HEM ACEMİLİK HEM ŞANSIZLIK.


reginaÇevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2009
İl: Kütahya
Mesaj: 5
reginaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2009 10:07
Öncelikle herkese merhaba,
Uzun zamandır siteyi inceliyor ve tecrübelerinizden yararlanmaya çalışıyorum. Aslında bir süre daha izleyici olarak kalmak istedim fakat dün başımıza gelenlerden sonra bugün buraya yazmaya karar verdim. Çünkü bana yardım edebileceğinizi düşünüyorum.
 
Küçüklüğümden beri balıklar ve akvaryumlar hep ilgimi çekmiştir ama çocukluk hevesi diye yuvarlak fanusta 1- 2 japon balığı dışında balık beslemedim hiç. Evlendikten sonra eşimin de akvaryuma ilgi duyması nedeni ile  geçen kış evimize küçücük bir akvaryum aldık. Küçük aldık çünkü acemiydik ve beceremezsek de kaybettiklerimize üzülmeyelim dedik. İçine 2-3 Moli, 2 melek ve 2 pangasus koyduk. Acemiliğimizden dolayı bir iki balık öldü yenisini aldık falan  derken beyaz benek hastalığı ile tanıştık. İlaçlar alındı dezenfekteler yapıldı ama malesef yaşan sadece iki balığımız kaldı bir adet melek balığı ( zaten akvaryumda en sevdiğim balık oydu ) ve bir adet ağzı vantuzlu çöpçü ( cinsiyetini bilmiyorum ama vatoz değil )gene kendimizi teselli ettik zaten akvaryum küçüktü sıkışıyorlardı en iyisi bu meleğe bir arkadaş alalım ikisi büyüsün dedik. akvaryumu dezanfekte ettik, gittik bir adet daha melek aldık ooo mis gibi 3 adet balıkla biz akvaryum keyfi yapıyoruz :) taki 3,5 ay önceye kadar..... Melekler büyüdü bize bu akvaryum zevkli gelmemeye başladı ve biraz daha büyük bir akvaryum almaya karar verdik....
 
100*45*50 ölçülerinde bir akvaryum aldık. ( 2 yıl garantili üstelik ) akvaryumu eve getirdik yıkadık temizledik kumunu koyduk , dış filtre , su hazırlayıcılar falan derken akvaryumu doldurdurduk 2 gün boş olarak beklettik ve nihayet küçük akvaryumumuzdaki 3 adet balığı içine attık. Balıklar kendini okyanusta sandı bir an... sonra gittik akvaryumcudan 4 adet melek 5 adet tül zebra 2 adet silver shark 2 adet çöpçü ve 1 adet eski vantuzlu çöpçümüzen aldık geldik. onlarıda akvaryuma attık. Ooo mis gibi akvaryumu izlemekten televizyon izlemez olduk. Biz mutlu balıklar mutlu derken ramazan bitti. Bayrama giderken otomatik yemleme makinesi aldık Ramazan Bayramı yaptık geldik sonra tatile gittik geldik. Daha balıklarda hiç fire yok.Balıklar mutlu biz mutlu devam ederken Kurban Bayramından hemen önce ( Arife günü ) daha önce hiç balık almadığımız bir akvaryumcuda kocaman tül kuyruklu melek balıkları gördük okadar güzel ve gösterişliydiler ki ; zaten bulunduğumuz şehirde pek balık çeşidi de yok ,dayanamadık aldık. Yalnız dikkatimizi çeken kuyrukları bütün değilde biraz parça parçaydı ama dükan sahibi bu cinslerin böyle olduğunu söyledi bizde inandık neyse eve getirdik balıkları akvaryuma attık çantalarımız aldık ve Kurban Bayramı için memleketimize gittik.
 
