Lepistes Tür


GOLDFISHÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/02/2013
İl: Konya
Mesaj: 632
GOLDFISHÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2013 09:31
 bilgi paylaşılacaksa onun bunun ismini kullanıp kişilerin bilgilerini eleştirmeniz yerine sadece kendi fikirlerinizi  beyan etseniz bilgilerinizin değeri ve kıymeti mutlaka anlaşılıp değer verilecektir..kimse bilgi konusunda birbirinden üstün değildir..ama siz bilgilerinizi  eleştiri  babında ve isme hitaben yaparsanız burada da benim ismin geçince  haliyle mesaj direk bana yazılmış oluyor sanırım.adımı kullanarak benim yorum ve resimlere göre eleştiri yapan siz olmanıza rağmen neden hala üste çıkmaya çalışıyorsunuz anlayamadım doğrusu ..bizdeki bulunan balıklar bunlar ve resimlerini paylaştım..yok şu değil bu değil diye kestirip  atıp elalemi bilmez yerine koymanız hiçte hoşdeğil.  öncedende  yazdım bendeki balıklar endler kırması diye ;  siz yazmışınız  varyateye benzetilecek bir lepistes yok diye  peki soruyorum size,, bendeki balıklar endler varyatesi ve lepistes değilse  acaba ( HANGİ TÜR BALIK VE ADI NE )  farklı tür ve balıksa adını yazın da hem ben hemde  başkaları öğrensin .madem bu kadar bilgi ve tecrübeniz var  iddialı konuşuyorsunuz  sizde koyun balıklarınızın resmini hem herkes görür.hemde iddialı konuşmanızın arkasında  olup  olmadığınızı anlarız .. belki  bizlerde sizin balıklarınızın hakkında bilgi sahibi olur  veya nacizane   bildiğimiz  kadarıyla  müsade ederseniz belki eleştiri yapar  fikir verebiliriz kuru ifadeyle ve eleştiri  yapmakla bilgi paylaşılmaz..ayrıca şahsi bilgilerinizde yaşınızı ,mesleğinizi de bir zahmet belirtirseniz sizin hakkınızda olumlu yaklaşımımız olur tahminim.13 günlük üyeliğiniz ve hiç konu başlığınız ve mesajınız  ve herhangi bir şahsi paylaşımınızda   görünmüyor  akvaryum hobisinde  hangi kategoride bilginiz var onuda bilmiyoruz..hal böyle olunca kendi ifadenizde bana yazdığınız gibi bilgilerinize pek değer verileceğini zannetmiyorum.. GOLDFISH2014-01-02 17:03:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orhanardaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 132
orhanardaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2013 10:16
Merhabalar;

Öncelikle size mesajlarımı dikkatli okumanızı tavsiye ediyorum. Yazdığım yazıda varyeteye benzetilecek balık yok. Yani red grass, fullred,blue grass, moscow blue, red king cobra, japan blue doublesword, veya başka bir varyeteye benzeyen balık yok. Balıklarınız çok kırılmış ancak güzel balıklar. Ayrıca endler- lepistes kırması balıklar dünya lepistesçileri arasında çok teşvik edilen balıklar değildir.

Burdan sonrasını normalde yazmayı sevmem ve yazmışlığım yoktur. Ancak siz ısrar ettiğiniz için yazıyorum;

İkinci olarak balık fotoğrafı eklemeyi pek sevmem ancak madem çok ısrar ediyorsunuz 2011 Türkiye Lepistes Şampiyonası DS şampiyonu ve ikincisi olan ve daha önce 2010 yılı Malezya lepistes şampiyonası Doublesword 1. si olan balıklarımı sizle paylaşmak isterim. Bu balıklar tamamen benim tankımda doğan ve saflaşan balıklardır. Umarım beğenirsiniz.

Şahsi bilgilerimi istemişsiniz. İsmim Orhan Arda. 1983 Doğumluyum. Evliyim. Çocuğum yok. Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi yüksek lisansına sahibim. Uluslararası ticaret yapan bir firmada Ticaret Koordinatörü görevindeyim. 

Lepistes ve hobi ile alakalı sorduğunuz sorulara gelirsek; Bu forumda 2008 yılından beri varım. Bu üçüncü üyeliğim ve bunun sebebi askerlik, evlilik yada üzülme sebeplerinden forumu 2 defa bırakmış olmam. Başka bir lepistes forumunda yöneticilik yaptım ve hala yapmaktayım. 

Lepistesle alakalı; 6 yaşımdan beri hobideyim ve lepistes yetiştiriyorum. IKGH(uluslararası lepistes federasyonu) akredite jürisiyim ve bildiğim kadarıyla IKGH ın Türkiyedeki tek akredite jürisiyim. Benden başka jüri olarak Türk, Ömer Gülmez var ama Almanyada yaşıyor.









orhanarda2013-12-31 10:55:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GOLDFISHÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/02/2013
İl: Konya
Mesaj: 632
GOLDFISHÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2013 10:26
tşk ederim boş mesaj atarak ne olduğunuzu anlatmışınız..sizinle daha fazla polemiğe girmeyeceğim..benden yana  konu kapanmıştır..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orhanardaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 132
orhanardaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2013 10:36
Yazdıklarım size boş geldiyse bundan siz sorumlusunuz efendim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GOLDFISHÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/02/2013
İl: Konya
Mesaj: 632
GOLDFISHÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2013 10:52
bundan önceki mesajınız boş görünüyordu..ondan boş mesaj yazdınız dedim..şimdikini doldurmuşunuz maşallah  sizi tebrik ediyorum.ben sizin fotoğrafınızı değil akvaryum resimlerinizi istedim tek balık resmi değil .ayrıca ben gayet dikkatli okuyorum siz açıklama yapmadan  şu veya bu balık diye yazmazsanız ben müneccim değilim sizin ne anlatmak istediğiniz anlayacak kadar.yazı yazma konusuna gelince madem yazı yazmayı sevmiyorsunuz.neden konulara müdahil oluyorsunuz..resim koymayı sevmiyorsunuz..ama show yapmak için boy resmi koymuşunuz bize akvaryum resmi lazım burası akvaryum forum ve akvaryum resmi ön plandadır..boy resimlerinizi  sosyal paylaşım sitelerinde paylaşmanız daha mantıklı olur .üyelik olayına gelince 2008den beri  burada ve daha önceki tarihlerde  bile üye olanlar var..kimse üyeliğini silmiyor..hobiye ara verilebilir..makuldur ama kimse sizin gibi tabi üyeliğiniz silinmediyse 3 defa üyelik almıyor.. GOLDFISH2014-01-02 17:00:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orhanardaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 132
orhanardaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2013 11:10
Bundan önceki mesajımın neden boş göründüğü konusunda bir bilgim yok. Belki forumda bir hata olmuştur.

Yine sizin isteğiniz doğrultusunda boy fotoğrafımı sildim. Zaten ekleme sebebim siz bu balıkların benim olduğuna inanmazsınız diyeydi.

Size nacizane bilgi vermek isterim. Familya ayrı birşeydir, Tür ayrı birşeydir, varyete ayrı birşeydir.

Örneğin fotoğrafını koyduğum Albino Vienna Doublesword Lepisteslerim için açıklamak gerekirse bunlar;

Canlı doğuranlar familyası, Lepistes türü, Doublesword varyetesine ait Albino genine sahip balıklardır. 

Ben varyeteye benzeyen balık yok dediğimde, sizin balıklarınızın canlı doğuran familyası ve lepistes türünün özelliklerini taşımalarını onaylamakla birlikte herhangi bir varyete özelliğini kesin olarak taşımadıklarını belirtmiş oluyorum.

Yazı yazmayı sevmediğimi söylemedim. Kendimi, yaptıklarımı ve sahip olduklarımı yazmayı sevmediğimi söyledim. Normalde herhangi bir forumda kendimi bu kadar açıklayan bir yazı yazmışlığım yoktur. Ben sadece başkalarına yardımcı olmak, bilgi vermek ve bilgi sahibi olmak için yazı yazarım. Ama siz ısrarla ve özellikle hem özel hayatımla alakalı, hemde hobi ve lepistes bilgimle alakalı sorular sorunca sorularınıza cevap verip kendimle alakalı yazmak zorunda kaldım. 

Akvaryum fotoğrafı koymamı istemişsiniz ama tam olarak ne istediğinizi anlamadım. Bu yukarıdaki fotoğraflar dışında şunlar gibi bir fotoğraf mı istediniz acaba?





Forumdan ayrılma ve yeni üyelikler alma sebebim ise kusura bakmayın ama kimseyi ilgilendirmez. Ancak aldığım üyelikler hep kendi adımaydı. Burada birçok arkadaşım ve dostum var ve hepsi benim neden burada olduğumu ve nekadar faydalı olduğumu bilirler. Kısa zamanda fazla mesaj atmam ise inanın bana her forumun istediği kullanıcı tipidir. Sonuç olarak siz nekadar kıymet vermesenizde bu konuda yazılan yazıları okuyanlar öyle yada böyle bir bilgiye sahip olacaktır.

Bu arada aynen sizin benim profilime baktığınız gibi bende sizin profilinize baktım. Sizin de Şubat ayından buyana 10 aylık süre içinde açtığınız 6 konu var ve hepsi alım-satım bölümünde. Yani benim konu açmamam insanların faydasına bir iş yapmamış olduğumu gösteriyorsa, sizin açtığınız konuların sadece alım-satım bölümünde olması da insanların faydasına pek bir konu açmadığınızı gösteriyor.

 
orhanarda2013-12-31 11:17:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GOLDFISHÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/02/2013
İl: Konya
Mesaj: 632
GOLDFISHÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2013 11:36
benim esas takıldığım konu benim akvaryum resimdeki balıkların adını  bilemememden kaynaklanıyor..onuda sizden öğrenmek istedim belki benim balıklar şampiyonaya katılmaz ..belki dünya lepistes federasyonunda tutulmaz ama konu bu değil ..olayı farklı boyutlara sürüklüyorsunuz.ben hala esas konu olan balıklarımın hangi varyate ve adını sizden rica ediyorum..üyelik olayınız kimseyi evet ilgilendirmez ama sizin hakkınızda  bayağı bir açıklama veriyor.bu benim için yeterli ..bu arada balıklarınız gayet güzel fakat yorum yapamayacağım.herkesin balığı  kendisine güzeldir..sizinkiler şampiyon olmuş ..benim balıkların umurunda değiller ..benimkilerde benim akvaryumun şampiyonları var mı ötesi.yazışma olayına gelince uzun yazma sebebim sizin gibi yüksek tahsilim olmadığı için ve burada da herkes sizin kadar yüksek tahsilli  değil ..herkes anlasın diye böyle bir uslup kullandım.herkes burada birbirinden birşeyler öğrenmek ve bildiklerini aktarmak için yazıyor  zaten kimse özeliyle alakalı yazmıyor ..ayrıca akıl yaşta değil baştadır bunuda gayet iyi biliyorum..benim sizden sizin benden bir üstünlüğünüz yok ..ama sizden ricam şu her ne kadar şampiyon balığınız olsun her ne kadar yöneticiliğiniz olsun her ne kadar ilim irfan sahibi olursanız olun..kimseye kırıcı ve rendice edici ve sahip olduğu ne olursa olsun küçümseyici  şekilde  yaklaşmayın..bir ata sözü vardır..( ŞU ÇEŞMENİN HALİNE BAK SU İÇECEK TASI YOK..KIRMA KİMSENİN KALBİNİ YAPACAK USTASI YOK )  yaratılanı hoş görmek lazım YARADAN dan ötürü..sonuçta bu bir balık bile olsa..affınıza sığınarak bu konuyu kapatmakiistiyor..ve daha fazla gerginliğe sebebiyet vermemek için konuyu bağlıyorum..bu arada sürçü lisan ettiysem  affola  gerekli açıklamaları yaptınız vaktinizi ayırdınız..öğrenmek istediğim bazı şeyleride fazlasıyla  sayenizde  öğrendim ...hakkınızı helal edin  orhan bey..yolunuz açık olsun.. EKLEME YAPIYORUM.. bir öncekimesajınıza eklediğiniz konu kakkında .; birşeyler üretip  emek verip zaman  ve para harcayıp insanlara hobi adına makul ücret karşılığı birşeyler satmak ve hizmet vermek ten ve bişeyler alıp satıp fikir ve düşünce paylaşımından daha güzel hizmet ne olabilir..gene işinize geldiği gibi yorum yapmışınız. 6 ad paylaşım var hepsi alım satım demişiniz  6 değil 5 tanedir bunların 3 ü  satım 2 side alım ilanı 10 ayda 5 ilan sizce çokmu.ayrıca bu 5 ilanın 3 tanesi bu hafta ya ait..115 tane paylaşım mesajını  ve sadece 3 adet satış ilan için 4 tane geri bildirim almam ve geri bildirimin içerikleri sizi pek ilgilendirmedi tahminim. GOLDFISH2013-12-31 12:18:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orhanardaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 132
orhanardaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2013 12:01
Bakın Ahmet bey,

Bu son mesajınız gerçekten beni üzdü. Ben siz sorana kadar ne tahsilimi, ne balık bilgimi, ne akvaryum bilgimi, ne sahip olduğum balıkları yazmadım. Siz tek tek sordunuz bende tek tek cevap verdim. Ayrıca bunların bir üstünlük olduğunu düşünmüyorum sadece elimde olan değerler. Herkes tahsil edinir, herkes bilgi sahibi olur, herkes bu balıklara ve ödüllere sahip olur. İş bunları istemekte ve bunlar için çalışmakta. O bakımdan kendimi ne sizden ne de başkasından üstün görmüyorum. Ve inanın bana siz sormasaydınız ben ne fotoğrafları yayımlar ne de kendimi anlatırdım. Hatta eğer istiyorsanız önceki mesajlarımı silebilirim.

Sizin balıklarınıza gelince. Balıklarınız lepistes yarışmalarına katılabilir. Ziraa lepistes yarışmaları safkan tür özelliklerine göre değerlendirilmez. Öncelikle kuyruk ve fin yapısına göre kategorize olur. Örneğin delta tail(üçgen kuyruk), doublesword(çift kılış kuyruk), sword tail(kılıç kuyruk), flag tail (bayrak kuyruk) gibi. Ayrıca balık boyutu ve çift uyumu kriterler arasındadır. Yani balıklarınız kırma dahi olsa yarışmaya girebilirler. Ancak kırma balıklar genelde yarışmada kırma oldukları için puan kaybederler.

Tabii ki kendi balığınız şampiyonunuzdur ve böyle olması çok sevindirici. Hobi sizler gibi meraklılar sayesinde ilerliyor zaten. Daha önce dediğim gibi siz istemeseydiniz ben sahip olduğum balıklar hakkında yazmazdım.

Lütfen yardımcı olabileceğim herhangi bir konu olursa yazmaktan çekinmeyin. Sizi kırdıysam ben özür dilerim. Balıklarınızın yakın plan fotoğrafını koyarsanız size daha ayrıntılı bilgi verebilirim.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

celalabayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2996
celalabayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2014 14:34
Ahmet Bey balıklarınıza maşallah diyelim, türlerden çok anlamam ama anlayacak yegane insan yorumunu getirmiş. :)

Orhan hocam o balıkları bence kaldır :) 41 kere maşallah onlara da. Özendirici nitelikteler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karsahiniÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 492
karsahiniÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2014 15:32
Sayın orhanarda, foruma hoşgeldiniz :)))))  Keyfin yerindedir umarım.
Fırsat bulduğumda bizim foruma da gireceğim, ancak o kadar çok okumadığım mesaj birikmiştir ki kaçıracağım konu ve başlıklar olacağı için  endişeleniyor ve devamlı erteliyorum.Son toplantı da umarım iyi geçmiştir.
Faruk Bey, 5. 7. fotoğraflarda kırma lepistesler var, bunlar bluegrasslarla aynı akvaryumdaysa geçmiş olsun. Zira erkek lepistesler affetmez :)))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orhanardaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 132
orhanardaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2014 17:51
Murat abi selam,

hiç yoksa 10 kere aradım seni. Kıbrısta durumlar nasıl? Muhakkak bizim forum a bekliyorum. Bu arada dernekle alakalı çok güzel gelişmeler var.

Ayrıca mesajın çok sevindirdi beni mutlaka görüşelim.

Celal kardeş. Ben anlayacak yegane insan değilim. Sadece biraz anlıyorum. Benden çok daha iyi ustalar varken benimkisi gerçekten avuntu olur. İyi dileklerin için teşekkür ederim. Sevgiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

frgunduzÇevrim Dışı

Kayıt: 09/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 393
frgunduzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2014 22:05
Arkadaslar akvaryumda sadece bluegrass lar vardi bi disi bi erkek yavrularida boyle cikti anladigim kadariyla bendekiler bluegrass degillerdi saglik olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karsahiniÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 492
karsahiniÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2014 16:03
Faruk Bey, 5 ve 7. fotoğraftaki balıkları, varsa benzerlerini akvaryumdan çıkartın. Diğer lepistesleriniz bluegrass, ancak kırılma olmuş. Bluegrasslardan çıkacak yavrulardan iyilerini düzgün erginlerle çaprazlayarak bir şekilde düzeltebilirsiniz fakat bluegrassın zor bir tür olduğunu da unutmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

frgunduzÇevrim Dışı

Kayıt: 09/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 393
frgunduzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2014 16:41
Yavruları çıkartayım yani. Tamam yalnız bu yavrular bu iki balıktan oldu. Aylardır yalnızlar yani. Başka biriyle çiftleşmesi biraz zor gibi. ama yinede dediğinizi deneyeceğim. Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir