11 Adet ölü demosoni geldi.....


bakırköylüÇevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 77
bakırköylüÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 16:29
Merhaba arkadaşlar

tunca55 nickli arkadaştan 11 adet demosoni almak için aradım. Fiyatta da anlaştık. Neyse balıkları sabah 08,30 arabasıyla samsumdan istanbula gönderecekti. Sabah aradım erken saatte 8-8,30 gibiydi. Tunca55 nickli arkadaş arkadaş otogarda 8,30 da verememiş. Öğlen arabasına verecekmiş. Olur dedim. Neyse beni aradı balıkları otobüse verdim. Muavinin ismi. ...Bu firma bu diye söyledi. Tabi biz hobiciler olarak hemen güveniriz. Bende güvendim parayı yolladım. Neyse sabırsızlıkla demoların gelmesini bekliyorum. Arkadaş otobüs 12-12,30 gibi gelir otobüs alırsın hoş beş otobüs gece 1,30 da geldi tamam eyvallah onun suçu yok diye kendime söyledim. Gece 2 oldu eve geldim. Koliyi açtım. 5 litrelik su bidonuna koymuş ama nasıl koymuş. Ağzına kadar suyu doldurmuş. Tunca 55 nickli arkadaş gece aramadım. Sabah aradım bana dediki bana ıspartadan ağzı dolu damacanayla geldi hiç birşey olmadı sende nasıl oldu anlamadım dedi. Sarı prenses ve yunus yavrusu yollıyım. Dedi yok ben demosoni damızlık yada demosoni yavrusu istedim. Mayıs 15 den beri bekliyorum. Halen demosoni yavrusu yada damızlık yollıcak zor. Birazcık arkadaşa mesaj ve geri bildirim yazdığım halde bana geri dönüş yada telefonla dönüş yapmadı sakın ama sakına alışveriş yapılacak birisi değildir. ....Balıklar gelmiyecek zaten biliyorum ama ben hakkımı helal etmiyorum. Haram ediyorum. 1aydır balık beklenirmi ya sanki almanyadan geliyor. Ben istanbuldayım arkadaş samsunda otobüsle 12 saat sadece tam tamına 1 ay oldu. ........ KaPTaN2011-06-12 01:25:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TürkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 656
TürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 16:36
Sizin zaten balıkları şehir dışından almanız başlıca hata olmuş benimde 50tl lik balıgıma 100tl veren arkadaş oldu.Paranizida direk hesabiniza aktarayim dedi ancak ben kabul etmedim o sorumluluğu almadım.Ayrica yolıyan arkadaşta bilincsizmiş acıkcası havamotoru bile koymamis suyuda azına kadar doldurursa hayvanların ölmesi kaçınılmaz.Boşa uğraşmayın daha zor alırsınız o balıkları buda size ve sitedeki arkadaşlara iyi bir deneyim olmuştur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

afyonlu03Çevrim Dışı

Kayıt: 07/08/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 991
afyonlu03Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 16:40
Gönderim yapacak arkadaşla konuşsaydınız keşke orçun bey gönderim konusunda yapılacak işlemleri söyleseydiniz kendisine bilgi amaçlı ama hiç bir zaman canlıya garanti verilmez bunun da bilincinde olun.... afyonlu032011-06-07 16:40:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

agustos_bocuuÇevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2010
İl: Ankara
Mesaj: 197
agustos_bocuuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 17:08
Koskoca İstanbul'da demosoni yok mu arkadaş neden bu tip alışverişlere girersiniz ki anlamam neyse olan olmuş geçmiş olsun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 3678
The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 17:20
Geçmiş olsun...Balıklara çok üzüldüm yazık ya..bu kadar kolay mı  oda bir can sonuçta.Akvaryumunda kalsa ölmeyecekti.Gönderen arkadaş insan bir hava motoru takar.Takarsın hortum çıkar falan anlarımda hiç takmadan göndermek vicdansızlık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 21:07
Forumda gönderim kriterleri ile sağlam bir bilgiye rastlamadım yoksa olması gerekir tecrübe etmediğim bir konu. Bidon ile damacana aradında çiddi fark var. Balıkları koyduğu yer neresi motora yada bagajda hava alan yerlere konması soğuk yada sıcak yaratır. Bu yüzden yurt dışından köpükler içine konur. İthalatlarda ilaçlar ve oksijen kullanılıyor. Ama büyük ihtimal amonyak patlamasından ölmüşlerdir. Hiç bir şey yapılmasa bir damacana taze su alınır parasıyla bir gece sadece hava taşıyla oksijen verilir ve nerden baksanız 10 saat dayanır. Zaten balıkların son 4 gün beslenmesi kesilmeli. Suç her zaman taleptedir talep etmezseniz göndermezler. Cidden balığı bulamıyorsanız ve onlara cebinizdeki paradan fazla değer veriyorsanız otobuse atlar gider uçağa atlar dönersiniz birde samsunda öğle yemeği yemiş olursunuz. Ama mahkemeye versenin hukuki olarakta siz kazanırsınız çünkü ticari kurallara göre malın özelliklerinden kayıp olması satcı tarafından karşılanma yaptırımı uygulanır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2011 14:45
Konuyla alakalı değilim ama Tuncay beyle bir geçmişim var anlatayım.
2 yıl önce benden ikola yavrusu aldı  ve parasını peşin gönderdi ben onun adına balıklara 15 gün daha baktım ve arkadaşı ile yolladım balıkları. Yani beni tanımıyordu ve bana parayı gönderdi hemde 250-300 tl gibi bir tutardı. Ben de balıkları sağlıklı gönderdim. O zamandan bu yana Tuncay bey ile forum sayesinde devamlı görüşürüz. Yani deneyimli birisidir ve güvenilir birisidir inanın balık alcak olsam gözüm kapalı balık parasını yollarım Orçun bey. Hani sonuçta o canlı koymuş ikiniz mutlaka konuşmuşsunuzdur ama bu canlı garantisi yok ama yine de eminim ki Tuncay bey sizin zararınız varsa ondan kaynaklanan telafi edecektir. Olmuştur bir aksilik, ama inanın Tuncan güvenilir ,dürüst ve düzgün biridir buna eminim.
Siz geri bildirim yazmışsınız, onun forumuna yazmışsınız buraya başlık açmışsınız. Peki balıklar kesin olarak öldü mü acaba ? O durumlarda muavinin yanında açılıp bakmanız gerekiyordu ,Tuncay nerden bilsin balıkların ölü geldiğine size ? Yani bu kadar her yere yazmamanız gerekirdi diye düşünüyorum. Hem paranınızı geri istiyorsunz hemde ona ait her yere yazıyorsunuz. Balıkların öldüğü ispat ettiniz mi acaba ?
Saygılar.


http://www.akvaryum.com/Forum/280-60-60_bitkili_tankim_k477760.asp?PN=3 Buraya yazılan ile hak aranmaz , ben Tuncay ile alış veriş yaptığım için onu tanıyorum. Size karşı bilinçli bir şekilde yazmıyorum ama yazılarınız ve hareketleriniz çok değişik.  Balık bu  canlı- ben tuncaya balık gönderdim gitti ama yolda öledebilirdi aynı şekilde bizlerde öyle balık alıyoruz. Bu tamamen sizin önceden konuşmanız lazımdı alıcı genelde her riski kabul eder. Üstelik balıkalr gerçekten ölü mü muavine gösterdiniz mi o anda telefon görüşmesi yaptınız mı ? BEN tuncaya akşam 6 da verdim balıkları gece 2-3 de bile konuştuk sağ salim gittimi diye.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mightymuratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2008
İl: Samsun
Mesaj: 1556
mightymuratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2011 15:19
Fotograf çekip siteye koymalısınızdınız ki ispatınız olsun canlı balıkta bu tür riskleri göze alıp alım yapıyoruz. Ben 3-4 ay ankaradan bile riski göze alıp balık alamadım. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

WorkAndPassÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 229
WorkAndPassÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2011 21:31
Demasoni bulunmaz hint kumaşı değil ki Samsun'dan Demasoni getirtiyorsunuz. 
İstanbul'da istemediğiniz kadar Demasoni varken sizin Samsun'dan almanız zaten hata olmuş. O kadar uzun yoldan da o balığın canlı gelme olasılığı düşüktür zaten. Hava motoru takılsa bile yoldaki sıcaklık farklarını tolere edebilecek bir balık değildir Demasoniler. Otobüs yolda iken düşen ve artan sıcaklar nedeniyle balıklarınız ölmüştür yüksek ihtimalle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tunca55Çevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2010
İl: Samsun
Mesaj: 109
tunca55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2011 13:15
İlk önce herkese selam ederim.

Arkadaşlar evet demoları ben gönderdım ve 5lt lik damanacaya 3 cm kalaya kadar su koyup öyle gönderdim ben inkar etmiyorum ve kaçmıyorumda ve böle olarak göndereceğimide arkadaşa telefonda ilettim hava motoru koymaya gelince evet koyulabılırdı egerki hava moturu pili vesayresi karşılansaydı ki.ve arkadaşında böle bir talebi olmadı.Bende balıkları ıspartadan aynışekilde 3 -4 ay önce getirttim 5ltlik damacana şşesinin 3-4 cm boşluk vardı bana gelirkende allahıma çok şükür hepsi sapa sağlim geldi.Sonuçta bu bhir canlıdır ve canlının yol garantisi olmaz.Ben 8:00 arabasına yetiştiririm dedim balıkları yakalamak o kadar kolay olmadı olunca hemen belki yoldankı arabaya yetiştiririm diyerek hemen terminalin yolunu tuttum ama malesef yoktu.geri geldim balıklara okşijeni tekrara bağladım ve zamanı gelince paketleyip geri yola çıktım. Bana terminal nereden bakanız gidiş geliş 30 dakıka mesafede ben erinmeden mazot parası gözetmeksizin sırf bır hobicinin isteğini yerine geitmek için hemde ben kendim tür degişikliği için satmak istedigimden benim işim görüksün dedim ama ben ORÇUN beyi bu kadar ileriye gideceğini bilmiyorum.geri bildirimdede yazdım.Kendisine bjk06 nickli buğra kardeşimden aldığım ikolaların yavrusundan gönderrırım yavru alınca dedim beklersenız eğer ama kendisi sağolsun hiç bıkadan usanmadan yazıp duruyor ben forumda katif birisiyim kendim istenbuldan ve erzurumd katil salyangoz ve karıdes getirtim katiller ve karıdesler hepsı ölmüştü arkadaşa yazdım böle böle diye normalde 1 günde gelmesi gereken kargo 3 gün sonra gelince malum öldüler ben bunu arkadaşada yıkamam benım verdığım parayada yazık oldu fakat ben bunu zaten göze alarak bunları istedim olmadı ne yapayım.Ben telafisini yapmak istedin sarı ve yunus yavrusu vardı elimde 50 ye yakın isteseyd i hepsini gönderecektim fakat istemedi bende buradan bır arkadaşa hediye ettim ha tekrar yavrularsa isterse tekrar gönderirim.

Arkadaşalar konu böle böle  bana ınanıp ınamamak sizin kararınız bana geldiği şekilde bende gönderdim keşki aldığım arkadaşıon nikici hatırlasaydımda onada sorsaydınız.Artık ben daha bıir şey yazmak istemiyorum sivasli bir arkadaşatan bitki aldım kargoda ezilmiş bunu onamı mal etmek gerekıyor lütfen arkadaşalar egerki uzaktan bır canlı istiyorsanız başına gelecekleri çalmadan önce kafanıza yerleştirmeniz gerekiyor yada almayacaksıznız veya yukarıda bır arkadaşın dediği gibi atlayacaksın bır otobüs yada uçağa gidipi aliıp geleceksin ben buradan Orçun beye sadece bu yaptıgının terbiyesizlik ve kendını bılmemezlık olarak görüyorum bunu forumda reklam etmek gerekmiyordu ben balıları 80 tl ye verdım bunun zaten 25 tlsini mazot yaktım ben lfını etmiyorum ama artık sölemek gerektiğin,i sanıyorum Herkese Saygı duyuyorum paylaşımlarından ve degerlendirme yaptıkları için.

Herkese tekrar saygı ve selamlar...!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bakırköylüÇevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 77
bakırköylüÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2011 15:35
Allaha havale ediyorum.Ne diyim size .............

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tristanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 169
tristanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2011 00:07
Bu tür şehirdışı alışverişlerde SATICI şikayet edemez, yollama koşullarına uymadıysa yada alıacı pil yada havamotoru parasına yanaşmadı diyerek savunamaz kendisini. Yollama o zaman kardeşim....

ALICI'da şikayetçi olamaz. Bu tür alışverişe kalkışırken başına gelecekleri tahmin edip sonrada sızlanmamalı. Balıklarda bir canlı sonuçta uygun koşullarda taşınmadıkça ölürler zavallılar.
Hiç bulamadın istediğin türü kendi şehrinden başka bir tür bulursun bu kadar basit.

Asıl şikayetçi olması gerekipte buraya yazmayanlar pardon yazamayanlar canları üzerinden hobi adı altında ticaret yapılıp canlarını kaybeden balıklardır. Alan razı satan razı diye bir laf vardır ya hani olumluda olsa olumsuzda olsa bu tür ticaretlerde sorun bakalım satılan ve alınan razımı bu alışverişten.


tristan2011-06-12 00:09:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gurkoooÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/04/2011
İl: Izmir
Mesaj: 958
gurkoooÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2011 10:19
Siteden veya başka siteden balık yada başka bişey almam.İlk zamanlar düşünüyordum akvaryumcudan 3 tl ya alcağım balığı hobiciden ucuza alırım hem ne olduğu belli olur diye ama hiçde öyle değil ,hobiciler çok kurnazlar vergi vermedikleri halde ticarethane gibi fiyat istiyorlar ayıp ayrıca geçenlerde 5 adet sp yavrusu alcaktım hobicinin dediği 5 adete olmaz laf başa gelince 1 adet satarım maksat gönüller bir olsun derler ama iş ciddiye bindimi toptancı muamelesi yaparlar :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tristanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 169
tristanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2011 15:03
Bende asla özellike balığı akvaryumcudan değil hobiciden alırım. Tamam bazıları akvaryumcu fiyatı çekiyorlar ama en azından daha sağlıklı balıklar. Birde akvaryumcu kazanacağına bizler kazanalım değil mi yani. Akvaryumcular ettiği tüm masrafları sattıkları malların fiyatına dahil ediyorlar ve çıkarıyorlar.
Tek amaçları satmak olan, fanusta çiklet satmaya kadar işi rayından çıkaran akvaryumculara para kazandırmak istemem. Hobicilerde bu işten pek kazanmıyorlar emin olalım. Yaptıkları masrafı anca çıkarabiliyorlar ki bu hobiyi uzun yıllar devam ettirebilsinler. Herkes zengin değil. Ürettikleri balıkları satarak yem alıyorlar vs... Ben su ana kadar siteden çok balık aldım ve saglıksızını görmedim. En son Yüksel Aydemirden aldım. Canavar gibiler maşallah. Sirkecide 15 tl idi aynı boy balık ben 10tlye aldım. Ve fiyat aynı olsa dahi yine Yüksel beyden alırdım. Balıkların formları çok iyi allaha şükür...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir