tunç sönmezoğlu hak.


z.b.s.kÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 10/05/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 756
z.b.s.kÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2014 00:10
Ben sipariş için de mail attım başka kısa mesaj da attım, aradım da. Bunun dışında tevrübesinden yararlanmak için de aynı kanalları kullanarak erişmeye çalıştım. Yok, nafile. Ta ki mail adresimi değiştirip,  doğrudan "SİPARİŞ" başlıklı mail atana kadar erişemedim. Bu mailimle eriştim ve geç gönderilmiş de olsa gübrelerimi kavuştum. Bunların ardından; bırakın tecrübesinden yararlanmak için yazdığım maillere cevap vermeyi, gübreyle ilgili yazdığım sorulara dahi düzgün cevap vermedi: salladı beni. .) Ve emin olun her bir keresinde ve her şeye rağmen, bütün gerçekliğiyle, nazik ve yerinde mailler attım. Hiç gerilim yaratmadım. Bunu söylüyorum ki sonra şu söylenmesin: "Sizin tavrınızdan filan olmasın sakın!" Her ne hal ise... Yoğundur, meşguldür, bir kere daha insanlık halidir, dünyanın bin bir kere bin bir hali vardır... Olur öyle.
Bir iki yazısını okudum sanırım gerçekten iş/yöntem bilen biri bu uğraşımız adına. Yazdığı yazılar yabancı kaynaklardan çevrilmişe benzemiyordu çünkü. Bir çok kişiyle iyi ilişkileri olduğunu da duyuyorum. " Kötü bir adamdır!" iddiasında da değilim asla. Fakat ben tavırdan hiç hoşlanmadım. Gübreleriyle ilgili basit bir soruyu yanıtlamadığı için ve elbette acemiliğimden( zaten acemi olmasam o sorunun cevabını bilirdim) akvaryumumu yosun bastı bundan da bahsetmiyorum. .)
Ürün kalitesi ve kullanımı zaten tartışmalı bir nokta. Hemen her marka/ her üretici ürün için lakin kabaca ve kanımca: Npk gübrelerini aynı kalitede bulabilmek çok çok kolay zaten. Mikro element gübresi gerçekten çok iyi ama Seachem'in sulandırılmışı gibi .) Seachem'den daha ucuz ve bol fakat Seachem'i bir kere kullanırken bunu birkaç kere ve daha yüksek dozda kullanıyoruz ve aslında aynı fiyata mal oluyor. Görsel bir yanılsama yani.
Uzun lafın özeti: ön yargı değil. Tecrübeyle sabitleme.
Ve elbette kimse kıymet bilmek ya da velinimet hatta muhtaç davranmak zorunda değil. Bunu kabul eden de var etmeyen de kabul edene de etmeyene de bir lafım yok. Ben etmedim. Gerek de görmedim değer de.
z.b.s.k2014-10-21 00:18:44

Beğenenler: [T]166286,firtemin[/T][T]124701,SnakeDoc[/T][T]125086,OMER SERKAN[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

firteminÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 13
firteminÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2014 11:04
Bunların hiç birini polemik olsun diye yazmadım. Elbette alışverişinden memnun olanlar vardır. Bu durum bu kişinin işi doğru yaptığının bir göstergesi asla değildir. Konu, geç cevap vermek yada geç gelen kargo değil. Doğrudan verilen adrese gelmemek,bir saat bekletmek ve ardından bir gün sonra maile dönüş yapıp kusura bakmayın junka düştü gibi çocukca bir bahane uydurmak. Bunların hiçbirinin sizin deneyimlerinizle alakası bile yok. Elbette öfkelerim bu tip bir saygısızlığa. Forumlarda okuduğum kadarayla da sürekli benzer şikayetler almış bu kişi. Dillendirmeyenler de olmuştur ucuza gübre almaya devam etmek için. Konuştuğum "gerçek" profesyonellerden  ise "aman aman" gibi tepkiler aldım. 

Neyse çok uzatmak da istemiyorum. Madem yanılıyorum arkadaşda telefonumda vardı, arayıp ahlaken özürdileyip bir yanlış anlama var gel telafi edelim demek yerien mailime iki gün sonra cevap yazıp küstahlık yapmayı tercih etti. Bu da benim için zaten yeterli. 
Yineliyorum: Mikro gübreyi iyi bir marka satın alın,NPK da, ham maddeleri kolayca temin edin ve kendiniz yapın, 5 katı ucuz fiyata. Hiç zor değil ve çok zevkli.

