ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GhostKoi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7496
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2012 23:07
Son Ziyaret:
2 Saat 14 Dakika önce
Toplam Mesaj:
4328 [0.97 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
316 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erkut akkaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkut Cyprinus carpio / Koi sever 200 lt lowtech bitkili melek, lepistes, helena 110 lt Low bitkili Rasbora, Helena, karides, ember, neon, ramirezi, betta 28 lt low bitkili ramshorn, karides, 40 lt medeka, ramshorn, physa

SON 10 MESAJI

Balıklarda Grade Nasıl Belirlenir?(b A A+ Benzeri)
[QUOTE=Marimo.]Örneğin betalarda ve japon balıklarında A+ grade A grade gibi şeyler görüyorum bunlar neye göre belirleniyor sadece görünüşe göremi? Görünüşe göre ise bir standardı varmı yoksa insanların kendi uydurdukları şeylermi? Ve örneğin A+ grade bir balığın yavrusu A+ grade olmak zorundamı veya A grade bir balığın yavrusuna A+ grade denilebilirmi?[/QUOTE]

Fikir yürütüyorum: Grade olayı görsel olarak mükemmellik belirten bir tanımlamadır. Yavrudan itibaren türünün özelliklerini en iyi gösteren, yüzgecinin kenarında, solungacında bir parça bile kusur olmayan, en iyi renklenmeye sahip balıklar seçilir. 100 yavrudan belki 1-2 tanesi A+ olur. Elbette ki anaçlar ne kadar kaliteliyse bu oran o kadar artar. Ülkemizde Satıcılar bu deyimi genelde suistimal ederler. Balıklarını hep A ya da A+ olduğunu söyleyerek fiyatlarlar. Ben daha satışta C ya da D grade balık görmedim. Sorarsan hepsi A dır.

Bu işin profesyonelleri mesela Japonya'da Koi'leri daha 2 cm iken elemeye tabi tutarlar. Zaten balığın 2 kuşak önceden şeceresi bellidir. Güzellik yarışmasında şampiyon olan balığın yavrusu olduğu bellidir. Elemeleri adım adım geçip yetişkin boyda seçilen balık ortalama 4000-10000 Dolara satılır. ÇOk özel balıklar açık artırmada daha pahalıya satılır. Rekor 1.900.000 dolar olarak hatırlıyorum. Bir balık tek seferde yaklaşık 1000 yavru yapar, bu bir sanayi olduğundan seçilemeyen balıklar yem fabrikasına, lokantaya falan gider tahminimce. Şehir içi Su kanallarında gezen rengarenk balıklar görülebilir. Bizde de benzer şekilde su ürünleri göletlere tek seferde 8-10 milyon koi larvası saldığı oluyor. A kalite balığın bütün yavruları aynı kalitede olmayabilir.
Akvaryumlar Hakkında Düşüncelerinizi Merak Ediyorm
@KryGnl Tasarım her iki akvaryumda da gayet şık ve güzel olmuş. Bitkiler zamanla daha da oturacaktır.

4 lepistes varyetesini bir arada beslediğinizden yakın zamanda bunlar melezleşip orjinal görünümlerinden uzaklaşacaktır. Bunu hesaba katıyor olmalısınız. Olsun, satış amacınız yoksa sürpriz güzel yavrular çıkabilir.
2 Adet Akvaryum Var Ve İlk Defa Hobiye Başlıyorum
[QUOTE=TemporizeR]
Bilgileriniz için teşekkür ederim.
Böylelikle almaya karar verdiğim/aldığım ürünler aşağıdaki gibi,
Siyah arka fon yapışkanlı 2m - 260tl
Akvaryum altına koymak için mat - 80tl
Akvaryum camindaki boyayı sökmek için selülozik tiner - 90tl
Akvaryum : 74 40 40 (diğer 5 akvaryumla 500tl)
Dis filtre : sunsun 603b -1450tl + elyaf ve bakteri taşı diyeyim 300tl
Isitici : tetra ht100 - 777tl
Aydinlatma : aqualed aquaplant 60cm fullspectrum - 800tl
Kum : lav kırığı iri taneli 2.2,5cm 10lt ve 15lt hagen kum - 1000tl
Dekoratif amaçlı taş ve kök - 500tl
[K]Daha bitki ve canlıya geçemedik [/K]:)[/QUOTE]

Siz şimdi bütün mesajlara teşekkür edip geçiyorsunuz. Mesajların altında butonlar var, bir kere beğen ya da teşekkür butonuna basığınızı görmedik onları kullandığınızda ilgili kişinin haberi olur, yine de madem bir sefer yola çıkmışsınız tavsiyelerde bulunalım:

Gereksiz harcamalardan kaçınıp ağırlığı filtre ve aydınlatmaya vermeniz yerinde olur.

Arka fon için kırtasiyeden alelade bir fon kağıdı ya da evdeki ambalaj kağıtlarını kullanarak 260 tl,
Mat yerine eski havlu koyarak 80 tl (esas strafor uygundur ki size daha pahalıya gelir.)
Isıtıcı smart gibi markalar tercih ederek 400 tl,
Kum doğadan dere kumu kullanarak 1000 l,
Taş ve kök doğadan toplayarak 500 tl

Yani daha başlamadan tercihlerinizi değiştirerek 2250 tl tasarruf yapmanız mümkün.

Bitki ve balık fazla para tutmaz hatta ücretsiz temin edebileceğiniz hobiciler de olacaktır. Fakat bunlar emek ister.
Kolaylıklar ve iyi bir başlangıç diliyorum.
2 Adet Akvaryum Var Ve İlk Defa Hobiye Başlıyorum
Aydınlatma maddi imkana bakar. Benim 4 akvaryumumun sadece birinde led armatür var mesela. Herhangi bir alışveriş sitesinden akv. malzemeleri bölümünden ölçülerinize göre armatür temin edebilirsiniz ya da led şeritler alarak kendiniz ucuza halledebilirsiniz.

Silikon konusunda sizi 2 defa uyardım artık sormayın. Bir falçatayla kolayca sökebilirsiniz. Üzerinden yaparsanız göze hoş gelmemesi dışında bir sorun olacağını sanmıyorum.
2 Adet Akvaryum Var Ve İlk Defa Hobiye Başlıyorum
[QUOTE=isssmailak]
Gayet yeterli olur, filtre gözlerini de güzel Filtrasyon malzemeleri ile doldurursan tamamdır. [/QUOTE]

Snsn 603b 80 litreye kadar akvaryumlara yetebilecek, kapasitesi sınırlı fakat güzel bir filtredir. Debi 400 olarak belirtse de pratikte 250 üzerine çıkmaz. Sizin bu akvaryum için ideal debi gereksiniminiz net olarak 330-550 l/s tir. Sadece balık yükünüz az ise yeterli olur. Ben bu filtreyi 110 litrede 200l/s debili ufak bir iç filtreyle destekleyerek kullanıyorum. Yine 200 litrede 600l/s şelale filtreyle destekleyerek kullanıyorum. Fakat canlı sayısının az ve bol bitkili akvaryumlar olduğunu ısrarla belirtirim. Şunu da söyliyim, 110 litre değim akvaryumun cama cam ölçüleri 140 litredir. Siz de hesabınızı tahmini 100 litre üzerinden yapabilirsiniz.

[QUOTE=Muhammetrustuay]Akvaryum kaçırmıyorsa silikonlarıyla oynamaya gerek yok bence. Uygun silikon kullanmazsan zaten balıklar ölür. Elinizdeki akvaryumlar bahsettiğiniz balık türlerine gayet yeterli olur.
[/QUOTE]

Geçmişini bilmediğiniz, uzun süre kullanılmadan beklemiş bir akvaryumda silikon yenilemesi yapmazsanız ummadığınız bir zamanda hoş olmayan bir sürprizle karşılaşabilirsiniz. Benim hayatım boyunca 3 kere başıma geldi mesela. O yüzden silikon tazelemeyi şiddetle öneririm. Yoksa emeklerinizin bir faciayla sonuçlanması herhangi bir gün söz konusu olabilir.

Akvaryum silikonu özel 2 marka var biliyorum. Bunlar salınım yapmaz ve her yerden temin edilebilir. Tanınmış olanı sista biraz daha pahalıdır fakat arada fark yok, yeter ki üzerinde akvaryum silikonu yazsın. Bu işi camcıya yaptıracaksanız silikonunu kendiniz verin.

[QUOTE=TemporizeR]Işıklandırma konusunda da yardımlarınıza ihtiyacım var. Akvaryum 74 40 40 low tech bitkiler bakacağım. Nasıl bi ışıklandırma kullanabilirim. Öneriniz var mi[/QUOTE]

Lowech'te uygun bitkileri seçmek önemlidir. Işık olarak oda ampulü bile kullanabilirsiniz. Biraz yosun yapıyor sadece. Doğru spektrumda ledler içeren bir armatür uyguladığınızda daha iyi sonuç alabilirsiniz.
Akvaryumdaki Bitki Yosunlanmasını Nasıl Önlerim ?
Bence de aydınlatma şiddeti ve süresini gözden geçirmek lazım. Aydınlatma dışında diğer akla gelebilecek neden canlı yükü ve aşırı yemlemeye bağlı organik madde artışıdır. Düzenli su değişimi ve elle mekanik temizleme de işe yarar. Bazen etkilenmiş yaprakları uzaklaştırmak en iyi yoldur. Sizdeki neritelerin iyi yosun yiyici olduğunu söylüyorlar. Bende ramshorn ve physa var, onlar da etkili. 60 lire civarında olan akvaryumunuza sırf yosun temizliği için balık eklemenizi önermem. Canlı yükünü artırırsınız.

Reeflovers Remalgae ürününü uygun dozda aralıklı olarak kullanıyor ve fayda görüyorum. İmzamdaki canlıların hiçbiri olumsuz etkilenmedi.
Metilen Mavisi Hangi Durumlarda Kullanılır?
Metilen mavisi herkesin elinin alında bulunan, çok bilinen, kolay emin edilen, petshopların yanlış yönlendirmesiyle her durumda ilk seçenek olarak görülen bir kimyasaldır.

Saf toz metileni dozlamak kolay değildir. Yıllar önce bir veteriner arkadaşımın hediyesi olan 50 gram metileni defalarca sulandırmama rağmen hala seyreltebilmiş değilim ve gerektiğinde tekrar seyrelterek uyguluyorum.

Metilen mavisinin akvaryumda kullanımı yukarıda arkadaşların değindiği gibi sınırlıdır. Kesinlikle ana tankta sabit dozda sürekli kullanımı uygun değildir. Çünkü zayıf antiseptik olmasına rağmen bakteri döngüsünü ortadan kaldırır. Su düzenleyici olarak kullanılamaz. Amonyak yanığında ise nedene yönelik bir tedavi sunmaz. Hasta balığa uygulama yapacaksanız ayrı tankta uygun dozda yaparsınız. Yumurtaların mantarlaşmaması için de kullanırsınız.

Ben metilen mavisini en kolay ulaşılabilen seçenek olarak hasta balığa karantina tankında uygularım, yeni balık eklemede kısa süreli banyo olarak uygularım, kepçe vesaire ekipman dezenfeksiyonunda kullanırım. Beyaz benekte ve diğer mantar hastalıklarında doğrudan etkisi olduğu söylenir. Başka da bir etkisini göremiyorum.
2 Adet Akvaryum Var Ve İlk Defa Hobiye Başlıyorum
[QUOTE=TemporizeR]Cevabınız için teşekkür ederim. Gördüğüm kadarıyla sizdeki akvaryumlarla denk sayılırız. Gönlüm en büyüğünü aktif etmekten yana ancak istediğim türler ve yasayabilecegim zorluklari göz önünde bulundurdugumda 110lt mantıklı gibi. Siz hangi akvaryumdan önerirsiniz? 200lt melek tarzı mı yoksa 110lt helena karides tarzı mı daha ideal. Hem göze hitap hem bakim kolaylığı acisindan[/QUOTE]

Akvaryumlarınızın biri 240 diğeri 120 litre civarında. Bunlardan şu an aklınızdan geçirdiğiniz canlıları ve daha farklı türleri rahat beslersiniz. Bu bir zevk meselesi olduğu için şunu besleyin diye yönlendirme yapmak istemem. Ansiklopediden özelliklerini araştırıp yine uyum tablosundan uyumlu türleri seçmeniz gerekir. Zorluk derecesi kolay türlerden başlamanız iyi olur.
Akvaryum Bakteri Kültürü
[QUOTE=draff10]Vatoz eklesem olurmu peki?[/QUOTE]

Böyle kontr bir soru beklemiyordum şaşırdım[:D]

Bilmiyorum valla.

[QUOTE=draff10]Vatoz eklesem olurmu peki?[/QUOTE]

Kılavuz balık nedir kanaatimce?

Boy 2-3 cm'den ufak, gözden çıkarabileceğiniz, fiziksel olumsuzlukları rahatça gözleyebileceğiniz, özelliklerini bilip tanıdığınız, su şartlarına nispeten dayanıklı balıktır. Ben lepistes tercih ediyorum.
2 Adet Akvaryum Var Ve İlk Defa Hobiye Başlıyorum
Merhaba, 5 akvaryum yeni başlayan biri için hele de bakmayı düşündüğünüz türler için pek gerekli değil. Bir tanesini başlangıçta aktif hale getirmeniz yeterli olur.

Emin olmak için silikonları değişirin. Yapmayı göze alamazsanız ve düzgün olsun isterseniz. camcıya da yaptırırsınız. Yeni akvaryum almaya kalksanız çok para.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.