Vatozdaki Problem


talisman-55Çevrim Dışı

Kayıt: 17/09/2011
İl: Samsun
Mesaj: 140
talisman-55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2012 07:17

Canlıdaki Belirtiler: Beyaz benek


Akvaryum Kapasitesi (litre): 580

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Malavi ciklitleri

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26 C

Lütfen sadece bilinçli akvaristler yorum yaparsa sevinirim.

Yeni yaptırdığım akvaryuma balıklarımı sorunsuz bir şekilde aktardım. Fakat aktarmadan önce balıklarımı 1 haftalığına mecburiyetten 50 litrelik bir akvaryum(?) da tuttum. Tabi dekor falanda koymayınca benim yaramazlar vatozu didiklemişler.
Büyük tankıma geçtiğinde sadece vatoz beyaz benek oldu. Diğerleri taş gibi Maşallah. Şimdi kafamı kurcalayan acaba vatozu ayırmalımıyım ? Bildiğim kadarı ile beyaz benek sadece streste olan ve mukozası zayıflayan balıklarda etkili. Yani bulaşıcı değil. Siz ne dersiniz ? 580 litrelik bir tankta vatoz yakalamakta oldukça zor olduğu için soruyorum bunu.
Fikirlerinizi merakla bekliyorum.
Saygılarımla.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blitzkriegÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 981
blitzkriegÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2012 07:38
Ayırsanız da ayırmasanız da ilaç uygulamak zorunda kalacaksınız. Bu mikofish ya da contra ichtyo olacağından bakterileriniz ölecek, bu durumda ayırmanız ve orada tedavi etmeniz gerektiği gerçeği ön plana çıkıyor. Balığı 50 litrelik tanka aktarıp tedaviyi orada yapmalısınız yüksek ısıda. Biliyorum yakalaması çok zor,yarım saat uğraşıp ter içinde küfrettiğim oldu çok kez  . Bulaşıcı değil dense de kuma dökülen beyaz benek parazitinin larvaları kuma sürtünen diğer balıklarınıza yerleşip ufak zaafiyetlerinde onları da etkileyecektir er ya da geç. 

 Ya dış filtreyi kapatıp,emiş borusunu tankınızdan çıkardıktan sonra 3 gün ilacı uygulayacaksınız ve 3 gün sonunda %80 su değişimi yapacaksınız(bakteri kültürü de eklemek şart), ya da balığı çıkaracaksınız. Bence başka yolu yok. Kaya tuzu banyosu belki işe yarayabilirdi,ama balık vatoz olduğundan bu da imkansız. Anında ölecektir. 

 Size kalmış,iki ucu ... durumu var ortada 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2012 08:20
Dokunmayın zamanla atar tank çok büyük saklanacak yer bulunca beyaz benek vs kalmaz hiç uğraşmayın . Tek yapmanız gereken gözleme devam edin. Benim tankda büyük, arada makrakantalar beyaz benek oluyor tankı ısıtamıyorum(700 lt civarı sump hariç) ısı 22 civarına düşüyor sonra geçip gidiyor, aşırı artış göstermiyorsa azalıyorsa karışmayın ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tgrttgrtÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 376
tgrttgrtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2012 14:28
Bence ilaçla hiç uğraşmayın ısıyı 32 dereceye çıkartın Beyaz beneği oluşturan organizma 30 derecede hareket edemez ve üreyemez, 32 derece de ölür.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AHOYÇevrim Dışı

Kayıt: 17/02/2012
İl: Adana
Mesaj: 54
AHOYÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2012 13:47
32 derecede balığın ölme ihtimali daha yüksek! Bu hastalık bulaşıcı birşey eğer vatozunuzu ayırma gibi bir şansınız varsa ayırın derim.Ayırdığınız tankta da 26 derece civarlarında metilen mavisi uygularsanız suya en fazla 1 hafta sonra hiçbirşey kalmaz.Düşük sıcaklıkta olan bir hastalık bu bizim gribimiz gibi birşey balığı çok etkilemez ama hala soğukta kalırsa ölüme kadar gider.Balığınızı sıcak tutarsanız geçer inş.Başkasına bulaşmasın diyorsanız ayırın bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir