ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aliata
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
142
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Kasım 2015 01:25
Son Ziyaret:
31 Mart 2023 00:58
Toplam Mesaj:
139 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
H.ALİ ATALAY
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Emekli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

H.ALİ ATALAY

SON 10 MESAJI

Yeni Akvaryum 10 Litrelik
Merhaba , bence siz akvaryumunuzu hiç değiştirmeyin.Küçük akvaryumda iç filtre,bitki,ısıtıcı,kum...vs.derken balıklara yer kalmayacak.Ayrıca Lepistesler devamlı çoğalacakları için bir müddet sonra o akvaryumu ancak yavruluk olarak kullanabilirsiniz.Kolay gelsin,iyi hobiler.
Akvaryumun Hakkında Edinmek İstediğim Bilgiler
Merhaba , üstte yazan iki sayın üye konuyu çok güzel özetlemiş,yazacak başka birşey yok.Ben de sadece şunu yazabilirim.Demek ki " Balık İstifi gibi " deyimi buradan geliyor.Kolay gelsin,iyi hobiler.
Bitkiler Sararıyor…
Merhaba, Sıvı gübreye başlayın,sararmalara karşı özellikle Potasyum.Isı yüksek düşürün.Eledoa yı kendi haline bırakın,hiç kuma dikmeyin,sararır,bozulur gider.Bitkiler gıdalarının yarısını köklerden alırsa,yarısını da yapraklar ve su üstü kökleri ile alırlar.İyi bir bitkili tank istiyorsanız, Co 2 siz olmaz,olursa da,sınırlı bitki çeşidi ile yetinmeniz gerekir.Kolay gelsin, iyi hobiler.
Düşük Sıcaklığa Dayanıklı Bitki.
Merhaba, Anubias grubu olur,anubias nana fanusa uygun boyut olarak.Bambu kamış olabilir,kısa boylu ama, bunlar bakım da istemez.Gövdeli,sert yapılı bitkileri tercih edin.Işığın güçlü olması bazen bitkilere zarar bile verir.Sitenin ansiklopedi adımından,bitkiler bölümünü incelerseniz,daha iyi bilgi alırsınız.Moss bende de var,bütün akvaryumlarımda,bazen bir parça alıp, su bardağının içinde masamda süs olarak duruyor.Problem olmuyor, ama hiç sıvı gübre vermeden,katı gübre olmadan her bitkiyi bakamazsınız.Bence aynı kapasitede küp cam akvaryuma dönün(20x20x20 gibi),daha verimli olur.İnceleyin,görüntü daha güzel.Kolay gelsin,iyi hobiler.
Saz Bitkisi
Merhaba, bodur saz cinsidir.Fazla büyümez,dal ata ata , halay çeke çeke akvaryumu dolanır.En son çıkan sürgünün dal attığı kısımda birşey varsa,taş kaya filan.O zaman zincir kırılır,orada kalır.Sizin resimde galiba vatoz yuvası var,onu başka yere taşıyın,çünkü orada kalacak gibi gözüküyor,yada son dalın yönünü değiştirin.Gelmiş cama dayanmış.Birde koyu yeşil ve açık sarı cinsleri vardır,sizinkisi açık sarı. Sıvı gübre ve kök gübresi kullanıyormusunuz ? Onlarda gelişimi etkileyen faktörler.Kolay gelsin,iyi hobiler.
Japon Balığı Dışkı Sorunu
Merhaba , Marketlerde satılan hazır pişmiş bezelye garnitürü var,ondan alın,dış kabuğunu çıkarın, elinizde ezerek bezelye içini püre haline getirip verin. 1-2 gün aç bırakıp verirseniz daha iyi olur. Ayrıca her markanın sarımsaklı yemleri var,onlardan kullanabilirsiniz.Sitede sarımsak tozu veren arkadaşlar var,ben denemedim.Kolay gelsin,iyi hobiler.
Pistia Yaprakları
Merhaba, suyunuz çok kirli,yüzeyde yağ tabakası gibi gözüküyor zaten.Sıvı gübre ,özellikle potasyum vermeniz gerekiyor.Besinlerini kökleriyle alacak ama,suyunuz zengin değil besin yönünden,oradan da beslenemiyor.Işığın kuvvetli gelme ihtimalini de göz önünde bulundurun.Micro Element sıvı gübre kullanırsanız, iyi olur.Kolay gelsin,iyi hobiler.
Lepisteslerin Yanına Tür Tavsiyesi Üzerine..
Merhaba , Lepistes tek tür ve tek ırk diyerek zaten siz kararınızı vermişsiniz, bence de doğru. Şüpheleri ortadan kaldırmak için sorularınıza cevap vermeye çalışayım. Vatoz hiçbir canlı balığa birşey yapmaz,sadece ölmüş ise yer.Cüce vatoz boy olarak daha iyi olur.Salyangoz dan kastınız elma salyangoz ise,çoğalıp çoğalmaması sizin elinizde.Onun üretilmesi farklı bir konu.Helena yada adi salyangozlar da ise haklısınız.Baş edemezsiniz üremeleri ile. Bahsettiğiniz küçük balıklar tetra grup üyesi balıklar,lepisteslerin kuyruklarını rahat bırakmazlar. Çöpçüler de ( aslında kedi balıkları ) kendi dünyalarında hayvanlar.Zararları olmaz. Neon evet görseli güzel,birşey diyemem.Ben son yıllar da tek tür bakıp,bir müddet sonra değiştiriyorum.Örneğin son olarak Japon'dan , Cüce Gurami'ye geçtim,sadece Cüce Gurami.Orada bile birkaç tane Cennet Gurami aldım,akvaryum savaş alanına döndü,Cennetler, gurami ailesinin sert balıkları olduğundan cüceleri başka akvaryuma aldım.Onlar orada huzurlu,cennetlerde meydan onlara kalınca yavru bile verdiler.önceleri kavgadan birşey gördükleri yoktu.Fazla zamanınızı almayayım,bence tek kırmızı, tek siyah lepistes ,neyse alın baktınız aklınız grup tetralar da dönersiniz.Kolay gelsin,iyi hobiler.
Ne Yapmalıyım
Yem miktarı normal,akşam verdiğiniz yem de sarımsaklı olduğu için bağırsaklarına iyi gelir.Biliyorsunuz Japonlar da kabızlık sık rastlanan bir durum.Kloyay gelsin.İyi hobiler.
Ne Yapmalıyım
Oranda,japon.Turuncu dediğiniz de büyük ihtimal japon.Bazı japonlar sever ,oda size denk gelmiş.Akvaryum da kaya,bitki,..vs.yoksa dikkatleri birbirlerine veriyor olabilirler.Biraz daha gözlemleyin,verdiğiniz yem miktarı,açlık-tokluk durumları da etkiler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.