ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Orhan76
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
537
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Ağustos 2023 11:26
Son Ziyaret:
10 Saat 17 Dakika önce
Toplam Mesaj:
717 [2.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
572 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Orhan Barbol
Doğum Tarihi:
09 Haziran 1976
Yaş:
48
İl:
Denizli
Meslek:
Maden Yüksek Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Orhan Barbol 40 lt Bitkisiz Canlı Doğuran 140 lt Bitkisiz Orta-Güney Amerika Ciklet

SON 10 MESAJI

Akvaryum Kurulumu (3)
[QUOTE=EfeKizi]
Öncelikle çok teşekkür ederim
Benim aldığım standart model olan B serisi diğer bitkili akvaryumda da bundan kullanıyorum. Yüksek ışık isteyen bitkiler daha profesyonel seri olan plant serisi tabii ki daha iyi olur diye düşünüyorum kullanmadığım için bilemiyorum tabi aradaki farkı. Ama görsellik açısından memnunum gece ve gündüz modu olması çok hoşuma gidiyor özellikle gece modu tabir ettiğim ışıkta canlıların renkleri çok daha güzel gözüküyor.[/QUOTE]

Ben bluetooth kontrollü olan (onda gece gündüz modu var) ve plant E serisi (onda bu özellik yok) arasında kaldım. Dediğim gibi çok çok basit bir iki java mossu 30x30x30 gibi küçük bir tankta idare edebilecek kadar aydınlatma yapabilirse gönlüm açıkçası bluetooth olandan yana zira aralarında çok çok az fiyat farkı var. Belki bir de imalatçısından görüş almak faydalı olur.
Akvaryum Kurulumu (3)
Burçay Hanım Merhaba,

Yeni kurulum hayırlı olsun [:nazar:] Bence iyi de bir filtre seçmişsiniz [:iyi:] Aldığınız orion led aydınlatmayı sormak istiyordum. Ben de orion led almak istiyorum sonbahardaki bir kurulum için. Sizin kullandığınız model bluetooth kontrollü olan mı yoksa plant serisi mi acaba? Ben nano tanklarıma bir iki çok basit bitki (java moss gibi) ekleyeceğim. Bluetooth model yeterli olur mu yoksa plant serisi olması gerekir mi bilemedim. Siz veya başka bir arkadaş düşüncelerini paylaşabilirse memnun olurum.
Yeniden Başlamak
[QUOTE=Predatorr]

Spirulinayı pek iştahlı yemiyorlar açıkcası biraz sert bir yem olmasından dolayı büyük ihtimalle, benimkiler yüzeyden yem yiyorlar ilk günden beri otomatik yemleme makinasıyla yemliyorum o yüzden alıştılar makinanın hareketini görünce hepsi anında ordalar 😂. Birde bütün granül yemleri aynı oranda karıştırıp koyuyorum makinaya sadece astacolor ve pro algaeyi elimle günlük birer kere veriyorum biri pul diğeri cips olduğu için makinaya uygun değiller.[/QUOTE]

Zaten küçük çocuklar gibi faydalı şeylere hiç ilgi göstermiyorlar benimkiler de :) Hep çikolata, şeker :) Bu seachem'in garlic guard var siz hiç denediniz mi? Sevilmeyen yemleri de bu ürünle karıştırınca yiyorlar deniyor ama açıkçası ben çekiniyorum. Alışırlarsa bu keskin sarımsak tadına bir daha başka bir şey yemezler diye almadım açıkçası.
Yeniden Başlamak
[QUOTE=Predatorr]

Yem listeme 4 çeşit daha yem ekledim 2 hafta önce
Tropical astacolor
Tropical spirulina mini granulat
Tropical softline america S
Tetra pro algae [/QUOTE]

Bende olmayanları not alayım :) Spirulina yemi açıp deneniz mi? Memnun kaldınız mı onu merak ettim. Bitkisel içeriğiyle illa ki faydalı olacaktır diye tahmin ediyorum. Şu an Tropical red parot kullanıyorum ama granül boyutu biraz büyük olduğundan bir de Geo'ların yüzeyden yem alma alışkanlıklarını bilmediğimden onu tavsiye etmedim.
Beta Balığımın Rengi Soldu Ve Gözü Beyazladı
[QUOTE=Bettamtailung] Konu 2019 dan kalma abi[/QUOTE]

Belki de helvası bile yenmiştir çoktan [:)))]
Yeniden Başlamak
[QUOTE=Predatorr]Yem konusunu da paylaşmak istedim belki foruma bakıp faydalanmak isteyenler olabilir.
Öncelikle pul yemleri ve iri granül yemleri iştahlı yemiyorlar bende bütün yemleri küçük boyutlu granül yemlere çevirdim listeyi bırakıyorum.

Tropical Discus Gran D 50 Plus Baby
Tropical krill gran
Tropical D-Allio Plus Granulat
Tropical Vitality Color Granules
Tropical Pro Defence Size S
New Life Spectrum Ultra Red
Tetra Discus Bits
Tropical Discus Gran Wild

Dainichi yemleri denedim çok sert olduğu için pek yemediler.[/QUOTE]

Naçizane olarak belirteyim benim amerikanlarım tetra mins ve pro algae (bu ikisi crisp, cips formunda) ayrıca tropical soft line america granülü de severek tüketiyorlar.
Biyotope Akvaryumda Uv Lamba
[QUOTE=ArifhbsAquatics]

Ne diyeyim.. Allah selamet versin..[/QUOTE]

Cümlemize... Amin...
Biyotope Akvaryumda Uv Lamba
Benziyor benziyor. Malawi gölünün bir çok farklı kesimleri vardır (kumluk alan, kayalık alan vs. gibi). İlla o videodaki gibi olması şart değil.

Neyse bu pilav daha çok su kaldırır da biraz işlerim var kaçmak zorundayım :) Herkese iyi hobiler.[EDIT]Orhan76,2024-07-24 16:45:59[/EDIT]
Biyotope Akvaryumda Uv Lamba
Bu söylediğiniz de doğrudur. Lakin biyotoptur bu demek kadar, değildir deyip kestirip atmak da yanlış, çünkü gerçekten değerleri hiç birimiz bilmiyoruz.

Saygılar sunarım, keyifli hobiler dilerim.
Biyotope Akvaryumda Uv Lamba
[QUOTE=Ehtiyar]Herkese merhaba, tam da dediğiniz gibi o
Orhan bey, ölçülebilecek bütün değerleri ölçüp yayınlamak ve değerlendirmeye açmak gerekiyor biyotop diyebilmek için.
Yoksa çok basitçe bir teşbih yapacak olursam sahpama masa demek gibi, dört bacağı var mı, var. Üstüne tabak konabiliyor mu, konuyor. E ben masa diyorum o zaman.[/QUOTE]

Ahmet Bey Merhaba,

Size katılıyorum. Ben de şu an bu değerleri fiziken ölçme imkanım olmadığı ve arkadaşımız da belirtmediği için biyotop mu değil mi ekrandan söyleyemeyeceğimi ifade ettim. Ancak bir yayında veya değerlendirmede ne olduğu ortaya çıkar. Hemfikiriz.[EDIT]Orhan76,2024-07-24 16:15:34[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.