ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
oddrech
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Eylül 2016 12:08
Son Ziyaret:
22 Eylül 2016 17:07
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
muhammet
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

muhammet

SON 2 MESAJI

Sump Sistemi
[QUOTE=kadirulku]Merhabalar murat bey alttan sump sistemini deniz akvaryumumda kullanmıştım su sesi dolayısıyla pek sevmedim şimdi ise yandan sump lı 3 bölmeli malawi tankı kurdum ses açısından sıkıntı yok tavsiye ederim[:iyi:][/QUOTE]


Merhabalar bende yandan sump yapmak istiyorum deniz akvaryumu için. sumpın tasarımı hangı malzemelerı kullandığınızı ve önerilerinizi söyleyebilir misiniz ? birde ps i burayamı koydunuz ?
Yeni Başlıyorum Sorumlarım Var ?
Merhabalar,

Akvaryum hobisine yeni başlamayı planlıyorum. yaklaşık 1 haftadır balık, akvaryum, sump ve ekipman ile ilgili bilgiler okuyorum. üç aşşağı beş yukarı fikirlerim netleşti.
Aldığım kararı ve kararsız kaldığım yerleri sizle tartışmak istiyorum.

Öncelikle Balık seçiminden başladım çünkü akvaryumu ona göre dizayn etmek lazımmış. Balık üretimi gibi bir derdim çok fazla yok , akvaryuma 3 4 tane balık koymayı pilanlıyorum.
Genel olarak balık seçimimde görsellik çok ön planda. Bayağı inceledikten sonra discus ve palyaço balığı arasında kaldım. Başta discus seçimi yaptım görsel olarak çok güzel olması sebebiyle. Fakat forumlarda okuduğum kadarıyla çok narin ve bakımı çok zor bir balık gibi görünüyor.
Bu sebeplerden dolayı 2. tercihime geçtim ve palyaço balığı bakmaya karar verdim(Occellaris Clownfish). Palyaço balığını seçmedeki ikinci sebebim deniz akvaryumunda yaşıyor olması ve okduklarıma göre dayanıklı bir balıkmışlar.

Akvaryum konusuna gelirsek 3 4 balık düşündüğüm için ve evde çok yer kaplamaması için orta boy bişi hedefledim. 100x50x50 lik bi akvaryum buldum bunu almayı planlıyorum. Kendimde yapmayı planladım fakat hem akıtma korkumdan dolayı hemde 100tl ye 2. el bulduğum için zahmete değmeyeceğine karar verdim.
Balıkları almadan önce akvaryumun iç dizaynı sump ve malzemelerini bitireceğim 2 3 hafta ucuz deniz balığı alıp herhangi bir sııkıntınsı olup olmadığına bakacağım.

1) 3 4 bakıl için 250(50lt sump) litrelik bir akvaryum yeterlimi ? (10(veya 15)x50x50 iç yan sump için ayıracağım).
2) akvaryumun arka fonu mavi ve üzerine beyaz işık pilanlıyorum ama içi cam gibi deniz mavisi olsun istiyorum. bunun için arka fonu ne yapmam ve üzerine nasıl bir ışıklandırma almam lazım(led florasan gibi) ?
3) deniz akvaryumunda nelere dikkat etmem lazım kum taş gibi ? bu boyutlarda deniz akvaryumu olan varsa püf noktaları paylaşırsa sevinirim.
4) İç dekor için ortada toplamayı pilanliyorum kenarlar daha sade olcak sekilde bu konuda fikri olan varmı ?
5) sump içine sessiz güçlü ve küçük kafa motoru istiyorum. Önerisi olan ?
6) sump içine ince sessiz ve güçlü bir ısıtıcı istiyorum önerisi olan ?
7) deniz akvaryumu yapacağım, sump iç dizaynı ve kullanıkacak malzemeleri yazabilir misiniz ? (bazı kişiler kafa motoruna su yetişmiyor debisinde sıkıntı oluyor gibi problemler var o konudaki püf nokta nedir)
8) akvaryuma protein skimmer ne iş yapar sump içne veya akaryuma koymam gerekir mi ?
9) palyaço balığı besleyen arkadaşlar varsa onlarında balık hahhında görüşlerini istiyorum. iyi ve kötü yanları , dikkat edilmesi gereken şeyler ilaç yem önerisi , balık alıken dikkat edilmesi gereken şeyler gibi ? ()
10) palyaço besleyenler için bir sorum daha olcak bunlar koloni şeklindemi yoksa tek eşli olarak mi yaşıyolar?


Not: ev arkadaşım 2 yıldır kafalı yunus besliyor o tecrübe konusunda yardımcı olacak. Bende 5 yıllık elektrik eletronik mühendisiyim bu tip işler elimden gelir.

[:((]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.