Ercüment Türedi, Nadir Türler Koleksiyoncusu (!)


fesfiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 164
fesfiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 10:00
[QUOTE=bilentungul] Sizlere en azından telafi edeceğine dair mesajlar atmış , bana öyle bir sey de yapmadı [/QUOTE] Bilen bey bende benzer bir mesaj alamadığım gibi, telefonlarımıda engellemiş. Şuan 3 hat engellenmiş durumda hemen meşgule düşüyor :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ugurdalgicÇevrim Dışı

Kayıt: 08/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 329
ugurdalgicÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 10:05
Her ne kadar belli bir süre içersinde iyimserliğimizi korumaya devam etsek bile (Bu arkadaşın bir kaç gün içinde mağdur ettiği herkese ulaşarak gerekli açıklamayı yapacağı hatta ve hatta para iadelerini balık gönderimlerini yaptıktan sonra herkese telefon edip özür dileceğini yada bu formda bir açıklama ile özür dileyeceğini beklesekte) kanunu yolları prosedürleri bilen arkadaşların bu süre zarfında bir çalışma yapması çok daha iyi olacaktır kanaatindeyim 

Saygılarımla   

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tunalperÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 460
tunalperÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 10:08
İlk günden beri başlığı okuyorum da aklıma bir şey takıldı.

Yani şimdi bir değil iki değil, bunca farklı örnekte bunca farklı kişiyi "dolandırmış" gibi duruyor bu adam. Bakın özellikle sizlerin kullandığı "mağdur etmek" kelimesini değil dolandırmak kelimesini kullandım altını çize çize yazıyorum. Mağdur etmek değildir bunun sözlük karşılığı.. Burada söylenenler doğruysa adam yalancının, düzenbaz sahtekarın önde gideni. Bir gün ameliyat oluyor, öbür gün bale kursuna gidiyor, sonra hastalıktan yataklara düşüyor falan.

Ama burada yazan değerli ağabeylerime bakıyorum, adam çıksa 4-5 gün sonra paranızı ya da canlılarınızı iade etse herşey unutulacak, konu kapatılacakmış gibi konuşuyorsunuz. Bu sefer adam 2 ay sonra tekrar başlayacak bu işlere. Tek fark, dolandırdığından şüphenilen insan Bilen olmayacak da Ali-Veli olacak belki. Sizin "mağduriyetinizi" gidermiş olması, bu adamın yine gönül rahatlığıyla insanları belki de "dolandıracak" olmasını engellemeyecek ne yazık ki.

Sıkıntı çeken sizsiniz, ben uzaktan maval okuyormuş gibi görünmek istemiyorum ama bu olayın tek nihai çözümü var, o da paranızı iade etmesi değil adli mercilere hesap vermesi.
tunalper2014-01-07 13:57:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hkartaliÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 57
hkartaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 11:12
[QUOTE=ugurdalgic]Her ne kadar belli bir süre içersinde iyimserliğimizi korumaya devam etsek bile (Bu arkadaşın bir kaç gün içinde mağdur ettiği herkese ulaşarak gerekli açıklamayı yapacağı hatta ve hatta para iadelerini balık gönderimlerini yaptıktan sonra herkese telefon edip özür dileceğini yada bu formda bir açıklama ile özür dileyeceğini beklesekte) kanunu yolları prosedürleri bilen arkadaşların bu süre zarfında bir çalışma yapması çok daha iyi olacaktır kanaatindeyim 

Saygılarımla   
[/QUOTE]

Gerekli prosedür savcılık aşamasında kolay ben hala olayın çözüleceğine inanıyorum ancak çarşambaya kadar elle tutulur bir gelişme olmazsa. Mağdur olan arkadaşlara dilekçe örneklerini atarım. 



[QUOTE=tunalper]İlk günden beri başlığı okuyorum da aklıma bir şey takıldı.

Yani şimdi bir değil iki değil, bunca farklı örnekte bunca farklı kişiyi "dolandırmış" bu adam. Bakın özellikle sizlerin kullandığı "mağdur etmek" kelimesini değil dolandırmak kelimesini kullandım altını çize çize yazıyorum. Mağdur etmek değildir bunun sözlük karşılığı.. Burada söylenenler doğruysa adam yalancının, düzenbaz sahtekarın önde gideni. Bir gün ameliyat oluyor, öbür gün bale kursuna gidiyor, sonra hastalıktan yataklara düşüyor falan.

Ama burada yazan değerli ağabeylerime bakıyorum, adam çıksa 4-5 gün sonra paranızı ya da canlılarınızı iade etse herşey unutulacak, konu kapatılacakmış gibi konuşuyorsunuz. Bu sefer adam 2 ay sonra tekrar başlayacak kendi pis işlerine. Tek fark, dolandırdığı insan Bilen olmayacak da Ali-Veli olacak belki. Sizin "mağduriyetinizi" gidermiş olması, bu adamın yine gönül rahatlığıyla insanları "dolandıracak" olmasını engellemeyecek ne yazık ki.

Sıkıntı çeken sizsiniz, ben uzaktan maval okuyormuş gibi görünmek istemiyorum ama bu olayın tek nihai çözümü var, o da paranızı iade etmesi değil adli mercilere hesap vermesi.
[/QUOTE]

Aslında haklısınız ancak insanlar hep iyi niyet kurallarıyla hareket etmek ister, dolandırma kastıyla değilde belkide işler aksi gittiğinden böyle olmuştur diye düşünmek ister. (Ben böyle düşünmüyorum iyi niyetli bir insan balıklar öldü kusura bakmayın ben telafi edeceğim der yada öldüler ama bunu telefi edecek güçüm yok hakkınızı helal edin der) . Birde adli şikayet yapılırsa şikayet geri alınsa bile kamu davası sürer. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ziya ErkusÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 510
Ziya ErkusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 13:24
Merhaba, konuyu başından beri takip ediyorum ve hiçde şaşırmadım bu duruma. Bu şahıs, nitelikli dolandırıcıdır. Ali den alıp Veliye verir. Paralar küçük yada büyük, hiç fark etmez. Üstüne yatar. İkametgahı İzmittir. Ancak, şu an Gölcük civarında olduğu söyleniyor. Ailesi de kendisinden ve de kapılarına gelen mağdurlardan bıkmış durumdadır. Söylediği yalanlar, elle tutulur cinsten değildir. Yeni doğmuş kızını bile 3 ay hastanelerde yatırdı, arabasını çaldırdı, ana babası hacca gitti, kendisi beyin ameliyatı oldu gibi yalanlarla herkesi oyalamaktadır. Daha önceleri balık getirttiği ithalatçısı ile icralık olmuştur. Balık getirtme şansı yoktur. Bursa daki BOHEM ile dirsek teması olmuş ama başarılı olamamıştır. Açılan davalardan bir sonuç alınacağını sanmıyorum çünkü üzerine tek bir kayıtlı mal mülk yoktur. Banka kredileri almış ama hep başka kişiler adına almıştır. kayınvalidesine kredi borcunu ödemediği için icra gelmiş, kadıncağızın emekli maaşına haciz konmuştur. Ahirette yatacak yeri yoktur. Arkadaşlar, anlayacağınız paralarınızı geri alamayacaksınız ama dolandırıcılığı nitelikli olarak kanıtlanır ise, direkt hapis cezası alır ve hapse girer. Bu konuda birlik olunmalı ve bireysel değil, toplu (mağdur olanların hepsi) dava açılmalıdır. Sevgilerimle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 13:33
Böyle nitelikli dolandırıcılar gezerken üstelik şikayet edilmiş olsada belgeleriyle mahkemeleri sürerken yakalanmayıp serbest bırakılıyor serbest yargılanıyorlar ülke yasaları sayesinde, ve sahibinden com gibi sitelerde devam ediyorlar insanları göz göre göre dolandırmaya, oysa bu ülkem yasaları gaziantepte 14 yıl önce bir çocuğu baklava çaldı diye 9 yıl hapse mahkum etmişti. mesutok2014-01-07 13:46:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ugurdalgicÇevrim Dışı

Kayıt: 08/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 329
ugurdalgicÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 13:52
Ziya Bey'in Dediği gibi ise gerçekden biz alacaklarımıza sanırım birer bardak su içmemiz gerekecez. Kendi kayınvalidesine bunu yapacak kadar alçalan, Kendi ufacık kızını kullanarak insanların acıma duygularıyla oynayan bir insanmı bizim alacaklarımızı vercek mağduriyetimizi gidececek hiç sanmıyorum 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hkartaliÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 57
hkartaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 14:26
[QUOTE=Ziya Erkus]Merhaba, konuyu başından beri takip ediyorum ve hiçde şaşırmadım bu duruma. Bu şahıs, nitelikli dolandırıcıdır. Ali den alıp Veliye verir. Paralar küçük yada büyük, hiç fark etmez. Üstüne yatar. İkametgahı İzmittir. Ancak, şu an Gölcük civarında olduğu söyleniyor. Ailesi de kendisinden ve de kapılarına gelen mağdurlardan bıkmış durumdadır. Söylediği yalanlar, elle tutulur cinsten değildir. Yeni doğmuş kızını bile 3 ay hastanelerde yatırdı, arabasını çaldırdı, ana babası hacca gitti, kendisi beyin ameliyatı oldu gibi yalanlarla herkesi oyalamaktadır. Daha önceleri balık getirttiği ithalatçısı ile icralık olmuştur. Balık getirtme şansı yoktur. Bursa daki BOHEM ile dirsek teması olmuş ama başarılı olamamıştır. Açılan davalardan bir sonuç alınacağını sanmıyorum çünkü üzerine tek bir kayıtlı mal mülk yoktur. Banka kredileri almış ama hep başka kişiler adına almıştır. kayınvalidesine kredi borcunu ödemediği için icra gelmiş, kadıncağızın emekli maaşına haciz konmuştur. Ahirette yatacak yeri yoktur. Arkadaşlar, anlayacağınız paralarınızı geri alamayacaksınız ama dolandırıcılığı nitelikli olarak kanıtlanır ise, direkt hapis cezası alır ve hapse girer. Bu konuda birlik olunmalı ve bireysel değil, toplu (mağdur olanların hepsi) dava açılmalıdır. Sevgilerimle.[/QUOTE]

Bu anlattıklarınız doğruysa beklemenin bir mantığıda yok anlaşılan.

[QUOTE=mesutok]Böyle nitelikli dolandırıcılar gezerken üstelik şikayet edilmiş olsada belgeleriyle mahkemeleri sürerken yakalanmayıp serbest bırakılıyor serbest yargılanıyorlar ülke yasaları sayesinde, ve sahibinden com gibi sitelerde devam ediyorlar insanları göz göre göre dolandırmaya, oysa bu ülkem yasaları gaziantepte 14 yıl önce bir çocuğu baklava çaldı diye 9 yıl hapse mahkum etmişti.[/QUOTE]

Biraz duygusal yaklaşırsanız bu dediğiniz doğru ancak şunu da bilin tutuksuz yargılanmak tutuklanmayacağı anlamına gelmez. Tutuklama çok gerekli olmadıkça yapılmıyor, sonuçta masumiyet karinesi var düşünsenize 1 yıl yattınız sonra pardon yanlışlık oldu . Yasal mevzuat tamamlanınca suçluysa zaten hapis cezası alıyor ve infaz ediliyor. Diğer bir husus sonuçta hırsızlık hırsızlıktır şimdi bakarsanız bu durumada 100-150 liralık meblağlar 5-10 yıl yatırılırmı denebilir. Hukuk miktara bakmaz fiile bakar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 14:30
Evet hukuk fiile bakar haklısınız, 1 milyar dolarda çalan aynı, 1 Tl çalanda, akıl edipte oda 1 milyar dolar çalaydı elini tutanmı vardı. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

izzettanjuÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 04/01/2009
İl: Mugla
Mesaj: 1486
izzettanjuÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 14:49
   Bundan tam iki sene önce Ercüment Türedi'nin forumda açtığı bir konuya bir arkadaşım yönlendirdi beni. Apistogramma ve vahşi betta türlerine ilgi duyduğum için önce açtığı konuya mesaj attım sonra ÖM ve telefon yoluyla ulaştım kendisine. Hobici olduğu, türleri kendisi için getirdiği ama her türden biraz fazla getirdiği vb küçük yalanları saymazsak oldukça keyifli, dostane sohbetlerimiz oldu. İlk etapta bir çift apistogramma baenschi sp İnka 50 ve bir çift betta brownorum aldım. Ne bu alışverişimde ne de sonraki alışverişlerimde hiç bir zaman para göndermedim. Önce Ercüment bana balıkları gönderdi sonra ben ücretini gönderdim. Gönderim ücreti almadı. Tabii ki her şey göreceli ama benden talep ettiği ücretler hep piyasanın oldukça altındaydı. Çift olarak istediğim balıklar hep gerçekten uyumlu çift olarak geldiler ve kimisi bir gün kadar kısa süre içerisinde yumurtladılar, yavru aldılar. Gönderilen tüm balıklar talep ettiğim boylarda geldiler. Yurtdışı forumlarda görüp hayalini kurduğum tüm türleri kendisinden istedim, bir sonraki ithalatta getirdi, gönderdi, ben sonra ücretini gönderdim. İvanacara adoketa istedim. İzzet en az beş çift yazmak gerekiyor dedi, getir gerekirse hepsini ben alırım dedim, getirdi, bir çift aldım, defalarca ısrar etmeme ve kendisinin de bu balıkları satamadığını bildiğim halde beni zorlamadı. Apisogramma Bluktkeil, Betta Macrostoma, Taeniacara Candidi, Corydoras Adolfoi ve L333 ve adları şimdi aklıma gelmeyen türler aldım kendisinden ve tüm alışverişlerimden memnun kaldım. Benim tüm balıklarım elime sağlıklı geçtiler ama bu dönemde gönderimde sorun yaşadıklarının da kayıplarını telafi etti. Sonra akvaryumcu bir dostuma bahsettim ve beni o alışverişte oldukça mahçup etti. Balıklar gelmedi dedi, telefonlara çıkmadı, uzunca bir süre uğraştıktan sonra arkadaşım kendisinin sipariş vermediği, sağlıksız, erkek dişi oranı anlamsız, satması mümkün olmayan bir sürü balığa oldukça yüklü bir meblağ ödemiş oldu ve sözüm ona hesaplaşıldı. Dostum mevzuyu uzatmak istemediği için konu kapatıldı ve bende olumsuz yaptığım geri bildirime sorunun çözüldüğünü yazdım. Sonra hakkında çok olumsuz şeyler duydum ve iş bu konunun açılmasına kadar geldi. Ben son döneme kadar kendisine inanmak istiyordum ama bu konu işin farklı boyutlarını gözler önüne serdi. 
    
  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hkartaliÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 57
hkartaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 19:03
Ercüment Beyle bu sabah görüştüm. Aksilikler olduğunu bu cuma günü insanların mağduriyetini gidereceğini söyledi. hkartali2014-01-07 11:11:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bilentungulÇevrim Dışı

Yönetici
[B]11883,3[/B]
Kayıt: 04/06/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1405
bilentungulÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2014 12:21
Bana dün mesaj atmış, telefonumdaki sorun sebebiyle biraz geç gördüm. "PARANIZ CUMAYA KADAR HESABINIZDA OLACAK" yazmış, başka da birşey yazmamış. Sizlerinde bilgisi olsun istedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ziya ErkusÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 510
Ziya ErkusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2014 12:33
Merhaba, bu son 2 mesaj olumlu gibi gözükse de İnşallah paralarınızı geri öder diye düşünüyorum. NİTELİKLİ DOLANDIRICI buraları hala kontrol ediyor ve yazılanları okuyor :) . Yinede bu kişiyi iyi tanıyın ve herkese anlatın ki başkalarıda mağdur olmasın. Hepmi telefonu sorunlu, hepmi aksilikler bu dolandırıcıyı buluyor? Gelişmeleri takip edeceğim ve mağdur arkadaşlar da gelişmeleri buradan paylaşırlarsa sevinirim. Sevgilerimle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut BaşarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2863
Umut BaşarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2014 13:07
[QUOTE=mesutok]Böyle nitelikli dolandırıcılar gezerken üstelik şikayet edilmiş olsada belgeleriyle mahkemeleri sürerken yakalanmayıp serbest bırakılıyor serbest yargılanıyorlar ülke yasaları sayesinde, ve sahibinden com gibi sitelerde devam ediyorlar insanları göz göre göre dolandırmaya, oysa bu ülkem yasaları gaziantepte 14 yıl önce bir çocuğu baklava çaldı diye 9 yıl hapse mahkum etmişti.[/QUOTE]
Suçu yargı tarafından kanıtlanmayan herkes suçsuzdur ilkesinden yola çıkılarak tutuksuz yargılanma yoluna gidiliyor. Örnek olarak Aziz Yıldırım da tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi. Ancak suçu ıspat edilirse yine hapishaneye geri dönecek ve cezasını çekecek. Yani aklandı demek değil bu. Tutuklamak için yasalar önünde suçlu bulunması, suç üstü yakalanması, kaçabileceği, delilleri karartabilme olasılığı veya mağdurlar tarafından zarar görebileceği gibi(örnekler çoğaltılabilir) durumlar düşünülmesi gerekmektedir. 

BU NOKTAYA DİKKAT!!
Mahkemelerce suçlu bulunmadan suçu ıspatlanmadan bir kişiye yapsa dahi hırsız, dolandırıcı, nitelikli dolandırıcı vs gibi toplum önünde küçük düşürücü (ki bunlar hakarete girer) söylemlerde bulunmakta yasalara göre suçtur. O yüzden zanlı ifadesini kullanınız. Dolandırıcı zanlısı mesela demenizi tavsiye ederim. Bu sebepten dolayı şimdiye kadar yaptığınız yorumlarınızda düzenlemeye gitmenzi öneririm. Hoş bunca iddianın üzerine kalkıp şikayetçi olamaz gerçi ama ne olur ne olmaz.. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir