Yarışma Bilgileri


jacobsen__Çevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,33377[/C] [C]4,2,33377[/C] [B]2813,3[/B]
Kayıt: 16/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 7157
jacobsen__Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2010 22:46
1 yıllık www.otuz.com ile yarışma anlaşmamız mevcut üyelerimizin bilgisine.
 
Bana kalırsa özel üye oyları kalksın üyeler oylama yapmasın ve yarışma sayısı yılda 4 ten 3e insn. Daha az sayı daha az kavga demektir...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Street ParrotÇevrim Dışı

Yönetici
[C]3,1,12491[/C] [C]2,2,12491[/C] [B]1414,3[/B]
Kayıt: 05/07/2006
İl: Adana
Mesaj: 4508
Street ParrotÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2010 23:06
Tartışma yarışmanın yeniden değerlendirilmesine kadar getirilmiş evet değerlendirilsin sonra yeni dereceye giremeyenler itiraz etsin bir daha değerlendirilsin sonra yeni itirazlar yeniden değerlendirmeler sonunda her itiraz edenin istediği olana kadar devam edilsin. Hatta itiraz edenler itiraz ederek jüriyi değiştirsin. Bu mantkta jüriye ne gerek var onuda anlamdım.  Bir adım daha atılsın itiraz edenler jüri üyesi olsun.Madem jüri bu kadar beğenilmiyor du o zaman ya baştan itiraz edilirdi yada beğenmeyen katılım yapmazdı. Sonunda bazı değerli jüri üyesi arkadaş bir daha jüri üyesi olmayacağını açıkladı şimdi merak ediyorum Uğur Beyden daha iyi jüri nereden bulunacak. Bence hiçbir yarışma derecesi, bu kadar emek harcayan ve özellikle forum aracılığıyla ve diğer yollardan insanlara yardımcı olmaya çalışan insanları kırmaya değmez.
Bende derce aldım kimden hangi puanı istemişim lütfen açıklasın bende öğrenmiş olurum. 
Her yarışmadan sonra sürekli tartışmalar çıkıyor bence bundan sonra ya yarışma yapılmasın ya da yarışmadan sonra tebrik ve teşekkür dışındaki mesajlara izin verilmesin ve daha fazla insan kırılmasın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2010 23:14
Otuz.com yetkilisi veya ileride sponsor olanlar da bundan sonraki yarışmalarda jüriye katılsın.
Değerlendiren sayısı artar. İtiraz eden sponsora da itiraz etmiş olacağından, ödül derdinde olanlar için, ödül iptali söz konusu olabilir. Polemik azalır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mmonerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/09/2008
İl: Bursa
Mesaj: 708
mmonerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2010 23:31

 Merhaba,

 Kazananları çektiği/düzenlediği fotoğraflar/özel üyelerin oyları vs. değil, jürilerin oyları ve beğenileri belirlemiştir. Öncelikle katılanları ve jüriyi tebrik etmek gerekir. Bu bir canlı yarışmasıdır ve fotoğraflar üzerinden değerlendirilmektedir, konuya yapılan haklı haksız tüm itirazların yarışma kurallarındaki eksikliklerden kaynaklandığını düşünüyorum. Bir rehber olarak National Geographic gibi bir kurumun Dünya genelinde düzenlediği yarışma kurallarından örnekler vermek isterim. Bu örnek ileride düzenlenecek yarışma kurallarında kararlılıkla belirtilirse yaşanan karışıklıklar ortadan kalkabilir.

"Gönderilecek fotoğraflar son 2 yıl içinde çekilmiş olmalı ve daha önce herhangi bir National Geographic Society yarışmasında ödül almamış olmalıdır. Her fotoğrafa açıklayıcı bir fotoğraf altı bilgisi eşlik etmelidir.
 
