ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Sergenksgl
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Mayıs 2022 22:34
Son Ziyaret:
13 Ağustos 2022 20:54
Toplam Mesaj:
60 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sergen
Doğum Tarihi:
08 Ekim 1995
Yaş:
28
İl:
Rize
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sergen 140lt 100x45x35 Sp ve Iceman 40x40x30 yavru tank

SON 10 MESAJI

Melek
[QUOTE=cankortan]Bana sorarsanız uygun değil .. üzülerek görüşümü belirtiyorum başka sürü balıklarına yönelip güzel bir tank yapabilirsiniz gerçi .. haydi melek bakıyorsunuz diyelim bol bitkili tank yaptınız 30 en ile rahat bitkiler tankı doldurunca meleklere yüzme alanı da kalmayacak bir süre sonra[/QUOTE]

Anladım teşekkür ediyorum tavsiyeleriniz için.
Melek
[QUOTE=cankortan]Melek balıkları büyüdükçe dikine doğru da büyüdüğü için benim tavsiyem yüksekliğin en az 45,50 cm olması yönünde.. tetralar melekler çift tutar ise nasiplerini alırlar. Blue smokey çiftim tanktaki bir adet cöpçüyü vura vura öldürdü [/QUOTE]

Yani akvaryum uygun mu değil mi size göre
Melek
Herkese merhaba. İkinci el yeni bir akvaryum ediniyorum. Bol bitkili bir melek akvaryumu yapmak istiyorum. Fakar akvaryum ölçüleri kafamı karıştırdı. 100.30.45h bir akvaryum 130 -150 litre civari hemen hemen. 4 adet Melek yanina tetra ve çöpçü düşünüyorum. Bu akvaryumda bu şekilde popülasyonu oluşturabilir miyim? Çok fazla değişik fikirler var sabit net bir cevap malesef bulamıyorum kimi 300 litre net olması gerekir diyorken kimi senelerdir 80 litrede bakıyorum diyor. Aklımı en çok karıştıran ise kare bir akvaryum olmak zorunda mı?
Yeni Dış Filtre
Anladım teşekkür ederim. Aynı şekilde işlemi gerçekleştirecem.
Yeni Dış Filtre
[QUOTE=MertSoyumert]

Eğer içinden çıkan siyah biyolojik sünger, seramik (çıkıyor muydu hatırlamıyorum) ve bioball'ları diyorsanız ekstra bir özellikleri yoktur. Sadece biyolojik süngerler filtreye uygun kesilmiştir. En azından eski/yeni malzemeleri karıştırmanız iyi olur, eski filtredeki oturmuş yatağa ihtiyacınız var diye düşünüyorum.

[/QUOTE]

Dikkate alacağım. Teşekkür ediyorum.
Yeni Dış Filtre
[QUOTE=MertSoyumert]Merhabalar, filtre değişimi yapacağınız zaman eski biyolojik malzemeleri aynen yeni filtreye koyarsanız ve eski filtredeki pis suyu yeni filtreye koyarsanız döngü devam edecektir. Daha yeni bu uygulamayı yaptım ve amonyak/nitrit hiç artmadı, yani yeterli sayıda bakteri yeni filtrede yaşamaya devam etti.

Mekanik ve kimyasal filtre malzemelerini değiştirebilirsiniz. [/QUOTE]

Anladım benim de aklımda bu tarz bir şey var fakat aldığım makine daha farklı uygunluk olacak mıdır? Ben kendi orijinal ürününü kullanmak isterim tetranın
Yeni Dış Filtre
Herkese iyi bayramlar...

Bugün tetra tec ex 700 bir dış filtre aldım. Aktif olarak kullandığım dış filtreyle değiştirmek istiyorum. Değişimi nasil yapmalıyım nelere dikkat etmeliyim. Bu konuda çok fazla bilgi kirliliği var, net ve geçerli yöntem hangisi olmalı. Tecrübeli hobicilerden yardım bekliyorum.
Demasoni Yavrulama
İlk yavrulamada ayırmak daha iyi diyorlar fakat ben icemani kusturdum hicbir sorunla karşılaşmadım demasonide de cok farkedecegini sanmıyorum ama ayrı tankınız varsa ayırabilirsiniz.
120 Litreye 2 Tür Önerisi
1-4 sp ve 1e3d iceman besleyebilirsin rahatlıkla hacmin yeterlidir. Yeteri kadar kaya ve mağara yaptığın taktirde kovalama vs olmayacaktır. Dişi ve erkek uyumunu iyi tutturmak lazım.
Yavru Tankı Bilgi
[QUOTE=hakanyildiz06]
Bahsettiğiniz akvaryum 44 litreden az bir hacme sahip. Bence hacim biraz daha büyük olabilir. Onun yerine 50*50*50 boyutlarında 125 litrelik küp bir akvaryum gibi daha büyük akvaryumlarda su kalitesi hem daha uzun süreli hem de kararlı kalır, olası su değişimi gecikmelerine veya fazla yemleme yapılması durumlarında, balık sağlığı için büyük akvaryumlar daha avantajlıdır. Küp olmasın isterseniz 60*40*40'a 96 litre, 50*40*40'a 80 litrelik bir akvaryum alabilir veya yaptırabilirsiniz.[/QUOTE]

Tavsiyeniz için teşekkürler dikkate alacağım:)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.