ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KızılcıkBeta
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Şubat 2016 11:10
Son Ziyaret:
01 Şubat 2017 16:41
Toplam Mesaj:
76 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Altay Duman
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Altay Duman

SON 10 MESAJI

Yeni Bir Betta Yeni Bir Başlangıç
Karınca kesinlikle vermeyin. Karıncanın kendi vücudunu korumak için salgıladığı sorbik asit zararlıdır. Canlı yem en iyisi artemia ama hem zahmetli hem pahalı. Kolay olarak su piresi ve mikro kurt var. Forumdaki ustaların konuları hatta makaleleri var bunların hakkında
Yeni Bir Betta Yeni Bir Başlangıç
İlk gün yem vermeseydiniz keşke. Belli bir süre alışma süreci olur. Alışıp yemeye başlar yakında.
Yeni Bir Betta Yeni Bir Başlangıç
Bitki düşünüyorsanız hagen daha iyi bir tercih olur. Hindistan cevizine gelince, ekipmaniniz yoksa cidden zor. Ben testereyle 5-6 saatlik uğraş sonucu anca yapabildim. Ama avcu taşlama tarzı birşey varsa evde bu surenin 10 da 1 kadar bile sürmez kanımca.
Yeni Bir Betta Yeni Bir Başlangıç
Dişi betalarin anal bölgesinde tupcuk olur. Beyaz bir nokta şeklinde. Bunu anlamak zor olabilir. En garanti yolu ayna. Erkekse aynaya saldiracaktir.
Suyum Bulanik Yardim Edersmisiniz
Kapta değilde akan su altında süzgeç içinde yikarsaniz daha iyi sonuç verir.
Yeni Bir Betta Yeni Bir Başlangıç
Tabikide mutlu oluyorum paylaşım yaptıkça. Crowntailter bence daha hassaslar acemilik dönemimde bir tane geçti elimden [:'(] kotu su şartlarında o harika taclari inceliyor hatta yer yer kopuyor. Ama halfmoonda da geçerli su değerleri iyi olursa bi sıkıntı olmaz. Hastalık konusu muamma yabancı kaynaklarda belirttiğim gibi plakat gibi vahşi türlere göre hastalığa daha yatkın olduğu yazıyor.

Çok önemli bir şeyi unuttum. Mutlaka ve mutlaka baliginiza saklanma yeri oluşturun. Strese girdiğinde saklanma yeri olarak kullanacaktır. Bu bir vatoz küpü olabilir. Ama benim tavsiyem Hindistan cevizinden yuva. Jblydi galiba hazır satıyorlar ama hem küçük hem pahalı 30 TL civarı. Ben gittim marketten 3 liraya aldım gayet büyük bir tane. Uğraştım çok güzel birşey çıktı ortaya. Ama 6 ay kullanabildim balığım öldü. Yeni tasarimimda hacmim için çok büyük olduğu için maalesef kullanmayacağım. Ayrıca Hindistan cevizinin üzerine Moss bağlanarak çok güzel görüntüler elde edebilirsiniz.
Yeni Bir Betta Yeni Bir Başlangıç
Kısaca yaziyim sizin için.
Bende sizin gibi uzun yıllar baktığım betami kaybettim. Ve yine bende akvaryum kurulumundayim. Yerli yabancı onlarca kaynak okudum. Bildiğim kadarıyla yazıyorum.
1- Halfmoon,double tail,crowntail, tarzı gösterişli balıklar uzun yıllar hobicilerin dikkatli ve seçici çaprazlamalariyla oluşmuş turler. Bu yüzden bir plakat kadar dayanıklı değiller. Çok dayanıklı tur isterseniz plakatlara yönelik şahsen ben plakat alacağım.
2- odanız yaz kış sıcaklığı çok değişmiyorsa (ki şansima benim öyle ama nadir öyle odalar) ısıtıcısız İDARE edebilirsiniz ama alsaniz iyi olur. Filtre pipo yada şelale filtre tercih edin ki bence şart değil iyice bitkilendirin doğal filtre olsun. Canlı bitki olarak Java Moss olsa iyi olur su mercimeği su marulu subuluta eledoa tilki kuyruğu da opsiyonlar arasında.
3- halfmoon düşünüyorsunuz o zaman en önemli hastalığınız kuyruk erimesi. O harika kuyruğunun parçalanması korkunç. Bu yüzden su değerleri çok önemli nitrat artmamali .Bu yüzden sık su değişimi ve su mercimeği.
4: muhtemelen erkek alacaksınız. Yanınızda ayna goturun. Canavar gibi saldırması gerekir sağlıklıysa. Kuyruklarına dikkatlice bakın yırtık deforme olmamalı. Renkleri canlı olmalı.
Ek önerilerim : Bence petshoplardan almayın. Forumda satılık çok güzel balıklar var. Şahsen ben onlardan alacağım. Hem daha ucuz hem daha bakimlilar.
Baliginiza bir diyet oluşturun. Haftada bir gün aç kalsın.kaliteli kuru yemlerle besleyin. Bettagran Tetra hatta mümkünse hikari.
Baliginiza oynayin[:)] ilginç gelse bile aynayla günde 3-4 dakika oynamaniz hem balık için hem sizin için iyi olur[:)))]. Şakası bi yana kuyrukları daha gösterişli olur oynarsaniz.
Yeni Bir Betta Yeni Bir Başlangıç
Ya çok güzel ve uzun bi cevap yazdım 20 dakika özenip. Forum hata verdi silindi [:'(][:'(][:'(][:'(]
Bisiklet Severler!
Kron var dediğiniz bisikletin hangi modeline denk geliyor bilmiyorum ama xc500 xc1000 güzel bisikletler.
Betta Yemi ?
Ne yemi bilmiyorum. Fakat yüksek ihtimalle yemez.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.