 Birden fazla fotoğrafın montajlanmasıyla oluşturulan, fotoğrafın orijinalinde olmayan herhangi bir öge eklenmiş ya da varolan ögelerden herhangi biri silinmiş fotoğraflar kabul edilmez. Ancak, fotoğrafın orijinal niteliğini bozmayacak oranda kadrajlanmış, kontrast, aydınlık ve renk ayarı yapılmış ve elle rötuşlanmış fotoğraflar kabul edilir. Bilgisayar programı yardımıyla oluşturulan HDR veya panoramik fotoğraflar, aynı zaman diliminde çekilmiş olmalıdır. Ancak fotoğrafların bu tür bir işlemden geçmiş olduğu katılım formunda belirtilmelidir... "

" ...Kazanan fotoğrafların hiçbir şekilde müdahale edilmemiş orijinal diapozitif, negatif ya da dijital dosyaları incelenmek üzere istenildiğinde National Geographic'e gönderilebilecek şekilde hazır olmalıdır. Süreci hızlandırmak için orijinal dijital dosyaların da ilk çekildikleri haliyle aynı diskte "Orijinal dosyalar" adıyla açılacak ayrı bir klasöre konulması önerilir..."

Merak edenler için bağlantı...

http://www.turkishpaintings.com/index.php?p=32&l=1&modNews_DetailID=414

Bu yarışmalar ilk defa yapılmıyor, aksine her seferinde daha tecrübeli jüriler oluşturularak profesyonel olma yolunda ilerliyor. Benim fikrim jürinin forum dışından profesyonel kişiler olması yönünde, bu şekilde sayfalarca süren tartışmalar ve forum içi kişisel zıtlıklar meydana gelmez. Jüri raporunu yazar ve üyeler yorumlarını fotoğrafların altına yapabilir. Bu şekilde jürinin gereksiz tartışmalara karışıp yıpratılmasına izin verilmez, verilmemeliydi.

Fotoğraf olarak değerlendirilmeye alınan bir eserin doğal olarak  fotoğrafçılık sanatının tüm özelliklerini yansıtması gerekir; Işık, netlik, armoni, kontrast, kompozisyon. Photoshop ise sayısal dünyada artık bir gerekliliktir, ancak yukarıdaki gibi orjinal fotoğraflarda jüriye sunulmalıdır, bu şekilde canlı hakkında jürinin daha doğru fikir edineceği kesindir.

Yarışmaya teşvik konusunda ödüllerin bol ve değerli olması katılımı arttıran bir etkendir, bence ödülsüz yarışmaya katılım oranı çok daha az olur. Hem de kazanan arkadaşların canlılarına da destek olmak adına ödüllerin kaldırılmaması gerektiği fikrindeyim.

Konuya olumlu katkıları olan arkadaşlara teşekkürler, yarışmaların yılda iki kez ilkbahar ve son bahar veya canlıların güzelliklerini sergilediği muhtelif aylarda yapılması daha iyi olabilir.

Saygılarımla,
mmoner2010-03-12 23:44:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2010 23:34
[QUOTE=bjkalley]Konuyla ilgileniyorum. 1 saate düzelmiş olur. Aksaklık için özür dilerim.

Saygılar,
[/QUOTE]

[QUOTE=bjkalley]Kurallarımız sıkı değil, bu tip şeylerden problem olmaz. Yeter ki balıklar elinizde olsun, başkasının balığı olmasın ve üzerinde photoshop yapmayın.

Saygılar,
[/QUOTE]

[QUOTE=bjkalley]O nedenle kabul edilmediyse yanlış yapılmış. Tekrar gönderin.

Saygılar,
[/QUOTE]

[QUOTE=bjkalley]
Akvaryum.com ayna gibidir. Siteye ticari yaklaşırsanız size ticari olur, hobici yaklaşırsanız hobici olur, iyi niyetli yaklaşırsanız iyi niyetli , cin yaklaşırsanız sizden daha cin olur.

Saygılar,
[/QUOTE]

[QUOTE=bjkalley]
Oylamayı yaparken bir güzel sanatlar hocası olarak düşünün, sonuçta bu iş soyut bir iş, 2+2=4 değil, göreceli, o yüzden oylama da kişiden kişiye değişecektir tabi ancak emek verilmiş, uğraşılmış güzel bir şeye ben sevmedim diye 1 vermek bizce çok yanlış. Okulda "bana taktı" diye bahsedip sevmediğimiz o hocalardan, o değerlendirmeyi yapan zihniyetten farkımız kalmıyor. Evet iş o kadar ciddi değil, ancak mantık aynı.

Saygılar,
[/QUOTE]

[QUOTE=bjkalley]
Bunun önceden duyurulması daha iyi olurdu ancak daha önceki yarışmalarda böyle sorunlar olmamıştı ve bu yarışmada bunu öngöremedik. Zaten taktir edersiniz ki yarışmamız amatör çapta bir web sitesi yarışması, büyük bir iş yapmıyoruz. İşin kötü tarafı kimi zaman ailemizin ferdi gibi gördüğümüz duygusal olarak bağlandığımız balıklarımızı yarıştırıyoruz bu yüzden yarışma bazen olması gerekenden daha fazla ciddiye alınıyor lütfen bu kadar kendimizi germeyelim, boşu boşuna jüri de gerilecek, sonra jüri bulamayacağız

Saygılar,
[/QUOTE]

Bunlar bu konuya yazdığım mesajlardan kesitler.

Sorunlarda özür diliyoruz, kurallar sıkı değil, yarışma esnek rahat olun diyoruz, yanlış yapılmış tekrar gönderin diyor hatamızı kabul ediyoruz, bizi iyi yaklaşana iyi kötü yaklaşanaa kötüyüz diyoruz, iş o kadar ciddi değil diyoruz, olacak bazı sorunları öngöremediğimizi, yarışmanın amatör çapta olduğunu büyük bir iş yapmadığımızı belirtiyoruz. bu işin duygusal olduğunu olması gerekenden fazla ciddiye alınmaması gerektiğini jüriyi gerip jürinin bir daha bu işi yapmayacağını belirtiyoruz.

Bu kadar iyi niyetten, alçakgönüllülükten anlamayan kişiler çıkıyor. Onun üzerine bu mesajı atıyorum.

[QUOTE=bjkalley]Eleştirmek güzel şey ancak unutulmaması gereken sık vurguladığımız bir şey var. Bizler burada kurumsal müşteri hizmetleri değiliz, bizi bir Turkcell müşteri hizmetleri ile karıştırmayınız. Oradaki kişiye suçlayıcı bir şekilde, sert, hoşgörüsüz davransanız bile kurumsal bir firma olmanın gereği sizinle nazik konuşmaya sorunuzu çözmeye çalışmaya devam ederler. Ancak biz burada asıl işimizden ayırdığımız vakti verip, etkinlik olsun, eğlenelim, mutlu olalım diye bu işi yapıyoruz. Bize karşı hoşgörü ile yaklaşanlara aynı hoşgörü içinde cevap veririz, ancak nezaketsizliğe, suçlayıcı tavırlara karşı hoşgörü içinde olmayız.