Bayramı dördüncü günü yani geçen pazartesi evimize geri döndüğümüzde balıklarımız eskiye göre biraz yavaş hareket ediyorlardı ama önemsemedik. Akvaryumun dibinde yemleri farkettik ve akvaryumun suyu biraz kirli gibi geldi gözümüze. Salı günü dış filtreyi söktük yıkadık ( tabi bu yıkama işlemini ilk kez yapıyorduk filtreyi söktük musluğun altında sıcak su ile yıkadık heryerini ) sonra akvaryum suyunu dipten çekim yaparak biraz boşalttık hemen hemen 1/3 kadarını beklemiş suyu biraz sıcak su ile ısıtarak akvaryuma koyduk. balıklara yem verdik ama balıklar yemi yemedikleri gibi yeme ilgi bile göstermediler. Yalnız bayramdan önce aldığımız 3 adet yeni meleğimizin renkleri hafif matlaşmış gibiydi biz bunu su değişikliğine verdik ve çok önemsemedik. Çarşamba günü akşam eve geldiğimizde bütün balıklarımızın özellikle meleklerimizin rengi matlaşmış ve üzerlerini pamuğumsu bir madde kaplamıştı bu özellikle siyah renkte daha belirğindi ve meleklerin hepsi bize bakıyor bir öne bir geri gidiyorlardı. bir sorun olduğunu anladık hemen akvaryumcuya koştuk. Durumu anlattık  Mikofish'in mantar ilacını aldık eve geldik ama yeni aldığımız 2 adet tül kuyruk melek malesef ölmüştü. Onları hemen attık prespektüse uygun olarak ilacı akvaryuma dökdük. Fakat malesef 1 gecede 6 adet melek balığımız öldü.
 
 Dün akşam eve gittiğimizde de ilk akvaryumumuzdan kalan melek balıklarını da ölü bulduk. en çok onlara üzüldüm. Tabi eşimle birbirimizi teselliler başladı ve mevcut balıkları küçük akvaryuma aktarmak , büyük akvaryumuda temizleyip yeniden sadece melek balıkları ile kurmaya karar verdik. Küçük akvaryumu hazırladık balıkları ona aktardık büyük akvaryumun boşaltma işlemini erteledik çünkü eşim Galatasaray maçı izlemeye karar verdi. Küçük akvaryuma aldığımız balıklar sanki daha iyi gibiydiler ama tedavilerine devam ediyoruz. Ben yattım eşimde kanapeye maç izlemeye devam etti. Yataryatmaz uyumuşum ama eşimin sesi ile uyandım. Çünkü AKVARYUM SU KAÇIRMAYA BAŞLAMIŞ. Eşimde akvaryumun camını tutuyor. Neyse hemen kovalar falan geldi akvaryumun suyunu boşalttık ama akvaryumdaki suyun yarısı benim kanepemi ve halı kaplı olan oturma odamı ıslatmayı başardı. Oturma odamızdaki mobilyaları boşalttık, halsını söküp balkona attık kanepenin suyunu havlularla çektirmeye çalıştık anlayacağınız bu akvaryum işi beni baya üzdü.
 
 
Şimdi ben kime neye kızayım ? Neye üzüleyim ? Bize 2 yıl garantili diye satılan akvaryum 3,5 ay dayandı. Bunların cinsi böyle diye satılan melek balıkları akvaryumdaki diğer balıklarımı hasta edip öldürdü. Benim günahım ne eşyaları mı üzüleyim balıklara mı yoksa harcadığımız paraya mı ?
Biraz uzun bir konu oldu ama. ..Sizden ricam ben şimdi ne yapayım?
Akvaryum sevgimiz ağır basıyor. Ama gene böyle sular altında da kalmak istemiyorum. Akvaryumu bugün geri götüreceğiz garantili olduğu için mutlaka değiştireceklerdir ama ya gene silikonları bırakırsa?
Bu acemiye bir yardım eder misiniz ? Önce şöyle sağlam bir akvaryum alalım,  sonra da içini güzel balıklarla dolduralım. Yardımlarınızı bekliyorum. Biliyorsunuz bu işin ticaretini yapanlar acemiler üzerinden oldukça iyi kazanç sağlıyorlar.
İlginize ve yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim. Yardımlarınızla yaptığım her şeyi sizlerle adım adım paylaşacağım. Çünkü bizim gibi acemi ama akvaryumu seven arkadaşların da aynı sorunları yaşamalarını istemiyorum.

Erdal Hoca2009-12-24 08:20:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burak_06Çevrim Dışı

[B]6633,2[/B] [B]6955,3[/B]
Kayıt: 12/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1731
burak_06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2009 10:16
Başınıza gelen bu talihsiz olaylar genelde her hobist'in başına ilk başladığı zamanlarda gelir.Aldığınız hasta balıklar yüzünden diğer balıklarınızda ölmüş  ne yazıkki.Özellikle bu akvaryum sektöründe yalan dolan oldukça fazla.Bilinçsiz bir toplum olduğumuz içinde söylenilenlere mecburen inanmak durumunda kalıyoruz.Herşeye sıfırdan başlamak lazım şu an için.Yaşadıklarınızdan dolayı öncelikle geçmiş olsun.Her ne kadar talihsiz olaylar gelsede hobiye daha sıkı tutunursak işte o zaman bu işi başarırız.
 
Hangi tür balık beslemek istiyorsunuz?
Bütceniz ne kadar?
Evinizde akvaryum için yeterli yer varmı?
 
Siz hangi tür beslemek isterseniz ona göre uygun ekipmanlarla donatılmış bir akvaryum için fikir anlamında elimizden geleni yaparız.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reginaÇevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2009
İl: Kütahya
Mesaj: 5
reginaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2009 10:44
Burak Bey öncelikle ilginize teşekkür ediyorum.
silkonları açılmış olan akvaryumumuzun ölçülerinde bir akvaryum ile devam etmek istiyorum. Bu ölçüler için yerim hazır. Hem akvaryum nekadar silikonlarından fire vermiş olsa da 2 yıl garantili bir akvaryum. Sanırım aynı ölçüde bir akvaryum ile değiştireceklerdir. Benim öğrenmek istediğim yeni gelecek akvaryumdada bu tür bir silikon problemi yaşamak istemiyorum. Akvaryumda silikon problemi yaşamamak için nelere dikkat etmeliyim ve ne gibi önlemler almalıyım.
Ayrıca melek balıkları bana çok asil ve güzel geliyor. Hem de ilk göz ağrısı. Sanıyorum melek balığı akvaryumu kuracağız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burak_06Çevrim Dışı

[B]6633,2[/B] [B]6955,3[/B]
Kayıt: 12/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1731
burak_06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2009 10:57
Eski akvaryum ölçüleriniz melek için fena değil.Akvaryumda önemli olan düzgün yapılması aldığınız yer bu işi biliyorsa sorun yok.Akvaryumunuzu nasıl bir zemine koyacaksınız o da önemli.Önceki akvaryumun altında strafor varmıydı.Akvaryumunuzu aldıktan sonra içine koyulması gereken ekipmanlar konusunda yardımcı oluruz.Öncelikle akvaryumunuzu bi alın aşama aşama ilerlemek en sağlıklısı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blueboyÇevrim Dışı

Kayıt: 01/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1043
blueboyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2009 10:57
Geçmiş regina abi.
Sıkı sıkı tutunmanız gerçekten güzel. Aldığınız akvaryum'un markası neydi.
Yine melek besleyeceksiniz sanırım. Yüksekliği fazla yüksek olan akvaryumlar sizin için daha iyi olur.
Burak abinin dediği gibi strafor önemli.
blueboy2009-12-04 11:02:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

anger.03Çevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 13/10/2009
İl: Aydin
Mesaj: 653
anger.03Çevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2009 16:18
Öncelikle geçmiş olsun bu gibi olaylar biz akvaristlerin ilk başladığı zamanlarda başına sıkca gelmekte.En korktuğumuz şey ise silikonların açılıp akvaryumun patlaması yada su kaçırması çok talihsiz olaylar yaşamışsınız fakat keşke bilen birileriyle yapsaydınız diyorum.Öncelikle bununla ilgili konular sıkca mevcut ''kayıt ve kuşak'' kayıtlı ve kuşaklı bir akvaryum en güvenli akvaryumlardır akvaryumun açılması su kaçırmasını minimuma indirir.Mümkünse cam kalınlığı 8 ila 10 mm ve kayıtlı kuşaklı bir akvaryum alınması diğer yandan piyasada satılan bir çok ilaç malesef su düzenini bozmakta balıkları iyileştirmek yerine öldürmektedir bunun için geniş kapsamlı araştırma yapılmalı akvaryumcuların geneline güvenilmemelidir.Doğal yollardan tedavilere başvurulmalı işe yaramazsa kimyasal ilaçlarla desteklenmelidir.Akvaryum konusu çok kapsamlı bir konu forumda bende dahil 7 yıl 10 yıl hatta 15 yıllık akvaristlik yapan kişilerin bile bilmediği çok şey var ve bunları forumda soruyoruz paylaşıyoruz.Size gelince akvaryumunuzu kurarken adım adım forumdan yararlanın yeni başlayan kişiler için melek türü balıkları kesinlikle önermiyorum.Çünkü su değişikliğine anında tepki gösteren hastalıkları uzun süren yaşam sitilleri çok farklı olan bir tür.Sert sulara daha alışkın daha dayanıklı balıklar öneririm onlarda cichlidlerdir bir çok varyetisi vardır sizin tankınıza malawi gölüne ait sarı prenses öneririm.Balıkları tek tür beslemek her zaman iyidir.Diğer yandan akvaryumunuzun zemininin düz olduğundan emin olun ve kesinlikle akvaryumun altına strafor koyun bu giren suyla oluşacak basıncın akvaryumunuza zarar vermemesini sağlar esneme payı oluşturur.Akvaryuma girecek kum kaya taş filtre vs maddeleri kesinlikle deterjanlarla yıkamayın bir kovada kaya tuzuyla birlikte yıkayın.Akvaryumu doldurduktan sonra ise sizin ölçülerinize göre yarım bardak kaya tuzu ilave edin bu balıklarınızda oluşabilecek bakteri parazit vs tarzı dış hastalıklar için önlem olacaktır.Şimdilik bu kadar yardımcı olabiliyorum sormak istediğiniz başka birşey olursa cevaplarız.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mustafasağdıç18Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/05/2009
İl: Bursa
Mesaj: 374
Mustafasağdıç18Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2009 16:32
Bende çok balığımı kaybettikten sonra akıllandım.Öncelikle bilmediğim güvenmediğim kimseden balık almıyorum,aldığım balıklarıda önce karantina tankımda 15 gün misafir ettikten sonra ana tanka alıyorum.Ayrıca ana tankımı çok fazla kurcalamadan düzenlerini bozmadan 10 günde bir su değişimi yaparak balıkların daha sağlıklı bir ortamda olmasını sağlıyorum.Akvaryumumuda Ankara'dan aldım ve 600 kilometre taşıyıp getirdim bildiğiniz güvendiğiniz bir yerden akvaryum almanızı tavsiye edrim saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furrionÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 2157
furrionÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2009 16:54

Öncelikle geçmiş olsun diyerek başlamak istiyorum yazıma; evet bu hobiye başlayan bizler birer kelebek gibi bu akvaryumcu kardeşlerimizin ağina düşüyoruz bir süre kanımızı emdirdekten sonra bu forum (kesinlikle burada bir ajitasyon  yapmıyorum son derece samiyim)gibi kar amacı gütmeyen yerlerde birbirimizin derdine derman olmaya çalişiyoruz .Bu gibi forumlarda bilgi sahibi abi ve kardeşlerimizin sayesinde hobi merakımızı ilerletiyoruz .Aynı şeyler benimde başimdan geçti akvaryumcular o kadar art niyetliki bir gün önce olur dediğine ertesi gün olmaz diyor , bir gün önce verdiği fiyatı unutup fiyat değiştiriyor .Eğer bişey alırsanız size bir şeyler söylüyor oda yalan yanlış çünkü siteye baktiğim zaman yanlişlarını görüyorum  doğrusu söylediğinizde de sinirleniyor .Bu seferde ne bilir internet siteleri bak ben burda kaç tane baliği 80metrekare akvaryumda yaşatıyorum bir şey olmuyor diyor!.Yeni başlayan arkadaşlara tavsiyem tanka çok balık koymayın mümkün olduğu kadar az balık sağliklı balık en güzel balık . Bakın zaten balıkları azalttiğinizda sağlıklarına geri kavuştuklarını siz yazıyorsunuz .Güney Amerika cichlidlerinin  içinde de en hassasları meleklerdir , melekle başlamanız bence en büyük şanssızlığınız diye düşünüyorum . Eğer melekle devam edecekseniz sıfırdan başlayıp yavru olarak alın çünkü sizin bakımınıza alışırlar ona göre gelişirlerve bu akvaryum merakında en güzel şey kendi yetiştirdiğiniz yavrulardır. Uzun bir yazı oldu size tavsiyeden çok kendii derdimi anlattım sanırım :D . SAygılarımla..

furrion2009-12-04 17:21:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

anger.03Çevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 13/10/2009
İl: Aydin
Mesaj: 653
anger.03Çevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2009 17:10
Akvaryumcuların çoğu malesef cebine giren parayı düşünüyor.anger.032009-12-04 17:46:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21466
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2009 10:23
 
 
           Öncelikle geçmiş olsun yaşadıgınız olaylar baya ilginç akvaryumdaki olayda slikondan degil yapım hatasındandır. Akvaryumlarda kullanılan silikonların ömrü 15-20 yıldan fazla gitmesi lazim.Tabi buda kullanım ve bulundugu şartlarda önemli sürekli dışarda duran ve kışın kar gören yazın sıcaktan kavrulan akvaryum ve Camlar için geçerli degil kaldıki ben 1978 de aldıgım akvaryumda silikonla yama vardı hala bir sorun çıkarmadı kullanıyorum.
          Sizin aldıgınız akvaryum .Büyük ihtimalle (6 mm) ince camdan kayıtsız kuşaksız yapılmıştır.           
           Akvaryumda eger orada bulundugunuz İlde ve yenisiyle degiştirmeye gittiginiz yerde varsa (Mas) marka almanızı öneririm ellerinde varsa işcilikleri çok iyidir o markanın ve kolay kolay sorun çıkarmaz.Arkadaşlarında yazdıgı gibi akvaryumda terazi olayı gönyesinde olması çok önemli altında sert bir Köpük olması lazim.
           Beslemek istediginiz balık türü olan Meleklerde ani ısı degişiklerine hassas bir balıktır.Balık alacagınız zaman sürekli aynı yerden almaya özen gösterin ve İstediginiz tür başka akvaryumcularda varsa illaki ordan almak zorunda iseniz arkadaşlar yazmış daha önce kullandıgınız küçük akvaryumda bir hafta kadar karantinada tutarak durumuna bakıp sonra ana tank,a atın arkadaşların dedigi gibi
            Birde size önerim şimdi size iki yıl garanti demişler ya Şuandaki su kaçıran akvaryumunuzu degiştireceginiz yere götürmeden bir noktasına bir işaret koyun büyük ihtimalle size yeniden onu tamir edip vermeye çalışacaklardır. Garantiden kasıtta o zaten yeniden onu vermeye çalışırlarsa koydugunuz işaretten anlar almassınız onu yenisini versinler öyle yapıyorlar çünkü birde yeniden mümkünse aynı firmamı şahısmı onun yaptıgı akvaryumu almamaya özen gösterin.Kolay gelsin tekrar geçmiş olsun Saygılar   
             
 
Kınayu2009-12-06 10:26:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reginaÇevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2009
İl: Kütahya
Mesaj: 5
reginaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2009 12:35
Öncelikle herkese ilgisi için teşekkür ediyorum.

Havalar soğuk olduğu için malesef halı biraz geç kurudu ve akvaryum kurulumunu biraz erteledik. ama 15 gün önce yeni akvaryumumuzu kurduk. Sizlerinde bahsettiği gibi atlıkı bir akvaryum ile değiştirdik eski akvaryumumuzu, biraz da büyüttük. (80*60*50 ) Suyunu ve hazırlayıcılarını koyduk 2 gün dış filitre ile suyunun oturmasını bekledik.Daha sonra da akvaryumcudan bir süredir takip ettiğimiz meleklerden aldık. 3 adet gri renkli, 2 adette tricolor ve 4 adette beyaz renkli melek balıklarımızı da akvaryuma attık. Beyaz balıklar akvaryumcuya daha yeni gelmişti ama şansımızı deneyelim diye aldık ama malesef 3 tanesi öldü. diğer balıklarımız gayet sağlıklıydı. Fakat 2 gün önce tricolorların kuyruğunda beyaz leke farkettik. Birisinin kuyruğunda küçük bir pul şeklindeyken diğerinin kuyruğunun ucunu diklemesine şerit şeklinde beyaz mat bir görüntü olmuştu hemen B vitamini verdik. Pul şeklinde olanınki kayboldu fakat yüzgeginde küçük bir nokta şeklinde aynı görüntü oluştu. diğerinde ise bir değişiklik yok. Sizce neden olmuş olabilir ? Balıklarımın iştahı yerinde yüzgeç ve kuyruklarını da kısmıyorlar. bu görüntünün dışında herşey normal gibi. Yardımcı olur musunuz ?

Melekleri çok beğeniyoruz, ama bu gidişle melek kaliti olacağız korkarım ki.

Sormak istediğim bir soru da meleklerimize kankurdu ve pul yem veriyoruz. fakat akvaryumun dibinde pul yem kalıntıları çok fazla acaba fazla mı veriyoruz. sizin önebileceğiniz başka bir yem türü var mı ? Belki de pul yemi çok sevmiyorlardır. Malum damak tadıAglama

Cevaplarınızı bekliyor hepinize iyi haftalar diliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gozturkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 938
gozturkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2009 13:17
[QUOTE=regina]Öncelikle herkese ilgisi için teşekkür ediyorum.


Sormak istediğim bir soru da meleklerimize kankurdu ve pul yem veriyoruz. fakat akvaryumun dibinde pul yem kalıntıları çok fazla acaba fazla mı veriyoruz. sizin önebileceğiniz başka bir yem türü var mı ? Belki de pul yemi çok sevmiyorlardır. Malum damak tadıAglama

Cevaplarınızı bekliyor hepinize iyi haftalar diliyorum.
[/QUOTE]
Selamlar.Yazınızı okudum.Bu işe yeni başlayan her akvaristin yaşadığı klasik şeyler. Ticari kaygıların ön plana çıktığı hasta balık satışı , arızalı ürün satışı vs vs.Bunlar için söyleyebileceğim pek birşey yok.Taki hasta balık seçmemeya yada almamaya alışana  veyahut işe yaramaz arızalı gereçleri almamaya alışana dek bunlar başınıza gelecek.
Melek yemleme konusunda ise eğer kankurdu diye bahsettiğiniz tubifex(canlı) ise hastalıkların habercisidir.Steril değildir.
İdeal yemleme balıkların 2-3 dakikada tüketeceği kadar yem atılmasıdır.Eğer dipte çok yem varsa fazla atıyor olabilirsiniz.Yada bozulmuş yem atıyorsanız yemekte zorlanıyor olabilirler.Bu anlamda akvaryumcudan yem alırken kendi poşetleyip tezgaha koyduğu yemlerden almayın.Eğer kovadan gözünüzün önünde veriyorsa kovadaki son kullanma tarihine bakın.Ayrıca kovaya kendisi başka bir yerden yem doldurup ,kovadan veriyormuş gibi bir durumlada karşılaşabilirsiniz.Bu sorun için ise aldığınız yemin görüntüsü , kokusu vs şeyleri daha önceden tecrübe etmeniz gerekir.Bu sayede yem gerçekten orjinal mi yoksa fason mu ancak o zaman anlarsınız.Bana kalırsa tarihi yeni ve açılmamış kutulardan yem seçin en azından bu tecrübeleri kazanana kadar.
Melek balığı çok yem seçen bir tür değil.Pul yemi severek yerler.Tetra min , tetra bits , tetra phyll ,sera vipan , sera flora , sera granugreen , sera gvg-mix , nls thera A , nls cichlid formula , jbl grana discus gibi yemleri gönül rahatlığı ile verebilirsiniz.Bu yemlerde hem hayvansal hem de bitkisel içerikliler mevcut.Bu ürünleri inceleyin ve 2-3 tanesini kullanarak ideal diyet oluşturabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reginaÇevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2009
İl: Kütahya
Mesaj: 5
reginaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2009 17:06
Gökhan Bey öncelikle ilginize teşekkür ediyorum.

Kurt dediklerim canlı değiller kurutulmuş küçük kurtçuklar ama diğer yemler açık yemlerden zaten akvaryumun dibinde kalanlar da bu pul yemler. çok çabuk dibe çöküyorlar ve balıklar ağızlarına aldıktansonra puflatıyorlar bu yemleri. Bahsettiğiniz gibi kaliteleri ile ilgili bir sorun olabilir. Bu gün sizin bahsettiğiniz yemlerden alıp deneyeceğim.

Tekrar teşekkür ediyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

altunay7Çevrim Dışı

Kayıt: 30/06/2009
Mesaj: 197
altunay7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2009 23:59
SikkinKotu olmus Bende yaklasik 1 yildan bu gune kadar balik besliyorum hicbir zaman hastalikla problemim olmadi. Bence bunun nedeni bol ve sIK su degisimi haftada 1, 25% su degisimi yapiyorum az yem veriyorum!. Cunki biliyorumki baliklar az yemden olmez arada bi dogal yem veriyorum.
Kivircik marul,havuc,bezelye,maydonoz,karides.

Suanda tek bir istegim var oda akvaryumu buyutmek ama o imkansiz!.
Cok ilgilenemiyorum aslinda arada bi akvaryumun karsisina gecip seyrediyorum.
Benim size tavsiyem taninmis bi akvaryum almaniz! ve camin kalinligina bakin nasil silikonlanisina bakin!
Ve baliklarin hepsini ayni gun alin.TebessümGöz%20Kirpma

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir