ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mosi83
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ekim 2009 17:53
Son Ziyaret:
01 Aralık 2010 11:55
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
musa surucu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Musa Surucu 450 LT
+3 Macracanta +2 Vatoz +2 İceMan +4 Pembe şeker +5 SarıPrenses +5 yunus +5 frontoza +50-60 tane sarı prenses yavrusu :)

SON 8 MESAJI

Neden diğerleri yumurtlamıyor?
Merhabalar,

500 lt lik chicled akvaryumumun içine plastik bitki koyarak hayatımın en doğru işini yaptım ve şu anda yaklaşık 4 farklı nesil 60-70 sarı prenses yawrum var.. hemde balıkları hiç ayırmadan ozel ilgi göstermeden..

Aynı akvaryumdaki yunuslarımda bir sure öncesine kadar ağızlarına yavru alıyorlardı fakat ben daha o zmnlar bitki olayını keşfetmedigimden ya bi turlu tukuremediler yada tukurdukleride yenildi... fakat bu yeni yavrular ortaya çıktı çıkalı hiç bir yunusum ağzına yavru almadı...

Acaba bunun bir mevsimimi var, yada yavrulardan dolayı psikolojilerimi bozuldu kalabalık diye veya yavrulama donemleri bir sene filanmı suruyor (yani menopoza mı girdiler?) :)

Aynı şekilde 5 adet frontozam var 1 erkek 4 dişi onlarda yumurtlamıyor. 1 kere bi tanesinin agzını dolu gordum sandım 2-3 gun yemedi sonra agzını açmaya basladı herşey eskiye dondu.

Bana sorunu anlama konusunda yardım edebilecek biri varmıdır??



Frontosa yavru akvaryumu nasıl olmalı?
Acaba çok uzun yazdımda kimse okumuyor mu...

Gerçekten bu soruya cevap alamam iyi olurdu..
Frontosa yavru akvaryumu nasıl olmalı?
150 cm lik 450 lt lik dibinde bol plastik bitki olan ve 5-6 tane sarı prenses yawrusunun rahatça doğup yaşadığı ve büyüdüğü bir akvaryumum var.

Fakat şu anda frontosamın ağzında yavru var (gırtlağı şiş, yemek yemiyor ve  ağzını açtığında küçük gözler ve hareketler görüyorum)

Malum frontosa çok yumurtalamadığından yavrularıda çok kıymetli benim için ve ayırmak istiyorum.

Elimde 60 cm lik bi yavru akvaryumu var (eski akvaryumum) bir adet ısıtıcı ve iç filitremde mevcut (hortum baglandıgında içeri oksijende verdiğ söyleniyor)

Frontosamı ayırmadan önce ana akvaryumumdan su aktarıp, ısıtıcıyı takıp, filitremi ucuna bir duzenek takarak cama dogru puskurtmeyi dusunuyorum ki yawrular rahatsız olmasın.

Sizce başka ne gibi hazırlıklar yapabilirim ?

Su kaç derece olmalı, dibinde taş olmalımı (kum), içine kaya koymalımıyım veya yapay bitki, yem olarak notmalde kullandığım yemi ufalasam olurmu, iç filitrenin verdiği hava yeterli olurmu vs...

Cevap verirseniz butun frontosa yawrularının sağlam kalmasını çok istiyorum. Eğer malzeme almam gerekiyorsada söyleyin lütfen.


İlk yavru deneyimim...
Yardımınız için teşekkür ederim,

Yardımcı olmak isteyen arkadaşlar var ise çok mutku olurum.

Bir sorum daha olacak bu yawruların diyelimki 20 tanesi büyük akvaryuma konulacak boyuta gelecek kadar yaşadı.

Hepsini koymalı mıyım yoksa favori 3-4 tanemi tutup geri kalanlarını bir balıkçıya götürmeli miyim. Sizler ne yapıyorsunuz bu koşullarda ?
İlk yavru deneyimim...
Tamam, zaten o tekniği duymuştum. Fakat ya ışığı açtığımda balıklarım kayaların içinde uyuyor olurlar ise yani büyük ihtimalle yine ulaşamayağım balıklara... halongan2009-10-12 13:11:20
İlk yavru deneyimim...
Merhabalar,

1 senedir evimdeki baktığım balıklarımı 100 litrelik bir akvaryumdan kurtarıp kendi işime getirdim ve yeni 450 litrelik akvaryumlarında 3 haftadır çok mutlu gözüküyorlardı. Haklıda çıktım, daha önce hiç yawru alamamış olmama rağmen:

Sarı prenseslerimden birisi hafta sonu çok büyük bi ihtimal ağzına yawru almış çünkü çenesi dışa dönük çok saklanıyor ve yemek yemiyor. Zaten erkeğimde uzun bir süredir kur yapıyordu.

Yunuslarımdan ikisini de, balıkçıda gördüğüm eşleşme harektini yaparlarken yakaladım ve hemen akvaryuma koştum yakından izleyince erkeğin sperm brakıp dişininde yumurtaları ağzına aldığını gözlemleyebildim :)

Çok güzel bir his çünkü baba oluyorum ama şöyle bir problemim var. Akvaryumumda oldukça fazla kaya var ve ikiside çok fazla saklanıyorlar. Yani bu akvaryumdan balık almam imkansız :D

Ne yapmalıyım acaba kayaları bozup balıklarımı ayrı bir bölmeyemi geçiriyim yoksa ilk yawrularıdır deyip belki dekorasyonu biraz daha zenginleştirip yawruların orda büyümesini mi denemeliyim ?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
mosi832009-10-12 12:29:19
Pembe cichlid
Sanırım bu şekilde pulları yoktu balıkların ve sanki daha yassıydılar. Arkadaşım bunlara sarı prensesler ve rus çikletleriyle birlikte bakıyordu.
Pembe cichlid
Bir arkadaşımın akvaryumunda 10-15 cm boyunda pembe enine yassı bir cichlid çeşidi görmüştüm. Ama cinsini hiç öğrenemedim. Kendi akvaryumumada almak istiyorum. Ama cinsini bilmiyorum. Yardımcı olabilecek var mı? halongan2009-10-08 18:32:12

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.