Apistogramma Viejita Gold Akvaryumu


Onur YıldızÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/09/2008
İl: Izmir
Mesaj: 2425
Onur YıldızÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2013 21:44
[QUOTE=pilatin]Atlayalım Kardeşim daldan dala atlayalım.Biz ikimiz varya olmayız.Yok cüce, apisto, malawi, tanganika derken tamam sıra bitkilere geldi.Alalım co2 başlayalım bitkiliye.Melekleri çıkardım elden( özelleşecez ya; yer sıkıntısı şimdiden kabus olmaya başladı).Fethiye'deki Tahsin Bey'e gittiler yani emin ellere gitti.Sağ olsun Tahsin Bey gelirlken hediye olarak Tateurndina ocellicauda (Tavuskuşu Gobi) yavrularından getirmiş.Becerebilirsek ne ala.Her neyse şu tankın genel ön cepheden güzel güzel resimlerini bekliyorum.
Onur; askerliği de yedin bitirdin.Silahın mübarek olsun.
[/QUOTE]

Sağolasın abi , bitirdik valla. İzzet abiyle az görüşsekte keyifli buluşmalarımız oldu. Son ziyaretime geldiğinde bu akvaryum kurulumundan bahsediyordu. Çok hızlı çıktı valla İzzet abi. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

izzettanjuÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 04/01/2009
İl: Mugla
Mesaj: 1486
izzettanjuÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2013 19:58
    
   Epey emek verdim ama içime sinen bir "wabi kusa" kurdum sonunda. Sırada "penjing" denemeleri var. 
   http://www.akvaryum.com/Forum/wabi_kusa_k741955.asp

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

automationerÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2011
İl: Izmir
Mesaj: 114
automationerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2013 23:18
[QUOTE=izzettanju]    Erkeği ayırmaya kıyamadım. Yumurtalar yendi diye tahmin ediyorum. Hiç önemli değil. Ben bu çifti çok sevdim. Çok uyumlular, bana  da huzur veriyorlar. Hiç kaçmıyorlar. Seyretmeleri çok keyifli. İnkaları daha ilk aldığımda hiç elden çıkarmayacağım bir çift edindiğimi biliyordum, viejitalar da az zamanda vazgeçilmezlerim oldular. 
    Umut cüce acaraların tamamını besledim ama apistogramma bambaşka. 
    Son yaptığım kurulumlar oldukça içime sindi. Yavaş yavaş paylaşımlar yapmaya başlayacağım ve balıkların sağlıkları ile ilgili bir sorun çıkmadığı sürece akvaryumlarımı bozmayacağım. 
    Bu akvaryumda aslında oldukça iyi gelişen ama akvaryumda fazla tür bitki sevmediğimden satıcıdan hediye geldiği için diktiğim gül ve cabomba'ları çıkardım. Mayalı sistemden oldukça iyi verim alıyorum. Tunç Sönmezoğlu'na e-mail ile ulaştım. Kendisinden sıvı gübreler alacağım. 
     İkinci akvaryumumu da düzenliyorum. Misafirliğe gittiğimiz bir arkadaşımın evinden hasta bronz çöpçüler aldım. Karantina tankında iyileştirdikten sonra inka çiftinin olduğu akvaryuma bu yedi corydoras aeneus'u saldım. Yanlarında dört tanede cüce vatoz yavrusu var. Akvaryuma malum ithalatçıdan yirmi mermer balta balığı ve bir çift apistogramma eremnopyge almayı düşünüyordum ama şimdilik ses yok. İzmir'e gelsem Erkan'da cochu mavi tetra ve peruvian melek var. Tamamen biyotopvari dekore ettiğim bu akvaryuma sadece doğal türler ekleyeceğim.
     Balkona 150 litrelik bir bidona su doldurdum. Çift çıkışlı hava motoruna iki üretim süngeri taktım. Anubias, pistia, yosun topları ve meşe yaprakları attım içine. Çalışıyor şimdilik. Bir ay kadar sonra küçük bir ısıtıcı takıp ya kerevit, ya karides ya da su piresi için düzenleyeceğim. 
     Bugün bir wabi kusa kurdum şaşal şişesinin içine doğadan topladığım moss, dal, kayalar ve Baumaxx'tan aldığım küçük saksıdaki bitkilerle. Henüz paylaşılacak kadar olmadı ama onuncu denememdir herhalde bu.        Yakında güzel şeyler ortaya çıkarmaya başlarım. 
     



[/QUOTE]


Selmalar ,
Bende herseferinde yumurtalar yendi diye düşünürken biryerlerden yavruları cıkıveriyor, ilk yumurtadan cıktıklarında göz ile seçilemez haldeler neredeyse . Belki sizinkilerde biryerleden yavruları yüzdürmeye başlar bir kaç gün sonra

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mekrögÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2513
mekrögÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2014 22:40
Ayıp! İzzet abi seni ve Batuhan abiyi esefle kınıyorum. Site yönetimine apistolar, bitkililer cüceler ve bilimim bu türlerin paylaşımlarını yasaklamaları için rüşvet ve başka ne tür baskı varsa yapmayı düşünüyorum. Bizimkilerde can değil mi? biz 1,5 tonluk akvaryum kurduk içinde 40 cm devler bakıyoruz ama içimiz kan ağlıyor zaman ve ilgi veremeyecek olmamızdan dolayı bu türler için boşta tuttuğumuz 100x100x50 h 500 litrelik akvaryumumuzu kuramıyoruz. biz istemez miyiz senin bu gold viejiteaların, Batuhan abinin gold cacatuodies'larından bir gurubun melekler ve tetralar ile bitkilerin arasında dolaşmalarını? İzzet abi vebali büyük olur. bak burdan söylüyorum, bitki, ve balık konusunda başınızı ağrıtırım :) yapmayın etmeyin, özendirmeyin yahuuu! bana da acıyın n'olur? 

bu kadar acitasyondan sonra bayıldım abi, süper olmuş ellerine sağlık demem gerekli. çok güzelden başka diyecek bir laf yok. kendimi o zaman bu mottoyla avutayım "if you are in doubt, go MONSTER!" 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

izzettanjuÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 04/01/2009
İl: Mugla
Mesaj: 1486
izzettanjuÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2014 13:35
   Beş dakika önce elektrik faturası geldi: 338,70 lira. Balkonda 25 ve 50 wattlık iki ısıtıcı üstü açık bu akvaryumda sürekli çalışıyordu, bitkiler için günde sekiz saate yakın ışık ve küçük iç filtreyi de eklersek bu akvaryumun faturadaki etkisi önemli. Çiftin iki isteyeni vardı zaten. Ben bu akvaryumu bozarım. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mcmertÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,2,140929[/C]
Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 798
mcmertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2014 13:57
Izzet bey bende toplam 225 watt ısıtıcı 24 saat açık 3 ayrı Akvaryumda 3 ayrı ışıklandırma hergün belli saatlerde yanıyor dış filtreler motorlar vs. derken bana gelen elektrik faturası 130 tl. Bilmiyorum belki de oturduğunuz yerde elektrik pahalıdır ama malzemelerinizin elektrik üzerinde bu kadar büyük yük getireceğini sanmıyorum. Yine de siz bilirsiniz tabiki.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

automationerÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2011
İl: Izmir
Mesaj: 114
automationerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 12:07
[QUOTE=izzettanju]   Beş dakika önce elektrik faturası geldi: 338,70 lira. Balkonda 25 ve 50 wattlık iki ısıtıcı üstü açık bu akvaryumda sürekli çalışıyordu, bitkiler için günde sekiz saate yakın ışık ve küçük iç filtreyi de eklersek bu akvaryumun faturadaki etkisi önemli. Çiftin iki isteyeni vardı zaten. Ben bu akvaryumu bozarım. [/QUOTE]

Akvaryumu bozmanızı istemem ama inkaları ücreti karşılığı alabilirim .


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

izzettanjuÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 04/01/2009
İl: Mugla
Mesaj: 1486
izzettanjuÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 12:36
   Dün, viejita çiftini ana tanka aldım. Erkek çok formda değil. Aldığımda çok sağlıklıydı ama ben iyi bakamadım demekki. Bu durumda en azından formuna yeniden kavuşuncaya kadar satmaktan vazgeçtim. Akvaryumlarını yeniden düzenleyeceğim. Kurulumda ilk adımlar çok hoşuma gitmişti, geriye sarıp, son eklediklerimi çıkaracağım ve oradan devam edeceğim. Bir süre balık eklemeyeceğim ve sadece şelale filtre çalıştırmayı düşünüyorum. 
   Dişi hindistan cevizi kabuğunun girişinden hiç ayrılmıyordu ve erkeği akvaryumun diğer tarafında ısıtıcının altına hapsetmişti. Balıkları çıkardıktan sonra bir umut kabuğun içine baktım ama hiçbir şey yoktu. 
   Facebook'ta Batuhan'ın kurduğu cüce cichlidler grubunda çiftin fotoğraflarının paylaşımlarını yaptığımda, norveçli bir akvarist balıkların viejita değil macmasteri gold olduğunu yazdı. Tüm dünyada viejita diye satılan balıkların çoğunun macmasteri olduğunu daha önce de okumuştum; gerçeklik payı olabilir. Yarım ingilizcemle anladığım kadarıyla fotoğrafın altına yazılanları takip ediyorum. Bir fırsat bulduğumda Google abiyi yanıma alıp kafasını gözünü yara yara ingilizcenin bir şeyler yazacağım. Şimdilik beklemedeyim. 
   Görkem, daha önce mevzusu açıldığında da yazdım. Sen yeter ki bir akvaryum ayır apistogramma türlerine ben de elimden geleni yaparım. Akvaryumu beğendiğine sevindim ayrıca.
    Bodrum'da oturuyorum. Burada Aydem bizi öpüyor. İki akşamda bir evin yarısında elektrikler kesiliyor. Yarım saat sonra tamamen kesiliyor. On dakika sonra geliyor. Yazın sular, kışın elektrikler kesilir. İmar durumlarından biraz da elektrik çok pahalı. İki balık için, iki ısıtıcıyı hiç durmadan çalıştırmak anlamsız geldi. Şimdilik ana akvaryumda kalsınlar, bir ay kadar sonra iki akvaryumu da düzenlemeyi düşünüyorum. 
    Şükrü, inkaları satmayı düşünmüyorum. Aksine diğer balıkları eleyip peruvian altumlarla birlikte inka çiftine bir biyotop akvaryumu kurmayı istiyorum. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 13:15
[QUOTE=mcmert]Izzet bey bende toplam 225 watt ısıtıcı 24 saat açık 3 ayrı Akvaryumda 3 ayrı ışıklandırma hergün belli saatlerde yanıyor dış filtreler motorlar vs. derken bana gelen elektrik faturası 130 tl. Bilmiyorum belki de oturduğunuz yerde elektrik pahalıdır ama malzemelerinizin elektrik üzerinde bu kadar büyük yük getireceğini sanmıyorum. Yine de siz bilirsiniz tabiki.[/QUOTE]
Mehmet Bey aslında 3-5 akvaryum olup olmaması değil sorunun cevabı İzzet abinin mesajının içinde saklı. Balkonda
[QUOTE=izzettanju] Beş dakika önce elektrik faturası geldi: 338,70 lira. Balkonda 25 ve 50 wattlık iki ısıtıcı üstü açık bu akvaryumda sürekli çalışıyordu, bitkiler için günde sekiz saate yakın ışık ve küçük iç filtreyi de eklersek bu akvaryumun faturadaki etkisi önemli. Çiftin iki isteyeni vardı zaten. Ben bu akvaryumu bozarım. [/QUOTE]
İzzet abi benimde balkonda Japon Şemsiyesi ve bazı bitkileri köklendirmek için kullandığım 30 cm Paludaryum mantığında bir tankım var. Üzerinde bir cam var ve ısıtıcı yok. Bir ara öğlen vakitleri su ısısını ölçeyim dedim 10 dereceyi görünce termometreyi çıkardım. Muhtemelen böyle ortamdaki bir tank geceleri 5 dereceye kadar düşebilir. Ancak ev içi ısıtılmayan ortama alıp bu denemeyi yaptığımda 19 dereceyi gördüm, gece gündüz arası max. 2 derece oynar. Evin içinde 9 derece için enerji harcayan bir ısıtıcı dışarıda 20 derece için enerji harcayacaktı. ayrıca dışarıdan sürekli tamponlanan soğuk ısıtıcının etkisini düşürecektir. Bu demek oluyor ki aslında 4-5 katı enerji sarfiyatı gerçekleştirmiş oluyor. Panjur, Cam balkon vb. bir korunak yoksa bence gelen tutar Bodrum ilçesi faktörünü katınca normal oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EldurmazÇevrim Dışı

