Ramshorn Salyangoz İçin Hangi Bitkiler?


MiuranaÇevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2020
İl: Kayseri
Mesaj: 24
MiuranaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2020 10:28
Merhabalar,10 lt civarı bir akvaryumlarda ramshorn salyangoz ve karides beslemek istiyorum,size sorularım olacak;

1. Bloody marry cinsi veya diğer cinsler ile Ramshorn salyangoz bakılabilir mi?
2. karides ile Ramshorn salyangoz için hangi tür bitkileri önerirsiniz?
3. Yaklaşık 10 lt lik bir akvaryum için kaç karides kaç salyangoz almalıyım?
4. Bulundukları akvaryumda erkek betta veya yavru lepistes,balon moli,1 cm veya daha küçük Zebra Ciklet yavruları olsa herhangi birine bir zararı olur mu?
5.ekbesin olarak neleri,nasıl ve hangi mikrarda verebilirim.
6.dibe düşen herhangi bir balık yemini onlara yem olarak verebilir miyim? Ciklet yemi gibi?
7.büyüklerini Anaç Zebra Ciklet lerin yanına koyabilir miyim?veya lepisteslerimin yanına?
8. Büyüklü küçüklü en az 10 tane falan almak istiyorum,ne kadar sürede çoğalırlar?
9.akvaryumda dekor olarak neler olmalı? (Bitki,ince kum,taş vs)

Sorularımı madde madde cevaplarsanız çok sevinirim,bana vermek istediğiniz önerilerinizi bekliyorum.[:)][:3]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8651
BeyzPlÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2020 13:22
1. Karideslerin cinsi salyangozları pek etkilemiyor. İstediğiniz tür karides ile ramshorn bakabilirsiniz.

2. Salyangoz için bitki de çok fark etmiyor aynı şekilde. Karideslerde ise moss öneriliyor. Moss türü yanında istediğiniz bitkileri bakabilirsiniz yani.

3. Ramshorn zaten hızlı üreyen bir türdür, eğer besini hızlı bulursa. Bu yüzden ilk başta üç dört tane koyarsınız, onlar birkaç aya baya üretmiş olur zaten. Salyangoz biyolojik yük olarak çok etki etmiyor, bu nedenle akvaryumun camlarını saracak kadar fazla bile olsa zararı olacağını sanmıyorum. Karides hakkında ise bir fikrim yok.

4. Beta karidesler yer. Lepsites ve moli yavruları da bir boya gelince özellikle karides yavrularını yiyecektir. Zebra cichlid ise sert su balığı denebilir. Karides ile şu değerleri farklı, bu yüzden iki canlı bir arada olmaz. Karidesleri on litrede tek bakmanız daha iyi yani.

5. Karides hakkında bir bilgim yok, ama salyangozlara genelde de ek besin olarak birşey vermenize gerek yok.

5. Karides yemi satılıyor, onlardan almanız daha iyi olur bana kalırsa. Salyangozlar da o yemden yiyebilir, ek olarak iki canlı da yosun tüketir.

6. Salyangoz dediğiniz balıklar ile olur. Ama karidesler olmaz. Zebra cichlidin nedenini söylemiştim, yavru olamayan zebra lar muhtemelen karidesleri yiyecektir zaten. Lepsitesi de tavsiye etmiyorum. Strese sokabilirler.

8. Yedinci madde hakkında bir fikrim yok. :)
Akvaryum ortamı ise bitkili, küçük dallarla dekor edilebilir. Hatta akvaryumu walstad metodu ile kurabilirsiniz. Alta toprak, üste dere kumu, bitki ve dallar ile uygun bir ortam olur.

Beğenenler: [T]208750,Nihat Taşçı[/T][T]227631,Miurana[/T]
Teşekkür Edenler: [T]227631,Miurana[/T]
+1: [T]208750,Nihat Taşçı[/T][T]227631,Miurana[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Nihat TaşçıÇevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 156
Nihat TaşçıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2020 13:33
Bildiklerimi cevaplamak isterim;

2- Karides ve salyangozlar iyi bir alg yiyicisidir. Salyangozlar için çok bir değişken olacağını sanmıyorum. Karidesler için genellikle moss tankı oluştururlar. Java moss, moss ball, su mercimeği ve diğer pek çok bitkiyi bulundurabilirsiniz.

3- Karides sayısı için bir şey söyleyemem ama ramshorn saylangozu çift cinsiyetli olduğu için hızlı üreme gerçekleştirip kolayca çoğalacaklardır. O yüzden başlangıçta iki tane koymanız daha iyi olur gibi geldi bana.

4- Karides olan bir tankta yavru dahi olsa başka balık bulunması karideslerin ve yavrularının hayatını tehlikeye sokacaktır.

5- Beslemek için oluşturmanız gereken ufak bir alan olmalı. Bir cam boru yardımıyla yem aşağıya koyacağınız petri kabına inmeli ve beslenme orada gerçekleşmeli. Bunun sebebi yem dağıldığı zaman akvaryumun dengesini bozuyor ve suda bağırsak kurdu gibi canlıların oluşmasına sebebiyet veriyor.(başıma geldiği için ilk başta yapmanızı tavsiye ederim.) Miktar olarak sayılarına göre değişir ama dip yemi alıp 4 parçaya bölerek verebilirsiniz. Fazlası yine sorun olabilir.

6- Ek besin olarak haşlanmış salatalık, ıspanak, bezelye gibi yiyecekleri en fazla bir gün tutacak şekilde verebilirsiniz. Ayrıca salyangozlar arttığında salatalık kullanarak dışarıya alabilirsiniz. Üzerine üşüşeceklerdir.

8- Ben karidesler için en çok hagen yakıştırıyorum. Siyah olduğu için bence canlılar daha çok göze geliyor. Üzerine köke sarılı moss, yuva için seramik tüp gibi dekorlar yerleştirebilirsiniz.

Akvaryum hacmi küçüldükçe suyun dengesini kurmak zorlaşıyor bence. En ufak hatada tüm denge bozulabiliyor hatta toplu ölüme sebeb açabiliyor. Eğer imkanınız varsa tankı biraz daha büyütmenizi tavsiye edebilirim.
[EDIT]Nihat Taşçı,2020-12-07 13:36:29[/EDIT]

Beğenenler: [T]227631,Miurana[/T]
Teşekkür Edenler: [T]227631,Miurana[/T]
+1: [T]227631,Miurana[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir