Orta ve Güney amerikan Karmam.


Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2011 09:06
[QUOTE=DİSCUSLOVE]Umut bey uzayda değilde evinizin bir köşesindeki 135 cm.lik bir akvaryumda karakteristik özelikleri birbirinden tamamen farklı türleri nasıl olsa aynı habitatın balıklarıdır deyip aman abartmayalım olur demek sırf sağlıklı balık yetiştirebilmek için pipo filitreyle görsellikten vazgeçip doğruyu uygulayanlara haksızlık olur....Unutmayınızki aynı habitatın balıkları dediğiniz canlılar milyonlarca m3lük göllerde kendi yaşamsal alanlarında yaşamlarını sürdürebilmektedir sizin 450 ltlik tankınızda değil...Engin beyin discuslarını kendi batımlarının sağlıklı büyüyen akranlarıyla karşılaştırıldığında ilerleyen dönemlerde bu fazlasıyla açığa çıkacaktır...SAYGILARIMLA.... [/QUOTE]
 
 
Engin abinin akvaryumundan bahsediyorduk, yaklaşık 1000km ile benim karmaya geldik... Amazona az kaldı diyebiliriz :)
Bold olarak işaretlediğim yerleri sırasıyla yazıyorum;
- Karmamdaki (135 cm :/ ) türleri biraz araştırırsanız birbirlerine hatta bir çok canlıya karşı oldukça uyumlu türler olduğunu görürsünüz. "Karakteristik" kelimesi zaten amerikan türleri içinde genel bir durumdur. Aynı türden erkek dişiyi bırakın 10 aynı canlıdan 10 tane farklı karakterleri analiz edebilirsiniz. Bkz. Amerikan Forumları
-Pipo filtre ile ilgili olarak, "sırf sağlıklı balık yetiştirebilmek" olup olmadığını nasıl ıspatlayabileceksiniz? 400lt tankımda, bir dünya filtre medyasından tutunda, bir çok dal-kök ve mangrow kökleri, kum altındaki coco peat, bir çok kaliteli yemler ve doğal besinlerin yanında, haftada 1-2 kez %15-20 su değişimi ve hiçbir kimyasal kullanmadan, ortalama 6.3-6.5 gibi ph değeri ile tankın sağlıksız olabileceğini ıspatlayabilirmisiniz? Haa ben sağlıklı olduğunu büyüttüğüm ve yavrulattığım pek çok canlı ile ıspatladım ve ıspatlıyorum.
- Milyonlarca M3'lük göllere en yakın değerleri, cama cam ve pipo filtreli tanklarda mı yakalıyorsunuz? Mangrow kökleri, taban tortuları, bir çok farklı türün bir arada yaşadığı ortamlar için cama cam çok uzak bir yer olsa da bence biyotop mantığında düzenlenmiş tanklar çok çok daha uygun ve sağlıklı olacaktır.
 
 
Gerek bu forumda, gerekse başka platformlarda biyotop mantığına yakın (cama cam olmayan) bir çok Discus büyütüldüğünü sizde araştırdıkça göreceksiniz.
Forumları takip ettikçe eskilerde her gün dip çekimi yapan kişilerin, şimdilerde yıllarca dip çekmeden ve hiçbir kimyasal kullanmadan nasıl sağlıklı amerikanlar büyüttüğünü-ürettiğini de görebilirsiniz.
 
Pipo ile büyütülen gördüğüm milyonlarca canlı oldu, fakat bence tamamen üretim ve ticari amaç dışına çıkılmaktan korkulduğu için cama camdan vazgeçilemiyor. Amaç hobi ise o canlının en boy oranı ve yuvarlak formunun milimetrik oranları uzak doğu üretimleri gibi değil de amazonda normal bir yapıya ve renge sahip daha wild bir discus bence daha makbuldür.
 
Zaten discusun o kadar da narin olmadığını Engin abi'de yazmış.
 
Kısa süre önce bir sayfada Arowana ile karma Discus tankı görmüştük gayet sağlıklı ve düzgün bir tanka benziyordu.
 
