Yemleme,Akvaryum temizliği ve şartları nasl olmalı


isasaritasÇevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 50
isasaritasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2014 15:26
Herkese selamlar saygılar.
Malawi Cichlidlerinde beslenme ve yemleme konusu sürekli tartışılmakta. Miktar ve günlük yemleme sayısı göreceli bir kavram olmuş durumda.
Herkes yem çeşidini artırma çabasında. 12 çeşit yemle besliyorum diyeni bile gördüm. 
Ben biri bitkisel olmak üzere 3 çeşit yemle besliyorum balıklarımı. Arada da su piresi ve artemia gibi canlı yem desteği vermeye çalışıyorum. gün içerisinde yemeleri gereken yem miktarını bölerek günde 6-7 defa yemleme yapıyorum. genel olarak balıklarımın durumundan cok memnunum. fakat bu yemlemenın yanlıs oldugunu sayının azalması gerektıgını soyleyenlerde olmuyor değil. Balıklarımın sağlıkları yerinde, büyümeleri çevremde diğer besleyenlere göre daha hızlı, üremeleri normalden cabuk oldu ki diğer bi konuda paylaşımını yaptığım 4.5 cm sarı prensesim ilk batımında 12 adet yavru verdi ve ağzında hala yavru mevcut. 7-9 cm olan yunuslarımın kafaları 15 cm olanlara yetişmiş durumda. birbirleriyle kavga etme, birbirlerine zarar verme durumu söz konusu değil. bunun da sebebinin rahat ve sürekli tok olmaları oldugunu dusunuyorum. 
Su değişimlerini en az haftada 1 en fazla haftada 3 olmak şartı ile dip çekimi yaparak gerçekleştiriyorum. dinlenmiş su kullanıyorum. her su değişiminde uygun miktar doğal metilen mavisi kullanıyorum. ilanlarımda kullandığım metilen mavisinin detayları mevcut. ayrıca kaya tuzunu da her su değişiminde eksik etmiyorum.
Filtreleri sürekli temiz, artı hava motorlarıyla sürekli hava ve oksijen takviyesi ile suları olabildiğince temiz, mikroptan, parazit ve zararlı bakteriden arındırılmış olduğundan eminim.
Gerekli testlerle su değerleri sürekli kontrol altında ve nitrat oluşumuna kesinlikle müsade etmiyorum. dip çekiminden sonra suyu eklerken yüksekten ve hızlı şekilde su takviyesini gezdirerek yapıyor ve çekimde ulaşamadığım ve durgun bulunan nitrat oluşumuna uygun yerlerin dalgalanmasını kaya ve kum aralarının havalanmasını taze suyun direkt olarak her yere ulaşmasını sağlıyorum.
Tüm bunların dışında eksiğim, fazlam ya da yapmam gereken başka birşeyin olup olmadığını öğrenmek için tecrübesi ve bilgisi olanların bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak olursa fikir alışverişi yapmak, severek beslediğimiz herşeyden önce yaşayan birer canlı olan balıklarımızın daha rahat, sağlıklı ve mutlu olmalarını sağlamak adına yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden bilgisini ve tecrübesini paylaşan herkese sonsuz teşekkürler....
isasaritas2014-04-05 15:35:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yasin OktemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/10/2009
İl: Malatya
Mesaj: 656
Yasin OktemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2014 16:21
Isa Bey Merhaba
Yemleme konusu aslinda goreceli bir konu. Siz az az ama sıklıkla yemlersiniz. Birbaskasi ayni oranda yemi uc ogune boler. Ben ornegin calisiyorum evde kimse yok sabah ise gitmeden yemliyorum aksam da eve geldikten sonra yatana kadar az az saatte bir yemliyorum. Burda onemli olan su yapilan yemlemenin saati ayni olmali ve kullanilan yem miktari da ayni olmali. Yem cesitliligi de muhakkak guzel birsey ama bu yemlerde muhakkak en kalitelisi olmali siz uc cesit yem kullanirsiniz bu piyasanin en iyi yemleridir bunda bi sikinti olusmaz. Cunku en iyisini veriyorsunuz neticede. Cok cesit olur ama ucuz yeme kacarsiniz o da hicbirseye yaramaz malesef.
Saygilarimla Saglikli baliklar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

isasaritasÇevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 50
isasaritasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2014 16:41
Yasin bey verdiğiniz bilgiler için öncelikle teşekkürler.
Dediğiniz gibi yem kalitesi gerçekten önemli. Buna özellikle dikkat etmeye çalışıyorum. Yemim bitmeden bir süre önce yenisini örneğiyle temin ederek bir miktar suda bekletiyorum. Su rengindeki ve su içinde bekleyen yemin rengindeki değişimi gözlemleyerek boya gibi maddelerin kullanılıp kullanılmadığını anlamaya çalışıyor ve yemi ona göre seçmeye çalışıyorum. Toplu yem alacak imkanım maalesef yok. Bir kere denedim ve yemi bitirmekte zorlandım. O yüzden akvaryumcuların vicdanına kalmamak adına mümkünse kutusunu ve tarihini kontrol ederek yem temin etmeye 3-5 kurustan kacınmayarak en kalitelisini almaya çalışıyorum.
Yemleme saatlerini haftada bir değiştirerek balıkların hep aynı saate odaklanmalarını önlemeye çalışıyorum. Bu konu bence önemli. Çünkü saate adapte olan balıkların ufak aksılıkler sonucu saatlerinin gectiğinde streslendiklerini ve agreasifleştiklerini gözlemledim. Haftada bir gün ya da 5 günde bir saatin değişmesinin gelişme ve yağ depolama ile kafa yapan yunusların kafa yapılarına etkisi oldugunu farkettim. Çünkü değişimlerde aç kalacaklarını sanan balıkların metabolizmaları değişim sürelerinde sanırım daha fazla yağ depolamaya çalışıyor.
Fakat yem çeşidinin aşırı fazla olmasının balıklarda zaman zaman kabızlık ya da zarlı dışkı yaptığını da farkettim. Bu durumun ne kadar zararı olur yada zararı olurmu bilmiyorum ama bu yüzden 5 olan yem çeşidimi (canlı yemleri dahil etmiyorum bu 5 çeşide ve kullandığım 3 çeşide) azaltarak bu durumu engelledim. Ve farkettimki (renk değişimleri ve vücut lekelerinden) bu durum balıklarda daha rahat ve sakin  bir yaşama neden oldu.
isasaritas2014-04-05 16:43:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hilmi ArısanÇevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2012
İl: Ankara
Mesaj: 57
Hilmi ArısanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2014 14:51
Güzel bilgiler paylaşmışsınız teşekkürler ... Fakat yem çeşidinin bolluğu konusuna katılmıyorum çünkü biz bu canlılara doğaya en yakın bir ortam oluşturmak istiyorsak yem çeşidininde daha doğrusu içeriğininde zengin olması makul olur diye düşünüyorum piyasada kaliteli ve daha bir çok farklı içerikli yemler mevcuttur sağlıklı hobiler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

H@K@NÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2012
İl: Bursa
Mesaj: 1123
H@K@NÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2014 15:56
Yem çeşiti ne kadar çok olursa o kadar iyi mesela ben 12,13 çeşit yemle besliyorum.Balıkların renk ve formları çok güzel oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmet_görkemÇevrim Dışı

Kayıt: 19/01/2008
İl: Yurtdisi
Mesaj: 74
mehmet_görkemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2014 18:10
[QUOTE=H@K@N]Yem çeşiti ne kadar çok olursa o kadar iyi mesela ben 12,13 çeşit yemle besliyorum.Balıkların renk ve formları çok güzel oluyor.[/QUOTE]

Kullandiginiz 12 - 13 cesit yemlerin arkasini okursaniz, %95 inin iceriginin ayni oldugunu göreceksiniz.. Ben 2 adet bitkisel ve 1 adet hayvansal yem kullaniyorum. Bitkisel yemlerin vitamin ve bitki icerigi farkli. Hergün birini 2 ögün olarak veriyorum. Hayvansal yemi ise haftada 1 kez 2 ögün veriyorum. Saygilar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

H@K@NÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2012
İl: Bursa
Mesaj: 1123
H@K@NÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2014 07:46
Yemlerin hepsi içeriği aynı ama vitamin ve bitki içeriği farklı keyifli hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir