ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Marimo.
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
13
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ağustos 2023 14:39
Son Ziyaret:
13 Saat 48 Dakika önce
Toplam Mesaj:
131 [0.45 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
44 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ataberk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ataberk

SON 10 MESAJI

Beta Yavruları İçin Ne Kadar Artemia Bulundurulur?
[QUOTE=Thefishmannn]Süper red hm hmpk, koi hm hmpk ,bunlar genellikle sevilenlerdir lakin ben olsam hemen almaz başka bir çiftle denerdim. Bende şuan red samurai lar var size bi çift verirdim bilseydim malesef elimde kalmadı.[/QUOTE] Hocam betaları ne kadar süreliğine artemia ile besliyorsunuz yetişkin olana kadar sadece artemiamı veriyorsunuz?

[QUOTE=Thefishmannn]Süper red hm hmpk, koi hm hmpk ,bunlar genellikle sevilenlerdir lakin ben olsam hemen almaz başka bir çiftle denerdim. Bende şuan red samurai lar var size bi çift verirdim bilseydim malesef elimde kalmadı.
[/QUOTE] Sağolun hocam düşünmeniz yeter.
Beta Yavruları İçin Ne Kadar Artemia Bulundurulur?
[QUOTE=Thefishmannn]Hocam varda var siz nasıl bir kuyruk çeşidi istiyorsunuz?[/QUOTE] Hocam halfmoon veya hmpk olabilir.
Beta Yavruları İçin Ne Kadar Artemia Bulundurulur?
[QUOTE=Thefishmannn]Ben 1 kilo aldım 6 çift için 1 ay için. hocam ama umarım balıkları hemen ayırır ve hemen satarsınız çünkü bardakta çok bekleyemezler hocam ve üreteceğiniz balığın ya özel tür olsun yada petshopla anlaşmalısınız. Sadece artemia ile besliyemezsiniz sadece 3 ay için artemia öneririm ondan sonra kan kurdu gibi protein ağırlıklı beslemelisiniz.[/QUOTE] Hocam tavsiye edebileceğiniz bir özel tür varmı?
Beta Yavruları İçin Ne Kadar Artemia Bulundurulur?
[QUOTE=Thefishmannn]3-4 ay kesin idare eder.Hocam kavanozlarda çok yer kaplar o yüzden dedim.[/QUOTE] artemiayı kendim üretmeye çalışırsam yavrular yetişkin artemiaları yiyebilirler mi 1-1.5 aylık falan olduklarında. Besin değeri farklılık yaratırmı.
Beta Yavruları İçin Ne Kadar Artemia Bulundurulur?
[QUOTE=Thefishmannn]Ben 1 kilo aldı. hocam ama umarım balıkları hemen ayırır ve hemen satarsınız çünkü bardakta çok bekleyemezler hocam.[/QUOTE] çivit mavi halfmoon üretmeyi düşünüyorum alıcı petshop var olmadı toptancıyla görüştürür petshopçu 50-60 civarı yetişkin olursa. Ama muhtemelen alır hepsini gibi geliyor.[EDIT]Marimo.,2024-06-02 21:05:54[/EDIT]
Beta Yavruları İçin Ne Kadar Artemia Bulundurulur?
Beta üretmeyi denemek istiyorum ve alacağım artemia yumurtalarının yavrulara uzun süre dayanmasını istiyorum yavrulara 50-60 civarı ortalama bir rakam verirsek yavrular 4-5 aylık olana kadar sizce ortalama kaç Gr artemia yiyebilirler o ortalama miktara göre artemia yumurtası alacağım.
Beta Yavrusuna Ne Zaman Ne Verilir
Bazı yerlerde "Erkek yuvadan alındıktan sonra çıkan yavrulara ilk 3-4 gün enfüzvuar verilmesi daha sonra yumurta sarısı verilmesi uygundur. Yumurta sarısının fazlası suyu zehirler bu yüzden az verilmelidir. Yaklaşık 9-10 günden sonra artemia verilmeye başlanabilir." Gibi bilgiler veriyor bazı yerlerde yumurta sarısı suyu zehirler artemia çıktıkları gibi verilmeli diyor bazıları artemiayı çıkınca hemen yiyemez büyük gelir diyor bunun doğrusu nedir. Yumurtadan yeni çıkan yavru betalar artemia yiyebilirmi yoksa başka şeylermi vermeliyim?
Balıklarda Grade Nasıl Belirlenir?(b A A+ Benzeri)
Örneğin betalarda ve japon balıklarında A+ grade A grade gibi şeyler görüyorum bunlar neye göre belirleniyor sadece görünüşe göremi? Görünüşe göre ise bir standardı varmı yoksa insanların kendi uydurdukları şeylermi? Ve örneğin A+ grade bir balığın yavrusu A+ grade olmak zorundamı veya A grade bir balığın yavrusuna A+ grade denilebilirmi?
Beta Piyasası Hakkında Güncel Bilgisi Olan Varmı?
Beta fiyatları hakkında ortalama olarak bilgisi olan varmı mesela bir halfmoon, rosetail ,crowntail ,veiltail ortalama ne kadardır almaya gitmeden önce birazda olsa fiyatlar hakkında biraz bilgiye sahip olmak istiyorum. Bide bu balıkların yavrularını büyüdüklerinde petshoplar alırken ne kadardan alıyorlar genellikle? (evet bazı petshoplar para yerine malzeme veya yem veriyorlar ama genel bir miktar söyleyebilirseniz güzel olur çünkü zaten ortlama fiyata denk gelecek şekilde yem ve malzeme veriyorlar genellikle. Sonuçta para versede bu para ilede gidip daha fazla balık + yem ve malzeme alıcam yani ne verdiğinin önemi yok önceki sorularımdan bazılarında bu konudan bahsedenler olmuştu şimdiden bu soruda da bahsetmek istedim çünkü olay sorduğum sorudan kopup bu konuya sapabiliyor. Soruyu okuyup cevaplayanlar için şimdiden teşekkürler.)
Canlı Doğuranlara Artemia Ne Kadar Verilmeli
Canlı doğuranlara kabuksuz artemia ne kadar verilmeli heryerde 2-3-5 dk da yiyebileceği kadar verin gibi bilgiler yazıyor ama bu hayvan isteyince çok isteyince az yiyor örnek veliferalar bazen yeme hiç ilgi göstermiyor bazende hemen yem yemeye geliyor ne kadar vermem gerek nasıl bileceğim. Normal yem verdiğim miktarda verirsemde saçma olur millet kaşığın ucuyla koyuyor 10-20 balığa. Gidip normal verdiğim yem ile aynı boyutta vermeye kalkarsamda hergün 2 kutu artemia gidecek ne kadar vermeliyim hesaplayamıyorum bilgisi olan varmı? (32 lepistesim 8 veliferam var şuan veliferalardan birinin doğumu çok yakın tekrar bir yanık kalma vakası olmaması için özen gösteriyorum bu sefer)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.