Balığı Öldürmeli Miyim?


emokaan82Çevrim Dışı

Kayıt: 09/01/2017
İl: Ankara
Mesaj: 211
emokaan82Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2017 11:38
Kurtulma şansı ile ilgili söylediğinize şöyle bir karşıt örnek vereyim. Atlarla ilgili dediğiniz doğru elbette ama balıkla ilgili şöyle doğru olmayabilir. Yeni kurduğum akvaryumda diğer canlıların yanında 4 adet çöpçü vardı, 1 tanesi öldü, 1 tanesi de yaklaşık 10 gün yem yemeden çoğunlukla hareketsiz gezindi. Başka balık ölümleri de oluyordu, sonradan anladım ki hagen kumum sahteymiş ve zehir salıyormuş suya sanırım. Tek çare tekrar kurulum kalmıştı ve tek şüpheli kum kaldığı için değiştirdim, tekrar kurdum başka kumla. Yeni tankta da 1-2 gün kötü durum devam etti. Hatta bi gün hava motoru kablosunun arasına sıkışmış vaziyette görmüs eşim ama bişey yapamamış ve akşama kadar nerdeyse 10 saat orda beklemiş, akşam geldiğimde öldü artık diye kepçeyle almaya çalıştığımda canlanır gibi oldu yüzmeye çalıştı, bıraktım. Sonra çeşitli tedaviler uyguladım, ayrı tanka alıp. Sonra tekrar koydum ana tanka. Birkaç gün içinde yavaş yavaş yem yemeye başladı, rengi çok solmuştu normale döndü. ve şimdi diğerleri kadar hareketli ve sağlıklı görünüyor maşalllah.

Bakın artık öldü diye kepçeyle almaya gelmiştim [:)] demem o ki çıkmadan candan ümit kesilmez balıklar açısından. Siz elinizden geleni yapın, balık beslemek zevklidir ama ben o çöpçüyü iyileştirmenin mutluluğunu beslerken yaşamadım daha. Elbette hiç hastalanmasınlar o ayrı konu.

Saygılar.

[QUOTE=AliKenter]Diyeceklerim pek çok hobicinin hoşuna gitmeyecek muhtemelen ama can çekişen hayvan kurtulma ümidi yoksa en az acı çekecek biçimde öldürülür, yani itlaf edilir. Bunda beis yok. Örneğin bacağı kırılan bir yarış atı, olduğu yerde vurularak öldürülür; çünkü atların bacak kemiklerinin kaynayıp iyileşmesi imkansıza yakındır. Ancak bunun kararını yetkin bir kişi vermeli. Kurtulma ümidi olan bir hayvanı yanlış karar alıp öldürmek de vebal olsa gerek. Yukarıdaki önerilere uyarsanız balığınızı geri döndürme şansınız az da olsa var. Önerileri dikkate alın ve balığınıza bir şans verin. Yok ben bunun için para ve zaman harcayamam derseniz o balıkçığın vebalini daha fazla taşımayıp acısına son verin. Bir balığı öldürmenin benim bildiğim en acısız yolu onu sudan çıkarıp kalın bir peçeteye sararak kendi kendine ölmesini beklemektir. Peçete cildinin ve solungaçların nemini hızla emerek balığın ölüm sürecini hızlandırır. Ayrıca balığınız oksijen yetersizliği yüzünden bilincini çok kısa sürede kaybedeceğinden bu süreç içinde fazla acı çekmez. Balığınız için mücadele edip onu kurtarmanız ümidiyle...[/QUOTE][EDIT]emokaan82,2017-04-04 11:40:02[/EDIT]

Hocam balığın hala yaşıyorsa öncelikle daha büyük bir akvaryum alarak oraya taşıman şart.

Akvaryum için düşünmek istersen zaman kazandırması açısından evde vardır belki 15-20 lt lik annelerimizin kullandığı saklama kapları oluyor onlardan birini akvaryuma dönüştür, bu süreçte de akvaryum araştır. Eğer hastalanmadıysa balığın kendiliginden hareketlendiğini göreceksin. ısı değişimleri için de küçük bi ısıtıcı alırsan çok iyi olur. hava motorun varmış zaten.

[QUOTE=ibesirik][B]Merhabalar öncelikle.
Fanusta tek japon balığım var.
Sanırım hastalanmış.
Suyun üzerinde hareketsiz duruyor.
Cama vurunca hareket ediyor sonra tekrar hareketsiz kalıyor.
Yem yemiyor.
Ben bu duruma çok üzülüyorum.[:'(]
Acaba can çekişmese de öldürsem mi.[/B]

Resimleri de bu.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/195830/020420172356461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/195830/020420172356581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/195830/020420172357051.jpg[/IMG][:'(][/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kartalgokberk18Çevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 282
kartalgokberk18Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2017 11:50
Sizden ricam bir canlı alırken ne olursa olsun hamam böceği bile alsanız araştırıp alın hoşunuza mı gidiyor anlamıyorum hayvanlara eziyet etmek


Çok zor değil ya japon balığı nasıl beslenir yazıcaksın google a artık bunu 3 yaşında ki çocuk bile yapabiliyor ne yapmak istiyosunuz anlamıyorum.Buraya foruma başlık açıcak kadar internet kullanmayı biliyosanız.Google a balık nasıl beslenirde yazabilirsiniz cidden yazık hayvanın durumu o taşlar fanus....

Beğenenler: [T]188146,Xzyfos[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AstronotusÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,131983[/C]
Kayıt: 16/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 941
AstronotusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2017 14:17
Yokmu Bursa taraflarında bir hobici arkadaşımız.Bilgili biri sahiplense bu canlıyı.Yazılanları okudukça kanım çekildi.Siz elinizden geleni yapın,yapmaya çalışın.Gayet mantıklı tedavi yöntemleride verilmiş.Canlının şuan acı çektiği için öldürelim ozaman yaklaşımı bana çok yanlış geliyor.Kurtulma şansı görünüşe göre zaten az ancak,canlı bu duruma gelene kadar hiçbirşey yapmadığınız ortada bari bundan sonra birşeyler yapın.Deneyin en azından,başarılı olamazsanız zaten ölecektirki biz bu yazıları yazarken belkide çoktan ölmüştür.Bu konunun bukadar uzamasına aslında sevindim.Yeni başlayan arkadaşlarımızın temel anlamda neyi yapması neyi yapmaması gerektiğinide maalesef bir canlı üzerinde görmüş oluyoruz.Hevesle yarım saat içinde kurulan akvaryumlara,hiçbir araştırma yapmadan canlı koymayalım.Çok zor değil,iki gün araştırın karar verin,üçüncü gün akvaryum alın suyunuzu koyun dekor yapın.Bir hafta bekleyin ve canlınızı suya bırakın,araştırmayada devam edin.Çok zor olmasa gerek.

Gözünüze güzel görünen akvaryumu,canlıyı,taşı çakılı alıp hüsran yaşamaktansa.Size uygun ve doğru olacak (beslemenize,bakımını yapmanıza) canlı,akvaryum ve dekor seçinki sonrasında gözünüzde,gönlünüzde ve bizim içimizde acımasın.Sorumluluğu üst seviyede tutmak gerekir,bu canlılar kendi istekleri ile bizim evlerimize,iş yerlerimize gelmiyor.Lütfen biraz saygı.Doğaya,canlıya ve kendimize biraz saygı.

Beğenenler: [T]77673,MUSAA[/T]
Teşekkür Edenler: [T]77673,MUSAA[/T]
+1: [T]77673,MUSAA[/T][T]194558,GoLGeHaN[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliataÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 139
aliataÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2017 19:01
Arkadaşlar , bu konu ile gözden kaçan bir detayı sizlerle paylaşmak istiyorum.Kuzey İtalya'nın Monza kentinde Temmuz 2004 itibariyle fanusta Japon balığı bakmak yasaklanmış,Japon Balığı fanusun dışbükey camının arkasından dünyayı şaşı görmek durumunda kalıyor ve bu durum hayat boyu balık işkence görüyor anlamına geliyormuş.Bu konuyu sitemizde "rengarenk" adı ile kayıtlı arkadaşımız 19/06/2010 'da bizlerle paylaşmış.Ben konuyu biliyordum,hatta o tarihlerde basında yine bu konu ile ilgili olarak İtalya'da akvaryumcular'da fanus satmak ta yasaklandığına dair haber okumuştum.Ayrıca yine bir kaynak , yapılan incelemelerde balığın devamlı dönme hareketi içerisinde olması,beyninde tümör oluşmasına sebep oluyor şeklinde haber yapmıştı.Biraz evvel teyid için internet'te araştırdım ve " fanus ta japon balığı beslemek ? " yazdığımda , içerisinde akvaryum.com sitemiz'de bulunan birçok kaynak'tan bu bilgilere ulaştım.Kısaca hava motoruy du , taş tı , kum du .....vs.işin başka bir boyutu.Bildiğim ve doğruluğuna inandığım fanusa Japonu koymak la , onu evde halının ortasına atmak arasın da bir fark yok.Tek fark fanus'ta acı çektirerek öldürüyorsunuz.Bilgilerinize sunarım.

Beğenenler: [T]188146,Xzyfos[/T][T]194558,GoLGeHaN[/T]
+1: [T]194558,GoLGeHaN[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AhmetEmreÇevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2016
İl: Adana
Mesaj: 881
AhmetEmreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2017 19:53
Şu anda bir akvaryum alana kadar balık fanusta kalmasın diye büyük bir kaba alıştırarak koyun ve suyun dinlenmiş olmasına dikkat edin.
Bu sayede hem şaşı olup strese girip sorunu büyütmez hemde amonyak vs. gibi toksit maddeler seyrelmiş olur.
Belki bilmiyorsunuzdur ama bir japon balığının ömrü doğru bakımla ortalama 25 yıldır dünya rekoru ise yanlış hatırlamıyor isem 45 yıl olması lazımdı.
Yani bu balığı kurtarır iseniz onunla uzun yıllar yaşarsınız.[:iyi:]
Sonra dersiniz bu balık gidiciydide kurtarmıştım şimdi kaç yıldır bakıyorum [;)]

Beğenenler: [T]186349,PurpleBetta[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2017 18:30
Balık mantar olmuş kirli sudan kafalarda beyaz mantar var , kuyruktatata erimeler, ama buna rağmen iyi duruyor, yüzeye yakın durmasının sebebi daha fazla oksijen alma isteği hasta balıklarda nefes darlığı olur 2 günde bir fanusunda yüzde 60 su değişimi yap ve su değişimi yaptığında mikofish ilacı al 17 TL onunla suyu açık sarı yap damlatarak 3-4 damla resimdeki gibi o suda 2 gün yüzsün iki gün sonra yine yarısını suyun değiştir hatta yüzde 60 'ı yine 2 gün yüzsün hep böyle devam et mantarlar geçecektir.

Su rengi mikofish tonlaması:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/mikofsih%20ton.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]186349,PurpleBetta[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VeliGÇevrim Dışı

Kayıt: 26/02/2017
İl: Antalya
Mesaj: 9
VeliGÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2017 06:15
[QUOTE=Tunc Berk]
Neden sadece asitten bahsettiniz? Demir, soydum, fosfor, potasyum A,C vitaminleride bulunmaktadır. İçinde ne bulunduğundan daha çok ne kadar bulunduğu önemlidir.
Karanfil yağındaki etken madde Eugenol( öjonol)'dür. Karanfil yağının asıl kullanım amacı ötanazi yapmak değildir. Asıl amacı anestezi olarak kullanılarak geçici süre uyutup cerrahi müdahalede bulunup tekrar uyandırmaktır. Fazlası balığı öldürür. Bu nedenle en acısız ötanazi anesteziyi iki periyot halinde fazla vermektir. Sandığınız gibi balığa acı vermez.
Balık su dışında uzun süre hayatta kalabilir bu vicdanlı bir yöntem olamaz.
Dilimizin ucuyla tuz bize çok kötü tat veriyor fakat insanlar kaşık kaşık akvaryumlarına döküyor, bu doğru bir mantık olmaz. Ötanaziyi bizzat uyguladım. Aşağıda ise Ufuk beyin başarılı bir cerrahi operasyonunu paylaşıyorum.
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/oranda_wen_duzeltme_ameliyati_ve_anestezi__oranda_wen_trimming__k896704.asp[/URL]

[/QUOTE]

Operasyon harikaydı. Arkadaşın ellerine sağlık. 👏👏👏👏

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir