Ticari Sıvı Ve Misket Gübre


timur ekerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/11/2009
İl: Antalya
Mesaj: 1142
timur ekerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 12:19
Tevfik bey  madde yoğunluğu- fiyat kıyaslaması yapmış. Oysa fiyat-performans kıyaslaması yapılmalıydı.
Önemli bir rol oynayan şelatlayıcılardan bahsedilmemiş.
Eleştiri yanıltıcı, çünkü sonuç olarak kara veya salon bitkileri için üretilmiş
bir ürünün en avantajlı seçenek olduğuna işaret ediyor.
Bu tür ürünlerin akvaryum yaşamına ne gibi zararlar verebileceğini kestirmek zor olmasa gerek.
Yerli ve yabancı forumların bu tür eleştirilerle dolu olduğu çok doğru..
Böyle çalışmaların daha çok "Forum özel üyeleri" veya "Uzman Akvaristler" gibi bu hobiye hakim, ciddi emekler harcamış kişilerin işi olması gerektiğinini düşünüyorum.
Tevfik beyin Tunç bey ile olan tüm yazışmalarını okudum. Bütün yazışmaları göz önünde bulundurduğumuzda çıkan sonuç, Tevfik beyin Tunç beye kızgın olduğu ve bu yüzden de bu eleştirisinde kötü niyetli bir yaklaşım içinde olduğu kanısındayım.
Tunç beyi tanımam, yüzünü hiç görmedim. Bir iki alış veriş dışında, aramızda hiç bir diyalog geçmemiştir. Kendi akvaryumlarımda Tunç beyin gübreleriyle Cryptocolyne ve Echinodoruslarda güzel sonuçlar aldım. Ayrıca forumlarda "sabitlerde" yer alan yazılarını da çok beğeniyorum. Bu
yolla bir çok insana hobimiz adına ışık tutmuş bir arkadaşımız. Umarım kendisini küstürmemişizdir ki, bu yararlı bilgilerini bizlerle paylaşmaya devam eder.
Saygılarımla. enginkoc342010-02-14 00:58:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emreutkuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/10/2008
İl: Bursa
Mesaj: 1138
emreutkuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 12:26
Arkadaşlar 2010 yılı tüm akvaristlere hayırlı uğurlu olsun.
 
Mikroelement gübrelerinin (Fe, Mn, Bo, Cu, Zn, Mo) en önemlisi ve en çok kullanılanı demirdir.
Bu nedenle bazı mikroelement gübresi üreticileri demiri ayrıca satarlar.
Her mikrogübre üreticisinin mikroelement gübresindeki demir yoğunluğu aynı değildir.
Örneğin Seachemin mikroelement gübresinde demir %0,32 oranda bulunur. Tropika mikroelement gübresinde demir %0,07 oranda bulunur.
 
Bundan birkaç ay önce Tunç beye özel mesajla mikrogübresinin ne kadar demir içerdiğini sordum.
Bütün amacım bu gübreyi tanka kattığımda ne kadar demir verdiğimi bilmekti. Gelen cevapta sorduğum sorunun cevabı yoktu.  Bu defa tunç beyin bitki akvaryumunda başarı isimli başlığında benzer soruyu sordum. Bu defa tunç bey çok net olmamakla birlikte bir yanıt verdi. http://www.akvaryum.com/Forum/bitki_akvaryumunda_basari_k162934.asp?PN=3
 
Bugün Amerikada tüm gübre üreticileri ürünlerinin içeriğini tam olarak yazarlar. Bu kanunla zorlanmaktadır. Kullanıcının ürünün içinde ne olduğunu bilmeye hakkı vardır.
 
Bunun dışında Amerika ve İngiltere (Tom Barr ve UKAPS forumlarında DIY gübre yapım ve kullanımı teşvik edilmektedir.) Bırakınız yapılması kolay olan DIY potasyum sulfat, potasyum nitrat, potasyum fosfat yapımını, Amerikada CSM+B isimli toz mikrogübresi İngilterede ise Fluid Sensor Trace toz gübresi ucuza satın alınarak solusyon hazırlamak suretiyle kullanılmaktadır. Her ikisininde içeriği tam olarak bellidir.
 
Bildiğim kadarıyla tunç bey mikrogübresinin 7. versiyonunu çıkarmıştır. Kullanıcıya söylenen bundan ibarettir. Bu güncellemelerde ne olmuştur? Tunç beye göre bizim bilmemize gerek yoktur.
Ürünün üstündeki etiketteki yazılanı uygulamamız yeterlidir.
 
Tunç bey yazdığım eleştirilere yanıt verebilsin diye kendi açtığı başlığa bu eleştiriyi yazdım.
Bu nedenle bu yazının bir parçasını kullanarak  üçüncü bir kişinin demogoji yapmasını istemiyorum.
 
Tunç bey, birçok yerde ticari kaygınız olmadığını yazmışsınız; öyleyse bu gizlilik neden?
 
 
 
saygılar
 
 
 

Beğenenler: [T]187047,mrah[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasmutÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 29/08/2007
İl: Agri
Mesaj: 786
yasmutÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 13:21
Bu başlık talebim doğrultusunda geçen sene silinmişti nereden çıktığını anlamış değilim. Reklam gibi karşılanması benim kaldırılmasını istememe neden olmuştur bu nedenle bu başlığın silinmesini talep ediyorum.

Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alptekÇevrim Dışı

Kayıt: 23/10/2008
İl: Düzce
Mesaj: 146
alptekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 13:29
 Tunç bey,
Demir gübresini sıvı testler % 70 yanlış ölçüyorsa sizin makalenizdeki demir değerlerini nasıl tutturucağız. Ayrıca sera marka demir testi doğru ölçüyor demiştiniz. Size yazdığım özel mesajda hatalı ölçüyor diye cevap vermiştiniz. Test tavsiyesi bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasmutÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 29/08/2007
İl: Agri
Mesaj: 786
yasmutÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 14:08
Öncelikle bu mesajın silinmesini 2008 de talep etmiştim nereden tekrar çıktı anlıyamadım. Reklam gibi algılanması sonucu silinmesini istemiştim.

Bu forumdaki kimsenin haberi yoktur sanırım, Ben ilk gübreyi yaptığımda tüm formülü ve detaylı yapılışını resimler ile İSAK forumlarında yayınlamıştım. Yayınladıktan 2 sene sonra insanların talebi üzerine de satışına başladım.

Bu gübreleri bidonlarla yapıp sevdiğim dostlara ücretisiz yolluyordum. Bana satışına başlada bizde rahat rahat alalım demeleri ile ben bu işe girdim.

Yazdığım formülü yapıtığını söyleyip adımı kullanarak birçok kişi ve firma gübremi satıp beni zor durumda bıraktı. Bozulan veya işe yaramayan gübreler yaptıklarından bana bir sürü insan mail atıp gübreni aldık şöyle oldu böyle oldu diye beni zor durumda bıraktı o günden beri hiçbir bilgi paylaşmıyorum ve kanunen zorunla hale gelmedikçe paylaşmayacağım.

Ticari kaygın hiçbir zaman olmadı hatta bu şekilde iyilik yaptığım halde üstüme kötü yakıştırmalar atılmaya başlaması bu işi artık barakmama neden olacak. büyük ihtimalle bu sene satışları bırakacağım.
Bu işten kazancım evimi aidatını anca ödemektedir bu nedenle ticari kaygın yok. satsamda olur satmasamda maddi durumu kötü paraya ihtiyacı olan biri değilim bu nedenle bu işi hobi olarak yaptığımı sıkça belirtirim.

Bana düzgün şekilde mail atan herkese sordukları bilgileri veriyorum. Gübremin 8 ml si 100 litre suyun demir oranını 0,1 ppm çıkarmaktadır. bunu hep paylaşıyorum. 7. formülümdeki değişiklikte gizli değil soranlara gelip elden alanlara sohbette hep anlatıyorum.
Gübreye Vanadyum,Rubidyum eklemesi yaparak, molibden, çinko,bakır ,bor değerlerinide biraz arttırdım.

Tekrar hatırlatmak isterim gübreyi zorla satmıyorum içeriğini açıklamadağımdan şikayetçi olanlar lütfen gübremi satın almasınlar. Bu şekilde beyenip kullanacak kişiler alsın. Ülkemizde üretilen kimyasal ürünleri büyük bölümünde içerik yazmaz ülkemizde böyle bir zorunluluk yoktur.

Ayrıca üzerine formülü yazan seachem gibi firmalar birçok yardımcı maddeyi yazmazlar.Sadece zorunlu olan bölümünü yazarlar. Bu nedele üzerlerinde yazan formülü aynen yapsanız dahi yaptığınız gübre orjinalinden çok daha kötü performans verir.

Bana kızgınca mesaj yazan arkadaşlara da şunu söylemek isterim ben 2001 yılından beri yaptığım , öğrendiğim herşeyi forumlarda insanlarla paylaştım ve paylaşmaya devam ediyorum. Hergün aldığım birsürü maile sıkılmadan cevağ yazıyorum. ve mail atan sorunları olan insanların %90'ı benden gübre almayan kişiler. Buda hobici zihniyetimin bir örneğidir.

Yakında Bitki akvaryumları üzerine yazdığım 250 sayfalık kitabım bitmiş olacak. Herkese faydası olacağına inanıyorum. Kitabın bitişi ile gübre satışınıda bırakıp tekrar rahat rahat bilgi paylaşan ve yanlış anlasılmayan hobici olarak bu işe davam edeceğim. Sürekli yapılan birçoğu haksız olan eleştirilerlede uğraşmam gerekmeyecek.

Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emreutkuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/10/2008
İl: Bursa
Mesaj: 1138
emreutkuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 14:53
Tunç bey açıklamanız için teşekkür ederim;
 
"Öncelikle bu mesajın silinmesini 2008 de talep etmiştim nereden tekrar çıktı anlıyamadım. Reklam gibi algılanması sonucu silinmesini istemiştim. "
Aynı başlık sizin moderatör olduğunuz İstanbul Akvaryum Kulubü Forumlarında sabit başlık olarak bulunmaktadır. DIY başlığına aynı eleştiri o forumda da var?
 
***
"Bu işten kazancım evimi aidatını anca ödemektedir bu nedenle ticari kaygın yok. satsamda olur satmasamda maddi durumu kötü paraya ihtiyacı olan biri değilim bu nedenle bu işi hobi olarak yaptığımı sıkça belirtirim"
 
Tunç bey evinizin aidatını yazmanıza gerek yok, bence birşey ifade etmiyor.
Ayrıca ticaret ile ilgilenebilirsiniz bu kimseyi ilgilendirmez. Pek çok malzemeyi hatta CO2 tüpünü dahi satmanız ticaretle ilgili olduğunuzu gösteriyor.
 
*********
 
Bu başlığın birinci sayfasında;
 
"Ben aslında ticari kaygıları olmayan biriyim. Yönetici olduğum başka bir forumda gübrenin yapılışını formülünü vermiştim. Fakat ticari şekil alınca gübreyi dahada geliştirerek çok iyiy bir duruma getirdim ve kendi özel keşfettiğim maddeler içerdiğinden bu yeni formülasyonu gizli tutacağım.
 
İçeriği açıklamayışınızın nedeni olarak  "kendi özel keşfettiğiniz maddeler" i
şimdi ise başkalarının sizin adınızla gübre satmasından bahsediyorunuz.
Başkalarının sattığı gübreden siz nasıl sorumlu olabilirsiniz?
 
**********
 
8 ml si 100 litre suyun demir oranını 0,1 ppm çıkarır açıklamanız için teşekkür ederim. Bugüne dek sizden 2-3 kez sıvı gübre siparişi verdiğim için bu bilgi beni özellikle mennun etti.
 
****
 
2010 yılında sizi  hobici olarak görmekten en çok ben memnun olacağım. Kitabınızıda ilk eleştiren kişi ben olabilirim!
 
Saygılar
emreutku2010-01-02 15:15:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cihankilicÇevrim Dışı

[B]3434,1[/B]
Kayıt: 08/11/2007
İl: Sakarya
Mesaj: 454
cihankilicÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 15:48
Merhaba,

Anlamadığım bir şekilde Tunç Beyi'e yüklenilmesinden rahatsız olan biri olarak bir kaç cümle yazmak istiyorum.

Emre Bey; Tunç Beyin yazdıklarını alıntı yaparak yazdığınız cümlelere müsadenizle kendimce bir şeyler yazacağım

"Aynı başlık sizin moderatör olduğunuz İstanbul Akvaryum Kulubü Forumlarında sabit başlık olarak bulunmaktadır. DIY başlığına aynı eleştiri o forumda da var?"

Hobi olarak fotoğrafçılıkla ilgileniyorum ve bir çok siteye üyeyim. Kısa bir zaman öncesine kadar Türkiye'nin en büyük fotoğraf paylaşım sitesinin moderatörüydüm. Moderatör olduğum sürede başka sitelerde de sadece bir kaç sitede fotoğraflarımı paylaştım. Çoğunluğunu moderatör olduğum sitede yayınladım. Diğer sitedekileride zamanla kendim sildim. Bu bir istek meselesidir. Her sitenin üye profili  farklıdır. Bu sitede güzel bir paylaşım olarak algılanan konu, başka bir sitede farklı algılanabiliyor. Fotoğraf paylaşım siteleri de bu şeklide. Bir sitede beğenilen bir fotoğrafçısınızdır, başka bir sitede size kendini beğenmiş derler. Tunç Bey açıkça belirtmiş. Yazdıkları demek ki bu sitede reklam olarak algılanıyor.

"Tunç bey evinizin aidatını yazmanıza gerek yok, bence birşey ifade etmiyor.
Ayrıca ticaret ile ilgilenebilirsiniz bu kimseyi ilgilendirmez. Pek çok malzemeyi hatta CO2 tüpünü dahi satmanız ticaretle ilgili olduğunuzu gösteriyor."

Zaman zaman hangimiz maddi olarak sıkıntı yaşamıyoruz? Çeşitli sebeplerden dolayı paraya ihtiyacımız olduğunda tankımızı bozmayanımız yok mu? Tunç Bey'in bir dönem maddi sıkıntı yaşayıp malzeme satmaya karar vermiş olma ihtimali yok mudur? Daha sonra da gelen talepler üzerine satışa devam etmeye hakkı yok mudur? Bitkili tanka Co2 tüpü herkes kolayca temin edemiyor. Elimde imkanım olsa, bu hobi ile uğraşan arkadaşlara bir nebze yardımım olsun diye, ben olsam ben de satış yaparım. İnsanların içindeki niyeti forumlardan bilemezsiniz.

"
İçeriği açıklamayışınızın nedeni olarak  "kendi özel keşfettiğiniz maddeler" i
şimdi ise başkalarının sizin adınızla gübre satmasından bahsediyorunuz.
Başkalarının sattığı gübreden siz nasıl sorumlu olabilirsiniz?"

Bu forumda sıvı gübre satan arkadaşlar var. Kimisinde Tunç Sönmezoğlu yapımı yazıyor veya yazıyordu. Şimdi bu şekilde gübre satanlar, Tunç Sönmezoğlu yapımı diye uyduruk gübre verirse ve istediğiniz verimi alamazsanız ilk aklınıza gelen ne olur? Vay beni kandırdılar mı dersiniz, yoksa bu gübreyi yapan adam bu işi bilmiyor mu dersiniz?

Hala neyi, niye tartıştığınızı anlayamıyorum.

Lütfen birbirimize karşı biraz empati...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 21:26
Tunç Bey'in açıklaması bence yeterince tatmin edici ve kafadaki tüm soru işaretlerini giderici. Bundan sonrasını sorgulamak hobi açısından bize bir fayda sağlamaz. Bu yüzden tartışmaya devam etmek gereksiz diye düşünüyorum. Sıvı gübre üretimini durdurmayıp daha geliştirmesi hatta bunu kurumsal bir hale sokması, kendi uğraşmayacaksa da uğraşacak bir firmayla görüşmesini böylece kullanan pek çok hobiciyi bu güzel gübreden mahrum etmemesini dilerim.

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bitkici1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 956
bitkici1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 21:48
Bu konuda yeteri kadar yorum yapan var, onun için konuya fazla katılan olması tartışma ortamı yaratacağı için katılmak pek istemiyorum, ancak ortada bana göre çok önemli ve üzerine gidilmesi gereken bir mesele var. Taner Bey'in de değindiği gibi Tunç Bey'in yapmış olduğu çalışmalar yerli ama azımsanamayacak kalitede bir marka oluşması için çok önemli. Bence bunun için reklamın olması, ticaret olarak görülmesi, bu işten iyi paralar kazanılması kimseyi rahatsız etmemeli. Emre Bey yanlış anlamayın, direk sizi kastetmedim,  sizin örnekle yapmış olduğunuz eleştiri bence çok yapıcı ve doğru. Tabi sadece demir gübresi için. Sadece üslubunuz biraz daha yapıcı ve yumuşak olabilir.

İşin açıkçası ben Tunç Bey'den pek hoşlanmıyorum. Kendisinin pek müdanası olmayan bir yaklaşımı var. Kendisi özellikle telefonla gübreleri alacağım gün aramamı istemiş, ben de kendisine tamam ararım ama siz işiniz çıkarsa aramanıza gerek yok, mesaj atın yeter dedim. Her buluşma saati yaklaşıp aradığımda, ya aradığın iyi oldu bu gün şu oldu, bu gün şu gelecek dedi. Artık dördüncü günün sonunda açmaya çekindiğinden her halde telefonuma cevap vermedi. Ben de biraz sinirden, biraz da inadımdan kendisi 5-6 kez çaldırdım. Sonuç olarak olan benim giden 50-60 kontöre ve yol uzaklığından işimi gücümü bıraktığım 4 güne oldu. O zamandan beridir de kendisine ne telefon ettim ne de mesaj attım. Benim yaşadığıma benzer olayların başkalarının da başına geldiğini biliyorum.

Bunu anlatma sebebim kesinlikle Tunç Bey'in imajına zarar vermek değildir. Biraz içimi dökmek :)) ve Tunç Bey ile hiç bir ahbaplığımın olmadığını belli etmektir.

Her ne kadar kendisinden pek hoşlanmasam ve maduriyetimden ve maruz kaldığım kabalıktan dolayı öfkeli olsam da, hiç bir alış verişim olmadığı halde, forumda ya da yüz yüze görüştüğüm her keze Tunç Bey'in gübrelerini tavsiye ediyorum. Eğer Tunç Bey'in çalışmaları sonucu bir marka oluşacaksa, eğer yurt dışına çıkan dövizlerin az da olsa önüne geçecekse, parası büyük markalara yetmeyen arkadaşların işini görecekse, ben kendisinden hoşlanmadığım halde  burada çalışmalarını taktir ediyorum ve desteklenmesinden yanayım. Bu işe ticaret gözüyle bakması, çok paralar kazanması beni rahatsız etmez.

Bilgi vermesi açısından şunu da söyleyeyim; tahmini 1,5 sene evvel micro element gübresini yenilediği sıralarda bir kaç çeşit gübre almıştım. Micro element gübresini kullandıktan kısa süre sonra çiçeklerde gözle görülür değişimleri gözlemledim. O zamanki koşullarda başka bir gübre kullanmadığım için hiç bir marka ile kıyaslama yapmam doğru olmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasmutÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 29/08/2007
İl: Agri
Mesaj: 786
yasmutÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 22:27
Ahmet bey,

İçinizi dökmeniz iyi olmuş bende ne zamandır bu konuda birşeyler yazmak istiyorum. Dediğiniz gibi  aynı sebepten beni sevemeyen veya telefonda  biraz aksi  davrandığım için sinir olan insanlar  var. Ama hiçbirşey sebepsiz  değildir.

Öncelikle elden ürün almak isteyen kişilerle yaşadığım sıkıntı bu kötü sonuçlara yol açıyor. Bunun çok basit bir sebebi. Hem elden almak isteyenleri  kırmamaya çalışıyorum hemde teslimat için zaman bulamıyorum.

Benim 2  işyerim var gıda üzerine çalışıyorum. İdaresi zor ve çok zaman alan işler. Aynı zamanda çoçuğum var, eşiminde bana ihtiyacı var. bunlarla uğraşıp geri kalan zamanda birde saatlerce gübre hazırlamam veya paketleri  yetiştirmem gerekiyor. Tabi gündelik yapmam gereken alışveriş, evdeki  tadilat işlerini saymıyorum bile. Bu kadar işi  nasıl  yetiştirdiğimi  görseniz inanmazsınız. Ordan oraya koşturuken gübre için gelenleri  unutabiliyorum. Ama kargo ile sorun olmuyor.

2. konu ise telefondaki aksi davranışlarım. telefonunuz genelde kapalı size ulaşamıyoruz diyenlerde çok sebebi bu kadar işin arasında aynı kişilerin beni 8-10 defa herşey için araması veya akşamın 22-24 dünde  arayıp gübre lazım veya balığımı bittkime ne iyi gelir demesidir. Tabi  bu olay beni çok kızdırıyor hayata saygı kavramı oldukça zayıf ülkemizde.

Neyse başınıza gelen için özür dilerim bende biraz içimi dökmek iistedim. Herkes yoğun bir  hayat yaşıyor bu nedenle birbirimize  anlayışlı ve esnek davranmalıyız. Zaten tüm bu sebeplerden de  bu işi bırakmayı düşünüyorum.
Dürüst ve açık yaklaşımınız  için teşekkür ederim.

Saygılarımla


yasmut2010-01-02 23:46:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dj_ReXÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2009
İl: Mugla
Mesaj: 596
Dj_ReXÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 22:43
Tunç Bey,

Refet Bey'in de dediği gibi bu işi kurumsallaştırma konusunu düşünüyor musunuz ya da formülünü bir firmayla paylaşıp, üretimini devam ettirmeyi ? 

Biz hobiciler açısından önem ihva ediyor bu konu, cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasmutÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 29/08/2007
İl: Agri
Mesaj: 786
yasmutÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 23:54
Büyük çapta ticaretine girmek için gereken yatırım pek ufak değil. Ancak kiimya fabrikası olan yakın arkadaşım ile bu konuyu görüşmüştüm ve ciddi araştırmasınıda yaptım. Yapılan yatırımı karşılayacak bir pazar türkiyede yok. Satılacak ürünlerin getirisi bu işe büyük çapta girmek için yetersiz.

Ancak gübreleri  seachem gibi firmaların fiiyatından satarsanız ticari olarak belki  işe yarar ama zaten gübrelerin en önemli özelliği ucuz olması. Tüm dünyaya pazarlanması ancak değecek bir gelir getirir buda sanıldığından çok zor ve yatırım işi. Açıkçası buna girecek bir firma veya finansman bulmak imkansız.

Ancak bu işi bırakırsam bu işi sürderebilecek bir arkadaşıma devredip insanların yararlanmaya devam etmesini sağlayabilirim. Zaten en az 6-8 ay daha ürünleri satabilirim.

Gübreler dışındaki ürünlerin satışını kaldırdığım için iş daha da hafifledi. Bu sayede sürdürebiliyorum. Bu başılğa  yazdığım son cevap olacak yoksa tekrar reklam yapmaya çalışıyormuşum gibi eleştiriler alacağım kesin.

Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uzmanpcÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2011
İl: Osmaniye
Mesaj: 2
uzmanpcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2011 18:22
Merhaba.
Benim akvaryumda  iyi kötü üç beş bitkim var. aslında ben akvaryumda balıktan daha çok bitkiyi seviyorum . Sizde ürettiğiniz gübreyi oldukça övmüşsünüz.
Sizden nasıl alacağız bu gübreyi
ne kadarı kaç liradır nasıl alırız bilgi verirseniz sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafa50Çevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2011
İl: Ankara
Mesaj: 65
mustafa50Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2012 01:30
Bende 2 kök dev anubias 9-10 kök de normal anubias var, haftada yarım şişe maden suyu döküyorum ve etkisi çok oluyor. Gübre daha önce hiç denemedim ve denemek istiyorum. Gübrenin de çeşitleri oluyor sanırım bana hangisini önerirsiniz? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir