Yeni Akvaryum Nasil Kurulur


Great0010Çevrim Dışı

Kayıt: 26/08/2019
İl: Ankara
Mesaj: 13
Great0010Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2019 15:09
Arkadaslar merhaba.
80 cm yeni bir akvaryum kuracagim. Akvaryumcu 3 adet urun verdi. Metilen mavisi reeflowers efectivve condinanter ve deep anti clor diye. Bunlari belli oranda suya koy ve 5 adet tuz koy 1 gun sonra baliklarikoy seklinde aciklama yapti. Boyle yapsam problem yasarmuyim. Yada sizin onerileriniz nedir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vitestvÇevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2011
İl: Izmir
Mesaj: 910
vitestvÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2019 15:19
[QUOTE=Great0010]Arkadaslar merhaba.
80 cm yeni bir akvaryum kuracagim. Akvaryumcu 3 adet urun verdi. Metilen mavisi reeflowers efectivve condinanter ve deep anti clor diye. Bunlari belli oranda suya koy ve 5 adet tuz koy 1 gun sonra baliklarikoy seklinde aciklama yapti. Boyle yapsam problem yasarmuyim. Yada sizin onerileriniz nedir?[/QUOTE]

Hayırlı olsun, ilk önce forumu iyice araştır, çok daha iyi fikirler bulabilirsin.
Benim fikrim var kendi uygulamalarımız öyle yapıyoruz,
içme suyu en az 10lt yada 20 lt akvaryuma koy, filtre sistemini çalıştır, 1 gün sonra balıklarını aynı ısı da olmak üzere eklemelisin. 1-2 gün sonra balıkları da akvaryuma koy işlem tamam. geri kalan suyu da yine içme suyu olarak ekle saat saat 3 bardak gibi
İlaçlar sende kalsın ilk aşamada bunları koyma derim ben, yine de sen bilirsin.
Balıklara dikkat et, hasta falan da olmasın, onun için poşeti açmadan akvaryuma at 2-3 saat bekle

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Great0010Çevrim Dışı

Kayıt: 26/08/2019
İl: Ankara
Mesaj: 13
Great0010Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2019 15:37
Tesekkur ederim. Baktim kafam karisti cok. Icme suyu dedigimiz damacana su ankadigim. Gerisini mesala 20 koyduk 80 lt cesne suyu mu olacak. Klor giderici su duzenleyici vs gerek yok mu diyorsunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8578
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2019 15:48
Akvaryuma çeşme suyu doldurur istediğiniz gibi dizayn edin. Sonra filtre çalışır bir halde en az bir hafta bekletin. Hem su ağzı açık bir halde bekleyeceği için klor uçacaktır hem de bakteri kültürü oturur.
Bakteri kültürü, su düzenleyici vb. bir şeye gerek yok. Su düzenleyici yapay birşey sonuç olarak. Bakteri kültürü ise canlı bakteri kültürü. Bir haftada oluşacak şey için üç gün bekliyorsunuz yani.

Akvaryumcunun verdiği şeyleri kullanmayın. Metilen mavisi bir ilaçtır. Bazı hastalıklar dışında işe yaramaz. Yararlı-yararsız tüm bakterileri öldürür. Tuzu da aynı şekilde kesinlikle tatlı su akvaryumuna katmayın. Yarardan ziyade zarar verir.

+1: [T]202789,Hamza Özel[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hamza ÖzelÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/01/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 712
Hamza ÖzelÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2019 15:48
Metilen mavisini kullanmanıza gerek yok ilk kurulumda.Bazı balık hastalıklarında( beyaz benek gibi) ve dezenfektan olarak kullanılıyor.

Reeflowers efectivve ve deep anti clor su hazırlayıcı( sudaki klor,kloromin ve balıga zararlı metalleri tutar)aldıkların bunlardan birini kullanabilirsin üzerinde yazar zaten ilk kurulumda nekadar su değişimde nekadar kullanılacağı.

Tanka canlı eklemeden bu konuyu okumanı tavsiye ederim sana fikir verebilir:[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_k877167.asp[/URL]

[QUOTE=Beta_balik]Akvaryuma çeşme suyu doldurur istediğiniz gibi dizayn edin. Sonra filtre çalışır bir halde en az bir hafta bekletin. Hem su ağzı açık bir halde bekleyeceği için klor uçacaktır hem de bakteri kültürü oturur.
Bakteri kültürü, su düzenleyici vb. bir şeye gerek yok. Su düzenleyici yapay birşey sonuç olarak. Bakteri kültürü ise canlı bakteri kültürü. Bir haftada oluşacak şey için üç gün bekliyorsunuz yani.

Akvaryumcunun verdiği şeyleri kullanmayın. Metilen mavisi bir ilaçtır. Bazı hastalıklar dışında işe yaramaz. Yararlı-yararsız tüm bakterileri öldürür. Tuzu da aynı şekilde kesinlikle tatlı su akvaryumuna katmayın. Yarardan ziyade zarar verir.[/QUOTE]

Reeflowers efectivve condinanter ve deep anti clor işin kolaylığı almış kullansın harcanan parada boşa gitmesin bence.(Bende işin kolayına kaçanlardanım[:D])
[EDIT]Hamza Özel,2019-08-30 16:07:36[/EDIT]

Beğenenler: [T]208569,Beta_balik[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

benOnderDÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2017
İl: Edirne
Mesaj: 62
benOnderDÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2019 17:58
Öncelikle hayrlı olsun. Ben de uzun zaman akvaryum kurmaya çalışmış, ama sonunda hep hüsran yaşayıp bırakmıştım. Şu an 2 senedir çok iyi bir şekilde, bir sıkıntı yaşamadan (geçen gece elektrik kesintisi ile balıklarımın yarısını kaybetmem dışında, onun için de çözüm arıyorum) balıklarımı büyüttüm.

Öncelikle yapman gereken şey, herhangi bir deterjan vs kullanmadan, sadece su ile akvaryumunu iyice temizle. Kendine kullanılmamış bir bulaşık süngeri ayarla ve onu sadece akvaryumun için kullan. Akvaryumu temizledikten sonra, koymak istediğin masanın üstüne, yani akvaryumun altına gelecek şekilde strafor yerleştir. Bu hem masaya bir şey koyduğunda akvaryuma ses gitmemesini, böylece balıkların strese girmemesini sağlar, hem de akvaryumunu düzler. Akvaryumu straforun üzerine koyduktan sonra, hava kablolarını ve taşlarını yerleştir. Bundan sonra yine sadece su ile iyice yıkadığın kumlarını akvaryumuna ser. Üzerine dekor olarak kullanacağın parçalarını da koy. Ben direkt kuyu suyu kullandığım için hortumu çeşmeye bağlayıp dolduruyorum ama, sen doğrudan çeşmeden de doldurabilirsin, ya da 5 damacana kadar su alıp onu da kullanabilirsin. Çeşme suyunda klor vardır evet, ama akvaryumu boş çalıştırdığında ve üstünü açık tuttuğunda klor zaten uçup gidecektir. O yüzden endişelenmene de gerek yok. Ben ilk kurulumda 5 gün bekleyip ondan sonra ciklet balıklarımı koymuştum. Hiçbir sorun yaşamadan gezmeye başlamışlardı.

Bu zamana kadar herhangi bir ilaç vs kullanmadım akvaryumumda. Daha sonra küçük bir tane daha aldım, betta ve lepistes var onda, yine aynı yolları izleyerek onları da yaşatıyorum.

Ayrıca şu konuyu da iyice okumanı öneririm: https://www.akvaryum.com/Forum/yapilan_hatalar_ve__a_dan_z_ye_tank_kurulumu_k646490.asp

Çok güzel bilgiler ve doğru bildiğimiz yanlışların listesi mevcut.

En önemlisi, sakın acele etme. Sabırla her şey mükemmel oluyor. 40 santim akvaryumlarda dahi akvaryum yapamamış ben, geçen hafta 150 santimlik, 450 litrelik akvaryuma geçiş yaptım :) Çoğu şeyi burada ya sordum, ya sessizce konuları okudum. [EDIT]benOnderD,2019-08-30 17:58:46[/EDIT]

Beğenenler: [T]203055,mutlubaba[/T]
Teşekkür Edenler: [T]203055,mutlubaba[/T]
+1: [T]202789,Hamza Özel[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AkvaryumbilgisiÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/08/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 145
AkvaryumbilgisiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2019 18:48
Metinel mavisini kulanmayın bakterileri öldürür . En az 1 hafta akvaryum kurulu bir şekilde çalıştırın.
Ondan sonra balıkları akvaryuma koyabilirsin. Metinel mavisi hastalıklarda kullanılabilir.
İçine 100 litrrye 1 yemek kaşığı oranında kaya tuzu atabilirseniz daha güzel olur

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hamza ÖzelÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/01/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 712
Hamza ÖzelÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2019 20:00
Tuz belki bazı türlerde veya bazı hastalıklarda kullanılabilir ama bazı balıklara zararda verebilir.İşin özü besliyceğiniz türün ihiyaclarına bakın ona göre kullanın kullancaksanızda.

Forumda bunla ilgili konular var bakın isterseniz Örnek:[URL]https://www.akvaryum.com/forum/akvaryuma_tuz_atmak_k715372.asp[/URL]
[QUOTE=mesutok]Tuz, canlı bitkisi olanlara, vatoza, dip balıklarına, salyangoz besleyenlere, tatlı su midyesi besleyenlere, zararlı oldugu kanısına varılmış fazlası edinilen tecrübelere göre. divBunun yanında tuzlar incelenmiş deniz tuzu yemek tuzu ve diğer tuzların çevre kirliliğinden etkilendiği, Kaya tuzunun için en temiz ve kirlilikten etkilenmeye tuz olduğu ispatlanmış yapılan araştırmalarla ve kaya tuzunun içinde canlılar için gerekli olan 84 yada 86 dıydı hatırladığım kadar zengin elementlerin bulunduğu buda canlılarda gerekli olan birçok elementi minerali bir arada barındırdığı kanısına varılmış. Ayrıca yeterli oranda kullanıldığında balıklardaki stresi azalttığı nakillerde stresi azaltmak içinde eritilip sıvılaştırılıp kullanıldığı oluyor./divdivBu araştırmalardan dolayı kulanılacaksa kaya tuzu kullanılması tavsiye edililiyor içerdiği zengin elementler, saflığı temizliği dolayısıyla iste üsteki sebepler gibi. Kaya tuzu bakkaldarda satılır 1 TL poşeti. İnsanlar içinde faydalıdır doktorlar öneriyor yemeklerde kaya tuzu kullanılamsın. İri taneli bir tuz. Bunu kullanacağınız kadarını bir bardak suya koyacaksınız karıştırarak suda eriteceksiniz ve sıvı halde akıntılı bir yere döküp akvaryumda kullanacaksınız. Su değişimlerinden sonra kullanmanızda fayda var. mineral zenginliği ve stres azaltıcı özelliği varya, fazlası balıklarada zararlı organlara zarar verir,fazla kullanmaya gerek yok hiç kullamayanlarda var. bitkisiz ve üsteki riskli canlıların olmayan akvaryumlarda 3 haftada bir ayda bir tercih ederseniz önlem amaclı bazı dış parazitlerdede beyaz benek gibi su değişiminden sonra kullanılabilir önlem amaçlı kullanılacaksa Her 25 litre akvaryum suyu için 3 çay kaşığı tuz eritilerek akvrayum suyuna eklenebilir b(3 çay kaşığını insan okusada 3 yemek kaşığıyla karıştırıyorlar lütfen buna dikkat edin img src="smileys4/smiley1.gif" /)/b. Beyaz benek hastalığı için ise tuzla çözmek yerine oldukça etkili balıklara zarar vermeyen üretilmiş metilen mavisi ilacı kullanılmasını tavsiye ederim birde son zamanda piyasaya sürülmüş bazı dış parazitleri önlemede tedavide etkili tecrübe ettiğim bir metilen mavisi markası önereyim fiyatta uygun. Deepfix Deepdezopur (5TL) metilen oranı oldukça yüksektir özellikle yeni sürümünde kutusunun üzerinde metilen oranı % 2.5 yazar bunu tavsiye ederim. internetten görseline ulaşırsınız bu isimle araştırırsanız./divdivBana gelirsek benim akvrayumda 3 senedir dip balıkları ve üstteki yazdığım hassas balıklar var hiç kullanmam tuz balıklardada hiçbir hastalık beyaz benek şu bu rahatsızlık olmadı 3.5 sene kadar yaşayıp ömrü azalan türlerden ölenler oldu./div


editededitIDmesutok/editIDeditDate2013-09-03 09:53:59/editDate/edited[/QUOTE]


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Great0010Çevrim Dışı

Kayıt: 26/08/2019
İl: Ankara
Mesaj: 13
Great0010Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2019 21:06
Teşekkùr ederim cevaplariniz icin. Yunus ve cuce vatoz koyacagim akvaryuma. Yunuslarin istisna olarak cok saldirgan olmadigini okudum.
Metilen mavisini forumda okudum kullanmayin diye sizin dediginiz gibi fakat bugun 3 tane petshop gezdim biz kullaniyoruz butun tanklarimizda kullanman gerekiyor diye soyluyorlar kafa karistiriyorlar.
Ben bu tanka bir arkadas hediye olara 10 yunus ve 4-5 tane cuce vatoz verecek onlari koyacagim. Fazla gelir mi birde fazla gelmezse yanina ne koyabilirim.
Çopcu olarak balik koymam gerekiyor mu.
Su duzenleyici kullanip icine bakteri kulturu koyup ( islak mendil paketi gibi jel) sureyi kisatutsam bisey olmaz bir gun sonra koy seklinde onerilerde var.
Yukarda da yazdim elimde mevcutlar.
Bunlari kullanmak cok problem yaratiyor?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brownorumÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 30/09/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 1773
brownorumÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2019 21:52
[EDIT]brownorum,2020-12-28 00:39:41[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hamza ÖzelÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/01/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 712
Hamza ÖzelÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2019 22:55
Öncelikle bu iki konuyu okumalısın çok faydasını görürsün aklındaki çoğu sorudan kurtulursun mesala:
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yapilan_hatalar_ve__a_dan_z_ye_tank_kurulumu_k646490.asp[/URL]
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_k877167.asp[/URL]

1.Canlılarla ilgili sorularını ayrı bir başlıkta açarsan daha rahat cevap bulabilirsin ne kadar hacimde ne kadar beslenir,canlılar uyumlu mu gibi böylece o canlıyı besleyenler veya bilgisi olanlar görüp cevap yazabilir tabi öncelikle forumdaki konulara göz at sorularının cevabını bulabilirsin.

2.Reeflowers efectivve condinanter ve deep anti clor elinde var kullan önce reeflowersı bitince deep anti cloru kullan oda bitince istersen yeniden su düzenleyici al kullan istersen suyu beklen hangisi kolayına geliyorsa.(ben mesala Reeflowers efectivve condinanter kullanıyorum suyu bekletmek zahmetli geliyor)

3.( islak mendil paketi gibi jel) bunu tam anlamadım ne demek istedin bakteri kültürün varsa(Seachem Stability,sera nitrivec...) istersen 1 gün sonra canlı koyabilirsin üzerinde yazar zaten kullanımı.(ikinci konuyu okursan zaten çözücen işi)[EDIT]Hamza Özel,2019-08-30 22:56:52[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Great0010Çevrim Dışı

Kayıt: 26/08/2019
İl: Ankara
Mesaj: 13
Great0010Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2019 23:30
Tesekkur ederim cevap icin. Islak mendil gibi dedigim paket ismi Probiacti Aqua Akvayum Bakteri Kültürü 10 Ml  bu. Sizin bahsettiginizle uyumlumudur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hamza ÖzelÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/01/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 712
Hamza ÖzelÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2019 23:55
[QUOTE=Great0010]Tesekkur ederim cevap icin. Islak mendil gibi dedigim paket ismi Probiacti Aqua Akvayum Bakteri Kültürü 10 Ml  bu. Sizin bahsettiginizle uyumlumudur.[/QUOTE]

Uyumludur bakteri kültü sonuçta aynı bakteriler[:)]

[QUOTE=Great0010]Tesekkur ederim cevap icin. Islak mendil gibi dedigim paket ismi Probiacti Aqua Akvayum Bakteri Kültürü 10 Ml  bu. Sizin bahsettiginizle uyumlumudur.[/QUOTE]

resmini atar mısın acaba?

[URL]https://urun.n11.com/bakim-ve-temizlik/probiacti-aqua-akvayum-bakteri-kulturu-10-ml-1-paket-P359583415[/URL]

Bu ilandaki ise tamamdır.[EDIT]Hamza Özel,2019-08-31 00:34:38[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Great0010Çevrim Dışı

Kayıt: 26/08/2019
İl: Ankara
Mesaj: 13
Great0010Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2019 01:57
Evet bu.
Resim denedim [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217222/310820190156221.jpg[/IMG]

Yunus baligi icin kuvars kum aldim. Bildigim kadariyla silis ile ayni diye dusunujorum. Fakat bir yerde ayni degil gibi b8rsey okudum. Kuvar yunus icin problem olur mu?


Biolife flora filtre ile ilgili bilgi verebilirnisiniz? Sitelerinde dis notira dip cekimine gerek kalmadan diye bahsediyorlar. Yilda bir su degusimi gibi vs

Teşekkür Edenler: [T]202789,Hamza Özel[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir