Discus Ve Beta Balıkları Hakkında Sorunlarım Var?


BymsÇevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2016
İl: Ankara
Mesaj: 11
BymsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2016 15:05
Arkadaşlar merhaba, normalde balıklar ile pek aram yoktur fakat annemden huy geçti galiba, ben de dayanamayıp Beta balığı aldım geçenlerde. Fanus'un içindeydi fakat wikipedia'dan okuduğuma göre en az 35 litre olmalıymış Beta'nın yaşadığı akvaryum. Ben de yaklaşık 10 litrelik bir akvaryuma koydum, Fanus'tan büyük ama aldığım günden beri yüzmeyi pek sevmiyor. Çok hantal, normal mi? Akvaryumuna küçük bir filtre taktım, hem hava veriyor hem de suyu temizliyor. Daha çok hareket ediyor filtreyi açtığımda, ayarını da açayım mı? Beta'lar akıntılı suyu mu severler? Hantallığı normal mi? Yanına bir dişi almak istiyorum, yalnız kalmasın diye. Anlaşırlar mı dişi ile? Annem'in Discus'larına gelecek olursak, Annem'in akvaryumu 400 litre, bir o kadar da Discus var. Yumurta yapıyorlar fakat yumurta yaptıktan sonra yiyorlar küpten. Anneme küpe yaptıktan sonra yumurtaları al farklı bir yere diyorum fakat erkeğin döllemesi lazım diyor. Ne yapmak lazım yememesi için? Hepinize çok teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KızılcıkBetaÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2016
İl: Ankara
Mesaj: 76
KızılcıkBetaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2016 15:10
Discuslari bilmiyorum ama
1- Dişi betayla erkek 10 litrede yaşamaz kavga sonucu biri mutlaka gider
2- filtre o hacimde biraz zor markasını ve debisini söylerseniz daha iyi olur
3- betalar akıntılı suyu sevmezler strese girerler bu yüzden ufak şelale filtreler tercih edilir.
4- betalar yapısı gereği öyle discus gibi sürekli gezmezler ama sürekli de yatmazlar[:)))] burda başka bi sıkıntı olabilir yada alışma süreci olur biraz onu atlatamamistir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DarKMooNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/04/2016
İl: KKTC
Mesaj: 692
DarKMooNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2016 15:13
Discus hakkında bilgim yok ama beta yı ayrı akvaryuma alarak çok iyi yapmışsın. Beta hareketsiz suyu sever. İç filtreyi çıksrıp onun yerine canlı bitki alın su mercimeği ve birkaç tane tabana bitki. Balığın hantallığı olarak yaşlı balık almış olabilirsiniz ondan olabilir. Beta başka betalarla yaşayamaz tek bakılması gerekli ama yanına birkaç çöpçü koyabilirsiniz. Akvaryum büyük olsa neon tetrada diyecektimde akvaryum hacmi yetersiz. Fotoğraf atarsan daha yardımcı oluruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berkay10Çevrim Dışı

Kayıt: 25/05/2015
İl: Balikesir
Mesaj: 600
berkay10Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2016 15:14
[QUOTE=Byms]Arkadaşlar merhaba, normalde balıklar ile pek aram yoktur fakat annemden huy geçti galiba, ben de dayanamayıp Beta balığı aldım geçenlerde. Fanus'un içindeydi fakat wikipedia'dan okuduğuma göre en az 35 litre olmalıymış Beta'nın yaşadığı akvaryum. Ben de yaklaşık 10 litrelik bir akvaryuma koydum, Fanus'tan büyük ama aldığım günden beri yüzmeyi pek sevmiyor. Çok hantal, normal mi? Akvaryumuna küçük bir filtre taktım, hem hava veriyor hem de suyu temizliyor. Daha çok hareket ediyor filtreyi açtığımda, ayarını da açayım mı? Beta'lar akıntılı suyu mu severler? Hantallığı normal mi? Yanına bir dişi almak istiyorum, yalnız kalmasın diye. Anlaşırlar mı dişi ile? Annem'in Discus'larına gelecek olursak, Annem'in akvaryumu 400 litre, bir o kadar da Discus var. Yumurta yapıyorlar fakat yumurta yaptıktan sonra yiyorlar küpten. Anneme küpe yaptıktan sonra yumurtaları al farklı bir yere diyorum fakat erkeğin döllemesi lazım diyor. Ne yapmak lazım yememesi için? Hepinize çok teşekkür ederim.[/QUOTE]
10 litre sıkıntı olmaz (35 l nin yerini tutmasada) betta için en azından fanustan kurtulmuş bi foto atsanız daha doğru cevaplar verilir [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmitKARAKAYAÇevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2016
İl: Ankara
Mesaj: 230
UmitKARAKAYAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2016 15:59
Discuslar için formun discus bölümüne yaz.. sorunun cevabını bende merak ediyorum.. 4 aydır discus alsammı almasammı karasızım .. sürekli su değiştir, mama, yem ,canlı yem , dip çek , parazit için küçük laboratuvar kur , su değerleri için tds metre pH metre kit veya cihaz al .. uv debisi ayarla , dış filtre yetersiz supm yap, filtre malzemeleri al ... al oğlu al esnafla iş olmuyor ya yanık ya hasta yada parazitli balık alma ihtimalin çok yüksek .. bildiğin fırfırik üfürdükçe üfürüyorlar su ürünleri mühendisiyim dediğimde "abi ben kuşçuyum" ... boş adam işi çok iyi araştırma yapmak lazım ...annen emekli sanırım ...emekli olmam lazım... yada aklımda bi yer kaldı onunlada konuşayım olmazsa iki tane kırmızı başlıklı oranda benim işimi görür..
https://www.akvaryum.com/Forum/discus_f7.asp

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratdegÇevrim Dışı

Yönetici
[B]12891,3[/B]
Kayıt: 12/08/2009
İl: Ankara
Mesaj: 5077
muratdegÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2016 16:11
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=1wPtaO3N5Ec[/VID]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alperentugrulÇevrim Dışı

Kayıt: 03/07/2016
İl: Ankara
Mesaj: 330
alperentugrulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2016 16:46
[B]Beta için;[/B]
Betayı fanustan kurtarmışsınız güzel bir davranış tebrik ederim. Biraz küçük olmuş ama ilerde ucuza bulup değiştirirsiniz, ankarada birçok yerde 0 akvaryum bedava fiyatına satılıyor isterseniz size bulabilirim. Dişiyi koymayın. Betalar hareket etmeyi pek sevmiyor normal yani, gerçek yaşam alanları muhteşem güzellikte bu yüzden sizede bitkili akvaryum kurmanızı öneririm. Yardıma ihtiyacınız olursa kurma konusunda yardım ederim.
[B]Discus için;[/B]
Discuslar çok narin ve kolay strese girebilen, bakılmaları zor balıklardır. Tüpçükleri belli olan çiftlerin ayrı bir akvaryuma alınması ve yumurtayı orda yapmasını bekleyin, yaptıktan sonra çiftleri o akvaryumdan çıkarın. Tabi bu dediğim eşleşmiş çiftler için geçerlidir, ayrıca dölleyebilecek durumda olan discus varmı diye erkekleri kontrol edin. Discuslar stres altındayken, akvaryum düzeni uygun değilken, su değerleri uygun değilken yumurtalarını yerler, yumurtayı yiyen discus yumurtlayan discus değilse sorunun sebebi stres falan değildir, damızlık olan çifti ayrı akvaryuma almak yine sorunu çözecektir. Discus eşleştirmek çok zor bir iştir, seneleri vermek gerekir ve bu yavruları satıp para kazanmak gibi bir niyetiniz varsa şimdiden discustan vazgeçmenizi öneririm yoksa zarara girersiniz. Ayrıca yumurtalarda balıkların vücudunu gördüğünüz an o iş olmuş demektir, yumurtanın döllendiğini de renginin koyulaşmasından anlayabilirsiniz.
İyi hobiler dilerim [:)][EDIT]alperentugrul,2016-07-29 16:46:27[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BymsÇevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2016
İl: Ankara
Mesaj: 11
BymsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2016 17:30
Hepinize değerli cevaplarından dolayı çok ama çok teşekkür ederim, bir sonra ki hedefim akvaryumu 35-40 litre civarına çıkarmak ve canlı bitki yetiştirmek olacak. O zaman bir dişi alabileceğimi düşünüyorum, uygun mudur bir dişi almam akvaryumu değiştirdiğimde? Betta'mın ve akvaryumun resmini koyuyorum, filtreyi inan ki bilmiyorum annem getirdi taktı. Normalde ben fanusta masamın üstünde dursun amacıyla almıştım, çünkü bu balıkları hep öyle görüyordum ve öyle bakıldığını sanıyordum. Meğersem öyle değilmiş, gerçekten çok asaletli balıklar özellikle kuyruklarını açtıklarında. Benim ki pek kuyruğunu açmıyor, genelde su yüzeyinde duruyor yada küçük bitkisinin arkasına saklanıyor. Yukarıda ki videodan öğrendiğime göre kendisini güvende hissediyormuş, vay kerata. Evde kediler var gerçi, güvende hissetmesi iyi olur onun açısından :). Başka balık istiyor muyum bilmiyorum yanına çöpçü gibi. Annemin çöpçüleri vardı fakat onlar da temizlik yapmak yerine gidip saklanıyorlardı :), Akvaryum'u değiştirdiğimde ve uygun ortamı ayarladığımda yanına bir dişi alacağım. alperentugrul değerli cevabın için çok teşekkür ederim annem de bizzat teşekkür ediyor Discus'lar ile ilgili cevabın için, şuan da maddi olarak zor bir dönemden geçiyorum işsizlikten dolayı, fakat ilk işim akvaryumu büyütmek olacak. Annem emekli olduğu için bu kadar rahat uğraşıyor, emekli olmasa bakamazdı :). Bitki olarak hangi canlı bitkileri sever Betta'lar? Canlı bitki koyduğumda filtreyi kaldırmama gerek var mı? Petshop'a şelale şeklinde ki filtreyi sordum ama elinde yokmuş ve toptancıda da yokmuş o yüzden getirememiş. Yem vereceğim zaman filtresini çıkarıyorum, çok severek yiyor kerata. Çözdü yemi ne zaman vereceğimi o zaman hemen geliyor :)). Petshop sabah akşam besle dedi, sabah akşam uygun mu yoksa günde 3 öğüne mi çıkarayım yemlemeyi? alperentugrul annem "Tüpçükleri" soruyor, tüpçükleri nasıl belli olurmuş biraz bahsedebilir misin? Bir de Discus erkeğinin dölleyebilecek yeteneği olduğunu nasıl anlarız? Değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Adı Cimcim olan oğlumun fotoğrafları da aşağıdadır :).
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187747/290720161728591.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187747/290720161729071.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187747/290720161729181.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AlidndrÇevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2016
İl: Eskisehir
Mesaj: 1274
AlidndrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2016 17:44
Suyunu çok pis gözüküyor haftada 1 su değişimi yapın herkes ayda veya 2 ayda bir kere yeter diyor ama yetersiz haftada1 su değişimi yapın balçığınız daha sağlıklı olur

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ecebeyÇevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 898
ecebeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2016 19:01
Betalar kesinlikle haraketli suyu sevmezler pipo filtre kullanın betanin suyunu ikihaftabir değistirin 1/3 oraninda betalar zaten haraketli baliklar degillerdir onlardan cok fazla hareket beklemeyin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AtabeyÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2015
İl: Kocaeli
Mesaj: 1133
AtabeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2016 19:19
Pipo filtre kullan hayvan kabız olmuş 2 gün yem verme

Su sapsarı köpek bağlasan durmaz derlerya bu hayvan bile durmaz ben pipo ve salyangoz var beta tankinda

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TaşadamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/02/2016
İl: Ankara
Mesaj: 648
TaşadamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2016 21:06
[QUOTE=Byms]Hepinize değerli cevaplarından dolayı çok ama çok teşekkür ederim, bir sonra ki hedefim akvaryumu 35-40 litre civarına çıkarmak ve canlı bitki yetiştirmek olacak. O zaman bir dişi alabileceğimi düşünüyorum, uygun mudur bir dişi almam akvaryumu değiştirdiğimde? Betta'mın ve akvaryumun resmini koyuyorum, filtreyi inan ki bilmiyorum annem getirdi taktı. Normalde ben fanusta masamın üstünde dursun amacıyla almıştım, çünkü bu balıkları hep öyle görüyordum ve öyle bakıldığını sanıyordum. Meğersem öyle değilmiş, gerçekten çok asaletli balıklar özellikle kuyruklarını açtıklarında. Benim ki pek kuyruğunu açmıyor, genelde su yüzeyinde duruyor yada küçük bitkisinin arkasına saklanıyor. Yukarıda ki videodan öğrendiğime göre kendisini güvende hissediyormuş, vay kerata. Evde kediler var gerçi, güvende hissetmesi iyi olur onun açısından :). Başka balık istiyor muyum bilmiyorum yanına çöpçü gibi. Annemin çöpçüleri vardı fakat onlar da temizlik yapmak yerine gidip saklanıyorlardı :), Akvaryum'u değiştirdiğimde ve uygun ortamı ayarladığımda yanına bir dişi alacağım. alperentugrul değerli cevabın için çok teşekkür ederim annem de bizzat teşekkür ediyor Discus'lar ile ilgili cevabın için, şuan da maddi olarak zor bir dönemden geçiyorum işsizlikten dolayı, fakat ilk işim akvaryumu büyütmek olacak. Annem emekli olduğu için bu kadar rahat uğraşıyor, emekli olmasa bakamazdı :). Bitki olarak hangi canlı bitkileri sever Betta'lar? Canlı bitki koyduğumda filtreyi kaldırmama gerek var mı? Petshop'a şelale şeklinde ki filtreyi sordum ama elinde yokmuş ve toptancıda da yokmuş o yüzden getirememiş. Yem vereceğim zaman filtresini çıkarıyorum, çok severek yiyor kerata. Çözdü yemi ne zaman vereceğimi o zaman hemen geliyor :)). Petshop sabah akşam besle dedi, sabah akşam uygun mu yoksa günde 3 öğüne mi çıkarayım yemlemeyi? alperentugrul annem "Tüpçükleri" soruyor, tüpçükleri nasıl belli olurmuş biraz bahsedebilir misin? Bir de Discus erkeğinin dölleyebilecek yeteneği olduğunu nasıl anlarız? Değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Adı Cimcim olan oğlumun fotoğrafları da aşağıdadır :).
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187747/290720161728591.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187747/290720161729071.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187747/290720161729181.jpg[/IMG][/QUOTE]
Merhaba çok guzel bir betanız var maşallah akvaryum almanız iyi olmuş ama filtre yi çıkarın betalar çok hareketli hayvanlar deillerdir durgun su severler bitki olarak su üstü bitki severler su mercimeği alabilirsiniz benimkiler cobamba bitkisinide seviyorlar yemlemeyi azaltın 1 2 gün vermeyin balığınızın hantal olmasının sebebi bu olabilir çeşitli yemlerle beslyin arada haşlanmış bezelye verebilirsiniz sindirim sistemine iyi gelir su değişimini sıklaştırın betanızın kuyruklarını açması için ayna gösterebilirsiniz. Ama betalar bir arada yaşamazlar asosyal canlılardır. 30 40 lt de 2 beta bakmayın uretim harici bir araya almayın (ama forumda bol bitki ile bir arada bakanalar var ama bana göre yanlış)
Sağlıklı balıklar[:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BymsÇevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2016
İl: Ankara
Mesaj: 11
BymsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2016 22:08
Arkadaşlar hepinize cevapları için çok ama çok teşekkür ederim. Öncelikle belirtmeliyim ki suyu pis değil, 2 gün bile olmadı bakkaldan 10 lt'lik su alıp dolduralı :). Akvaryumun durduğu dolap sarı ve akvaryumun ışığı yok, bu yüzden fotoğraflarda kirli çıkmış. Balığım kabız galiba dediğiniz gibi, geleli çünkü hiç kaka yaptığını görmedim. Annemin discus'lar bir yaptığında kendilerinden büyük yapıyorlar :). Karnı da şiş cimcim'in. Yem vermeyi dediğiniz gibi keseceğim, durumu yakından takip edebilmek için fanusa aldım 2 günlüğüne. Bitki yetiştireceğim, akvaryumumu büyülteceğim. Nedendir bilmiyorum ama akvaryumda hareketsizken, fanusta çok hareketli oluyor. Filtreyi çekmeme rağmen yine de hareketlenmiyordu. Şimdi fanusta kıpır kıpır. Kabızlığı geçmezse ne yapmalıyım? Bezelye yerine ilaç kullanmam mantıklı olmaz mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TaşadamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/02/2016
İl: Ankara
Mesaj: 648
TaşadamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2016 22:42
[QUOTE=Byms]Arkadaşlar hepinize cevapları için çok ama çok teşekkür ederim. Öncelikle belirtmeliyim ki suyu pis değil, 2 gün bile olmadı bakkaldan 10 lt'lik su alıp dolduralı :). Akvaryumun durduğu dolap sarı ve akvaryumun ışığı yok, bu yüzden fotoğraflarda kirli çıkmış. Balığım kabız galiba dediğiniz gibi, geleli çünkü hiç kaka yaptığını görmedim. Annemin discus'lar bir yaptığında kendilerinden büyük yapıyorlar :). Karnı da şiş cimcim'in. Yem vermeyi dediğiniz gibi keseceğim, durumu yakından takip edebilmek için fanusa aldım 2 günlüğüne. Bitki yetiştireceğim, akvaryumumu büyülteceğim. Nedendir bilmiyorum ama akvaryumda hareketsizken, fanusta çok hareketli oluyor. Filtreyi çekmeme rağmen yine de hareketlenmiyordu. Şimdi fanusta kıpır kıpır. Kabızlığı geçmezse ne yapmalıyım? Bezelye yerine ilaç kullanmam mantıklı olmaz mı?[/QUOTE]
İlaç kullanmak en son çareniz olsun doğal yollarla tedavi etmeye çalışın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir