Kınıyorum


MERT MURATÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2007
İl: Samsun
Mesaj: 1377
MERT MURATÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 22:42
Kendi şahsım adına bu forumda ticari kaygı lafının geçmesinden bile rahatsızlık duyuyorum.Aslında baştan bu yana yapılması gereken tek hareket Mert bey'in böle bir durumu yaşadıktan sonra siteyle tüm alakasını kesmesi ve yıllarca biriktirdiği bilgilerini artık adı geçen sitede paylaşmayacağını söyleyerek yoluna devam etmesiydi.O zaman kim ne kaybetmiş,ne kazanmış zaman bunu gösterirdi.Mert bey eğer ben böle bir durumla karşılaşır ve bu duruma düşseydim ve söylediğiniz kadar birikime sahip olsaydım,kendi adıma sadece discus üzerine elit bir site kurar bu birikimi UZMANLAŞMIŞ bir site olarak adımı internet dünyasında üst sıraya yerleştirirdim.O zaman sizi neden kaybettiklerine pişman olmalarına yol açardınız.SAYGILARIMLA.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YavuzArslanÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 8
YavuzArslanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 22:43

Değerli üstadım yazmış olduğun her şeyi hayretlerle okudum.

Reel olan bişey varki  kedi uzanamadığı ciğere mundar  dermiş.

Seni çok yakından tanıyan biri olarak o üretimhane içinde neler yaşadığını, ne emekler verdiğini, ne şartlarda çaba gösterdiğini yakınen biliyorum.
Her şeyden önce senin samimiyetin güler yüzün yeter üstadım.Her telefon açışımızda yada her yanına bişeyler sormaya geldiğimizde hiç tereddüt etmeden bildiğin herşeyi paylaşmanı ve yardımlaşmanı biliyoruz.Herşeyden önemlisi bu işe canı gönülden ne kadar bağlı olduğunu biliyoruz.
Bırak banlasınlar , bırak kısıtlasınlar.
 
Bırak onlar düşünsünler Mert TAŞKIRAN gibi birini ve tüm sevenlerini kaybetmenin ne demek olduğunu
 
Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kubiÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2006
İl: Izmir
Mesaj: 18
kubiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2009 00:25
[QUOTE=Mert_Taşkıran][QUOTE=kubi]Bende bahsi geçen sitede moderatörlük görevi yapıyorum, yönetim forumu veya moderatör formunda sitenizle alakalı en kötü birşey yazılmamıştır.Aksine her siteyle hoşgörü çerçevesi içinde aramızdaki mesafeyi korumayı özenle dikkat etmişizdir.
 
Bunları yazarkende herhangi bir misyonu üstlenmiş filanda değilim, samimiyetime güvenebilirsiniz.Yaşım 44 çünkü :)
 
Mert beyin meselesine gelirsek bende yazdıklarını ilgiyle okurum.Kendisini hiç tanımadığım halde kendisine bir sempatim oluşmuştur.Fakat bu meseleyi niye bu noktalara getirdiğini anlamış değilim.Ticari olmaktan herhangi bir kaygı duymasını anlamakta zorluk çekiyorum.Yılda 8000-10000 discus üretirseniz bu iş hobiden çıkar.Mutlaka bunun bir bedeli olması lazım hem vergi açısından hemde satış yapabilme açısından.Mert bey bu sorumluluklarını yerine getirmekle yükümlüdür.Balık satmak için reklamınızı yapıyorsanız ki bu adetlerde mutlaka bunun bedelini ödemeniz lazım ki %90 ı amatör hobicilerden oluşan forumlarda bu tip problemler yaşamamak adına.
 
[/QUOTE]
 
Sayın Kubilay Bey, samimiyetinize güveniyorum ve konuya tarafsız yaklaşımınızdan dolayı teşekkür ederim. Ama belli ki sizide yanıltmışlar. Size demişler ki 8000 - 10000 discus üretiyor. Size birşey sorucam hiç discus ürettiniz mi?  8000 - 10000 discus ne demektir hiç tahmin edebiliyormusunuz. Birazcık düşünün bu kadar yavru nasıl alınır nereye konur. Nasıl uğraşılır. Ben gündüzleri işteyim sadece akşam iş dönüşü bakıyorum. Benim işim bu değil ki siz nasıl hobinizi yapıyorsanız bende akşam keyfimi yapıyorum.
 
Eğer samimiyseniz lütfen düşünün ne bedeli, ne ticarisi, ne 10000 discusu Lütfen biraz insaf. Hangi bedelden bahsediyorsunuz. Dönün bir forumunuza bakın kaç ilanım var. Ben söyleyim bu yıl 40 adet. Size 10000 demişler. Sizin forumu bırakın benim diğer forumlar dahil bu yıl 2 ilandan fazla ilanım yok.
 
Esas sorun şu an forum yöneticilerinizin takkesi düşmesinden dolayı tutuşmaları ve her zaman yaptıkları gibi onlara karşı mesaj yazanlara, küfürlü mesajlar gönderiyorlar. Ama buda onları kurtaramaz. Akvaryum.com'a yazılan hakaret dolu mesaj'ı hemen sildiler. Önce lütfen bunları araştırın ve bunları sorgulayın sonra fikir beyan edin ama dikkat edin bunları sorgularken Forum yöneticisinin işine gelmediği konular olursa anında banlanırsınız.
 
Yeni duydum bir iftira daha atmışlar. Benim Snow White çiftim yokmuş. Snow White yavruları benim değilmiş. Düşdükleri utanç verici durumdan nasıl sıyrılırlar, karşı tarafa iftira at konuyu değiştir. Ama buraya kadardı bunlarla sıyrılamazsınız. Gecelere kadar ter içinde emek veriyorum. Allah çarpar adamı yapmayın bu kadar hunhar olmayın.
 
Snow White Yavrularından 5 batın yavrum var. Şimdi onların resimlerini yayınlıyorum. Resimleri şimdi çektim. Ayrıca Kubilay Bey, yine iftiraya devam edebilirler bu resimler gerçek değil falan gibi, çünkü bunlardan herşey beklenir. Sizin aracılığınızla birebir görmek istersenizde şahit olarak sizi davet ediyorum.
 
1.Batın Mevcuttur
 
 
2.Batın Mevcuttur (Saedece bu resmi 1 hafta kadar evvel çekmiştim.)
 
 
3.Batın Mevcuttur
 
 
4.Batın Mevcuttur
 
 
5.Batın (İnşallah 5 gün sonra batın olacak. Mevcuttur)
 
 
 
 
Saygılarımla,
[/QUOTE]
 
Beni anlıyabildiğiniz için en azından yanlış anlamadığınız için ben teşekkür ederim Mert bey.Fakat o zaman ortada bir yalan var bu balıkların kendisine ait olduğunu söyleyen birileri var ortada.Balıkları alıp satığınızı söyler bunu söyleyende DFC de yönetici olmayan bir arkadaş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mert_TaşkıranÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 661
Mert_TaşkıranÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2009 01:15
Bu resimler herhalde herkese gereken cevabı vermiştir. Şimdi başka bir tür yayınlayacağım. Korkuyorum yine birisi çıkacak bunlarda benim diyecek. :)
 
Kubilay Bey, o zaman samimiyetinize güvenerek sizden ricam aynı tavrı ve duruşu kendi forumunuzda da göstermenizdir.  Bunun bir yalan olduğunu beyan etmenizdir. Ama o yazınız orada kaç dakika kalır onu bilmiyorum.
 
 
 
Saygılarımla,
Mert_Taşkıran2009-06-07 01:15:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kubiÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2006
İl: Izmir
Mesaj: 18
kubiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2009 01:34
Aslında bu konuyu uzatmak hiç istemiyorum burada birşeyler daha yazarım ve konu uzar uzar.Buna ne yaşım, ne işim nede kafa yapım müsait.Forumlarda çok yazmamamın sebebide budur.
Ama birbirinize ithamlar var ikinizde çocuk değilsiniz bunu forumlarda yazışmak yerine yüzyüze gelip konuşmakta fayda var ki böyle bir hukukunuz var zannediyorum.
Ben sadece ticari olmayı neden bukadar zul olarak kabul ettiğinizi merakımdan konuya müdahil oldum.Benim duruşum burada neise DFC de aynıdır akvaryumizmirde de.Bu konuda hiçbrir zaman kaygım veya herhangi bir beklentim olmadı.
Yinede, heralde yaşım sizden büyük... karşılıklı oturup orada birbirinize küfürde etseniz bu konunun çözüleceğine inanıyorum.
 
Bu aradaki kavgalardan kazançlı çıkan kim? Hiç kimse....
Zararlı çıkan kim? bu hobiye gönül vermiş arkadaşlar bu işin duayenleri böyleyse ben bu camiaya girmek istemiyorum şeklinde bir tepkiyle karşılaşırız.
 
 
kubi2009-06-07 01:35:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Street ParrotÇevrim Dışı

Yönetici
[C]3,1,12491[/C] [C]2,2,12491[/C] [B]1414,3[/B]
Kayıt: 05/07/2006
İl: Adana
Mesaj: 4508
Street ParrotÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2009 01:57
Konuyla direkt ilgisi yok ama okuduklarımdan sonra Ulvi Bey e yazık olmuş diyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AQUAGENÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 2119
AQUAGENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2009 02:44
   Dallas filmi gibi bir konu , ne isim belli ne site belli. Üyelerin neden birşeyler yazarken isim vermek yerine bahsi geçen siteye bende üyeyim diyerek bu sitenin adını bu kadar saklıyorlar anlamış değilim. Aslında şu discusuda anlamış değilim , balığın dahi haberi yoktur ona bu kadar verilen değerden.
 
   Mert bey sitenin adını bilmeme rağmen size güvenerek yazılarınızı okudum. Sizin bu hobiyi ne kadar titiz ve ahlaklı yapmaya çaliştiğinizi biliyorum. İzmit`te  discusa gönül vermiş kişilerden biri olan Kenan albay sizden bol bol söz eder , bizde büyüğümüzün ağzından çıkan sözler ile sizi azda olsa tanıyoruz. Saygılar... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sezginserginÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 181
sezginserginÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2009 04:36

Mert Taskiran gibi buyuk bir ustadin,gerek sivil hayatta gerekse akvaryum.com da bu denli fun kitlesine sahip bir sahsi, banlamak tamamen kisisel bir kiskanclik ve cekememezlik orneginden ibarettir.

Mert Abi yazdiklarin konusunda sonuna kadar bir cok hobici arkadasim gibi ben de arkandayim ayrica diger forum yoneticileri,sen ve Ali Osman Abi gibi ustadlari formlarindan yoksun biraktiklari icin er ya da gec hatalarini anlayacaklar, ancak son pismanliklari fayda getirmeyecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KasımPaŞaÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2008
İl: Rize
Mesaj: 82
KasımPaŞaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2009 13:28
Selamlar.    Bu nasıl iştir ya, üç beş kişi birbirlerini tanıyor ve birbirlerinin sanki kuyularını kazıyor ve birileride yazılan yazılardan etkilenerek o kişilerin taraflarında saf tutmak için hangisi ne yazdı diye bi o forum bi bu forum göz gezdiriyorlar.    Böyle bir konu niye buraya taşınırkı. Yazı yazmak kolaydır heleki kendini iyi derecede iyilik sever göstermek, yaptığın bir kötülüğü yapmadım diye savunmak, hatta yapmadım diye ballandıra, ballandıra parmak uçlarında yazda yaz..    Önemli olan yazmak değil, laf vardır söz uçar yazı kalır diye .     E şimdi bu yazılar beyinlere kazınıyor ve bazılarımızda etkileniyor..    Bu bahsi geçen konunun içinde bahsi geçen şahısların niye real ortamda değilde sanal ortamda tartışma konusu oluyor. Şimdi yazdılarımı kendi aklımdan yazıyorum alınmış bir hikaye değildir..    Hakim almış sanal ortamda karşısına iki suçluyu iki suçluda ben suçsuzum diye yazıyoda yazıyo, ama suratlarını göremeyen hakim bir türlü karar veremiyor, tabiki suçlunun yanındaki hakime devamlı arkadaşım böyle arkadaşım şöyle diye telkinde bulunuyor. Hakim baktıki bu böyle olcak gibi değil, bunlar yazarken bülbül gibi şakıyor onlara bunlara suçlama yapıyor arada günahsız cocukları, yaradanı (Allah. CC) koz olarak kullanıyorlar(Töbe haşa)bunları ben kendi huzuruma çağırayım der ve huzuruna gelirler ve akmı karamı ortaya cıkar.. Bu tartışan, bahsi gecen sözlerin doğru olup olmadığını bu yazılan yazılardan kimse cıkaramaz vede brilerini suclu gösteremez.BUYRUN HODRİ MEYDAN DİYORUM. Karşı karşıya gelin ve kozlarınızı biz tarafsızların karşısında surat şekillerinizi göstererek tartışın . Burdaki tartışma sağlıklı değildir. Benim bu yazıyı yazmam amacım tamamen manevidir vede konudan hariç birilerinin günahlarının alınması birilerini piyon olarak kullanılmasıdır. Tek şahıs olarak demiyorum sen şunu kullanıp kendini haklı gösteriyorsun. her ikiside bu suça iştirak etmiştir. İştirak etmesinin sebebide tahriktir. Tahrik sonuçu piyon edilmiştir garipler. İnşallah bu yazıdan sonra birilerinin düşmanlığı kazanmamışımdır. Beni tanıyan tanır dicem ama kimsede tanımıyoki beni bu camiada :)Bu yazı her iki forumdada yayınlanacaktır. Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

balletusÇevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2006
İl: Antalya
Mesaj: 224
balletusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2009 15:39
Sevgili dostlar aşağıda diğer formda yazdıklarımı sizelerle paylaşmak istiyorum  Ve lütfen birbirimizi daha fazla yıpratmıyalımm.Hayat kısa ve örnek olucak bir çok genç arkadaşın önünde yazılanlar hiç hoş değill.
 
ALINTI;
Sevgili dostlar burada ve diğer bir formda yazılanları inanamayarak üzüntü içinde izliyorumm. Ali kardeşime katılıyor ve lütfen birbirinize bu tür ithamlarda bulunmamanızı rica ediyorum.Burası bir paylaşım bigi aktarım formuyken neredeyse bir birlerinizin boynuna sarılıcak canınızı alıcak duruma gelmişiniz.
LÜTFEN ARKADAŞLAR ne namuslar kalmış ne şerefler bırakın bunları hayatdaki en gederli varlığımız çocuklarımızı bile konu ediyorsunuz.Konu her ne olursa olsun bu kadar ileri gidilmesini her iki taraf için de kınıyorum çünkü yapabiliceğimin en fazlası budur Discusun bizler için bir hobi olduğunu hatırlatmak istiyorumm.Ben şahsım adına b işten zevk alıyorken artık yazılanları okumak istemiyorum.Ama en azından İNSANLIK adına biri DUR desinn.!!!!!!!!!!!!!!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ali Osman FelekÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 54
Ali Osman FelekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2009 21:22
Konuya cocukların katılması gerçekten üzücü. Yazık günah onlar nereden çıktı.  Forumda hakaret edenler kendilerine hakaret ediyorlardır. Yaptıkları büyük ayıptır. 
 Ayrıca böyle bir konunun tartışılması gerçekten üzücüdür. Bunu kabul ederim. Ancak bu insanlarla zaten karşılıklı görüşüldü.  Görüşme olumlu gibi geçti. Ama çatal atma devam edecekti ve atıldı.
Bu yazılar burada yazılıyorsa birilerine öğüt olsun  diye yazılmaktadır.  Bu kişisel tartılşma değildir. Bu gelecekte discus severlerin sömürülmemesi adına açılan bir konudur.
 Toplumda gerçekten büyük bir çoğunlukla bu hobiye saf ve iyi duygularla insanlar yaklaşıyor. Bulundukları forumun içeriğini bakış açısını görmeleri onların hakkıdır. Nasıl ki insanların haber alma hakkı vardır. Forumlar kişiler  hakkında karra verme haklarıda vardır. Biz bize inanın demiyoruz azıcık mantık yürütülürse neyi savunmak istediğimiz ne üzerine tartıştığımız ortaya çıkmaktadır.
 
Ali Osman Felek2009-06-07 21:31:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 12935
reisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2009 23:27
Bu başlık altında yazılacak hiç bir cümlenin kimseye bir faydası olmayacağını düşünüyorum ve başlığı insiyatif kullanarak kilitliyorum.
 
Başlık içinde yazılan suçlamalar,cevap hakkı doğan mesajlarla alakalı bir şey yazmak isteyen olursa bana veya yönetime ulaşsın uygun görürsek başlığı yeniden açarız.
 
Umarım hobi ile alakalı tüm platformlarda bir daha böyle bir konu olmaz.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir