ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Byms
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Temmuz 2016 14:54
Son Ziyaret:
29 Nisan 2017 20:00
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bayram Şerefoğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Byms

SON 10 MESAJI

Un Kurdu İç Parazit
Yaşarlar. Yataktan kasıt un koymak yaşadıkları yere kardeşim. Onlar bir süre sonra böcek olacak, o böcekler yumurta yapacak ve sana un kurdu olarak geri gelecek. Yoğurt kabı iyi olur çünkü ayakkabı kutusunu yiyebilirler. Kartonu yiyor benimkiler :). Un yatağının yanına bir de bir dilim patates koy nem ihtiyaçlarını karşılasın yeter.
Un Kurdu İç Parazit
Çok uğraştırmıyor. Ben üretiyorum şuan da. Arowana ve Bişirler çok güzel yiyor fakat flower horn'u bilmiyorum. Avcı balık sonuçta, yiyecektir. Tavsiye ederim. Parazite neden olmaz. Güzel bir yemdir. Un kurtlarının yatağına keçi boynuzu unu serp, çok güzel yetişirler :).

Yataklıktan kastı kurtların bulunduğu "un alanı" kardeşim.
Betta Ve Elma Salyangozu Hakkında ? :(
Ben 10 litrelik akvaryumu zamanında ücretsiz hediye etmişti Pet Shop sahibi dostum. Ankara/Ulus Hâl pazarı da çok kazıktır. Kesinlikle tavsiye etmem, tanıdığınız güvendiğiniz yoksa almayın oradan derim. 600 TL olan papağanı orada 1300 TL fiyata bulursunuz, farkı düşünün. Her zaman pet Shop sahibi değil de üreticiden almayı tercih edin, internette de çok ucuza ürünler var ve güvenilir olmayana denk gelmedim henüz. Akvaryum'da yeniyim fakat kedi, kuş ve köpeklerde geçmişim uzundur :).
Discus Ve Beta Balıkları Hakkında Sorunlarım Var?
Akvaryumu önerilerinize göre düzenledim, ışık taktım power led beyaz. Çok güzel oldu, fakat merak ettiğim şey ışığını geceleri kapatayım mı? Su mercimeği alacağım öğrenebilmek için en azından 1 adet ile başlayarak öğrenerek geliştirmek istiyorum kendimi. 1 veya 2 adet su mercimeği için yapay suni ışık gerekir mi? Balığın oksijen ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur mu?
Discus Ve Beta Balıkları Hakkında Sorunlarım Var?
[QUOTE=ömer1]
Balığın sağlıklı ve mutlu olduğunun göstergesidir illa dişiye gerek yok[/QUOTE] Teşekkür ederim :)
Discus Ve Beta Balıkları Hakkında Sorunlarım Var?
Arkadaşlar sizlerin de dediği gibi 1 gün aç bıraktım, o gün hiç yem vermedim. Fakat ertesi gün uyandığımda akvaryumda bolca köpük vardı. Küçük su baloncukları yapmış gece vakti. Gece 12ye kadar yoktu çünkü. Filtreyi çıkarmıştım akıntılı suyu sevmedikleri için, herhangi bir hava veren birşey yok. Kendisi gelip gidip yapıyor. Neden acaba? Bugün dayanamayıp az biraz yem verdim, tamamen güçten düşmesin istedim besinsizlikten. Markette bezelye bulamadım. Konserve vardı almak istemedim, başka marketlere bakacağım. Bu köpüğü neden yapıyor arkadaşlar? Eş mi arıyor kendine?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187747/310720161020271.jpg[/IMG]
Discus Ve Beta Balıkları Hakkında Sorunlarım Var?
Teşekkür ederim bugün bezelye haşlayıp vereceğim :).
Discus Ve Beta Balıkları Hakkında Sorunlarım Var?
Arkadaşlar hepinize cevapları için çok ama çok teşekkür ederim. Öncelikle belirtmeliyim ki suyu pis değil, 2 gün bile olmadı bakkaldan 10 lt'lik su alıp dolduralı :). Akvaryumun durduğu dolap sarı ve akvaryumun ışığı yok, bu yüzden fotoğraflarda kirli çıkmış. Balığım kabız galiba dediğiniz gibi, geleli çünkü hiç kaka yaptığını görmedim. Annemin discus'lar bir yaptığında kendilerinden büyük yapıyorlar :). Karnı da şiş cimcim'in. Yem vermeyi dediğiniz gibi keseceğim, durumu yakından takip edebilmek için fanusa aldım 2 günlüğüne. Bitki yetiştireceğim, akvaryumumu büyülteceğim. Nedendir bilmiyorum ama akvaryumda hareketsizken, fanusta çok hareketli oluyor. Filtreyi çekmeme rağmen yine de hareketlenmiyordu. Şimdi fanusta kıpır kıpır. Kabızlığı geçmezse ne yapmalıyım? Bezelye yerine ilaç kullanmam mantıklı olmaz mı?
Discus Ve Beta Balıkları Hakkında Sorunlarım Var?
Hepinize değerli cevaplarından dolayı çok ama çok teşekkür ederim, bir sonra ki hedefim akvaryumu 35-40 litre civarına çıkarmak ve canlı bitki yetiştirmek olacak. O zaman bir dişi alabileceğimi düşünüyorum, uygun mudur bir dişi almam akvaryumu değiştirdiğimde? Betta'mın ve akvaryumun resmini koyuyorum, filtreyi inan ki bilmiyorum annem getirdi taktı. Normalde ben fanusta masamın üstünde dursun amacıyla almıştım, çünkü bu balıkları hep öyle görüyordum ve öyle bakıldığını sanıyordum. Meğersem öyle değilmiş, gerçekten çok asaletli balıklar özellikle kuyruklarını açtıklarında. Benim ki pek kuyruğunu açmıyor, genelde su yüzeyinde duruyor yada küçük bitkisinin arkasına saklanıyor. Yukarıda ki videodan öğrendiğime göre kendisini güvende hissediyormuş, vay kerata. Evde kediler var gerçi, güvende hissetmesi iyi olur onun açısından :). Başka balık istiyor muyum bilmiyorum yanına çöpçü gibi. Annemin çöpçüleri vardı fakat onlar da temizlik yapmak yerine gidip saklanıyorlardı :), Akvaryum'u değiştirdiğimde ve uygun ortamı ayarladığımda yanına bir dişi alacağım. alperentugrul değerli cevabın için çok teşekkür ederim annem de bizzat teşekkür ediyor Discus'lar ile ilgili cevabın için, şuan da maddi olarak zor bir dönemden geçiyorum işsizlikten dolayı, fakat ilk işim akvaryumu büyütmek olacak. Annem emekli olduğu için bu kadar rahat uğraşıyor, emekli olmasa bakamazdı :). Bitki olarak hangi canlı bitkileri sever Betta'lar? Canlı bitki koyduğumda filtreyi kaldırmama gerek var mı? Petshop'a şelale şeklinde ki filtreyi sordum ama elinde yokmuş ve toptancıda da yokmuş o yüzden getirememiş. Yem vereceğim zaman filtresini çıkarıyorum, çok severek yiyor kerata. Çözdü yemi ne zaman vereceğimi o zaman hemen geliyor :)). Petshop sabah akşam besle dedi, sabah akşam uygun mu yoksa günde 3 öğüne mi çıkarayım yemlemeyi? alperentugrul annem "Tüpçükleri" soruyor, tüpçükleri nasıl belli olurmuş biraz bahsedebilir misin? Bir de Discus erkeğinin dölleyebilecek yeteneği olduğunu nasıl anlarız? Değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Adı Cimcim olan oğlumun fotoğrafları da aşağıdadır :).
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187747/290720161728591.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187747/290720161729071.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187747/290720161729181.jpg[/IMG]
Discus Ve Beta Balıkları Hakkında Sorunlarım Var?
Arkadaşlar merhaba, normalde balıklar ile pek aram yoktur fakat annemden huy geçti galiba, ben de dayanamayıp Beta balığı aldım geçenlerde. Fanus'un içindeydi fakat wikipedia'dan okuduğuma göre en az 35 litre olmalıymış Beta'nın yaşadığı akvaryum. Ben de yaklaşık 10 litrelik bir akvaryuma koydum, Fanus'tan büyük ama aldığım günden beri yüzmeyi pek sevmiyor. Çok hantal, normal mi? Akvaryumuna küçük bir filtre taktım, hem hava veriyor hem de suyu temizliyor. Daha çok hareket ediyor filtreyi açtığımda, ayarını da açayım mı? Beta'lar akıntılı suyu mu severler? Hantallığı normal mi? Yanına bir dişi almak istiyorum, yalnız kalmasın diye. Anlaşırlar mı dişi ile? Annem'in Discus'larına gelecek olursak, Annem'in akvaryumu 400 litre, bir o kadar da Discus var. Yumurta yapıyorlar fakat yumurta yaptıktan sonra yiyorlar küpten. Anneme küpe yaptıktan sonra yumurtaları al farklı bir yere diyorum fakat erkeğin döllemesi lazım diyor. Ne yapmak lazım yememesi için? Hepinize çok teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.