F_erdem_ B nickli kişiyle ticaretlerinize dikkat


kayserili-38Çevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2010
İl: Kayseri
Mesaj: 43
kayserili-38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2013 01:10

Şikayetin Nedeni:  Göndermesi gereken parayı göndermemiştir.

Şikayet Edilen Kişi / Firmadan Alınan Cevap:  Erdem eriş / kocaeli  / 05426772267


Olayın Detayları:
 Merhabalar, size kısaca olayda bahsetmek istiyorum.
Yaklaşık 2 ay önce bu nickli kişiden 8 adet l144 tül vatoz almak istedim kişiyle telefonda görüştük ve kendisi bir üretici olduğunu söyledi bu işte nerdeyse profesyonel bir kişi , bana balıkları kargo ile göndereceğini ve sürekli kargo ile gönderdiğini söyleyerek benim içimin rahat olması gerektiği söyledi nerdeyse canlı garantisi verdi.Bende bu kişi benden bu konuda daha tecrübeli elbette bir bildi var diye tamam sen nasıl dersen o şekil yapalım dedim.Ertesi günü parasını yolladım ve balıkları yolladı balıkları aldım ve tamamı ölü suları buzdan farksızdı 1 tane canlı olsa kendimi onla teselli edicem :) oda yok yani.Neyse yollayan kişiyi aradım balıkların resimlerini yolladım oda tamam dedi konuşuldu ve iki tarafa zararı olmasın sonuçta kimse istemezdi böyle birşey olmasını.Gönderilen paranın yarısını geri yollayacağını söyledi.
Kişi sözde kısa süre sonra parayı göndereceğini söylemişti ama 1 ay geçti aradım göndermesi gereken paranın yarısını gönderceğini söyledi olur dedim zorlamayalım fazla ona göre hesabı vardır dedim ( keşke bukadar iyi niyetli olmasaydım :) ve bana parayı yolladığında kalan paranında ancak yarısını verebileceğini söyledi sebebini sorduğumda arkadaş zarar etmiş bu iştenden onda ancak yarısını verirmiş :) ve bu parayı göndermesi bile 1 ayı buldu ve şunu yazdım kendisine.
Sen bu işten ekmek yiyen birisin o parayı nasıl için rahat bi şekilde yiyeceksin,imajını zedelediğine değermi, hakkımı helal etmiyorum dedim ama kişiden hiçbir tepki gelmedi.Başta anlaşılmış,konuşulmuş ve  karşı taraf %100 hatalı olmasına rağmen ben bunu hiç dile getirmedim olur sağlık olsun dedik ama Erdem beyden anında bir U dönüşü.
Şimdi yorum okuyan arkadaşların hatayı fazla iyi niyetli olmaklamı yaptık, sırf kargo 20 tl daha ucuz diye kargo ile balık yolladı balıklaramı üzülelim giden 800tl parayamı.Bu tazr kişiler paraya herşeyden daha fazla önem veren bu kişiler yüzünden hobiden soğudum.Sorun kalan para değil o para ne beni nede o kişiyi zengin etmeyecektir sorun 2 ay süre tanımışım ve sürekli arıyo gibi olmasın diye hiç aramadım parayı parça parça yolladı sesimi çıkarmadım ve oda yetmiyogibi kalan parayı yollamıyo ve insanın iyi niyetini suistimal ediyo.
Aman arkadaşlar ben bu sözde üretici bu işi
profesyonelce yaptığını düşünen kişiyle yüzyüze ticaret yapmadığım ve direk para yolladığım için çok pişman ve madur oldum siz olmayın ve keşke demeyin.

Balıklar geldiğinde paket açılmadan çekilen ve kişiye gönderilen fotoğraflar.Yukarıda bahsettiğim gibi gelen 8 balığın 8 taneside ölü.


NOT: Bu nick bana ait değildir gönderi sayım az olduğu için yazma hakkım olmadı oyüzden arkadaşımın hesabını kullandım.
elegant038 nicki bana aittir.
Saygılarımla,İbrahim Şahin.
kayserili-382013-03-20 14:22:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SalemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1217
SalemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2013 12:06
İbrahim bey,

Başkasının hesabını kullandığınız için tahminen ceza alacaksınız fakat hazır cezayı göze almışken en azından ölü balık fotoğraflarını vs de paylaşın ki boşuna almış olmayasını bu cezayı amacınıa ulaşmış olasınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

F_erdem_BÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 321
F_erdem_BÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2013 03:33
Yazıyı daha yeni gördüm. Tek yazacağım yazıklar olsundur. Olayı anlatıp başka birşey yazmayacağım. Bir kardeşimi kırmayıp ortak olarak (Kemalleo nicki Kemal kardeşim) Ankara'dan getirdiğimiz balıkları yaklaşık 5 ay sonra satma kararı aldık. Bu konuyu açan şahıs müşteri oldu. Bizde ona balıkları gönderebileceğimizi yalnız havanın soğuk olduğunu yaptığım gönderimlerde poşete oksijen basıp önce poşeti elyafla sardığımızı sonra koli içerisine straforla kapatıp ayrıyeten içine cep sobası koyduğumuzu söyledik. Ama bunun canlı olduğunu bügüne kadar ki gönderimlerimizde bir sıkıntı hiç yaşamadığımızı ona göre durumu kabullenmesini söyledim. İlk zamanki karşılıklı iyi niyet doğrultusunda balıkları salı günü göndermemi söyledi. Bende balıkları hazırladım kargo şirkeine giderken telefon açıp abi balıkları gönderme cuma günü gönder dedi. Bende tamam deyip balıkları geri götürdüm. Balıkları satışa koyduğumuzda 9 balık vardı. Satılması 3 haftayı buldu bu zaman zarfında bir tanesinin biraz sorunlu olduğunu tanesine 100 lira yazdığım balıklardan onun için fiyat talep etmediğimide söyledim. Balıklar poşete girip çıktıktan sonra o balığın durumu dahada kötüleşti ve yola dayanamayacağını düşünerek onu göndermeme kararı aldık. Bu durum şahzı üzdüğü düşüncesi ile parasını talep etmediğimiz balığın da gönderimden önce parasını geri iade edeceğimizi söyledik. Balıkları gönderdik ve balıklar ölü olarak gitti denildi. Baştada belirttiğimiz şartları yerine getirmiştik. Yine de biz bu arkadaşımızın mağdur olmaması için parasının yarısını geri göndereceğimizi söyledik ve mutabık kaldık. O zaman zarfı içerisinde maddi durumum çok iyi olmadığından parasını 250 tl sini hemen olayın akabinde gönderdik. Kendisine kamuda çalıştığım için müsade etmesini ve en geç alacağım maaşla beraber kalan parasınıda göndereceğimi ama daha erken elime para geçerse yine göndereceğimi söyledim. Neyse aldığım ilk maaşla beraber parasını gönderdim.
 Şimdi ben canlı garantisi vermediğim bir balığın hem parasını geri göndermeme rağmen buraya bu konuyu açmayı bilen karaktersiz olayın düzeldiğini niye yazmayı bilmiyor. Kendisine tahaüt ettiğim haricinde hiçbirşey gerçekleşmemiştir. Olayın canlı şahidi yukarıda nicki yazdığım kardeşimdir. Sonuç olarak dedikki sen öğrenciymişin senin canın sağolsun bizde bu balıkta iki ortaktık. Ben aldığım paranın tamamını gönderdim ve bide balığımızdan olduk. Adam bide utanmadan giden balığımıza mı yanayım paramızamı diyor.
 Yazıklar olsun bilseydim o 400 tl de göndermezdim.
 Bu arada ben bu işten geçinen bir insan değilim kamuda çalışıyorum ama 3 ortaklı bir üretimhanemiz var. Allah'a şükür hiç bu işi yapmasam yine olur. Ama kabahat bizdeki paranı geri gönderdik.
 Başkasının nicki ile yazı yazıp kendi nicki ile tebrik ve teşekkür eden bir adamdan başka birşey beklemekte yanlış olurdu zaten.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sadık 42Çevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2009
İl: Izmir
Mesaj: 257
sadık 42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2013 08:45
Çok geçmiş olsun böyle insanlar bütün üreticilerin adını zedeliyor allah ıslah etsin öylelerini...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

elegant038Çevrim Dışı

Kayıt: 08/08/2012
İl: Kayseri
Mesaj: 48
elegant038Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2013 22:37
Herşeyi nekadar güzel kendine göre hazırlayıp yazmışsın.
1. 800 tl yi aldın balığın biri rahatsızlanı dedin paranı yarın gönderiyorum dedin gönderdinmi ?o para gitti namuslu laf ebesi beyfendiden para dönüşü olmadı.
2. sen bu işi uzman olarak yaptığın heryere gönderdiğini ve hiçbirşey olmaycağını söylemedinmi ? eğer 1 gram adamlığın varsa doğruyu söylersin :)
3. Balıkları kargo ile gönderdin sebebini kendi ağzınla söyledin otogarın uzak olduğunu ve küçük bir kutu için 60 70tl para aldıklarını söyledin.Madem üç kuruş para için 10 balığı riske atıyosan başta masrafı üstlenmeyeceğini söyleseydin 50tl de fazla yollardık.
4.Balıklar ölü geldi medeni bir şekilde kimseye dokunmasın böyle şeyler olabilir dedik yarı yarıya üstlenelim dedik.Adam memur diye nezaman yolluyosun niye yollamıyosun gibi aramalar oldumu ? yok
Parayı alırken çok samimi kişi parayı yollmaya gelince telefona bakmaz oldu,1.5 aya gün attı :) onada eyvallah dedik gün geldi abi para ? kardeş haftaya dedi tamam dedik.Hafta geldi kardeş yarısını yollayabilirim dedi, ne bu şimdi ? ondan bi süre sonra kalan 200 tl göndermesi gerekirken 150 tl yolladı :)
Hani diyoya balığın biri hastaydı arkadaş madur olmasın balığı yollamadım şöyle böyle o 100 tl de gitti o paranın dönüşü olmadı.
Konu fazla uzatmaya gerek yokfazla uzadı zaten.Yaptığı işten bahseden şöyle dürüst çalışırız böyle dürüst iş yaparız diyen kişiye soruyorum 50 tl için adından söz ettirmeye değermiydi ? mesaj çektim sana alt tarafı 50tl başta verilmiş söz var ama namuslu beyden cevap bile gelmedi.
50tl beni zengin etmez onu o günde söyledim sana hibe ettim diye ama insanın zoruna giden üç kuruşluk iş yapıyo,eline yüzüne bulaştırıyo ve telafi etmesi gereken hatayı bile telafi etmekten aciz,sonrada utanmadan ben şöyle biriyim keşke parasını yollamasaydım vs vs.
O PARAYI YOLLAMASAYDIN ONUDA ÇOLUĞUNA ÇOCUĞUNA NE YÜZLE YEDİRECEKTİN ? HAK,HUKUK,HELAL,HARAM BİLMEZ ADAM SENİ !!
Böyle sadece para düşünen başkasının 1tl sine bile tenezzül eden kişilere dikkat edin,paranızla rezil oluyosunuz buda yetmiyogibi yağ gibi yüzeye çıkmaya çalışıyo bukadar şey ne için ? sadece 50tl için.
NOT: Konuya birdaha cevap vermeyeceğim,şöyle namusluyum ,böyle dürüst çalışırım, memurum,para geçmedi elime vs. gibi şeyler yazıpta okuyanların vicdanına dokunma çabasına girmem.Herkezin aklı başında,konuyu okuyan arkadaşlar zaten kimin ak kimin kara koyun olduğunu anlamaları zor olmayacaktır.
Saygılar...
elegant0382013-06-24 19:54:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

giorgiobaramidzeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1542
giorgiobaramidzeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 00:49
Siz haklısınız ya da karşı taraf haklı gibi bir şey demiyorum,demiyeceğimde.

Ancak İbrahim bey,

Siz haklı olsanız bile şu an ben dahil bir çok arkadaşımız tarafından olayları başkasının hesabından anlatmış ve başlık açmış,ardından da kendi gerçek hesabınızdan tebrik ve teşekkür etmiş biri olarak hoş karşılanmazsınız. Haklı olsanız bile insanlar tarafından kuşkuyla bakılmasına sebep oldunuz. Şu an dedikleriniz doğru olsa bile bana pek inandırıcı gelmedi. 

Umarım orta yolu bulursunuz.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

elegant038Çevrim Dışı

Kayıt: 08/08/2012
İl: Kayseri
Mesaj: 48
elegant038Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 13:53
Bu konuya bidaha dahil olmayacağımı söyledim ama özür diliyerek...
H.Gökberk Gönenç arkadaşımın msjda konun amacı dışındaki konuya cevap vermek istedim.
BENİM BU KONUYU AÇMAMDAKİ TEK AMACIM BEN BU KİŞİ İLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞMEDEN TİCARET YAPTIM VE MADUR OLDUM.
Uzlaşma ve orta yolu bulmak gibi bi amacım olduğu için açmadım.Yukadar geçen onca konuşmanın sadece 50 tl için tekrar belirtiyorum.Benim sadece canımı sıkan olayı yine söylüyorum 50tl değildir,Başta verilmiş bir söz var kişi onca muhabbeten sonra küçük bir meblaya tenezzül ediyo ve kara geçtiğini düşünüyo.

Tebrik ve teşekkür olayınada gelince,Ben akvaryum com. da aktif olan birisi değilimdir.Profilimde görüldüğü gibi  6 7 kere ilan vermişliğim vardır.Şikayet bölümüne ise ilk defa bu konuyu açtım arkadaşımın önerisi üzerine.Neyin kuşku verici, neyin hoş karşılanıp karşılanmayacağı hakkında fazla bilgi sahibi olduğumu söyleyemem.
Benim tebrik ve teşekkür etmemdeki tek amaç,Hesap sahibi ile açılmış bir konunun başkalarına faydalı olabilceğini düşünerek iyi bir konuya değindiğim düşüncesi ile tebrik ettim.Gelen tepkiyle bunun hoş olmayan bir davranış olduğunu öğrenmiş oldum.
Bu konuyu ben açalı 3 ay fln oldu sanırım,unutulup gitmiş bir konu  kişinin 3 ay sonra konuyu hortlatmasına anlamda veremedim demekki anca 3 ayda kendine savunma hazırlayabildi :)de bununda bir önemi yok zaten.
Şunuda belirtmek istiyorum,konuyu açma sebebimiz bellidir.Bu işi dürüst yaptığını ve kimsenin hakkına tenezzül etmediğini idda eden kişi neden başta konuşulup anlaştıktan sonra neden 50tl ye tenezzül etti ve sözünü yedi ? Bunun mantıklı bir cevabını konu altına yazdıktan sonra konun amacına kavuşmuş olur,orta yol bulunmuş olur ve konu kapanablir.Kimse bilmezse Ben , 50tl değerindeki kişi ve Allah biliyo aramızda geçenleri, içi rahatsa nediyeyim güle güle harcasın sadakam olsun...
Saygılar...

 


elegant0382013-06-17 13:54:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FarukBeyÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 943
FarukBeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2013 01:48
Burada suçlu balıkları satan arkadaşımızdır.Eğerki siz bu balıklara garanti veriyorsanız sağlam bir şekilde alıcıya ulaştırmalısınız.Bende balık satan bir hobiciyim ve il dışınada balık satıyorum.Ancak kargoyla değil otobüsle siz otobüsle göndermiş olsaydınız bu balıklar ölmezdi.Balıkların boyuna bakıncada 4-5cmlik balıklar üstelik vatozlar gayette dayanıklılar bütün balıkların ölmüş olması üzüntü vericidir.8 balığıda aynı poşette göndermenize gerekte yoktur 3e bile bölerek yollasaydınız balıklar için gerekli oksijen bitmezdi.Bu konuşmalarımda hiç paradan bahsetmedim sadece balık satanların 10-20 lira daha fazla para kazanmaları için balıkları riske atmalarına deyindim.Her zaman canlıların sağlığı öncelik olmalıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OasisÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1613
OasisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2013 14:40
Konuya hiç bir şekilde müdahil değilim ama arkadaşın başka hesaptan konu açmasının nedenini açıkça belirtmesi üzerine yapılan yorumlara istinaden;
NOT: Bu nick bana ait değildir gönderi sayım az olduğu için yazma hakkım olmadı o yüzden arkadaşımın hesabını kullandım.

Sonuç olarak bir mağduriyeti var olduğunu düşünüp bu şekilde yol izlemesinin de yadırganmaması gerektiğini düşünüyorum.Kim haklı kim haksız o konuda bir fikrim yok kişiler arasındaki gelişmeler kendilerini ilgilendirir ama bu konuda yorum yazılmaması gerektiğini düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir