Çöpçü Balıkları Neden Ölür


oytunberkÇevrim Dışı

Kayıt: 12/07/2015
İl: Manisa
Mesaj: 1
oytunberkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2015 22:51
1 ay önce akvaryumumu kurdum canlı doguranlarda olusuyor...popülasyon kalabalık degil düzenli su degişimi yapıyorum 2 bronz çöpçüm de sorun yok ancak ne zaman albino çöpçü atsam bir gün içinde ölüyor önünüü alamıyorum bir daha atmam sanırım 2 kere koydum ikisinde de öldü hayvancagızlar....çok üzülüyorum sebebini de bilmiyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

coryÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2006
İl: Burdur
Mesaj: 2035
coryÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2015 18:42
Corydoras türü balıklar her ne kadar akvaristler tarafından dayanıklı bir tür olarak kabul edilse de bazı hayati hatalar ölümlerine kısa vadede sebep olabilir.Bunların başında cama cam akvaryumlarda yeterli mikroorganizmaların oluşmamış olması,su şartlarında ki bozulmalarla birlikte bıyıklarını kaybetmeleri,akvaryumda sivri uçlu dekorların varlığı,tek balık olarak yaşamalarıyla birlikte stres,uygun olmayan canlılarla birlikte barındırılması,uygun olmayan beslenme..Bu sebepler daha da arttırılablir..

Sağlıklı Balıklar.

Beğenenler: [T]176717,berra5[/T][T]95251,Eray Gurdogan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6624
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2016 20:18
Aynı sorun bende de var.
Bu sabah ve bu akşam önce bronz sonra komando çöpçülerden birer tane öldü.
Akvaryumu kuralı 3 ay oldu. Son iki gündür ölen bronzu ve muhtemelen ölen komandoyu su yüzeyinin hemen altında beklerken gördüm. Sonrası malum.
Beslenememe gibi bir sorun yok özellikle dibe yem atıyorum.
Şu an 5 komando çöpçü, 5 neon tetra, 3 dişi moli, 2 dişi beta, 1 vatoz kaldı.
Nitratı düşünmüyorum bitkili akvaryum. Saz, elodea ve su mercimeği var.


Balıklar yeme geliyorlar. Eğer enfeksiyon ise antibiyotik tedavisi uygulayabilirim ancak etkenin ne olduğunu bilmiyorum. Bu ölümleri durdurabilmiş olan var mı?
[EDIT]Kromatit,2016-08-14 20:20:26[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6624
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2016 23:38
Yukarı.

Aynı sorun bende devam ediyor.
7 çöpçüden 2'si ölmüştü. Kalanlardan biri de gidici gibiydi. Geçen hafta metilen mavisi, flagy, cipro, bemiks, hava taşı, taze su elimde ne seçenek varsa kullandım. Hala kurtulmuş değiller ancak ölmediler de.
Birisi gidici belli. Sanki hava kesesi sorunu varmış gibi yavaşça yükseliyor, su yüzeyinde asılı kalıyor saonra bir şey olmamış gibi dibe geri dönüyor. Yem yiyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aoustijÇevrim Dışı

Kayıt: 30/10/2017
İl: Yalova
Mesaj: 26
aoustijÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2017 18:29
Malesef aynı sorun bendede şuan oluyor. Yalnız çöpçülerim biri çok yemiş karnı şiş diğeride normal bir şekilde yukarda duruyolar. şuan yaşıyolar. aşağıya inip sonra yüzgeçlerini kıpırdamadan yukarı doğru çıkıyolar sankı hava yutmuş gibi. su yüzeyinde ters duruyor çoğu sıra 7 çöpçüm var şuan 2 sı böyle durumda. Reflowerrs yosun yosun sorununa çözüm olan ilacını döktükten bir süre sonra oldu . Tankım discus akvaryumu 23 adet discus 25 adet ramizeri vs var ama çöpçüleri bu gidişle kaybedicem sanırım. :S konuda çözümü ve sebebi yok[:?]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmyyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/06/2016
İl: Ankara
Mesaj: 2656
EmyyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2017 18:44
[QUOTE=aoustij]Malesef aynı sorun bendede şuan oluyor. Yalnız çöpçülerim biri çok yemiş karnı şiş diğeride normal bir şekilde yukarda duruyolar. şuan yaşıyolar. aşağıya inip sonra yüzgeçlerini kıpırdamadan yukarı doğru çıkıyolar sankı hava yutmuş gibi. su yüzeyinde ters duruyor çoğu sıra 7 çöpçüm var şuan 2 sı böyle durumda. Reflowerrs yosun yosun sorununa çözüm olan ilacını döktükten bir süre sonra oldu . Tankım discus akvaryumu 23 adet discus 25 adet ramizeri vs var ama çöpçüleri bu gidişle kaybedicem sanırım. :S konuda çözümü ve sebebi yok[:?][/QUOTE]

Şu an yapmanız gereken yüksek oranda su değişimi ve tankı bolca havalandırmak. Yosun giderici de dahil olmak üzere her türlü katkı malzemesi canlıları atkiler. Elinizdeki ürünlerin son kullanma tarihine de dikkat edin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2017 18:18
Arkadaşlar merhaba, uzunca yıllar corydoras türleri üretmiş biri olarak birkaç hususu detaylandırmakta fayda görüyorum.

1. Corydoras türlerinin hepsi solungaçları dışında hava da soluyarak oksijen ihtiyaçlarını karşılarlar. Suyun ne kadar oksljence zengin olmasının hiçbir önemi yok. Zamanlarının çoğunu tabanda geçirmeleri tabandaki çok sayıdaki microorganizmaların oksijeni hızlı tüketmelerinden kaynaklı olarak corydoraslar hava soluma ihtiyacı duyarlar. Bu gayet normal bir durumdur.

2. Su değerleri çok önemlidir. Başta bu balıklar doğada asidik suları severler. Genelde doğada 6ph ve altı değerlerde yaşarlar. Evlerimizde şebeke suları ise 7ph ve üzeri olduğundan bu balıkların hem mukozasını hem de solungaç sistemini olumsuz etkiler. Ölümler bundan sebep olabilir. Bu nedenle akvaryum ph'ını düşürmek için başta catappa yaprağı olmak üzere bazı yaprak türleriyle suyu tanence zengin hale getirmekte ve ph'ı 7'nin altına indirmekte fayda var. Meşe yaprağı yati kökü veya mangrov kökleri de suyun ph'ını düşürmenize yardımcı olacaktır. O da olmazsa piyasada ph düşürücü ürünler bulmanız da mümkün.

3. Corydoras türleri tuz sevmezler. Tuz onların hem solungaçlarını hem de sindirim sistemlerini aşırı yorar. Bazı canlı doğuran türleri özellikle de lepistesler haflf tuzlu suyu severler diye akvaryumlara tuz eklenir bu da corydorasları kötü etkileyebilir. Tuzdan kaçının.

4. Bakır ve diğer ağır metaller de Corydorasların sevmediği ve kendilerini zayıflatan diğer sebeplerdendir. Bitkili tanklarda gübre olarak kullanılan ürünlerin çoğunda bakır çinko magnezyum gibi elementler yer alır bu da corydorasları tehdit eder. Kesinlikle kaçınılmalı.

5. Beslenme; corydoraslar doyma hissi olan balıklardır. Aşırı yemezler fakat gece gündüz beslenmek isterler. Günün hemen hemen her anı tabanda yiyecek birşeyler ararlarken görürsünüz. Açlığa çok gelemezler. Gün içinde en az 2 en fazla 2 saatte 1 beslenmeleri onlar için en uygun besleme biçimidir. Öğünlerinde canlı yemlers de yer verilmesinde fayda var. Canlı tubifex vermekten çekinebilirsiniz belki o yüzden markaların kurutulmuş ürünlerini kullanabilirsiniz. Su piresini sevdfek yerler fakat tuzlu suda üretilen artemia gibi canlı yemler yukarıdaki maddelerdd sıraladığım gibi balığın tuz da yemsine sebebiyet verecektir. Eğer evde kendiniz artemia çıkartıyorsanız iyice tuzdan arındırarak balıklara vermenizi öneririm.


Corydoraslar hastalıklarını fiziksel olarak pek belli etmezler o yüzden yukarıda sıraladığım maddelere dikkat edecek olursanız balıklarınız sağlıklı bir şekilde yaşayacaklardır.
Bu balıklara çöpçü denmesini ben kabullenemiyorum. Bu balıklar dışkı veya başka pislikleri yemezler sadece tabana düşmüş veya atılmış yemleri yerler. Bazen çok açlar ise yüzeyden de yem yediklerini gözlemleyebilirsiniz.
Seyretmesi çok zevkli şapşal görünümlü balıklardır.

Mümkünse kendi diğal habitatlarında bulunan diğer balık türleriyle beslenmelerini öneririm. Tetra türleri ve vatoslar, melek veya discuslarla güney amerikan cichlidleri ile sorunsuz yaşarlar. Onlara uygun ortamı sağlarsanız seyretmeye doyamazsınız.

Sağlıklı balıklar dilerim

Eray Gürdoğan

Beğenenler: [T]193722,serkorti[/T][T]218194,Alehar[/T]
Teşekkür Edenler: [T]187528,cacaman34[/T][T]218194,Alehar[/T]
+1: [T]187528,cacaman34[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir