![]() |
||
|
| En Faydalı Tartışmalar | |
| Konu: Göle Balık Salmak | |
| Bu Forumdaki: Önceki Konu - Sonraki Konu | Sayfa 123 9> |
| Yazar | Mesaj | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
vates
Forum Üyesi Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2008 Konum: Bursa Durumu: Çevrim Dışı |
Alıntı Yap Konu: Göle Balık SalmakGönderim Zamanı: 02 Mayıs 2009 Saat 01:01
|
|||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ben Bursa'dayım burada bolca gölümüz var; denizimiz var. Merak ediyorum acaba Türkiye'deki göllere vs. balık salsak yaşar mı? Ben malawi bakıyorum. İlk defa malawi ile hobiye başladım. Oldukça fazla acemilik yaptım. Çok kötü su şartlarında yaşadılar. Çok dayanıklı balıklar. Acaba bir grup balığı böyle Türkiye'deki göllere salsak ürerler mi? Ya da göldeki suda yaşarlar mı?
|
||||||||||||||||||||||||||||||||
|
120 lt Mbuna
60 lt Yavru Tankı Volkan Ates |
| Yukarı Dön | ||||||||||||||||||||||||||||||||
|
blueman
Forum Özel Üyesi Kayıt Tarihi: 04 Haziran 2008 Konum: Bolu Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Uluslararası İlişkiler Uzmanı |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2009 Saat 01:28
|
|
Yaz ayında belki yaşarlar ama kışa doğru asla dayanamazlar. Düşünün ki Koi balığı bile gölde yaşayamıyor. Göllerde koi kırması bazı sazanlar var ama bunlar kırma tabi.
+1 Diyenler: skyusuf, |
Sevgisiz olmazzz.Sevin Yaratılanı Yaratandan ötürü...
|
|
MERAM//42
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 30 Mart 2009 Konum: Konya Durumu: Çevrim Dışı Meslek: MEMUR + ÖĞRENCİ |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2009 Saat 02:09
|
|
Hadimde bi gölde japon balığının çıktığını gördüm... |
|
Yukarı Dön ![]() |
|
haagen
Forum Üyesi Kayıt Tarihi: 27 Nisan 2009 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2009 Saat 13:27
|
|
Arkadaslar cevremizdeki gol ve akarsulara o bolgeye ait olmayan yabanci turlerin birakilmasi cok ciddi sorunlara neden olabilir. Dunyada dogal bir denge vardir ve bu denge milyonlar yil icinde olusmus ve insan eliyle olusturulamayacak bir dengedir. Ancak bu denge insan eliyle bozulabilir.
Gole ya da akarsuya birakacaginiz canli (bitki ya da hayvan) yasar ve uremeyi basarirsa bu dogal dengenin bozulmasi sozkonusu olabilir ki bunun sonuclarini kimse tahmin bilr edemez.
Bolgedeki canlilarin besin zinciri bozulabilir, bazi turlerin bir daga geri gelmemek uzere yok olmalarina neden olabilir, ekonomik sikintilara neden olabilir, iklim degisiklerine kadar genis bir alanda degisiklere neden olabilir bu durum. Abartmiyorum bu risk vardir hem de hatirisayilir orandadir.Cok tehlikeli ve cahilce bir davranis olur asla; sakin sakin boyle bir sey denemeyin. Teşekkür Edenler: mc_lazz, 1903dnz, fatih33, FrequenCy, hknyldrm, pscyho, krall, xabri, Nuri Üçüncü, Mertcan_ES, kimyager16, melih_52, celedin, emog, umitlee, Winss, erginfb3, aysbergsx, zwak, aLı27, dilenci, Rafi60, SAFRAN, RuHaDaM, hakanali, mimarsinan, yiğit06, kingphantom, mumukoksal, BiqaLii, darkfreez, MoNCeaU, yılmaz15, mikado_96, memogil, ERTAN, MrHipHop46, soğukcu_58, alper tufan, SAMET4100, irfan, wizard, matad0r, kimFx, BJK-123, balıkçıl, maryab, selim__42, Umut37, chackiee, aleyna akvaryum, kaptan58, soysaldi_06, osmnozkn, Cüneyt Eşsiz, polaks, domokun, marihuan, monster, ÖmeR14, mythking, manyak7452, Teory, fatih545, senolecevit, herry_06_71, mbuke, mathrock, neanderthal, NaSa, ayazcan, alim, demarko02, maskot_54, kasap1986, emrecorduk, ultimatom, GÖKHAN EFE, emrekulac, sonsuzoldiye, arif03300, kwinston, Murat ALTINER, Haer17, kadbar, Son Korsan, senol73, Gökhan Günay, eneskeskin, alosssh, mehmet2738, aoktem, superfish, bykont40, realaxoy, Tebrik Edenler: kaptan.cahit, mrtblkcsnn, abSOLUD, 1903dnz, FrequenCy, thereon, Hamdi Kasal, aquarius, tuncay37, pscyho, krall, chatlakim, Mertcan_ES, SAFRAN, cevdetc, redrain, caner90, DoLuNaY__, melih_52, atii, ersin07, emog, çığır, müzisyen_06, debreleza, umitlee, zed43z, ROCKVARYUM 776, Aquatica, antelope, kolibasily, bekoberat, selloo80, Kartal77, mimarsinan, yiğit06, BiqaLii, darkfreez, yılmaz15, Adem TANIŞ, MrHipHop46, gebzelee, kral_c3za, alper tufan, unaccountable, wizard, UNIOLS, cihantangor, BJK-123, firat~65, batuhanbayram, balıkçıl, selim__42, Umut37, flikker, onurozkan26, Sisel, aleyna akvaryum, soysaldi_06, cemil_28, kutlu38, orhan-dogan, domokun, monster, ekrem_kayis, ÖmeR14, whiskyy, ARMLOCK, Mehmet Ekil, hasanemre, manyak7452, Teory, esra.calıskan, sidd, ramirazi, mbuke, mathrock, shocking, chrysophlax, qrshat, NaSa, alim, demarko02, maskot_54, kasap1986, alptekin12, ultimatom, GÖKHAN EFE, salou, sonsuzoldiye, arif03300, kwinston, Murat ALTINER, Haer17, kadbar, Son Korsan, senol73, blac324, ArMaĞaN O.C.C, Gökhan Günay, eneskeskin, Doqukan, alosssh, atillahan, aoktem, superfish, bykont40, realaxoy, +1 Diyenler: imbellis, izbarco, heraklia, Horace, okan06, Adem TANIŞ, stalker, özkoçak, snak, kadirhan, Lofta, Oguzzz, mrtblkcsnn, monster, mc_lazz, Matrak, JoSeP, abSOLUD, fizikçi16, kumadam, 1903dnz, gkhn54, sesmehmet, MilesDavis, cyrelman, AQUAGEN, RedCapOranda, tangofen, aquarius, pscyho, fuber, krall, xabri, Empyr, kkocyigit, alper diriker, kral_c3za, krib, chatlakim, Mertcan_ES, sadiksena, Fatih, ahmethaluk, sansiro78, temer, Ank-Giray, RcALTIN, eylemesen, lostcity, eski-fishman, acemibalık, Taner_1907, nesta, umut2002, by_myco@msn.com, redrain, muratlart, memethcan, sinan m.d, mimarsinan, us1907, scelik, melih_52, atii, EVRİM, umitlee, avinal, PEKTASMURAT, olcayaksu, canberkuysal, Rafi60, SAFRAN, RuHaDaM, Kartal77, bluemax, hakanali, nthere, yiğit06, kingphantom, pangasius01, dr.aqua, BiqaLii, ahbeabi, darkfreez, bin33, özcan, mikado_96, nicolas53, alper tufan, bekrjn16, Eray G., SAMET4100, irfan, wizard, BJK-123, semihberat, selim__42, Umut37, biyolog, flikker, mire, OFFENHAM, soysaldi_06, MaLaWi, cemil_28, domokun, antiSpy, ÖmeR14, peksenenes, mythking, manyak7452, Teory, oztekin, Fatih ER, tar216, mathrock, guney, shocking, NaSa, alim, Dr.tako, demarko02, maussollos, maskot_54, kasap1986, alptekin12, Balik Sever, matad0r, tezcanh, GÖKHAN EFE, emrekulac, mfmt, sonsuzoldiye, arif03300, hasan27_1982, kwinston, Murat ALTINER, laneth, Haer17, inlive, azizcpt38, Son Korsan, abdurrrahman, Edwin Odesseiro, Gökhan Günay, eneskeskin, Doqukan, alosssh, aysberg, sarıkoç, aoktem, superfish, ankara_halil, vezir, realaxoy, drsek, |
|
Aşir Kaya...
Saglikli Baliklar... |
|
thekenan
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Teknik Ressam |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2009 Saat 13:30
|
|
Bencede doğal dengeyi bozmamak gerekiyor. Bazı şeyleri geri getiremeyebiliriz sonra..
![]() |
Gaziosman Paşa/İstanbul 80x40x45(h) Bitkiliye yeni geçiş. Gurami, tetra, gök kuşağı, plati, lepistes, çöpçü, moly |
Yukarı Dön ![]() |
|
masterpc
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 19 Aralık 2008 Konum: Kütahya Durumu: Çevrim Dışı Meslek: SBS Kurbanı |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2009 Saat 13:32
|
100*40*50 Karışık 40*15*20 Yavru |
|
FauFau
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2006 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Bankacı |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2009 Saat 13:35
|
|
Böyle birşey yapmanızı önermiyorum.Göllerimizi temiz tutarak mümkün olduğu kadar doğal dengenin korunması gerekir.Yozgat'ta yaşanan bir olay.
Teşekkür Edenler: mrtkislali, Rafi60, mustafa_06_06, memogil, nicolas53, lewent81, skyusuf, okanoksak, Murat ALTINER, Tebrik Edenler: muratlart, zed43z, ay_cin, mythking, Murat ALTINER, +1 Diyenler: MilesDavis, Hamdi Kasal, umut2002, by_myco@msn.com, fatih_gokdogan, mrtkislali, müzisyen_06, Murat ALTINER, |
75*40*60 70*30*40 Pseudotropheus Crabro |
|
imbellis
Forum Özel Üyesi
İçerik Geliştirme Grubu Üyesi Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2007 Konum: Manisa Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Öğrenci |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2009 Saat 13:39
|
Kendi zevk ve arzularımız için doğal dengeyi bozmaya hakkımız yok!O göllerden birine mesela 1 çift zebra salsanız 3-5 yıl sonra zebradan başka balık göremezsiniz.Bir zamanlar Florida'nın kanallarına ve göllerine o kadar çok astronot salmışlar ki oradaki balıkçılar yeterli balık avlayamaz olmuş. Düzenleyen imbellis - 02 Mayıs 2009 Saat 13:40 |
|
Armağan Yücel Şahin
Akvaryum artık hobim değil. |
Yukarı Dön ![]() |
|
Horace
Forum Üyesi Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2008 Konum: Ankara Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Diş Hekimi |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2009 Saat 13:46
|
|
Kötü örnek 1: http://www.haber7.com/haber/20080912/Sakaryada-Israil-sazani-istilasi-var.php
Bu tarz haberlere çok sık rastlıyoruz. Kendi florası olan bir göle kesinlikle dışardan müdahale edilmemeli. Orada yaşayan canlılara rekabet yaratıcak canlılar tüm besin piramidini bozacaktır.
Ama şöyle bir haber de var. Eğer sıfırdan oluşmuş bir göl varsa buraya deneme amaçlı, su değerlerinden iklim şartlarından ve teknik açıdan bilgili insanların beraberliğinde balıklar bitkiler aşılanabilir.
Güzel örnek: http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=132107
İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü öğretim üyesi Doç. Dr. Erdoğan Okuş, japon balığı ve lepistesin tropikal iklim balıkları olduğunu belirterek, "Bunlar sıcaklığın 15 derecenin altına düşmediği sularda yaşar ve ürerler. Bu balıkların sıcaklığın
5 derece olduğu bir suda yaşaması mümkün değil. Kimi akvaryum balıkları üreyebilir. Ancak, gölette yayının bulunması ilginç. Balık yiyerek beslenen yayının olması için gölette çok sayıda balık bulunmalı. Ayrıca yayını da gölete birinin atmış olması gerekiyor. Bu tür göletler oluşturulabilir ancak KONTROLLÜ ŞEKİLDE yaşamını sürdürebilir" dedi. |
|
|
unotim123
Forum Yöneticisi ![]()
Forum Çaycısı Kayıt Tarihi: 12 Nisan 2006 Konum: Isparta Durumu: Çevrim Dışı Meslek: SDÜ Diş Hekimliği,Yazar |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2009 Saat 13:53
|
|
Gerçi göllerimizin de bozulacak neresi kaldı o da ayrı bir tartışma konusu ama.Hangi su birikintisine gitsem maşallah her yerde sazan var.Hadi sazanın her şeye atladığını duydum da gölden göle atladığını da görür oldum.Her bulduğumuz su birikintisine "Aman bu balıklar ne böyle" deyip sazan vs salmışız.Anneanem"Ufak renkli balıklar vardı su birikintilerinde,sazan salınınca yok oldular."diye anlatırdı bana gittiği yerleri.Şimdi elimizin altında beslediğimiz bir sürü Türkiye'ye ait tür olabilirdi.Nitekim eski kayıtlarda da çok sayıda tür olduğu söyleniyor ancak sadece yazıda kalmış.Gerçek hayatta yok olmuş durumdalar. |
|
Onur ŞAHİN
www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=359979 |
Yukarı Dön ![]() |
|
meriç82
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2009 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Elektronik teknisyeni |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2009 Saat 13:53
|
|
Geçen gün gazetenin birinde İsrail sazanı (galiba yanlış hatırlamıyorsam ) bir haber okudum hızla yayıldıklarını gölde yerli balıkların hızla tükendiğini bu balıkların erkek lerinin spermlerinin diğer türlere ait erkek balıkları kısırlaştırdıklarını okudum. Ancak yine bu türe ait dişilerin diğer türlerin erkek leriyle çiftleştiklerini okudum ve şok oldum. Çok ciddi sorun olduğunu ve önüne geçmenin zor olduğunu gördüm. Yani yabancı türler bizim yurdumuzun yerli balıkları için tehlikeli olacağını düşünüyorum. SAYGILAR
|
120*50*50 10 adet Natteri pirana yavrusu .
|
|
vates
Forum Üyesi Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2008 Konum: Bursa Durumu: Çevrim Dışı |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2009 Saat 14:19
|
|
Çok heveslenmiştim bir an. Aysmenlerin Yunusların arasında yüzmek falan hayal etmiştim. :(
Kafamdaki en kötü sonuç salmayı düşündüğüm balıkların ölebileceği idi. Böylece akvaryum.com uluabat gölünü kurtardı diyebiliriz. :) Ben en iyisi akvaryumumu biraz büyüteyim. |
|
120 lt Mbuna
60 lt Yavru Tankı Volkan Ates |
|
guardian
Forum Üyesi İçerik Geliştirme Grubu Üyesi Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2006 Konum: Ankara Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Carpe Diem |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2009 Saat 14:39
|
|
Merhabalar,
Göle, nehire yabancı tür atmak oradaki yerel türler için büyük tehditler taşır, yasal olarak da yaptırımları vardır,canlı yem olarak kullanılmaları bile yasaktır.(bu seneki düzenlemeyi bilmiyorum):
Saygılar... Düzenleyen guardian - 02 Mayıs 2009 Saat 14:41 Teşekkür Edenler: kadirhan, Murat Sezgin, AQUAGEN, hknyldrm, aleyna akvaryum, Adem TANIŞ, turhalli, nicolas53, reverse, batuhanbayram, boraegemen, Fatih ER, alim, aoktem, Tebrik Edenler: Aquatica, turhalli, Kadir Emre, kaynakoğlu, tar216, chrysophlax, alim, aoktem, +1 Diyenler: djechrem, myheromemo, alim, aoktem, |
|
|
unotim123
Forum Yöneticisi ![]()
Forum Çaycısı Kayıt Tarihi: 12 Nisan 2006 Konum: Isparta Durumu: Çevrim Dışı Meslek: SDÜ Diş Hekimliği,Yazar |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2009 Saat 14:42
|
|
Uğur abi,her zamanki gibi çıkarılan kanunları çiğneyenler yine kendileri oluyor.Ben çok duydum su ürünlerinin göllere kafalarına göre balık saldığını.İlla yenecek balık olunca mı salmak doğru oluyor da yenmeyecek oldu mu hayır salmayın zararlı oluyor.Bence mantıksız saçma bir yaklaşım.
+1 Diyenler: MilesDavis, |
|
Onur ŞAHİN
www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=359979 |
Yukarı Dön ![]() |
Favorilerime Ekle |
Sayfa 123 9> |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |