ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
delioflu
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Haziran 2011 11:33
Son Ziyaret:
12 Kasım 2021 14:58
Toplam Mesaj:
484 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emirhan Ömeroğlu
Doğum Tarihi:
16 Aralık 1988
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

55 litre Japon Trabzonspor

SON 10 MESAJI

Böcek Mi Balık Mı Nedir Bu?
[QUOTE=BeyzPl]Büyük bir ihtimalle balık kenesidir. Parazittir ve balığa zararı var. Kurtulma yollarını araştırmanız lazım. [/QUOTE]

Şu an balıkta değil zaten. Hatta akvaryumda bile değil. Diğer balıklarda görmedim şimdiye kadar.

Peki akvaryuma bir şey yapmam lazım mı?

Akvaryum sıfır kurulum. İlk kez bugün balıkları koyduk.

[QUOTE=darkaura][URL]https://www.akvaryum.market/balik-biti/[/URL]

Balık biti (Argulus) akvaryumlarda çok sık görülmese de, süs havuzunda yaşayan balıklar için tehlike arz eden kabuklu bir canlıdır. Süs havuzlarında yıl boyunca görülebilir. Yavruyken çil olarak algılanabilir, ancak büyüdükçe bir parazit olduğu daha kolay anlaşılır. Yarı saydam oluşu görülmesini zorlaştırır. Tamamen büyüdüğünde 3-4 mm boyunda olur. Bir balıktan diğerine geçerek hayatını devam ettirir. Ancak konak bulamazsa uzun süre hayatta kalamaz. Dişisi erkekten genellikle daha büyük olur. Akvaryuma ya da süs havuzuna yeni balıklarla ya da bitkilerle beraber gelir. Yaşam döngüsü sıcaklığa bağlıdır ve 40 ile 100 gün arasında değişiklik gösterir. 15 santigrat derecenin altında hayatını kaybeder.

Balık Biti
Balık Biti (Argulus – Balık Kenesi)
Parazit iğnesini balığın vücuduna batırıp vücuduna enzim enjekte eder. Balığın dokusu enzimin etkisiyle sıvılaştığında emer. Bunun tekrarlı olarak gerçekleşmesi neticesinde balığın vücudunda iltihaplanma oluşur. Asıl sıkıntı bundan sonra başlar. Balık bitinin ayrıldığı bölgeye yerleşen bakteriler yaralara neden olur. Parazite maruz kalan balık kendini etrafa sürtmeye başladığından, pul kaybı yaşar ve yüzgeçlerinde yaralanma olur. Çok miktarda balık bitine maruz kalan balık kan kaybından ölebilir.

Balık kenesi olarak da bilinen balık biti, yumurta ile ürer. Çiftleşme konak balığın üzerinde gerçekleşir. Yumurtalar havuzdaki bitki ve dekorların üzerine bırakılır. Bu yumurtalar kış boyu hayatta kalabilir. Bahar gelip havalar ısındığında, balık biti yavruları yumurtasından çıkar ve yeni kurbanlar aramaya başlar. Birkaç gün içinde kendisine kurban bulamayan yavrular hayatını kaybeder.

Balık Biti Tedavisi
Tedavi için balık biti ilacı kullanmak yeterli olur. Ancak doğru dozda ve sıklıkta kullanılması, ilacın üzerindeki kullanım talimatlarına riayet edilmesi gerekir. İlacın parazit yumurtalarına etkisi olmaz. Bu yüzden bir hafta sonra tekrar uygulanmalıdır. Genellikle 1 hafta aralıklarla 4 dozda kullanılır. Bu demek oluyor ki, ilacı 1 ay boyunca kullanmak gerekir. İlaç havuzun her tarafına yayılmalıdır.

Balık biti hastalığı daha çok renkli sazanlarda ve japon balıklarında görülür. Balık bitine maruz kalan balık aşırı stresli olur. Parazitten kurtulmak isterken dekorlara sürtünme, sudan sıçrama, dibe dalma ve kendi etrafında dönme gibi agresif davranışlar sergiler. Beyaz benek hastalığı ve bakteriyel enfeksiyonlar da dahil olmak üzere birçok ikincil enfeksiyon ortaya çıkabilir. Duruma müdahale edilmeyecek olursa, parazite maruz kalan balıkta aşırı kilo kaybı görülür.

Sık Sorulan Sorular
Balık biti zararları nelerdir ?
Parazit balığın vücudundan beslenerek zayıf düşmesine neden olur. Açtığı yaralara yerleşen bakteriler ve mantarlar enfeksiyonlara neden olur. Tedavi uygulanmadığında balık ölümleri gerçekleşir.[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim. Balığa çok zarar verdiğini düşünmüyorum şimdilik. Takipte olacağım. İlk defa karşıma çıktı. Yeterli bilgiler makalede mevcut.
Böcek Mi Balık Mı Nedir Bu?
Arkadaşlar bugün akvaryumdan Japon balığı aldık. Balıkları akvaryuma taşırken birisinin kuyruğunda böcek gibi bir şey farkettim ve onu akvaryuma taşımadım temizleyeyim derken birden kendisi balığın kuyruğunu bıraktı. Balığı akvaryuma koydum ve o böceğin videosunu gönderiyorum şimdi.

Drive olarak link bırakıyorum. Müsait olan bilen bakıp cevaplarsa sevinirim. Ben daha önce karşılaştığımı hatırlamıyorum.

https://drive.google.com/file/d/1tx3rOAi62jFs1JsY6OHMz1eE5a1kG-vy/view?usp=sharing

Buraya video yükleme işini yapamadım. O yüzden link bırakıyorum.

Teşekkürler.
200 Litre Akvaryumda Beta Besleme Hakkında
[QUOTE=eakin]
Açıkçası hayvanı tam alıştırıp sonra taşımak?? Sonuçta dirençli bir hayvan sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
Ancak 2beta konusunda litreye güvenmeyin hele ki saklanma yerleri az bitki yok, direk birbirlerini görecek ve dalaşacaklardır.
Filtresiz ısıtıcısız bakmak bana açıkçası biraz acımasızlık gibi geliyor, ki sizin elinizde var ısıtıcıyı bağlayın eziyet olmasdın hayvana, hacminiz ise filtrasyon ve canlı yükü konusunda sizin yanınızda, irice bir üretim/pipo filtresi işinizi görecektir diyedüşünüyorum.[/QUOTE]

Merhabalar,

Taşınma konusu net değil haber bekliyorum. Olursa 3 aydan önce olmaz zaten.

Isıtıcı çalıştırmayacağım demedim. Sadece Hava motoru ve dış filtreyi çalıştırmasam nasıl olur diye sormuştum. Pipo filtreyi önerdiler ve onu da daha önce hiç kullanmadım araştırıp yapabileceğimi söyledim.

Yani ben buraya fikirlerinizi almaya geldim. Şöyle yapacağım böyle yapacağım demiyorum. Buradan çıkaracağımız sonuç ile bu işe kalkışmayı düşünüyorum.

Teşekkürler. [:)]
200 Litre Akvaryumda Beta Besleme Hakkında
[QUOTE=Ferhat Özarslan]Ne zaman taşınacaksınız acaba hayvan aldıktan sonra tam alıştığı zaman taşınacaksanız hiç almayın daha iyi. Boşuna strese sokmayın hayvanı.[/QUOTE]

Taşınma işi Haziran ayının sonu en erken. Bu da kesin değil. Şöyle ki Lojmana başvurdum %80 çıkması muhtemel, ama çıkmayabilir de. Taşındıktan sonra da akvaryum kuracağım zaten.
200 Litre Akvaryumda Beta Besleme Hakkında
[QUOTE=görkem_]Benim aklımda şöyle bir kurulum var: Akvaryum hacmi sizinkinden biraz daha düşük, yükseklik yukarıda söylendiği gibi 30 cm civarı, genişlik olarak 50 cm'yakın bir akvaryumda; bir adet erkek betta, 5-6 adet dişi betta, 15-20'li bir rasbora sürüsü, hatta bulabilirsem bir kaç tane dario dario atmak istiyorum içine...Bitkilendirme olarakta dayanıklı güneydoğu asya bitkilerinden kırmızı ve yeşil tonlarında olanlardan düşünüyorum. Bitkilerin arkasına saklanan küçük bir pipo filtreylede akvarayum yüzeyini çok az hareketlendirmek yeterli olacaktır. Böyle birşey var aklımda umarım hayata geçirebilirim.[/QUOTE]

Çok güzel betimleme yaptınız [:)]

Taşındıktan sonra bu dediğiniz gibi bir akvaryum kurarım. Zaten önceki kurulumların hepsinde canlı bitki vardı.

Beta'nın saklanması için Dekoratif taşlar kullansam balığa zararı olabilir mi? İlla bitki olmak zorunda mı?
200 Litre Akvaryumda Beta Besleme Hakkında
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. [:3]

Daha önce canlı bitki ile çok uğraştım ama şimdi niyetim yok açıkçası.

Taş gibi dekoratif şeyler koymaya da gerek yok sanırım? Sadece kum ve 200 litrelik bir akvaryum.

Pipo filtre işini düşünebilirim. Daha önce hiç kullanmadım nasıl kullanılır onu da bilmiyorum gerçi. Benim evde bulunan hava motoru baya kuvvetli akvaryumu hareketlendiren cinsten.

Peki bu sayıyı 2 Beta yapsam nasıl olur? Büyük tankta pek sıkıntı olmaz gibi geliyor ama emin değilim pek.

Her şeyi netleştiremiyorum kafamda şimdilik. Araştırmaya düşünmeye devam.

Cevaplarınızı yine bekliyorum [8)]
200 Litre Akvaryumda Beta Besleme Hakkında
Merhaba arkadaşlar,

Taşınma durumlarından dolayı akvaryumu boşalttım balıkları verdim. Akvaryum evde boş vaziyette duruyor. Boş durması içime sinmiyor. Taşınma durumu olduğu içinde yeni macera aramak istemiyorum fakat;

[B]200 litrelik[/B] akvaryuma [B]Beta [/B]koyarsam nasıl olur? [B]Hava motoru[/B] ve [B]Dış Filtreyi [/B]çalıştırmak istemiyorum. Tasarruf diyelim.

Bu konu da bilgilerinize ihtiyacım var. Akvaryum Beta'ya büyük gelebilir mi? Hava motorunu ve dış filtreyi çalıştırmamak sorun çıkarır mı?

Cevaplarınızı bekliyor olacağım. Teşekkürler. [:3]
Canlı Doğuranlar için 'İlginç' Yavruluk Çalışmam
Kaliteli bir fotoğraf makinam olsaydı Yavruların resmini çekmek isterdim. İçinde ve Etrafında dolaşanların.

Yavrular Siyah Moly yavrusu Kum da siyah olunca gözle anca fark ediliyor. Gerçi baya büyüdüler.


Tavsiyeleriniz için teşekkürler. :)
Canlı Doğuranlar için 'İlginç' Yavruluk Çalışmam
Konu pek ilgi görmedi ama ben gözlemlerimi yazayım tekrardan.


Dün gece uzun uzun takip ettim öncesinde de takip ettim. 15 kadar yavruyu yavruluğa almıştım. 10 tane kadarı da Yapmış olduğum Doğal Yavruluğun içindeydi.

Doğal Yavruluğun içinde olan yavrular artık dışarıda rahat rahat geziyorlar çok keyifli gibiler. Hatta çok da güzel bir görüntü oluyor kaçma gerektiklerinde hemen Doğal Yavruluğa sığınıyorlar. 

Planlarıma göre bu Cuma günü Yavruluktaki yavruları serbest bırakacağım onlarda Doğal Yavruluğu keşif ederlerse çok güzel olur. 

Bu doğal yavruluktan bir tane daha yapmayı planlıyorum. 

Fakat bu malzemeyi nereden bulabilirim bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim. 

Teşekkürler
Canlı Doğuranlar için 'İlginç' Yavruluk Çalışmam
Dün balıklarım yavruları Yasin abi.

Muhteşem bir sonuç elde ettim. Allah nazarlardan saklasın şu an yavrular ilahi bir şekilde yaptığım şeyin içerisinde saklanıyorlar. 

Kesinlikle tavsiye ederim. 

Etrafını bitkilendirmek şart.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.