ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
OmerAyan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Eylül 2017 15:13
Son Ziyaret:
24 Eylül 2017 00:18
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer ayan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Samsun
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer ayan

SON 2 MESAJI

0 Dan Başlayanlar İçin Öneri Alabilir Miyim
[QUOTE=MbunaTR]Merhaba 90 cm de cichild ile başladım 130 cm cichild ve 70 cm bitkili ile devam ediyorum
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/184409/120920171617291.jpg[/IMG]
birçok yanlışlarım oldu ve boşa verilen paralarım bir kaç başlık altında toplamak gerekirse ;
1 - hobi eve fazla olmasa da masraftır , bir çoğumuz ben dahil aldığımız yavrularla çarkı döndürmeye çalışırız .
2- türü belirlerken örnek akvaryum kurulumlarını incelemeli gerek duyulan mekanik , biyolojik ve diğer malzemelerin bütçeniz ile kıyası yapılmalı .
3 - Alacağınız her malzemenin örn; xxx model dış filtre kullanıcı yorumları yazıp nette aratarak kararınızı netleştirmelisiniz.
4- Aldığınız malzeme icabında satılabilme potansiyeli olan bir ürün olmalı .
5- Ufak bir kısmını tenzih ederek petshop lafıyla hareket etmemenizi ve malzeme canlı almamanızı tavsiye ediyorum. Geriye baktığınızda 1000₺ ye kurduğunuz sistemin , zaman içerisinde 500 600₺ gibi rakkamlarada kurulabileceğini öğrenmek moralinizi bozabilir.Aslı 500₺ olan bir sisteme 1000 tl ödeyip satmaya niyet edince 250₺ Fiyat biçilmesi cabası olur .
6- hobi en azından bu hobi acele karar vermeye hiç gelmeZ . Hobi yaptım bitti demek değil zamana yayarak tadını çıkarmaktır . Şahsen tecrübem bu yönde . Liste hazırlanmalı, fiyat performans kritiği yapılmalı karar verilmeli . Ve sıraya konmalıdır . Sıra çok hassastır . Boş akvaryumu ve masayı alıp ucuza balık bulunca su basılıp direk konması . Kâr değil acı bir tecrübeden ibarettir . Biyolojik döngü konusu ve seçilen türün bakımı ve gerekli ihtiyaçları önceden bilinmelidir , sistem kurulmalı be faal olarak 1 2 hafta boş çalıştırılmalıdır. En en en son canlı alınır . Ya arkadaş akvaryum bozmuş balıkları ... ya falancıda 10 lira adam 1 lira yazmış falan ... sakın balık bulunur acele etmemek en doğru seçimdir .
7- ikinci el bir sistemi set olarak alırken yada parça parça sistemin faal olarak çalışması , bunun yerinde görülmesi , faal değil ise kontrol edilmesi , çok fazla önem arz eder ki ; boş yatan akvaryum veya filtrenin sıkıntı çıkarma riski fazladır . Akvaryum boş iken çizikleri veya silikon bozukluğunu görmek zordur .
8- Alışverişinizi hobicilerle yapmanız ( hobicilerle ) sizin için hem karlı hemde hobi adına muhattap olabileceğiniz insanları tanıma fırsatını doğurur.
Aklıma bu kadarı geldi sorunuz olursa memnuniyetle cevaplarım.

Kuracağınız akvaryuma gerekebilecek veya ihtiyacınız olabilecek bir kaç malzemeyi eğer yedek stoğumda varsa hediye edebilirim .
Hoşgeldiniz..[:3][/QUOTE]
Teşşekkür ederim, size özel mesaj attım :)
0 Dan Başlayanlar İçin Öneri Alabilir Miyim
Merhaba arkadaşlar.
Siteye ve foruma şu anda üye oldum. Yaklaşık bi haftadır fırsat buldukça araştırma yapmaya çalıştım fakat aklımda hiçbirşey netleştiremedim.
Akvaryum kurma isteğim, oğlumun akvaryuma ilgi duymasından dolayı başladı, 2.5 yaşında fakat hayvanları çok seviyor :) Eşimin alerjisi olduğu için kedi köpek tarzı tüylü hayvan bekleyemeceğiz, o yüzden akvaryum kurmak istiyorum. Genelde yaptığım işleri abartmayı seviyorum, o yüzden acayip acayip balıkara bakıp duruyorum, ama hiç bi fikir sahibi olamadım açıkçası. Bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. Ne kadar büyüklükte bi akvaryuma ihtiyacım olur, hangi balıkla başlamam gerek, hangi balıkları yetiştirebilirim, bakacağım diye alıp balıkları öldürmek istemem.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.