ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
buraktalaz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Eylül 2007 16:41
Son Ziyaret:
10 Şubat 2014 09:12
Toplam Mesaj:
89 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
burak talaz
Doğum Tarihi:
27 Haziran 1985
Yaş:
38
İl:
Ankara
Meslek:
Biyolog
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Doğum kontrol hapından gübre
   Murat Bey zaten dediğim gibi bu konudaki bilginize saygım sonsuz. Ben içinde testesteron olduğunu iddia etmiyorum. Zaten bende d.k haplarının içinde etinilestradiol olduğunu biliyorum. Dediğiniz gibi d.k hapları testesteron içermez. Etinil östradiol adı verilen kimyasal bileşik içerir. Etinil östradiol çok güçlü bir östrojendir. Yine yukarıda dediğim gibi 1. sıradaki yazı bir akvaristin gözlemidir. Ve büyük ihtimalle balıklarında erkekleşme değilde 2. ve 3. sıradaki makalelerde bahsettiği gibi ya dişileşmişlerdir ya da cinsiyetsizleşmişlerdir. Bunu zaten oraya koymamın nedeni diğer araştırmaları destekliyor olması idi. Bence içeriği ne olursa olsun sonuçta bu balıklarda çeşitli değişimlere neden oluyor. Bu yüzden kullanılmamasını kesinlikle tavsiye ederim.
Doğum kontrol hapından gübre
   Murat Bey zaten benim 2. ve 3. sırada verdiğim özetler "BİLİMSEL" makalelerden alıntıdır. Dediğim gibi internette araştırma yaparsanız ( özellikle ingilizce ) bu tip makaleleri görebilirsiniz. Ayrıca Murat Göker ilaçların içinde ki maddelerin ne olduğu konusundaki bilgisine lafım yok fakat bu ve bunun gibi ilaçların balıklar ya da diğer hayvanlar üzerinde ne gibi etkiler bıraktığını bilemeyiz. Yani insanlardaki gibi etkileşim göstermeyebilir. Bu yüzden ben 2. ve 3. sıradaki makaleye bakarak balıkların üzerinde cinsiyet sorunları olduğu bilimsel olarak zaten kanıtlanmış. Bunun üzerine akvaryuma doğum kontrol haplarının atılması gerçekten kısa vadede olmasa bile uzun vadede geri dönülmez sonuçlar doğurabilir. 
Yunuslarla ilgili her şey.
   Anladım Abi teşekkür ederim. Dediğiniz gibi düzenli su değişimleri yaparım. Bu süre içinde de resimlerini çekebilirsem yine sizin fikirlerinizi alırım. Saygılar. İyi akşamlar.
Yunuslarla ilgili her şey.
   Uğur Abi merhaba. Sizden bir konuda yardım isteyeceğim. Ben 2 gün önce yavru akvaryumumun yerini değiştirmek için sularının bir kısmını boşaltmak zorunda kaldım. Yerine dinlenmiş suyu yavaş yavaş ekledim ve % 10 luk kısmını ise benim damızlıkların bulunduğu akvaryumun suyundan bakteri dengesinin sağlanması için ekledim. Fakat bugün gördüm ki yavrularımın bazılarının ağız kısımlarında baya bir kızarıklık var. Sanki ağız kısımlarının içi yara olmuş gibi duruyor. İnternette biraz araştırdım "Motil Aeromonas hastalığı" nın belirtilerine çok benziyor. Acaba sizin bu konudaki görüşünüz nedir ve nasıl bir tedavi uygulamam doğru olur ?
Yunusumun 2. yavruları...
   Fatih hayırlı olsun o zaman şimdiden sana Tebessüm Ama eminmisin aynı dişi olduğuna çünkü daha yeni yumurta almışken tekrar alması garip. Benim bildiğim kadarıyla 30-45 gün sonra aynı dişi tekrar hazır hale geliyor. Bu arada senin erkek baya bir aktif sanırım. Dişinin yumurtaları bırakmasında erkeğinde sıkıştırmasının bir etkisi olabilir. Sağma konusuna gelince ise ben baştan beri söylediğim gibi buna karşıyım  eğer imkanın var ise başka bir akvaryuma al ama imkanın yoksa o konuda birşey diyemeyeceğim.
Paludaryumum (Yeni Resimler)
   Karpat Bey gerçekten mükemmel bir çalışma olmuş. Ellerinize kollarınıza sağlık. Üşenmeden, yorulmadan bizimle çok değerli tecrübelerinizi paylaşmanız ise takdire şayan. Elleriniz dert görmesin. Ve 41 kere maşallah Tebessüm
Yunusumun 2. yavruları...
   Fatih yunuslar ilk tecrübelerinde bırakabiliyorlar malesef yumurtaları. Zamanla tecrübe kazanıp yumurtaları bırakmamayı öğrenecektir. Ama bazen tecrübeli yunuslar bile bırakabiliyor yumurtaları. O yüzden canını sıkma zamanla daha çok yavru alırsın.
Yunusumun 2. yavruları...
[QUOTE=nakış]

Fatih Bey akvaryum yeterli hacme sahip ve yeterli dişi varsa dişiye hiç dokunmayın, yunus dişiler çok çabuk yavruları bırakırlar.14-15 gün sonra dişiyi başka bir akvaryuma (yavruluğa değil?) ayırıp yavruları bırakmasını bekleyebilirsiniz.Saygılar.

[/QUOTE]

   Ben kesinlikle Fatih Bey'e katılıyorum bu konuda. Ben herzaman bu yöntemi kullandım ve hiç bir zaman dişilerimde formdan düşme ya da güçsüzleşme gibi sorunlar olmadı. Ayrıca zaten yunuslar 18-20 gün içinde kendileri zaten bırakıyorlar. 14. güne kadar bekliyorsa ve hiçbir şey olmuyorsa 4-5 gündende balığa zarar gelmez emin olun. Ben kusturma taraftarı değilim. Ve şimdiye kadar 1 kere hariç kesinlikle kusturmadım. Bir seferde zorunluluktan yapmam gerektiği için kusturdum ve 35 tane yavrumu kaybettim. Emin olun yavrular keselerinden kurtulmadan çok daha narin oluyorlar ve kaybetme riskiniz artıyor. Bence 4-5 gün daha sabredin kendisi bıraksın.
Yavrulara yem yetişmiyor
   Mustafa Bey öncelikle umarım sağlıklı bir şekilde büyütürsünüz yavrularınızı. Evet haklısınız yavru balıklara bende yem yetiştiremiyorum ne zaman akvaryumun yanına gitsem hemen camın önüne toplanıyorlar. Bende bu yüzden sanırım ev yapımı yemlere yöneleceğim isterseniz sizde bir deneyin sanırım maddi açıdan daha uygun olacaktır. Aağıdaki linki incelemenizi tavsiye ederim.

http://www.akvaryum.com/forum/ev_yapimi_yem_tarifleri_k71137.asp
kötü deneyim...
   Çağdaş Bey doğrudur malavi zebra olarak gecer. Bu türleri forumda "İlanlar" kısmı var oradan arayarak bulabilirsiniz. Tabi düşündüğünüz başka bir tür varsada yine aynı kısımdan temin edebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.