ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emokaan82
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
111
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ocak 2017 17:12
Son Ziyaret:
21 Temmuz 2020 10:20
Toplam Mesaj:
211 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
EMRAH BAĞCI
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

EMRAH BAĞCI 65-35-25 - 55 Lt. - Low-Tech Bitkili Bolivian Ramirezi-Cüce Gurami-Neon Tetra-Corydoras-Gyrinocheilus Aymonieri Golden

SON 10 MESAJI

27 Litre Kırmızı Burun Limon Tetra
Limon dediğiniz ciklet herhalde. Cikletler de büyük hacim ister. Rasbora yada neon tetra olsun ama nacizane tavsiyem zevk almak istiyorsunuz, ortam ve maddiyat müsaitse daha büyük bir akvaryumla başlayın.

Hangi balık hoşunuza gidiyorsa ona göre bir büyüklük belirleyin. Yada düşündüğünüz akvaryum hacmine göre hangi balıkların olabileceğini tespit etmek için aşağıdaki linki kullanın.

Şunu da hep aklınızda tutun, aynı odada 10 kişi de yaşayabilir ama huzurlu, sağlıklı ve güzel bir yaşam için 10 kişi fazla!

Keyifli hobiler.

[URL]http://www.akvaryum.com/Tatlisu/arama.asp[/URL]

[QUOTE=Yarar1]Tamam o zaman kırmızı burundan vazgeçtim limon olmaz mı olmazsa rasbora besliyim [/QUOTE]
27 Litre Kırmızı Burun Limon Tetra
27 litrede kırmızı burun olmaz hocam. ya tankı büyütün yada neon tetra rasbora falan besleyin.

[QUOTE=Yarar1]Arkadaşlar başlıktanda anlaşıldığı gibi bu balıklardan birini besleyebilir miyim sayısı 4-5 olsa?[/QUOTE]
Suyun Hazırlığı
Kum da mı yok hiç bişey yok mu? Öyleyse olmaz bence, kum-bitki diğer ekipmanlar da bakteri kültürü oluşumu için gerekli.

[QUOTE=GencAkverist61]Herkeze merhaba yeni kurduğum akvaryumum 5 gündür içinde 1 yavru ile boş çalışıyor artı olarak diğer akvaryumumun süngerini sıktım.Yarın balıklarım gelecek bir sıkıntı olurmu (tropheus duboisi).[/QUOTE]
Neon Yem Yemiyor
Tankınızın yaşı nedin nezaman kurmuştunuz? Yeni tanklarde neon lar alışma ve yem yeme konusunda isteksiz olabiliyorlar. Koku olayı arkadaşın dediği gibi, ölü var mı diye bi kontrol edin. Lepisteslerin sayısını azaltabiliyorsanız iyi olur.

[QUOTE=Serkan4504]Merhabalar. Neon balıklarım için 5 çeşit yem aldım. Hiç birini yemiyorlar. Son olarak vipagran diye bir yem aldım. Yermiş gibi yapıp geri çıkarıyorlar. Pul yemler, sarımsaklı yemler, rotifish kırmızı yumurta tozu yemi, bir de ismini bilmedğim siyah yem verdim kesinlikle yemiyorlar. Platiler de yem yemiyor. Akvaryumcu yer diyor ama bir sürü çeşit yem aldım hiç birini yemiyorlar. Lepistesler canavar gibi saldırıyor yemlere ama plati ve neonlar haftalardır açlar. Yenmeyen yemler için 2 günde bir dip çekimi yapıyorum. Akvaryumda hastalıktan ölen balığım yok. Ancak dip çekimi yapmasam eve girilmeyecek kadar kötü koku var.
Akvaryum özellikleri : 50litre hacminde, 12 adet lepistes,6 neon, 2 plati, 3 elma salyangozu, 1 katil salyangoz, 1 vatoz ve sazlar var. Dibi kum. Denizden getirdiğim taşlar var. Bu taşların oyuklarında yavru midyeler var. [/QUOTE]
Yosun
Muhtemelen tankınız maksimum 5-6 aylıktır. özellikle yeni tanklarda sık karşılaşılır. Kazımaya gerek yok bence, elinize bir bez yada peçete alıp silin birkaç kez, su değişimi ve yemlemeniz düzgün olsun, zamanla azalıp bidaha çıkmayacaktır.
Akvaryumum
Değişik bi tasarım olmuş, yapay bitkilere ben de karşıyım.

Bir de hoparlörler yüksek ses için hazırlanmış belli, balıkların yanında yüksek ses rahatsız edici olabilir, dikkate almak lazım.

Keyifli hobiler.
Filitre Önerisi
İmkan yoksa sun sun 603b iş görür.
Akvaryum Dışına Çıkacak Bitki Önerisi.
Aslında bunlar akvaryum bitkisi olduğu için suda büyüyen sudan beslenen bitkiler, ilk defa böyle bir istekle karşılaştığım için yanlış yönlendirmeyim [:)] ama sanki su bitkilerinin yaprakları falan dışarı sarkarsa yetişmesi aksayabilir diye tahmin ediyorum. Kökten beslenen bitkiler bile yapraklardan da kökten aldığı kadar olmasa da besin ve o2 alırlar. Çiçek veren tarzda istiyorsunuz o da ayrı bir konu [:)] siz bence en güzeli tankın üstüne saksıyla bir normal topraklı bitki koyun [:)]

[QUOTE=oceanmist]
Akvaryum aşağıdaki gibi, arka kapaktan cikip dışarda büyümesine devam etsin istiyorum, ofis olduğu için güzel, çiçekli birşey olmalı.
ofiste baya flouresan var.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/55832/250520171258281.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/55832/250520171258531.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/55832/250520171259161.jpg[/IMG]


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/55832/250520171300341.jpg[/IMG][/QUOTE]
Akvaryum Dışına Çıkacak Bitki Önerisi.
Dışına çıkabilecek derken neyi kastediyorsunuz? Uzayıp suyun da üzerine çıkmaktan mı bahsediyorsunuz? Öyleyse bitkiler uzasa bile su yüzeyine yatarak yüzecektir muhtemelen. gövdesi sert ve dikine güçlü bir şyekilde uzayan bitki gerekir ama öyle bi bitki ne olabilir bilemedim. Ayrıca muhtemelen aydınlatmanız olacak su üzerinde. aklınızda ne var açıklarsanız biraz daha tavsiyede bulunalım.
Bakteri Çakışması
Merhaba,

Bakteri çakışması olsa diğer balıklarınızı da kaybederdiniz bence başka bir sıkıntı olabilir. Tankınızla ilgili daha fazle detay bilgi verebilirseniz, hacim, balık sayılarınız, bitki varsa türleri, tankın kurulum yaşı, ekipmanınız vs. Bir de resim gönderebilirseniz daha iyi olur.

Keyifli hobiler.

[QUOTE=10urgamze]Selam arkadaşlar akvaryumumda moly velifera plati lepistes cinsi canlı doğuranlar bulunmakta lepistes harici dışarıdan veya kendi içimdeki hiç bir balıkta sıkıntı olmuyor ama lepisteslerde çözemediğim birşey var ne yaparsam yapayım lepistes leri kaybediyorum bakteri çakışması için sıvı damlalara varana kadar herşeyi denedim ama malesef zahihatlar devam ediyor su çekimi vs herşey yapıldı.[/QUOTE]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.