Beğenenler: [T]144985,Güney Dursun[/T][T]124701,SnakeDoc[/T][T]125086,OMER SERKAN[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2014 12:17
Ben gübre aldım. 2-3 gün sonra kargoyla geldi. Bir sorun çıkmadı.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GokselSunarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/05/2012
İl: Denizli
Mesaj: 559
GokselSunarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2014 12:42


GokselSunar2015-01-15 11:56:41

Beğenenler: [T]173545,segado[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FB_ArgusÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 3
FB_ArgusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2015 11:32
Merhaba,

Ben de bitkili akvaryum hobisine yeni başladım, bir çok şeyi forumda görerek öğreniyorum ve uyguluyorum. Aynı şekilde ilk kurulumum içim Tunç Bey'i okudum forumda, mail attım ve sipariş açtım. Web sitesinin amatörlüğünü görünce attığım maillere geç yanıt alacağımı tahmin etmiştim, öyle de oldu. Ancak parası yatırılmış ürünü 1,5 hafta boyunca göndermeyip kibar bir şekilde kargolamanın neden yapılmadığını sorduğunuz maillere de cevap verilmiyorsa bu kabul edilebilir birşey değildir. Tunç Beyi şahsen tanımam bilgili, yardımcı ve iyi bir insan olabilir ancak kavramları birbirine karıştırmamak gerekiyor, "ticari" olarak kendisinden memnun kalmadığımı belirtmek isterim. Eğer bir ticaret yapılıyorsa buna göre davranmak gerektiğini düşünüyorum ve kendisinin ticari anlayışını kabul edilebilir bulmuyorum. Sonuç: 1,5 hafta oldu parayı yatıralı ne gelen bir ürün ne de maillerime cevap var. Bir kez daha alış veriş yapmayacağım, tavsiye etmiyorum. Ürünler gelirse kalitesi hakkında görüş belirtebilirim ancak bu durumda kalitesi de benim için bir önem ifade etmeyecektir.

Marka ürünlere dünya para vermek istemiyorum. Gübrelerin çok ucuza mal edilen ürünler olduğunu tahmin ediyorum. Bu sebeple gübre alabileceğim farklı bir kaynak önerebilirseniz çok memnun olurum. Evde kendim yapıp bitkilerin köklerini yakmayı da istemem, bu sebeple hali hazırda tecrübe edilmiş DIY öneriniz olur mu?

Beğenenler: [T]125086,OMER SERKAN[/T]
+1: [T]43824,Shatnutla[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShatnutlaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 17
ShatnutlaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2017 19:16
Şu aralar inernet sitesi kötü amaçlı yazılımlar tarafından işgal edilmiş gözüküyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ThsnmutluÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 602
ThsnmutluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2017 22:27
Kendisinin gübreyle alakalı tüm ürünlerini alıp kullanmış biri olarak kişinin yaklaşımları maalesef çok egolu ve umursamaz geldiğinden kendisi hakkında şikayet konusu açtım.Çok fazla yorum yapmak istemiyorum ürünleri hakkında.Fiyat olarak ucuz gelebilir ancak kendiniz çok daha ucuza hazırlayabilir ve beklemek zorunda kalmazsınız.Şuan site içindeki ilanlara bakıyorum hemen hemen tüm ilanlardaki açıklamalar birbirinin aynısı copy/paste yöntemiyle yapılmış.NPK gübreleri gitti gidiyor üzerinde satışta hazırlanışı ile ilgili güncel ve güzel bir başlık açılmış durumda.Mikro element gübresine gelecek olursak içeriği paylaşılmayan bir ürün benim için saatli bombadan öteye gitmez.Tankıma ne kadar ne veriyorum bilmem lazım.Her yerde x kadar amino asit tüm iz elementler vs ama hangileri ve oranları ne.Sırf bu yüzden tüm gübrelerimi evet makro ve mikro herbirini kendi istediğim oranlarda hazırlıyorum.Zaten malzemeleri satılıyor.Mikro tozlarını da yurt dışı sitelerinde çok uygun fiyata bulabilirsiniz.Misket gübre hazır alınacak ise kesinlikle jbl in misket gübrelerini öneririm.Bilmediğim ürünleri alarak zaten çok fazla sıkıntı yaşamış biri olarak jbl in ürünleri tankımda çığır açtı diyebilirim.
Bu da kendisi hakkında açtığım şikayet konusu.Böyle bir yaklaşımla fiyat (ucuz dense de alakası yok) benim için hiç önemli değildir.Benim haklarımı emeğimi zamanımı ve gururumu parayla alamaz kimse...

[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/yasmut_sikayet_k889847.asp[/URL]

Beğenenler: [T]166286,firtemin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

memosÇevrim Dışı

Kayıt: 07/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 3
memosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2018 17:19
Tunç Bey2 e ulaşan var mı?
Ya da misket gübre nereden alabiliriz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir