ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
WorkAndPass
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ocak 2011 00:30
Son Ziyaret:
09 Nisan 2012 00:06
Toplam Mesaj:
229 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Deniz Erhan
Doğum Tarihi:
11 Eylül 1981
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Profesyonel Yarışmacı :)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



Otobüste Yer Yokmuş, KALKTIM OLACAK :)

Severum ve Sajica Arıyorum. 4-5cm Yavru olarak...

SON 10 MESAJI

Fotoğraf Makinası Bilgilendirme
Nihayet finans sorununu büyük ölçüde çözdüm ve elimdeki Fujifilm S2500 model fotoğraf makinemi Profesyonel bir makine ile değiştirmeye karar verdim.

Şu anda bir kaç yerde kampanyalı olarak gördüğüm (taksit açısından) Canon EOS 550D modelini almaya karar verdim. Açıkçası özellik açısından çok bilgili ve tecrübeli değilim. Acaba bu makineye vereceğim para ile daha iyi nitelikli ve kullanışlı başka bir marka ve model var mıdır acaba.?

Ya da alacağınız makinede olmazsa olmaz şeklinde mutlaka dikkat etmem gereken bazı özellikler var mıdır. Lens Tipi, MP, Optik Zoom, İso v.s. gibi özelliklerden hangisi daha ön plandadır.

Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
Düzenli Olarak Kullandığınız Ürünler (Anket No.002)
4 yıldır akvaryumlarımda tek bir damla dahi kimyasal kullanmadım :)

Hiç pişman olmadım. Ama eğer bitkili akvaryum dönemlerime geri dönersem Bitki Gübresi kullanabilirim :)
Bu sorunun cevabını hep merak etmişimdir
Bu sorunun amacı neydi acaba..?

Ortada 2 seçenek var,
1.cisi ya kibarca 5cm'lik Piranhalarımın akvaryumuna Japon atsam yerler mi,
2.cisi ise acaba yaşama ihtimali nedir ve ya en fazla kaç gün yaşayabilir.

Siz hangi amaçla sordunuz acaba.? Akvaryumuna Piranha alıp koyan birinin yanında başka balık beslenmeyeceğini zaten bilmese bile mutlaka duymuş olmalıdır. Piranha akvaryuma başka bir balık sadece yemesi ve ya saldırması için konulur, başka hiç bir amacı olmaz ve olamazda zaten..

Senelerce Piranha beslemiş biri olarak akvaryuma düşen yiyecek ve ya her hangi bir nesneye karşı aşırı duyarlıdırlar ve saldırırlar.. Yani siz akvaryuma yem yerine tahta bile atsanız Piranha onun ne olduğunu anlamak için mutlaka bir kaç diş darbesinde bulunacaktır.. Saldırganlık ve sertlik bu balığın doğasında var, ebatı bu özelliğini örtmez, sadece sayıları sürü psikolojisi nedeniyle etkileyebilir, o da saldırıya geçmek için süreyi uzatır sadece.
Hesab İşletim Ücreti
Bu tarz ücretleri ödememek için yapmanız gereken en kolay yol 1 adet otomatik fatura ödeme talimatı vermektir :) Otomatik ödeme talimatı verdiğinizde hesap işletim ücreti almayan pek çok banka var.

Fakat bu tarz kanunsuz para alma konusunda Garanti'nin üzerine banka tanımam, isterseniz gidin Başbakan'a dilekçe yazın adamlar hiç bir şekilde iptal etmiyorlar o parayı. Ancak Kredi Kartı ve Hesabınızı iptal ettirmek istediğinizde sebep olarak bu yıllık ücretleri ödemek istemiyorum dediğinizde büyük oranda o ücreti iptal ediyorlar. 
Adi salyangoz
Salyangozlar hermafrodit (Çift eşeyli) canlılardır. Yani hem dişi ve hemde erkeklik organı aynı hayvanda bulunur. Fakat yine de çiftleşmeleri gerekmektedir. İki salyangoz yüzyüze gelerek uzuvları sayesinde birbirlerini döller.

Eşi olmadan nasıl üreyebileceklerini düşündünüz acaba :)


Bunları Niyeti Ne?
Bunları böyle yazmanın bir alemi yok ki :) Almazsınız olur biter :)

Yani böyle burada bunların konusunu açarak bir yerlere gelemeyiz :) Kaldı ki o sitede böyle pahalı satanlar olduğu kadar bedavacı olanlar da çok :) Sonuçta adam ilanı koyar, alan çıkmayınca zaten vazgeçer. Akvaryum hobisine gönül verenler artık o kadar da bilgisiz değil, hele ki Sarı Prensese o kadar para verecek insan zaten yok :)

Hatta ufak bir örnek bile verebilirim bu konuyla ilgili.. Bu forumdaki ilanlarda da bulunan dış filtre için o sitede de ilan açtım. Size gelen mesaj karşısında girdiğim diyalogları aşağıda iletiyorum.:)

Gelen Mesaj --- slmlar ümraniyede akvaryumcuyum ikinci el olarak dükkanmda satabilirim bu tür bir ürünü.gelip adresinizdende alırım aracımla.80 tl verebilirm nalkit.uygunsa cep tel bırakı bana ileitşim içn saygılar.

Benim cevabım --- Ürün 2.ci el değil ki 2.ci el olarak satmak istiyorsunuz :) Ürün hiç kullanılmamış, sıfır ambalajında diye yazıyor ilanda zaten. Resimlerde de beli olduğu üzere üzerindeki baloncuklu koruma poşeti ile hiç ellenmemiş durumda.
Yani kusura bakmayın ama sırf mesa yazmak için mesaj yazmışsınız.
Önce ilanı güzel bir okuyun, ondan sonra tekrar yazdıklarınızı bir gözden geçirin :) 

Ardından Gelen Mesaj ---  el değişen her ürün ikinci eldir.saygılar :):)

ve Benim Son Mesajım ---  Kullanışmamış ve ambalajı açılmamışsa Sıfırdır.. :)
O zaman sizin sattığınız ürünlerin hepsi ikinci el olmuyor mu.? Toptancıdan malzeme alıp dükkanınıza koyarken el değil de kol mu değiştiriyor o zaman. :)  

Gördüğünüz gibi benden sıfır ürünü alıp ikinci el olarak satabilirmiş :) Ürünü görse nasıl satacağını biliyor ama işine gelmiyor işte :) 

Kısacası hep satanlar mı kabahatli :) Öyle sitelerde her tür insan var, işinize gelirse ilgilenirsiniz, gelmezse ilgilenmezsiniz :) Açılan ilanlara fazla takılmamak lazım :) Ben o sitede 25.000 liraya 94 Model Şahin, 750 liraya 90cm akvaryum, piyasada 1500 olan fotoğraf makinasının 2200 liraya satıldığı ilanlar gördüm. 100 liraya sarı prenses ne ki bunların yanında :) 


WorkAndPass2011-12-25 22:16:48
kabarık elektrik faturaları
Elektrik faturasını kabartan şey Akvaryum değil, evdeki diğer elektrikli eşyalardır. Faturayı sadece akvaryuma bağlayıp önlem almaya çalışmanın kimseye bir faydası olmaz. 

Benim evime geçen ay 98 lira gelen fatura bu ay 43 lira geldi. Çünkü bu süre zarfında ben akşam 9'a kadar çalıştığım ve Annem de evde olmadığı için kullanılmayan televizyon, fırın, ütü, su ısıtıcısı, tost makinası v.s. gibi aletler kullanılmadığı için fatura kabarmıyor.

Öyle ki bir Fırın çalıştığı zaman ortalama 2000 watt elektrik yakarken akvaryum ise ısıtıcı + filtre + aydınlatma olarak ortalama 150Watt elektrik yakar.. (ısıtıcı ve aydınlatmanın 24 saat çalışmayacağını hesap edersek).Yani fırında 1 kez yemek ve ya börek pişirmenin elektrik maliyeti neredeyse 2 günlük  akvaryumun elektrik maliyeti kadardır. :)

Bir durum daha var ki akvaryum eğer sobanın yandığı bir odadaysa zaten havaların soğumasından pek etkilenmez. Çünkü akvaryum suyu oda sıcaklığından 3-4derece kadar düşük olabilir normal şartlarda. Kısacası akvaryum oturma odasında ise yalıtım gibi düşüncelerle görüntüyü bozmaya da gerek yok :)
Bu dijital fonlardan hangisi güzel
Zevkler ve Renkler tartışılmaz der ama, hepsi birbirinden güzel.

Akvaryum sevdası
[QUOTE=nocomment]Hiç noktalama işareti kullanmayıp, Türkçe olmayan harfleri bol miktarda kullandığınız için yazdığınızdan hiçbirşey anlayamadım. 

Anlayabilseydim yardımcı olmak isterdim.
[/QUOTE]

Konuyu açan arkadaşımız heyecan yapmış galiba :)

Şahsen hiç bir noktalama işareti olmadığı için ve yazı da uzun olduğu için okumadım dersem doğru olur.
Akvaryum camının fotoğraf çekimine etkisi.
[QUOTE=jacobsen__]
 
Camda flaş parlaması dik olarak çekim yapıldığında meydana gelir. Bunu önlemek için hafif açılı çekim yapılmalıdır, ancak bu açı fazlalaştığı zaman da balık çok uzun çıkacaktır...
[/QUOTE]

Teşekkür ederim bunu deneyeceğim..

[QUOTE=ibektas]Prof kullanan arkadaşlarım var lens in üzerine filtre takıp camdaki yansımayı tamamen kaldırdıklarını söylüyorlar.[/QUOTE]

Üzgünüm. Keşke Profesyonel makine kullanma imkanım olabilse ama şu an ancak yarı profesyonel tabir edilen SLR makine kullanabiliyorum :) İnşallah ilerleyen zamanlarda Profesyonel olarak DSLR bir makine sahibi olabilirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.