Burada, yönetime mesaja veya başka bir şekilde bizlere bir mesaj yazarken, bizim burada bulunma amacımız, beklediğimiz yaklaşım ve tahammül edebileceğimiz yaklaşımı hatırlayın. Burada karşılaşacağımız sert ve suçlayıcı tavırlar bizim burada bu işi yapma mantığımıza terstir. Bir başbakanın görevi ülkeyi iyi yönetmektir işi budur, başka bir işi yoktur, bir firma genel müdürünün işi müşterisini memnun etmektir, bunun için müşteri hizmetlerini yönetir, bir dernek yönetim kurulunun işi derneği verilen yetki çerçevesinde en iyi şekilde yönetmektir ve siz bunlardan bu kişilerin işi bu olduğu için hesap sorarsınız. Başbakanlıktan bilgi edinme yasası çerçevesinde, firmadan müşteri hizmetlerini arayarak, dernek yk'sinden ise genel kurulda hesap sorabilirsiniz ama bizden soramazsınız. Çünkü bu iş bizim işimiz değil, sizin gibi bizim de hobimiz ve baskı altında kalırsak ya bu işi yapmayız ya da bizi baskı altında tutanı bertaraf ederiz. Açıkçası 2. tercihi kullanmayı hep tercih ettik. Sözün özü bize hoşgörü ile, iyi niyet ile taleplerinizi, sorunuzu, şikayetlerinizi bildirirsiniz biz de aynı yaklaşımla seve seve yardım ederiz, hataları eksikleri düzeltiriz, tartışırız ama gerip, suçlayıp üstümüze gelmeye çalışırsanız biz yine eksikleri düzeltir görür gideririz ancak size karşı hoşgörülü olmayız.

Bu yazıyı samimi olarak yazıyorum, yönetim olarak neler düşündüğümüzü bilin diye yazıyorum. Bu yazı; burası bizim, biz istediğimizi yaparız, biz eleştirilemeziz dememektedir. Bu yazı; biz burada sizler gibi amacı mutluluk olan hobi için varız, hoşgörü ile yaklaşıp iyi kötü her şeyi paylaşabilirsiniz, düzeltebilirsiniz, düzelttirebilirsiniz demektir. Hoşgörüsüz ve artniyetli davranışlara maruz kalmanın, burada bulunmamızın amacıyla ters düştüğünü biliniz.

Saygılar,
[/QUOTE]

Hataları görüyor eleştrileri alıyoruz, eleştriler değerlendirilecek ama bizi suçlayıp germeyin, şunu benim yukarıda yazdığım örnek gibi uygun dille yazın diyoruz. Hala iş uzatılıyor.

Biz tekdir kısmını yaptık ancak anlaşılmadı. Bu konuda art niyetli yazmış olanlar bundan sonraki yarışmalara kabul edilmeyecektir. Biz bu işi eğlenmek için yapıyoruz, bu doğrultuda katılanlar ile bu güzel etkinliğe devam edeceğiz. Daha güzel fotolar gelir, daha kötü fotolar gelir bilemeyiz, bu canımızı sıkmaz. Bizim canımızı sıkan maruz kaldığımız tavır, bunu da sürdürtmeyiz, sürdürecekseniz yazmayın. Her türlü alçakgönüllülük ve eleştriye açıklıktan anlanmıyor. Düşücenizin içeriğinden çok onu ifade biçiminiz ve karşınızdakinin düşüncesine tahammülünüz önemli. Bizim burada tahammül göstermeyeceğimiz şey tahammülsüzlük ve yakıcı yaklaşımdır.

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nestaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10420,2[/B]
Kayıt: 30/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1923
nestaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2010 23:41
Ne olmuş bu başlık böyle ya..Arkadaşlar bir silkinip kendinize gelin..Sayfa sayfa mesajlar..Ben yazmaya üşenirim vallaTebessüm Tamam ufak tefek yakınmalar her yarışma ortamında olur ama sonlara doğru iş çığrından çıkmış.. Bu kadar suçlama ve kırıcı cümleler hiç yakışmamış..Böyle ufak tefek şeyler için gerek yok böyle sinire strese..Eğlenelim derken iş nerelere geldi..Lütfen herkes bir kendine gelsin..Bu ne hırs..Bakın haftalardır ''Yoğun Bakımdaki Hasta İçin Kan İhtiyacı''   diye bir başlık aktif forumda..O başlığa bir bakın neler yazıyor...Birde aynı sayfadaki bu başlıkta neyin kavgasını veriyoruz ona bir bakın..Bu yarışmanın zevkini tadacak durumda olduğunuza şükredin ve şunuda unutmayın..Gün olacak buluşmalar olacak,yüzyüze nasıl bakacaksınız..Değermi ya..Yapmayın Allahaşkına..Biz hayvanseveriz..Hayvan yarıştıran değil..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GuppyKeeperÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/12/2009
İl: Bursa
Mesaj: 1421
GuppyKeeperÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2010 23:59
[QUOTE=jacobsen__]1 yıllık www.otuz.com ile yarışma anlaşmamız mevcut üyelerimizin bilgisine.
 
Bana kalırsa özel üye oyları kalksın üyeler oylama yapmasın ve yarışma sayısı yılda 4 ten 3e insn. Daha az sayı daha az kavga demektir...
[/QUOTE]

Bence amacımız daha az kavga olmamalı daha hoşgörülü bir ortam yaratmak olmalıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

citronxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 5773
citronxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2010 01:01
[QUOTE=nesta]Sayfa sayfa mesajlar..Ben yazmaya üşenirim vallaTebessüm Tamam ufak tefek yakınmalar her yarışma ortamında olur ama sonlara doğru iş çığrından çıkmış.. Bu kadar suçlama ve kırıcı cümleler hiç yakışmamış..Böyle ufak tefek şeyler için gerek yok böyle sinire strese..Eğlenelim derken iş nerelere geldi..Lütfen herkes bir kendine gelsin..Bu ne hırs..Bakın haftalardır ''Yoğun Bakımdaki Hasta İçin Kan İhtiyacı''   diye bir başlık aktif forumda..O başlığa bir bakın neler yazıyor...Birde aynı sayfadaki bu başlıkta neyin kavgasını veriyoruz ona bir bakın..Bu yarışmanın zevkini tadacak durumda olduğunuza şükredin ve şunuda unutmayın..Gün olacak buluşmalar olacak,yüzyüze nasıl bakacaksınız..Değermi ya..Yapmayın Allahaşkına..Biz hayvanseveriz..Hayvan yarıştıran değil..[/QUOTE]

Siz yazmaya ,ben okumaya üşenirim şahsen ve hepsini tamamıyla okuyamadım. Ama az çok sitede yarışma sonraları yaşanan benzer olaylar olduğunda kafamda birşeyler oluşmadı değil. 
Ama yaşadığımız ülkede nedense,bilgi sahibi olunmadan sadece fikir beyan ederek yada yürüterek yazmaya yada konuşmaya alışkın insanlara bizde mecburen alıştık . Şimdi biri deseki citronx madem çok biliyorsun ,iki fotoğraf hakkında sende yorum yapta görelim. Yapmam kardeşim yorumda yapmam ,yarışmayada katılmam.. Benlik bi iş değil çünkü,elime ayağıma bulaştırırım. Yarı profesyonelmiş göya bir makine aldık,önümde duran köpeğin bile fotoğrafını çekemiyorum düzgünce. Tebessüm
Ama yapılması gerekenleri tavsiye edebilirim naçizane...
Arkadaşlar,adam elle gol atıyor Dünya Kupasına gidiyor,yer yerinden oynuyor,fifa toplanıyor,kararı inceleyip tartışıyor. Ama sonuçta Fransa Dünya Kupası'nda.
Maradona Tanrı'nın eli diyor İngiltere gibi futbol varsa tek sebebi olan bir ülkeyi zamanında kupa dışı yapıyor. 
Bu memlekette Başbakan eleştiriliyor,Milli Eğitim Bakanı ,Sağlık Bakanı eleştiriliyor... Ama meclisten gereken yasa yada tasarı çıkmadığı yada çıkamadığı için verilen kararlar,yapılan uygulamalar değişmiyor.
Bakın ne güzel konuştum Futbol ve Siyaset hakkında.
Neden çünkü bizim memlekette bunları konuşmak için fikir yetiyor,kimse Faruk Siyasal mezunumusun demez bana,yada Spor akademisi mi bitirdin?
Bana göre akvaryum canlısı yarışması,bu sitenin asli sorumluluklarından birisi değildir. Burada yarışmaya katılan arkadaşların,belli bir noktaya kadar katılımları olabilir ancak katkıları olduğu kesinlikle tartışılır. Ne bir bilgi,ne bir paylaşım yada hobiye katkısı yoktur benim gözümde. He sıralamaya giremeyen arkadaşlar bunun nedenini ,niçinini soramaz mı? Yada bunu yapmaları yanlış mı? Kesinlikle haklıdır,sorabilir,ama bunu yaparken hem katılımcı arkadaş hemde muhatapları azami saygı ve üslup hassasiyetinde olmalıdır. Bunun dışına çıkıldığı zaman 7 senedir olduğu gibi burada yönetim bunun için vardır. Ve gerekeni yapacaktır da. 
Saygılar demeden önce Beyaz show da beyaz ın akvaryumunu gördüm,bence siteye üye olsun bu adam. Papağan,challenger,bıçak balığını atmış 70 cm akvaryuma telef ediyor hayvanlarıBig%20smile

citronx2010-03-13 01:02:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2010 01:57
[QUOTE=citronx]...
Bana göre akvaryum canlısı yarışması,bu sitenin asli sorumluluklarından birisi değildir. Burada yarışmaya katılan arkadaşların,belli bir noktaya kadar katılımları olabilir ancak katkıları olduğu kesinlikle tartışılır. Ne bir bilgi,ne bir paylaşım yada hobiye katkısı yoktur benim gözümde.
...
Beyaz show da beyaz ın akvaryumunu gördüm,bence siteye üye olsun bu adam. Papağan,challenger,bıçak balığını atmış 70 cm akvaryuma telef ediyor hayvanlarıBig%20smile
[/QUOTE]
Faruk mesajından alıntı yaparken biraz kırptım. Kusura bakma. Önce ilk kısımdaki katkı konusuna değineceğim. Derece alsın almasın herkesin ve yarışmanın hobiye katkısı vardır. İyi resim ve formu düzgün balık ile katıldıysa özendirici, aksi bir şeyle katıldıysa olmaması gereken yönelik örnek olarak ortada olur. Diğerleri görür ve fikir edinir. Her katılım bir katkıdır. Anlamsız tartışmalar ve itirazlarsa bir eliyle verdiğini öbür eliyle almaya benzer. Olmamalıdır.

İkinci kısma gelince, ben de izledim ve gömme akvaryumu gördüm. Beyaz'ın katılımı ile ilgili bir konu var. Benim de aklımdan geçen bir şekilde onunla temasa geçmek ve bir organizasyon yapmaktı. Konusu burası olmasa da sen yazınca ben de değinmiş bulundum. Gerekirse ilgili konuda devam ederiz.
(Linki sonradan bulup ekledim. http://www.akvaryum.com/Forum/tarkana_davet_k244179.asp)

Pazara dernekte YK Toplantısında görüşürüz.
kgurkan2010-03-13 02:14:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Just For FunÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 803
Just For FunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2010 02:09
Sadece,yarışmaya katıldığım için bir şeyler yazmam gerektiğini düşündüğüm için yazdığımı belirterek,böylesi güzel bir organizasyona kanaatimce en kötü resimlerle yarışmaya katılmış biri olarak(birazda çok erken davranmaktan oldu)kendimi hayıfladımı belirtmek isterim,bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen,yarışmaya iştirak eden ve dereceye giren,yarışmada juri görevini üstlenen herkezi tebrik ve teşekkür ederim.Öyle görünüyorki fotoğraf çekmedeki beceriksizliğim sebebiyle birdaha herhangi bir fotoğraf yarışmasına katılamayacağım:)
Son olarakta,sonuçlara yapılan itirazlar ve sonrasındaki gelişiminin,hobi adına ve bu tip organizasyonların geleceği adına katkı sağlamayacak seviyeye ulaşmış olmasına üzüldüğümü belirtmek isterim,daha yapıcı eleştiri ve tartışmalar olması dileğiyle.
 
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2010 02:38
[QUOTE=AMOZONİAK]Sadece,yarışmaya katıldığım için bir şeyler yazmam gerektiğini düşündüğüm için yazdığımı belirterek,böylesi güzel bir organizasyona kanaatimce en kötü resimlerle yarışmaya katılmış biri olarak(birazda çok erken davranmaktan oldu)kendimi hayıfladımı belirtmek isterim,bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen,yarışmaya iştirak eden ve dereceye giren,yarışmada juri görevini üstlenen herkezi tebrik ve teşekkür ederim.Öyle görünüyorki fotoğraf çekmedeki beceriksizliğim sebebiyle birdaha herhangi bir fotoğraf yarışmasına katılamayacağım:)
Son olarakta,sonuçlara yapılan itirazlar ve sonrasındaki gelişiminin,hobi adına ve bu tip organizasyonların geleceği adına katkı sağlamayacak seviyeye ulaşmış olmasına üzüldüğümü belirtmek isterim,daha yapıcı eleştiri ve tartışmalar olması dileğiyle.
 
Saygılar
[/QUOTE]
Mustafa Yasin bey,
Fotoğraf çekmede yol kat etmek için, bolca fotoğraf çekmek ve temel teknikle ilgili fotoğraf sitelerinden yardım almak kafidir. Bence pes etmeyin. Elinizde ki canlılarda gayet güzel. 2 yıl önce bende hiç fotoğraf çekemiyordum.
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FatiihÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14320,1[/B] [C]3,2,10466[/C] [C]2,3,10466[/C]
Kayıt: 23/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1265
FatiihÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2010 09:39
               Arkadaşlar benim kimseyle kişisel bir husumetim olamaz, hele hele hediye veye baska bir beklentinin hırsı hiç olamaz. Ama benim kavgam haksızlıklardır. Bunun asıl nedenide yarışma öncesi ilk yarışmalarda olduğu gibi yarışmanın hangi puanlar doğrultusunda derecelendirildiği belli olmadığı diye düşünüyorum. Belki çoğu katılımcı buna dikkat etmemiş olabilir ama ben buna daha öncede dikkat ettim şimdide dikkat ediyorum. Burada kimin hazımsızlıktan yerinde zıpladıgını puanlamanın nasıl yapıldıgını anladım. Bu güne kadar yazılan yazıları okudum bilgisayarımı kapayıp 15 dakika düşünüp sonra tekrar açıp okuyup cevap verdim, fevri bir davranışda bulunmamak için. Ama bazen kendimi tutamayıp sinirle yazdım yazılarda oldu. Benden yana yaşanan bu gerginlik için tüm forum üyelerinden özür dilerim.
                İnşallah bir sonraki yarışmada, bu şekilde tartışmalara olanak vermemek için puanlama cetveli net olurda, bizde ordan bakıp kendi derecemizi ne doğrultuda puanlandığını görmüş oluruz. Yönetim ve jürinin buna dikkat edip, bir çalışma yapacağından eminim. Herkese saygı ve sevgilerimle...
Fatiih2010-03-13 09:40:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

citronxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 5773
citronxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2010 11:12
[QUOTE=kgurkan] 
Faruk mesajından alıntı yaparken biraz kırptım. Kusura bakma. Önce ilk kısımdaki katkı konusuna değineceğim. Derece alsın almasın herkesin ve yarışmanın hobiye katkısı vardır. İyi resim ve formu düzgün balık ile katıldıysa özendirici, aksi bir şeyle katıldıysa olmaması gereken yönelik örnek olarak ortada olur. Diğerleri görür ve fikir edinir. Her katılım bir katkıdır. Anlamsız tartışmalar ve itirazlarsa bir eliyle verdiğini öbür eliyle almaya benzer. Olmamalıdır.
[/QUOTE]

Estafurullah Abi,neden kusur olsun. Bu forumun amacı bu,paylaşmak,görüşleri belirtmek,alınabilecek maksiumum katkıyı sağlayabilmek,hobiyi icra etmeye çalışırken destek olmak,destek almak.
Bu sebepledir ki aynı fikirleri benimsememek kadar doğal bir durum olamaz. 
[QUOTE=kgurkan] 
 İyi resim ve formu düzgün balık ile katıldıysa özendirici, aksi bir şeyle katıldıysa olmaması gereken yönelik örnek olarak ortada olur. 
[/QUOTE]
Abi bu sadece bir yarışma,hangi katılımcı kötü fotoğraf ve türünün kötü örnekleriyle katılsın ki,mesela reis önceki sayfalarda mpanga fotoğraflarından birinde,en son bantın istenilen yada olması gereken gibi olmadığını belirtmiş. Çağrı'da (flagellum) Uğur Abi bunu söylemese herkes bu balık için süper bir balık derdi,ama o ayrıntıyı görmek için reis bu jüride olduğundan şu anda vay be helal olsun Uğur Abi diyoruz,ve doğrusuda bu. Peki reis bunu söyledi ve bizde okuduk ne yapacağız Abi? Mpanga besleyen arkadaşlara tavsiyemiz yada ek olarak nasıl bir bilgi verebiliriz o bantların muazzam olması için. Şevk verme özendirme konusuna bir anlamda katılıyorum,o da şudur. Vay be bende de güzel bi mpanga var ve reisin dediği gibi bantından,yüzgecine,kuyruğundan renklerine istenilen forrm ve güzellikte,bir dahaki yarışmada bende şansımı denemek istiyorum diyebilir. Güzel biyotoplar katkıdır,doğru kurulmuş sistemin doğru işlediği akvaryumlar yine katkıdır(Tanıtım forumu,canlıların tek tek işlendiği forumlardan daha güzel bir örnek olamaz buna),ama yarışmaya elindeki balığın en güzel fotoğrafıyla katılarak,yarışmadan beklenen sonuç, sadece katılımdır bana göre AbiTebessümSen inanıyormusun ki,bu başlık bu tartışmalar olmasaydı ben şu frontosanın son bantında yamukluk gördüm ne yapılabilir yada bu discusun finlerindeki eksiklik nasıl giderilebilir gibi sorular olacağını burada,açıkçası ben düşünmüyorum olacağını. Amacıyla doğru orantılı yapılan işlerde,sonuca göre karar verilen bir durum yarışma. Bırakalım öyle kalsın sadece yarışılsın ama fairplay her zaman bir yerlerde olsun ve gerekince buna uygun davranılsın. Tek beklentim bu olabilir açıkçası yarışmadan.
[QUOTE=kgurkan] 
Pazara dernekte YK Toplantısında görüşürüz.
[/QUOTE]
Görüşürüz Abi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PuLcheRÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 416
PuLcheRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2010 15:06
Uzun uzun konuyu takip etmeme rağmen yarışmaya katılmadığım için yorum yapmamıştım. Ama yapılan tartışmaları ve yüklenmeleri görünce kendi adıma iyiki katılmamışım diyorum maalesef.. Sonuçta bu bir yarışma kazanmak ta var kaybetmek te.. Önemli olan kazanıp mütevazi kalabilmek ve kaybedip bunu hazmedebilmek olsa gerek.. Sonuçta hayatın her alanında 1 kişi kazanır ve diğerleri kaybeder, o nedenle o bir kişi olamadım diye üzülmek yerine nasıl birinci olabilirim diye düşünmek en güzel davranış olur sanırım. Ama eğer ki Biyotop ve  Bitkili Akvaryum yarışması yapılırsa  katılıp bütün eksiklerimi ve ya üstünlüklerimi görmek için sabırsızlanıyorum :)
 
Son olarak, kazananları tebrik ediyor, kaybedenleri de bir sonraki yarışmalarda beraber yarışmak için en iyi şekilde hazırlanmalarını temenni ediyorum.. 
freeasabird2010-03-13 15:14:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir