklarıyla  kendi  ülkesinin  sınırları  dışında  dahi  saygı  görecek  işler  yapanlar  yer  alır,  gerisi  sadece  destekleyen  fanatiklerin  dilinde  kalır.  O  seviyede  tutulamaz;  siz  tutarsınız,  bal  gibide  tutarsınız,  kim  engel  olurki  size,  bakın bu  konudada  hemfikiriz.

Sevenlerini  rencide  etmeyeceksek, bununda  ilk  yolu  kimseyle  karşılaştırma yapmamaktan  geçer,  çünkü  yaptığınız  karşılaştırma  sevenlerine  göre  rencide  edicidir  sözümü  aynen  yineliyorum. Siz  veya  başka  biri Atatürkü  sevmeme  hakkına  sahipsiniz;"Eşdeğerini ortaya   koyamadığınız    bir  değeri  eşdeğeri  olmayanlarla  kıyaslama  yapabilir  miyiz?"   onun  kararınıda  size  bırakıyorum(kendi  kutsalınız  yada  değer  anlayışınız  olarak  düşünün  ki  bakalım  incinir misiniz?İncinmez  iseniz  sorun  yok.)


Önceki  mesajımdaki  şu  bölümüde  tekrarlamak   istiyorum  izninizle

"Kendi  adıma  dünyaya  az  gelmiş  gerçek  dehalardan  biri  olduğunu  düşünürüm,  ancak  bu  kadar  çok  kendi  halkınca  linç  edilmiş  başka lider  var mı?  merakta  ederim. Neyse  her  insan  kendi  değerini  yaşamıyla  belirler. "

Bu  arada  ayrıcalık  beklemiyorum kendime, Atatürk  gibi  insanlar  içinde  ayrıcalık  beklemek  yada  başkalarından  üstün  görmek  gibi  kaygım  yok.Sizdende  böyle  bir  beklentim  olmadı.   Atatürk  yaptıklarıyla  kendi  değerini  ve   ayrıcalığını  yaratalı  yıllar oldu. Yani  seveni  ile  yücelmez,  yereniyle  batmaz.

Sanırım  aynı  tekrarlar  olup  uzayacak, cevap  hakkını  size  bırakıyorum,  ricam  mesajlarımı  yukardaki  gibi  alıntılamayın,  çünkü  bu  tür  yazışma  bizi   tartışmaya ve   kişisel  demogojiye  götürür  konuları.

Buraya  son  mesajım  olsun,  asıl  amacı  dışına  taştık  bölümün,  herkesten  bu  anlamda  özür  diliyorum.
Saygılar....
Rüzdil2013-03-11 15:09:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LIGHTNINGÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]7864,1[/B] [C]2,2,21216[/C]
Kayıt: 28/01/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1577
LIGHTNINGÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 14:57

Ortak hobimiz için bir araya geldiğimiz bu platformda, bu tip konular birbirimizi üzmekten öteye gitmemiştir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 15:27
Arkadaşlar, bu işin çözümü basit:
Önce konu şu an varolan bölümlere göre bir yere açılır. Daha sonra yönetimden bunu sabitlemesi ya da ayrı bir bölüm haline döndürmesi talep edilir. Karara bağlanınca işleme alınır.

Atatürk konusuna gelince, Türkiye'deysen ve Türk'sen ATATÜRK... Bunun ötesi yok.
Bu ülkenin kurucusu, kurtarıcısı, özel bir kişi için elbette farklı yaklaşım olacaktır.
Aynı yaklaşım farklı ülkelerde farklı kişiler için ele alınabilir.
Aslında hepimiz aynı şeyleri farklı tarzlarda söylüyoruz veya düşünüyoruz.
Biz Türk olduğumuz ve Türkiye'de yaşadığımız için ATATÜRK'e gelecek her olumsuz yoruma ya da sıradan yaklaşıma tepki vermemiz normaldir.

Bunlardan dolayı, tartışmaya dönmemesi için, aynı zamandayerin de burası olmadığından daha fazla yorum yapmamakta fayda var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

deliofluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 484
deliofluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2013 11:44
Akvaryum.com Forum : Tanıtım Forumları : Akvaryum Tanıtımı

Kısmında "Canlı Doğuran Akvaryumları" diye bir alt başlık açılması daha güzel olur. Bir bitkili ve canlı doğuran takipçisi olduğum için bu öneriyi sunma ihtiyacı duydum.

Malawi, Tanganyika ve Japon balığı başlıkları ayrı olduğu gibi Canlı Doğuranlar Tanıtım bölümü de olmalı bence. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sorceresÇevrimiçi

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,108164[/C] [C]2,2,108164[/C] [B]13373,3[/B]
Kayıt: 05/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 4092
sorceresÇevrimiçi
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2013 10:12
Selamlar. 
Bir hususda fikir beyan etmek istiyorum. Şuan ki güncel site reklamı "Deep Sea Pet Center" ' ın üzerine tıklayınca sayfa doğrudan oraya gidiyor. Olması gereken ise tıkladığımızda yeni bir pencerede açılması. Çünkü fare'nin orta tuşu ile de farklı pencerede açılmıyor, ayrıca "sağ tık - yeni pencerede aç" seçeneği de çıkmıyor.
Ufak bir detay ama önemli.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mmetinnÇevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2007
İl: Bursa
Mesaj: 19
mmetinnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2013 10:38
Merhabalar ben satış ilan larının resimli olması gerektiğini düşünüyorum. İlanlar bölüm üne girdiğimde ilanın fotoğrafı orada görünmeli bana göre. Böyle bir çalışma nız olabilrse memnun olurum. Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GörkemÖzdemirÇevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 477
GörkemÖzdemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2013 10:40
[QUOTE=mmetinn]Merhabalar ben satış ilan larının resimli olması gerektiğini düşünüyorum. İlanlar bölüm üne girdiğimde ilanın fotoğrafı orada görünmeli bana göre. Böyle bir çalışma nız olabilrse memnun olurum. Teşekkürler.[/QUOTE]

İlan verirken zaten resim ekleyebiliyorsunuz. Bu nedenle de resim eklenmiş ilanları görebiliyor olmalısınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir