ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Miurana
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Kasım 2020 23:37
Son Ziyaret:
07 Ağustos 2021 13:23
Toplam Mesaj:
24 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Rana özkan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

"*Şimdilik*" "110 lt de (6-13 cm lik 2 çift Beyaz Zebra Ciklet)" "30-45 lt 15+ yerli lepistes" "(3-4 cm lik 4 dişi yerli lepistes)(4-5 cm lik 1 çift mavi gurami)(3-4 cm lik 2 dişi balon moli)" "10 lt yavruluk" "10 lt yavruluk" Kiraz karides

SON 10 MESAJI

Salyangoz Önerisi
[:O][QUOTE=spiforge]

salyangoz uremesse cok guzel olur [/QUOTE]

Çok küçük bir yavru iken yani yumurta taşımıyorken 1 adet alırsanız hem temizler hem de her ne kadar çift cinsiyetli olsa da daha önce çiftleşmediği için çoğalamaz.ancak tabii ki akvaryumunuzun boyutuna,şahsi isteyinize vs bağlı olarak değişir. Elma salyangozunu da alabilirsiniz tabii. suyun dışına yumurtladığı için yumurtalarını oradan alırsanız üreyemezler 10 tane de olsa.ancak dediğim gibi akvaryumunuzun boyutuna bağlı. Ama boyut ne olursa olsun elma salyangozunuzu 10-15 taneden fazla almanızı tavsiye etmem.zaten yetecektir.ama bir yerde elma salyangozunun tembel olduğunu okumuştum.Ramshornların ise hiç durmadığını,hep hareket halinde olduklarını.benim oyum Ramshornlara [:3][:O] . Tabii siz bilirsiniz.iyi ve sağlıklı hobiler dilerim.
Salyangoz Önerisi
Ramshorn salyangozu öneririm. Forumdan bilgilerine bakabilirsiniz.ayrıca bir akvaryumda da Helena üretirseniz Ramshornların akvaryumu istila etmesini de önlemiş olursunuz.artık yemleri yerler ve bildiğim kadarı ile akvaryum canlılarına hiçbir zararı yoktur.

Ramshornlar çok fazla büyümezler.Elma salyangozu çok daha fazla büyür.ve bana kalırsa Ramshornlar elma salyangozlarına göre çok daha güzeller.ayrıca yine Elma salyangozuna göre çok daha hareketlidirler.yani daha çok çalışırlar ve temizlerler,yani yerler.
Tavuk Ciğeri Yerler Mı?
Merhabalar,çok ayrıntıya girmeden;Amerikan Zebra Chichild Tavuk ciğeri yerler mı? Yerler ise haftada 1 vermem uygun olur mu? Ayrıca canlı doğuranlar ve labirent balıklar da yerler mi?

Et tarzı şeyleri canlı veya ölü olarak veriyorlar,biliyorum.ancak bunu bilemedim,açılan konulara baktığımda birbirinden alakasız şeyler de vardı.kusuruma bakmayın [:)]
Ramshorn Salyangoz İçin Hangi Bitkiler?
Merhabalar,10 lt civarı bir akvaryumlarda ramshorn salyangoz ve karides beslemek istiyorum,size sorularım olacak;

1. Bloody marry cinsi veya diğer cinsler ile Ramshorn salyangoz bakılabilir mi?
2. karides ile Ramshorn salyangoz için hangi tür bitkileri önerirsiniz?
3. Yaklaşık 10 lt lik bir akvaryum için kaç karides kaç salyangoz almalıyım?
4. Bulundukları akvaryumda erkek betta veya yavru lepistes,balon moli,1 cm veya daha küçük Zebra Ciklet yavruları olsa herhangi birine bir zararı olur mu?
5.ekbesin olarak neleri,nasıl ve hangi mikrarda verebilirim.
6.dibe düşen herhangi bir balık yemini onlara yem olarak verebilir miyim? Ciklet yemi gibi?
7.büyüklerini Anaç Zebra Ciklet lerin yanına koyabilir miyim?veya lepisteslerimin yanına?
8. Büyüklü küçüklü en az 10 tane falan almak istiyorum,ne kadar sürede çoğalırlar?
9.akvaryumda dekor olarak neler olmalı? (Bitki,ince kum,taş vs)

Sorularımı madde madde cevaplarsanız çok sevinirim,bana vermek istediğiniz önerilerinizi bekliyorum.[:)][:3]
Balık Veya Canlı Ekleyebilir Mıyım?
Yorumunuz için çok teşekkürler,umarım bulabilirim.[:3]
Balık Veya Canlı Ekleyebilir Mıyım?
Aslında dediğim gibi balık besleme fikrine yatkın değildim,sadece yavrular yenmeyecek boya gelene kadar durdukları akvaryumlar bunlar.teşekkür ederim yorumunuz için[:)].
Balık Veya Canlı Ekleyebilir Mıyım?
Öncelikle teşekkürler.Hangi salyangoz ve karides türü kaç tane olabilir?
Balık Veya Canlı Ekleyebilir Mıyım?
Merhabalar!,benim hali hazırda 2 adet 10 lt lik yavru akvaryumum var.ısıtıcı yok,zaten kış dahi olsa ev sıcak.filtre yeni alacağım.2 akvaryumun 1 tanesinde 2-3 haftalık lepistes yavruları var 15 tane.1 tanesi ise kumlu ve kayalı ancak boş.yavrular gittikten sonra akvaryuma ne koyabilirim? Veya yavrular varken de koyabileceğim bir şey var mı? Salyangoz,karides,midye vs. Açıkçası ben 2-3 cm lik 3 tane falan cüce vatoz koymayı istiyorum ancak onlar için sorun olacağını bildiğimden vazgeçtim.yosunları temizleyecek ve aynı zamanda da hoş duracak bir balık veya canlı var mı bu akvaryumlar için? Canlı önerilerinizi bekliyorum.
Eş Tutan Balıkları Nasıl Anlarım?
Evet akvaryum yeni.2 gün ya oldu ya olmadı alalı. 2. El olarak aldım,aslında aklımda hiç yoktu bu muhteşem tür. Japon düşünmüştüm ama bu türün de özelliklerini okuyunca her zamanki gibi hayran kaldım ve kıyamadım vermeye. En azından 1 çift olsun istedim. 2 günde hayran kaldım gerçekten,o kadar şirinler ki... her hareketlerini hipnozite olmuş gibi izliyorum diyebilirim [:O].muhteşem balıklar.[:3]
Yavaş yavaş gezinmeye ve şirin davranışlar göstermeye başladılar.galiba birkaç saat daha izlersem anlayacağım eş tutam balıkları [:)))].
Eş Tutan Balıkları Nasıl Anlarım?
Cevabınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Yarına kadar belli olamaz mı? Bazılarını görüyorum ki dişi balık çömlek gibi saklanma alanlarının içinde duruyor,erkek balık ise onu onu dışarıda bekliyor resmen.bunlar eş olmuş olabilir mi?

Bazen iki çift gibi dişili erkekli balıklar birbirini kovalıyor tatlı tatlı[:3]. Bunlar eştir diye düşünüyorum,çünkü erkek hafif bir şekilde kovalıyor sonra dişi çömleğe girince duruyor. Tüm gece bunları izlesem anlar mıyım acaba? [:)))] Valla sevenleri ayırmamak için yaparım.[:3][EDIT]Miurana,2020-11-21 18:15:13[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.