Ayrıca 10 yıllık hobi geçmişimde hem cama camda hemde bitkili tek tür discusu tecrübe etmişliğim vardır.
 
Şu sıralar yetişkin bir Discus almaktansa bir şeyler için yol gösterici olabilmek adına tankıma 7-8 cm'den büyük olmayan bir Discus ekleyeceğim. 1 yıl sonra hepbirlikte buralardan paylaşırım.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enginkoc34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2007
İl: Gaziantep
Mesaj: 4780
enginkoc34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2011 10:53
Cama cam olayına her zaman karşıyım.Diskus böyle beslenmez diyenlere örnek olabilecek bir tankada sahibim.Ölü yok,üstelik balıklarımın et kalınlığı çok çok iyi.Ev yapımı yemde yok.Sadece onları en iyi besleyebileceğim yemleri alıyorum.Ben bu işin üreticisi değilim,sadece balık en iyi nasıl beslenir onu bilirim.Doğasına en yakın ortam bu zaten.
Herkese tavsiye ederim,çünkü balığın doğal ortamda yaptığı bir çok hareketi gözlemlediğimi düşünüyorum.Bu arada hiçde yumuşak ürkek değiller.İlk eklediğimde öyleydi ama şimdi en baskın diskuslar.Zamanla sajika,zebra ve severumu tanktan çıkartacağım.Onlara ayrı bir tank yapıp bu tankı bolivian ile dolduracağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DemasoniloverÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6521,2[/B]
Kayıt: 09/08/2008
İl: Mugla
Mesaj: 1213
DemasoniloverÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2011 11:10
Cama camı tercih eden ticari üretimhanecilere ben şahsen sonsuz saygı duyuyorum. Bizler gibi suyu devamlı test et, hangi malzemeyi kullanacak sonucu ne olacak diye gözlem yap, test yap...

Tankları 1 değil 2 değil 10 değil... Hayatta uğraşılacak dert değil bizlerinki fakat hobicilerin cama cam akvaryumlarda sözüm ona görsellikten ödün vererek balıkları daha sağlıklı büyütmek adına obez discuslar yaratma çabalarına gerçekten kızıyorum.

Gidip discus için kasaptan alış veriş yapanlara ne demeli o konuya hiç girmeyim bari :)

Umut ve Engin Bey, her ikinizin tanklarınıda devamlı takip ediyorum, gerçekten güzel kurulumlar, bende benzer bir kurulum ile bir discus tankı yaptım fakat ehnüz tatmin edici fotoğraflar çekemedim. Yakında sorunu halledip bol fotoğraf ekleyeceğim, tavsiyelerinizi kendi konumdada görmek iserim.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DİSCUSLOVEÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 41
DİSCUSLOVEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2011 21:12
Öncelikle akvukatlık yapma duygusu ile okumadan anlamadan yapılan yorumlara yinede çok saygı duyduğumu belirtmek isterim....Engin beyin başlığı altında yapmış olduğum yorumlara umut beyin cevap verdiğini düşünürsek onunla başlayayım.....Sayın Umut bey bu forumda hiçbir başlık altında discus cama cam haricinde olmaz olamaz diye bir ifadem yok...Bu başlık altında yaptığım yorumlardan daha önce yaptığım Orhan dönmez arkadaşımızın akvaryumu içinde sabit görüş ve fikirlerimi belirttim ve aynı yorumları yazdım....Ama siz nedense cama cama köksal bey gibi takıldınız kaldınız...Ben Engin beyin akvaryumu için yaptığım yorumda ebdj severium vs türler içinde 6 7 cm...lik discuslarınızı istenilen formatta sağlıklı geliştiremezsiniz yorumunu farklı bir dille yorumuma taşıdım...Bu yorumumunda Engin beyin yüzgeçleri gövde boyuna göre birebir orantısı göz önüne alındığında siyah pigment probleminide geçersek sizin gibi discusu tecrübe etmiş tüm akvarist dostlarımız onaylayacaktır....Cama cam akvaryumda balık besleyemeyi tercih etmeyebilirsiniz zira karma akvaryumlarda discusta besleyebilirsiniz pek tabi ancak evlerinde  cama cam 2-3mlik akvaryumlarında discus besleyen arkadaşlarımızın ne gibi ticari kaygıları olabilir siz ce....Merak ediyorum....Filitre materyalleri ile dolu akvaryumunuz su şartlarını oluşturabilmek adına avantajları tabiki var ancak cama cam akvaryumların özellikle discusta pek çok avantajının olduğunuda es geçmemek gerekir.... Bunuda ayrıca her platformda tartışabiliriz...Karma akvaryumunuzdaki wild formda dediğiniz discuslarınızı büyütüp bizimle paylaştığınız günü sabırsızlıkla bekliyorum....Görüşlerinizin tamamına saygı duyduğumu ve üstü siyah çizgili belirtmek istemediğimi ayrıca bildirmek isterim.....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdinç VarlıÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,62991[/C] [C]2,3,62991[/C]
Kayıt: 17/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 378
Erdinç VarlıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2011 21:55
Emre Bey konudaki tüm mesajları sürekli okuyorum. Maalesef konunun bu kadar uzaması sizin ilk mesajınızda saklıdır. Siz ilk mesajınızda, Discusların savcısı duygusu ile Engin Beyi canlıların hayatına kast ile suçlayıp, (üstelik konunun başlangıcını dikkatle okumadığınızdan akvaryuma hiç girmemiş teksası da dahil etmişsiniz.)
[QUOTE=DİSCUSLOVE]EBJD  severium teksas gibi sert american türlerinin yanında discus beslemek onları bile bile ölüme sürüklemektir tabi onları akvaryumun dışına alıp tek tek yemlemiyorsanız...Discuslarınızı çıkarmanızı şiddetle tavsiye ederim....[/QUOTE] yazınca, Engin Beyi şahsen ya da forumdaki paylaşımlarından tanıyan, canlılarına verdiği önemi bilen, hobideki bilgilerine güvenen bazı üyelerin ( Kendimi de bu gruba dahil görüyorum.)  [QUOTE=DİSCUSLOVE]Öncelikle akvukatlık yapma duygusu ile okumadan anlamadan yapılan yorumlara yinede çok saygı duyduğumu belirtmek isterim....[/QUOTE] cümlenizle tanımladığınız durum ortaya çıkmıştır. Peşinen hüküm vermek yerine boşlukları dolduacak bilgiler isteyip ama ile başlayan yumuşak bir cümle kurmuş olsa idiniz bu noktaya varılmazdı. Biz de size saygı duyuyoruz ama saygı duyuyorum yazmak yerine kelimelerimizi daha özenle seçerek karşımızdakine hissettirmek daha güzel olmaz mı? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2011 22:40
[QUOTE=DİSCUSLOVE]... Ama siz nedense cama cama köksal bey gibi takıldınız kaldınız... Cama cam akvaryumda balık besleyemeyi tercih etmeyebilirsiniz zira karma akvaryumlarda discusta besleyebilirsiniz pek tabi ancak evlerinde  cama cam 2-3mlik akvaryumlarında discus besleyen arkadaşlarımızın ne gibi ticari kaygıları olabilir siz ce....Merak ediyorum....Filitre materyalleri ile dolu akvaryumunuz su şartlarını oluşturabilmek adına avantajları tabiki var ancak cama cam akvaryumların özellikle discusta pek çok avantajının olduğunuda es geçmemek gerekir.... Bunuda ayrıca her platformda tartışabiliriz...[/QUOTE]
Emre Bey,
Öncelikle cama cam konusuna değil sizin ifadenize "takılmış olduğumu" ifade edeyim. İkincisi, sizin de belirttiğiniz gibi "farklı yerde tartışmak gerekir. Aksi takdirde Engin Bey'in tanıtım konusu bir tartışma konusuna dönüşür. Tartışma yeri için daha önce vermiş olduğum link gayet uygundur. Zaten adı üzerinde "cama cam" konusu... Yorumunuza gelince, evinde camacamda ticari kaygı olmadan besleyen bir çok kişi (hepsi değil!!!) "sadece ezberci zihniyetle" bunu yapar.
Engin Bey yönetici olduğu için zaten gereken yönlendirme ve uyarıları yapabilir. Diğer yandan konu sahibi ben olsam ve benim konum tartışmaya dönse muhtemelen şikayet olarak bildirirdim. "Gidin kendinize konu açın, orada tartışın" derdim. Hem konu sahibi hem de yönetici olmasına rağmen böyle bir yorumu olmadığını düşünürsek Engin Bey'i buradan bir kez daha tebrik ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Gürkan HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3278
Gürkan HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2011 23:15
Hakkaten, Engin nerde yahu?
Engin koş, Köksal senin başlığı karıştırmış yine)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2011 23:39
[QUOTE=misterno]Hakkaten, Engin nerde yahu?
Engin koş, Köksal senin başlığı karıştırmış yine)
[/QUOTE]
İki dakkada bana laf attın ya, helal olsun. Kahkaha

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Gürkan HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3278
Gürkan HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2011 23:44

Canımsın sen benim. Sevdiğime laf atarım ben.

Benim yazdığım makalelerde adamlar kavga ediyor, takma sen de. Benden beter oldun. Bir bakıma aynı konuda tartışıyorsunuz. İki taraf ta discusların sağlığını, rahatını düşünüdüğü için bu tartışma uzamış. Ama şu konuda kesinlikle düşüncem; tanıtım forumunda bu tip şeylerin olmaması. Bu konu için ayrı başlık açıp biz tartışmamıza orda devam edelim. Engin de tanıtımına devam etsin. Zevkle izlediğimiz 3-5 tanıtımdan biri bu..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DİSCUSLOVEÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 41
DİSCUSLOVEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2011 00:01

Öncelikli olarak Erdinç beyin yorumunun tamamına katıldığımı ve bu yorumu anlayarak yaptığını belirtir kendisine teşekkür ederim.....Köksal bey üzülerek söylüyorum cama cam konusuna fena halde takılı kaldınız zira okuma zahmetinde bulunursanız sahsımın Engin beyin bu konu başlığı altında hiçbir şekilde farklı konu başlığı açıp cama cam vs konusuna girmediğimi görürsünüz...Konuyla alakalı akvaryumlarımın cama cammı vs mi olduğunu sormayı bile gerek duymadan şurayı okuyun vs falan deyip bazıları hariç binlerce cama camda discus yapan akvarist arkadaşımızı ezbercilikle suçladınız...Engin beye bu konu hakkındada şikayetinizi bildirip yorumunuzu başka sayfalara taşıttırınız....Mesela ben birçok bakteri tutunma ortamı yarattığınız akvaryumunuzu dış filitre ile çalıştırırken aynı akvaryuma dev gibi iç filitre sokma gayretinizi ezberciliğinize değil birçok deneyim ve tecrübelerinize bağlıyorum...SAYGILARIMI SUNARIM....Farklı görüş bildirmeyeceğim...Rahatsızlık verdiysek affola.... 

DİSCUSLOVE2011-01-19 00:03:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2011 10:00
Öncelikle tanıtım konusu içerisindeki konunun fazla uzadığını söylemem gerek. Forumda yeni olmanızdan dolayı karışıklı diyalog şekline dönmesinin hoş bir durum olmadığını belirtmek istiyorum. Açığa kavuşmasının ardından, kendi mesajlarım dahil bu çerçeve içerisindeki mesajların silinmesi, ileride konunun takibini daha zevkli hale getirmek adına daha uygun olacaktır.
 
[QUOTE=DİSCUSLOVE]
Öncelikle akvukatlık yapma duygusu ile okumadan anlamadan yapılan yorumlara yinede çok saygı duyduğumu belirtmek isterim....[/QUOTE]
Önceki ve aşağıdaki kelimeler değil ama "Avukatlık" kelimesi için bence Forum dışı bir platform çok daha uygun olacaktır. Mesleğimi, yaşımı, şehrimi, hobilerimi vb. tüm ayrıntılı bilgilerimi profilime tıklayarak görebilirsiniz. (Biz sizinkine tıkladığımızda bir kısmını göremiyoruz.)
 
[QUOTE=DİSCUSLOVE]
Engin beyin başlığı altında yapmış olduğum yorumlara umut beyin cevap verdiğini düşünürsek onunla başlayayım.....Sayın Umut bey bu forumda hiçbir başlık altında discus cama cam haricinde olmaz olamaz diye bir ifadem yok...Bu başlık altında yaptığım yorumlardan daha önce yaptığım Orhan dönmez arkadaşımızın akvaryumu içinde sabit görüş ve fikirlerimi belirttim ve aynı yorumları yazdım....Ama siz nedense cama cama köksal bey gibi takıldınız kaldınız...[/QUOTE]
 
Burada cevap verebilme yetkimden dolayı değil, mesajlarımın konu ile ilgili bilgi ve tecrübemden kaynaklanan tavsiyeler niteliğinde olduğunu hatırlatmak isterim. Ayrıca konu sahibi Engin abiyi uzun süredir takip ediyor olmamdan ve şahsi münasebetlerimiz sebebiyle tanıtım konusunda doğru olarak gördüğüm hemfikir davranışları için mesaj yazmayı uygun gördüm. Köksal abi ile ilgili de aynısını yapacağımı bilmelisiniz. Takılmak farklı bir şey, doğru bildiğini aktarmak, doğru bilinen yalnışları düzeltmek onun gibi saygı değer kişilerin bu misyonu olduğu için ülkemizde hobi bu noktalara kadar ulaştı.
 
[QUOTE=DİSCUSLOVE]
Ben Engin beyin akvaryumu için yaptığım yorumda ebdj severium vs türler içinde 6 7 cm...lik discuslarınızı istenilen formatta sağlıklı geliştiremezsiniz yorumunu farklı bir dille yorumuma taşıdım...Bu yorumumunda Engin beyin yüzgeçleri gövde boyuna göre birebir orantısı göz önüne alındığında siyah pigment probleminide geçersek sizin gibi discusu tecrübe etmiş tüm akvarist dostlarımız onaylayacaktır....[/QUOTE]
Yorumun içerisine bir ara Teksas bile karışmış farkettim. Format tabiri ile bahsettiğiniz Discusların yuvarlak vücut Formları sanırım. Siyah pigment konularının da bir çok kişi tarafından ileriki yaşlarda yok olduğu görülmüştür. Doğada da bu canlıların kendilerini kamufle etmek için kullandıkları yöntemlerden biridir. Tüm cichlid ailesi bireyleri bunu küçük yaşlarda uygular. Yeni bir Discus türü üretmiyoruz sadece karma amerikan tankında Discus bakıyoruz, hepsi bu. Daha öncede belirttiğim gibi bir çok kişi milimetrik olarak bu oranlara çok ta takılmayacaktır. Hatta kendi adıma formu bozuk olarak nitelendirilen bir iki discus edinip nispeten düzeltmek daha da iddialı bir kumar olur. Ama sanırım en iyisi bu olacak.
 
[QUOTE=DİSCUSLOVE]
Cama cam akvaryumda balık besleyemeyi tercih etmeyebilirsiniz zira karma akvaryumlarda discusta besleyebilirsiniz pek tabi ancak evlerinde  cama cam 2-3mlik akvaryumlarında discus besleyen arkadaşlarımızın ne gibi ticari kaygıları olabilir siz ce....Merak ediyorum....[/QUOTE]
Evet cama camı tercih etmiyorum. Hatta canlılara saygısızlığa kadar uzanan bir değer yargısı var. (2-3mt. Cama camda Discus besleyen bir kişi bile... ) Ama burası yeri değil, bende konunun içerisine tam olarak burada girmiyorum.
 
[QUOTE=DİSCUSLOVE]
Filitre materyalleri ile dolu akvaryumunuz su şartlarını oluşturabilmek adına avantajları tabiki var ancak cama cam akvaryumların özellikle discusta pek çok avantajının olduğunuda es geçmemek gerekir.... Bunuda ayrıca her platformda tartışabiliriz..[/QUOTE]
Discuslar için RO suyu ya da dinlendirilmiş çeşme suyu verilmiş, her yeri camdan dolayı yansıma yapan, doğru düzgün saklanma alanı olmayan, ortada bir iki tane içerisinden kocaman kabarcıklar çıkarak süngerin bulunduğu bir ortamdan daha rahat edecekleri bir ortam varsa o da bu konudaki gibi bir tanktır. (ve sanırım bir çok canlı için) O tanklarda sadece yaşar.
 
[QUOTE=DİSCUSLOVE]
Karma akvaryumunuzdaki wild formda dediğiniz discuslarınızı büyütüp bizimle paylaştığınız günü sabırsızlıkla bekliyorum... [/QUOTE]
Sağlıklı ve doğal görüntüde bir discus bulduğum andan itibaren konumda paylaşacağım.
 
[QUOTE=DİSCUSLOVE]
Görüşlerinizin tamamına saygı duyduğumu ve üstü siyah çizgili belirtmek istemediğimi ayrıca bildirmek isterim...[/QUOTE]
Tercih sizin. Ama bold veya altı çizgili yazı yazıp yazmamak yazım bilgisi kuralları içerisinde çeşitli vurgular için kullanılır. ( Bkz. www.tdk.gov.tr ) Ayrıca bende doğru olan vurgulama imtiyazlarımı forum kuralları çerçevesinde kullanabilirim. Biraz araştırırsanız, sizin her cümle arasında 3-4-5 nokta kullanmanız gibi hatalı bir kullanım olmadığını göreceksiniz.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enginkoc34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2007
İl: Gaziantep
Mesaj: 4780
enginkoc34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2011 11:08
Başka birinin açtığı bir konuda konu, tartışmaya döndüğü zaman görevim gereği müdahale ediyorum.Ama benim açtığım konuda birbirinizi kırmadığınız sürece yapılan tartışmalar şahsımı asla rahatsız etmez.
Karma karışık birazda akıllara ziyan bir akvaryum sundum doğrudur.Bunu elbette tartışacağız ve bende,sizlerde tecrübelerinizi anlatacaksınız.Bunlara kızarsam paylaşım yapmanın mantığı olamaz.
Emre bey ve diğer arkadaşlar yazılarınız beni kızdırmıyor aksine öğrenebileceğim yerleri almaya çalışıyorum.Lütfen yazmaktan korkmayın.(Tabi üslup problemi olmadan.)
Bunun haricinde sadece ebjd dişisini kaybettim ve canım sıkkın.Neden öldüğünü anlayamadım çünkü onu rahatsız edebilecek tek canlı yok.
Karmada süper yırtıcılar ve çok agresif tırtıklayıcılar olmadığı sürece sorun yaşamazsınız.Sorun olsaydı eğer ilk giden betta ve ramirezi çifti olurdu.
Aldığım zebra dişi çıktı ileride sajikalar ile çift tutmaya kalkar diye korkuyorum.Öyle bir olay görürsem müdahale ederim.
Diskuslar belli bir bölgeyi temizliyorlar ama tüpçük yok henüz,işin doğrusu bu boyda üremelerinide istemiyorum.
Moli ve plati yavrularını hiç göremiyorum sanırım yem oluyorlar.
Elma salyangozlarım ise neredeyse küçük bir yumruk kadar oldular.Daha önce bu kadar hızlı büyüdüklerini görmemiştim.
En sorunlu balık pearsei idi.Onu çoktan polleni akvaryumuna şutladım.Tanıtımında sakin otçul yazan balık tetraları bile avlıyordu.
Saygılar.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/10/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 4644
SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2011 11:35
[QUOTE=reis]Güzel olmuş güzel 2 tane de sarı prenses eklersek süper olur.Big%20smile[/QUOTE]

Ben Reis Babama katılıyorum.

Bir sarı prenses eksik, o da eklenirse tamamdır. Kahkaha

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2011 11:42
Güzel bir karma olmuş. Amerikan türleri hakkında bilgim yok ondan dolayı yorum yapamıyorum fakat seyir zevki yüksek bir akvaryum olduğundan şüphe yok.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir