yeniyim sorularım var?


by_metmanÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2009
İl: Adana
Mesaj: 17
by_metmanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2009 19:54
70*25*35 lik bir akvaryumum var vede içinde canlı doğuranlarımvar
sorularım şunlar :
1)akvaryumun dibine mermerden yapılma genelde çiçekçilerin kullandığı mozaik taş diye birşey var her büyüklükte oluyor kum şeklinde bile oluyor ben bunu kullansam balıklara zararı olur mu?
2)1 ayı geçkindir balıklarım doğurmuyor nedeni ne olabilir?
3)hava taşı vs. şeyler gerekli olur mu?

 cevaplarsanız çok sevinirim...saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TesseractÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/10/2007
İl: Yalova
Mesaj: 2356
TesseractÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2009 21:25
1 . sorunuza bir şey diyemeyeceğim.

Ama balıklarınız ergen olmayabilir.Veya kısır.

Hava taşı mutlaka ısıtıcı filan lazım olur.Şu anda yaza girdik nerdeyse ıstıcı pek lazım olmaz ama hava mutlaka lazım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

buraktalazÇevrim Dışı

Kayıt: 23/09/2007
İl: Ankara
Mesaj: 89
buraktalazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2009 23:24
   Yanlış hatırlamıyorsam ben forumda mermerin suya salınım yaptığını ve bununda balıklar için zararlı olduğunu okuduğumu hatırlar gibiyim. Ama bence sizde iyice araştırdıktan sonra koyun mermerden yapılan taşları.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AltıparmakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 481
AltıparmakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2009 23:59
1) Bahsettiğin Kum Dolomit Taşı sanırım. Bunu Kullanmanın Bir Zararı Olmaz. Ama İlerde Biraz Canlı Bitki İlave Etmek İsteye Bilirsin Bence Canlı Doğuranda Gerekli. İşte Ozaman Bu Kumun Sana Yarar Sağlıcanı Sanmıyorum Yetersiz Kalır. Ve Bu Kum Salınımda Yapıyo Aynı Zamanda, Ama Balıklarına Zarar Vericek Kadar Olmaz. Bu Kum Yerine Aquaclay Kullanmanı Öneririm İlk Adımda Yada Dere Kumu. Akvaryumun Bir Köşesini Bitkilendirmeni Tavsiye Ederim. Çınarla Başlayabilirsin Mesela.

2) Balıklarının Doğurmasının Bir Çok Sebebi Olabilir. Kullandığın Yem, Su Şartları vs vs. Şimdi Bazı Yöntemler Var Kimi Arkadaşlar Su Sıcaklığını Arttırıp Balığın Yavrularını Bırakmasını Sağlıyor. Bunu Yapmanı Tavsiye Etmem Doğal Şekilde Yavrulamasını Sağlamaya Çalış, Yuvalığa Alıpta Strese Sokma. Bu Balığın Olumsuz Etkileyeceği Gibi Uzun Vadede Bu Yöntem Kamburlaşmasınada Sebep Olur. Bırak Balığın Akvaryuma Doğursun Önce Gözlemle Yem Olma Potansiyelini, Baktın Sinmedi İçine Yuvalığa Taşı Yakalarak. Çoğu İnsan Yuvalıkta Doğurtuyo Balığı Sonra Yavruların %60 şı Öldü Yok Efendim Deli gibi Dönüyo vs vs. Doğal Haliyle Doğan Yavrularla Yuvalıktakiler Arasındaki Farkı Biraz Daha Tecrübe Kazandıkça Fark Ediceksin.

Tavsiyem Şudur Su Sıcaklını Suanki Hava Şartları Sıcak Sen Yinede En Kötü İhtimalle 24 yada 25 Dereceye Sabitle. Biraz Dipten Birazda Üsten Su Çek Bunu Söylememin Sebebi Suyunun Dengesi Daha Tam Olusmamıs Olabilir. Oyuzden Tam Bir Dip Çekimi Yapmak Tekrar Değerlerin Oturmasını Uzatabilir. Koyduğun Suyun Mutalaka Dinlenmiş Olmasına Özen Göster Çünkü Çeşme Suları Klorlu Oluyor Klorun Uçması Suyun Dengelenmesi Zaman Alıyor. Oyuzden Dinlenmiş Su İlave Et. Lafı Cok Uzattım. Haşlanmış Bezelye Öneririm. Ben Cezvede Bir Avuc Kaynatıp Dondurucuya Atıorum Sonra Tek Tek Alıp Veriyorum. Cok Az Verki Bezelyeyi, Yani Verdiğin Granür Yemlerin Boyutu Kadar Çünkü Suda Cok Cabuk Dağılıyo. Ve Kabukla Verme. Bu Balığın Bağırsaklarını Calıstıcaktır. Bunu Denemeni Tavsiye Ederim.
Ama Doğrumamasının Genel Sebebi Su Değerlerindir. Biraz Sabır. İlerde Yeterince Yavruya Sahip Olucaksın Zaten :)

3) Hava Taşı vs Gibi Şeyler Demişin. Hava Taşı Tamamen Senin Göz Zevkinle Alakalı Bir Durum. Bir Diğer Amacı Dalgalanma Yaratarak Su Yüzeyindeki Suyu Havayla Buluşturmasıdır. Yanlış Anlama Yani Bu Hava Motorundan Gecen Havayla Alakalı Bir Durum Değil. Akvaryuma Yukardan Su Döküp Dalgalandırmak Köpürtmek Aynı Şey Olarak Düşüne Bilirsin. Bu vs'ler İçinde İç Filitrede Geçiyosa Mutalaka Isıtıcıyla Al Birlikte Al. Zaten Kullanacağın İç Filitre Hava Üflicektir. Hava Taşıyla Aynı Vazifeyi Görebilir.

Saygılar....


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

by_metmanÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2009
İl: Adana
Mesaj: 17
by_metmanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2009 12:57
Hepinize çok çok teşekkür ederim. ..Sözlerinize aynen uyacağım. ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kimyagerimÇevrim Dışı

Kayıt: 30/04/2009
İl: Bursa
Mesaj: 29
kimyagerimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2009 11:16
Altıparmak arkadaşımız güzel yorumlar yapmış ben bir ek yapmak istiyorum.
Suyu sertleştiren maddeler içerisinde kalsiyum gelir ve mermer taşı kalsiyumun bir tuzudur faka çözünürlüğü çok küçük olduğu için tamamı çözünemez fakat bir kısmı illaki çözünür...Sertlik açısından büyük bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum fakat beyazlık açısından çıkarabilir...Hani hep diyoruz balıkların doğasında şu yok bu yok diye.Mermer taşı hiç yok dolayısiyle siyah yada siyaha yakın taşlar kullanmakta yarar var diye düşünüyorum...
 
Sağlıklı Balıklar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir