ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mehmet_görkem
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ocak 2008 12:59
Son Ziyaret:
13 Nisan 2018 15:16
Toplam Mesaj:
74 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Görkem
Doğum Tarihi:
11 Ekim 1981
Yaş:
42
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Görkem hobiye ara vermis vaziyette

SON 10 MESAJI

150x60x60 İlangilerim - Güncellendi(18.12.2017)
Yusuf bey, akvaryum ve baliklariniz cok güzel masallah ama akvaryuma verdiginiz hava cok fazla. Baliklarin görüntüsünü engelledigi gibi seyir keyfini de bozuyor. Dis filtrnizin cikisini yada ic filtrenizi suyun yüzeyini hareketlendirecek sekilde ayarlamaniz halinde akvaryumunuzda oksijen ihtiyaci olmayacaktir. Hem hava motoru gürültüsünü cekmezsiniz hem gereksiz yere elektrik tüketmezsiniz hemde baliklarinizi keyifle seyredersiniz.

Saygilar.
[:nazar:]
Balıklarınızın Mutluluğunu Düşündünüzmü?
2010 da acilmis sacma bir konu..
mehmet_görkem2014-06-19 14:43:33
150*50*60 Yeni resimler sf:3
Masallah Akvaryumunuz ve baliklariniz cok güzel ama size tavsiyem Akvaryumun ön camindaki miknatisli temizleme aparatini sakin kullanmayin, Benim akvaryumumu berbat etti. Cok derin cizikler oldu maalesef.. Bulasik süngerinin sert kismi yosunlari temizlemek icin yeterli olur.
SARI PRENSES
[QUOTE=Çerkes40]Arkadaşlar merhaba 2 hafta önce damızlık boy koloni 1 e 7 d sarı prenses ekledim ve hala saklanıyolar alışmaları için iceman arıyorum fakat bulamadım başka ne tür ekleyebilirim utangaç olmayıp sarıprensesleri rahatlatabilecek tür olarak ? [/QUOTE]

Klasik Sariprenses vakaasi.. Bende konularimda bundan cok sikayet etmistim ama anladim ki baliklarim bana degil ben ben baliklarima uymak zorundayim. Ne yaparsaniz yapin baliklariniz saklanacaklar cünkü bu onlarin dogasinda var. Sunu söyleyebilirim akvaryumunuzda kayalik ve bol magralar olan bir dekor olsun. Bu onlari cok rahatlatacaktir. Ilk bikac hafta saklanabilirler ama daha sonra göreceksiniz ki Icemanlar ile birlikte acikta yüzecekler. Korktuklari anda saklanabilecekleri bir yer oldugunu bilmek onlara güven veriyor. Su an benim akvaryumumda ki Sari prenseslerde edindigim tecrubelerim bu yöndedir. Hayvanlari bosyere ac birakmayin, bir sey getirmez. Saygilar.
Yemleme,Akvaryum temizliği ve şartları nasl olmalı
[QUOTE=H@K@N]Yem çeşiti ne kadar çok olursa o kadar iyi mesela ben 12,13 çeşit yemle besliyorum.Balıkların renk ve formları çok güzel oluyor.[/QUOTE]

Kullandiginiz 12 - 13 cesit yemlerin arkasini okursaniz, %95 inin iceriginin ayni oldugunu göreceksiniz.. Ben 2 adet bitkisel ve 1 adet hayvansal yem kullaniyorum. Bitkisel yemlerin vitamin ve bitki icerigi farkli. Hergün birini 2 ögün olarak veriyorum. Hayvansal yemi ise haftada 1 kez 2 ögün veriyorum. Saygilar.
190 LT Malawi
42 balik ve 98 cm.. Yazik etmeyin bence, onlarda canli. Saygilar..
160 Litre Ps.Acei - Lab.Yellow Tankim
[QUOTE=Yasin Öktem]Mehmet Bey dekorun son hali gayet guzel olmus. Yavru alimlari da baslamis masallah. Tul ve hazir satilan plastik yavruluklarda yetiskinlerin hemen yavrulari cekmeye calistiklarina cok sahit oldum ve basariyorlarda o araliklardan bi sekilde cekiyorlar. Bence dıy yavruluklar cok daha basarili bu konuda. Estetik goruntuyu bozmayacak sekilde birseyler yapabilirsiniz bence. Birde yavru akvaryumunuz var mi bilmiyorum ama olmazsa olmaz gibi geliyor.
Saglikli baliklar dilerim[/QUOTE]

Merhaba Yasin Bey. Dekoru biraz sadelestirdim. Kücük kayalarin cogunu cikardim. 10 yavrudan 6 tanesi bi sekilde öldüler. 4 tane kaldi ve su anda 1.5 cm ye ulastilar ve hafiften renklenmeye basladilar. 2. Icemanimi da dün kusturdum, 10 tane kesesiz yavru cikti. aslinda en büyük disi icemandi ve agzi tamamen doluydu ama sanirim yuttu yumurtalari. Ilk kez yumurta almisti. Yavru akvaryumu icin yerim yok bu yüzden 15 litrelik seffaf plastik bir kutuya aldim  tüm yavrulari ve hava motoru ile oksijen veriyorum. Su anda tüm yavrular hayatta ve gayet güzel yüzüyorlar. 2 cm oluduklarinda ana tanka birakmayi düsünüyorum. Zaten artik agzi  dolu baliklara dokunmayacagim. Kendileri biraksinlar, hayatta kalmayi basaran yavrulari büyütecegim.

Saygilar.


[QUOTE=ozalpsinan]Bilgi için çok teşekkürler,
Hobiye 1 sene kadar önce başladım ufak bir akvaryumdan (20lt), 95lt'lik bir akvaryuma geçince sarıprenses ve iceman beslemeye başladım. Bir arkadaşdan (üretim hanesi olan) yavru aldım. Yaklaşık 13 adet sarı prenses ve 3 adet iceman vardı. Yavrular 1-2 cm kadardı, yaklaşık 6 ay oldu, iceman'ler 5-6 cm boya ulaştılar fakat sarıprensesler hala daha 3-4 cm kadarlar. 
Bana iç filtre de kullan diye tavsiye verdiler fakat epeydir mbuna tanklarını inceliyorum çoğu tankta iç filtre bulunmuyor, powerhead ile akıntı oluşturanlar falan var.
Bana çok kaba ve yer kaplayan, ses yapan bir cihaz olarak geliyor iç filtre, çıkartsam bi sıkıntı olurmu diye çok merak ediyordum. Fakat sizin tankın daha büyük ve iç filtre olmadan kullanmanız beni teşvik etti bugün iç filtreyi çıkartacağım. Şu anda akvaryumum şu şekilde;
[/QUOTE]

Sinan Bey, Sizin akvaryum hacminize göre bence Ic filtre hem gereksiz, hem de görüntüyü bozuyor. 95 litre icin Dis filtre fazlasiyla yeter. Ama söyledigim gibi Dis filtrenin su cikisini öyle ayarlayin ki suyun yüzeyinde yeterli dalgalanmayi ve akintiyi olustursun. Böylece baliklarinizin oksijen ihtiyacini karsilarsiniz. Dün bende bir dalga motoru aldim. akvaryumun icinde güzel bir akinti olsturdu ve izledigime göre baliklar cok sevdiler. Yakinda bir video ekleyecegim. Saygilar.
160 Litre Ps.Acei - Lab.Yellow Tankim
[QUOTE=ozalpsinan]Mehmet Bey merhabalar,
Öncelikle bu güzel akvaryum serüvenini paylaştığınız için çok teşekkürler.
Bende sarı prenses ve iceman bakıyorum. Akvaryum dekor zekiniz de benimkine çok yakın, çok sevdim ! :) Sizden birkaç konuda bilgi alabilirsem çok sevinirim.
1. Akvaryumunuz benimkinden büyük, fakat iç filtre kullanmıyorsunuz? Sadece dış filtre yeterli oluyor mu? Ayrıca hava motoru-hava taşı da göremedim? (Ben hem dış hem iç filtre kullanıyorum fakat gürültülü oluyor ve su içinde minicik hava kabarcıkları geziyor devamlı, buda suyun berrak olmasını bozuyor biraz)
2. Balıklarınızın boyları ne kadardı yavru aldığınızda?

[/QUOTE]

Tesekkürler Sinan Bey, Baliklarim aldiklarimda 4-6 cm arasindaydi. Iceman erkeklerim cok iyi gelistiler. Disilerim ise 6cm. civarindalar. Sariprensesler de 4-6 cm geldiler, simdi 6-7 cm ler.

Akvaryumda ic filtre kullanmiyorum. Dis filtre yeterli temizligi ve döngüyü sagliyor. Dis fiitre su cikisini yüzeye yakin konumlandirdigim icin yüzeye yeterli hareket ve akinti olusuyordu ve bu yüzden  hava motoru kullanmiyordum ama dün birtane aldim ama sadece görsellik icin aldim.

Umarim yardimci olabilmisimdir. Saygilar.
100x40x55(y) karışık malawi
Masallah cok güzel akvaryumunuz.. Benim Malavileri söyle toplu halde yüzerken bi göremedim ya nedeyim.. Biotop olsun dedim kayalari doldurdum, Baliklardan cok kayalari izler olduk.. Saygilar.
ciklet
Bence malawiler icin en az 100 cm lik bir akvaryum olmali daha sonra hacime göre canli secimi yapabilirsiniz..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.