Yönetici
[B]10260,1[/B] [C]2,2,119483[/C] [B]10743,3[/B]
Kayıt: 29/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 2182
EldurmazÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 17:32
[QUOTE=Eldurmaz]İzzet Abi de benim gibi şıpsevdiymiş.Daha önce kurduğun akvaryumlar gibi bununda çok güzel olacağına eminim.Umarım bu seferki uzun soluklu olur Abi [/QUOTE]


Bu seferki bozulma nedeni çok mantıklı olsa da şahsen üzüldüm Abi.Leif,Facebook'ta biraz kafa bulandırdı ama söyledikleri de mantıksız değil.Macmasteri ya da viejita...Ne olursa olsun çok güzel bir çiftin var,geri boş bence
Eldurmaz2014-01-13 17:32:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mcmertÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,2,140929[/C]
Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 798
mcmertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 21:21
Sorunun cevabı aslında "Burada Aydem bizi öpüyor" olmalı. Başka türlü izah edilecek bir durum değil, yoksa yine de 2 küçük ısıtıcı nerede olursa olsun bu kadar sarfiyat yapamaz diye düşünüyorum.    

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darkauraÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 02/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 4245
darkauraÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 22:12
[QUOTE=izzettanju]   Beş dakika önce elektrik faturası geldi: 338,70 lira. Balkonda 25 ve 50 wattlık iki ısıtıcı üstü açık bu akvaryumda sürekli çalışıyordu, bitkiler için günde sekiz saate yakın ışık ve küçük iç filtreyi de eklersek bu akvaryumun faturadaki etkisi önemli. Çiftin iki isteyeni vardı zaten. Ben bu akvaryumu bozarım. [/QUOTE]

Ne olursa olsun bu kadar fiyat tutmamasi gerek. elektrigin kilowatt.saat fiyati en son 23 kurustu. vergilerle 36kurus ediyor. isiticilarinizinda durmadan surekli calistigini farz edelim. uzerine 3.2 watt dolphin sfp16 filtre + 8 saatden 24watt isik farz ediyorum. su hesapla size maliyeti 22,3tl olur. ki isiticilarinizin kesintisiz surekli calistigini hic sanmiyorum. gercek maliyet 15tl bile degildir. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bilentungulÇevrim Dışı

Yönetici
[B]11883,3[/B]
Kayıt: 04/06/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1405
bilentungulÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2014 12:05
İzzet bey akvaryumlar, balıklar ne alemde ? Hiç yeni resim var mı? Dağıttınız mı akvaryumları ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

izzettanjuÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 04/01/2009
İl: Mugla
Mesaj: 1486
izzettanjuÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2014 11:03
   Bilen Bey, bu akvaryumu bozdum. Balıkları inka çifti ile aynı akvaryuma aldım. İnka çiftini yalnız bırakmaya karar verdiğimden diğer tüm balıkları İzmir Calvus Akvaryum ve Bodrum Taç Pet Shop arasında bölüştürdüm. Viejita erkeğinin sağ yanağında bir şişlik vardı. Bu yüzden satmadım. İyileştirebilecek birisine verdim. İnka çifti 240 litrede şimdilik "Carinotetraodon travancoricus" cinsi tatlı su cüce puffer'ları ile beraberler. 3cm'i bulmayan boyları ile bu minyatür tatlı su pufferları için bir paludaryum kurmayı düşünüyorum. Elimde 7 tane var. Ekstrem su şartları gerektiren sulawesi kardinal karidesleri için de bir nano kurdum. Bu karideslerden de altı adet edindim. Yaşatmak için alışılagelmiş yöntemlerden çok ama çok daha farklı bir yol izliyorum. Becerebilirsem konu açıp detaylı anlatımını yapacağım. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir