ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Carcharodon
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
34
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Temmuz 2023 17:33
Son Ziyaret:
7 Saat 51 Dakika önce
Toplam Mesaj:
30 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
17 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper Ozkan
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1991
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

80L (60 x 30 x 45 cm) Mikrogeophagus ramirezi Corydoras trilineatus Pangio semicincta Guyanancistrus guahiborum 'L106'

SON 10 MESAJI

Tankımda Sisli Bir Tabaka Oluştu
Mercan kayasının salınım yaptığını sanmıyorum. Bir kez tozunu yıkamadan toprak koyma hatasını yapmıştım, salınımı birkaç saat içerisinde dibe çöküyordu. Sürekli devam eden sislik genellikle bakteriden kaynaklanır.

Amonyağın 0 olması iyi bir haber, bence başka bir sorun çıkmadan 2-3 gün içerisinde su açılmaya başlar. Iyi hobiler dilerim.
Akvaryumdaki Balık Sayısı Sorun Olur Mu?
Baş sıkıntı hayvanların kendi dışkıları içerisinde boğulmaları. Karada yaşadığımız için biz pek düşünmüyoruz, ama balıklar metabolik atıklarını doğrudan yaşadıkları ortama veriyor. O yüzden akvaryum hacmi her zaman balığın boyuna nazaran çok daha büyük olmalı, bu şekilde balık atıklarını etkisiz hale getirecek, azot döngüsü dediğimiz ekosistem geliştirilmeli.

30 litre için 4-5 lepistes uygun bir sayı, ama diğer balıklarla kısa sürede sorun yaşamaya başlarsınız.
Tankımda Sisli Bir Tabaka Oluştu
Kanımca bakteri patlaması yaşıyorsunuz. Yeni kurulan akvaryumlarda normal bir olgudur, balıklara ciddi bir hasar vermez ve birkaç gün içerisinde kendiliğinden temizlenir. Ancak balıkları biraz erken koymuşsunuz, denge daha oturmamış gibi.

Çözüm için amonyak seviyesini kontrol edebilirsiniz, değer 0 ise sorun yoktur. Ayrıca çöpçünüz corydoras türü ise tek bakmak uygun değildir, sürü balığıdır. İsminin bize çöpçü olarak geçmesi talihsizlik çünkü zaten bu balıkların akvaryumu temizleme gibi bir işlevi pek yoktur, tek yaptıkları fazla yem atıldıysa dibe düşen yemi yemektir.
400 Litrede Arowana?
400 litre Senegal bişirleri için rahat yeter, ama gümüş arowanaya ancak 1-2 yıl idare eder. Tek jardini belki olabilir ama yurt odasında öğrenci gibi yaşar.

Alternatif olarak dibe 3-4 bişir, yüzeye de sahte timsah (hujeta gar, Ctenolucius hujeta) gibi arowanaya benzer ama aşırı büyümeyen bir yüzey balığı koyabilirsiniz.
Paludaryum Background
Merhabalar;

Poliüretan içerikli tek malzemeli köpükler güvenilirdir. Yalıtım için kullanılan bazı köpüklerde haşereye veya yanmaya karşı kimyasallar var, zarar veren bunlar olabilir. Ayrıca poliüretanın tam olarak kürlendiğinden emin olmak gerekir, yani iki üç hafta bol havadar bir alanda kalırsa sorun olmaz diye düşünüyorum.

Elinizde akvaryum silikonu varsa, kürlemeden sonra hardscape yüzeyleri kaplamak için epoksi yerine kullanabilirsiniz. Köpük suyla temas sonucu bir süre sonra yapısal olarak zayıflayabiliyor, sağlıktan ziyade bu etkiyi önlemiş olursunuz.
Axolotl Soru?
Pislik olarak ne kastedildiğine bağlıdır. Dışkı yemezler ama axolotlun yemediği yemleri çürümeden ortadan kaldırırlar, yararları budur. Tabii bu yemler salyangoz dışkısı halinde geri çıkacak ve yine temizlenmesi gerekecektir, yani büyük bir yarar değil.

Axolotl obur bir hayvandır ve gözüne kestirdiği her şeye hamle yapabilir. Salyangoz koymak mümkündür ancak hayvanın sağlıklı bir şekilde yiyebileceği ve sindirim sisteminden geçirebileceği kadar küçük, veya kesinlikle yutamayacağı kadar büyük olmalıdır (ki hayvan yine de deneyip bir şekilde hasar görebilir).

Bence en uygunu tam teşekküllü bir temizlik yapmaktır. Sadece amfibiler değil akvaryumda bakılan bütün canlılar temizlik süresince korkarlar, ama bu yapmamak için bir sebep değildir. Ben her su temizliğinden sonra biraz donmuş kan kurdu veriyorum, bir süre sonra balıklarım duruma alıştıkları için temizliğe katlanıp sonradan yemek aramaya başladılar.
Sis Makinesi Akvaryumda Neden Gerekli ?
Faydası yok, tamamen görsellik için eklenen bir dekorasyon. Kurbağa, semender gibi hayvanlar için belki bir nebze nemliliği artırabilir. Emersed bitkiniz varsa biraz yaprakları sular.

Negatif yanı da yok. Oldu olacak en kötü şey sis oluşturmak için akvaryum suyunu kullanmak, böyle bir durumda balıkların dışkılarını ve akvaryumdaki mikroorganizmaları havaya karıştırıp soluyorsunuz. Bu sebeple sisi oluşturan rezervuarda çeşme suyu kullanılmalı.
Akvaryum Monster Balık
[QUOTE=Megatron Haklıyd]
Dev bettadan bahsettiğiniz ne hocam merak ettim de ? Uzun zamandır öyle birşey hayal ediyorum [:)][/QUOTE]
Aslında bu kavram altında iki farklı balık var. İlki 'kral beta' olarak da geçen, doğada bulunmayan bir form. Büyük olasılıkla evcil betanın boy olarak seçilmiş versiyonu. İkincisi ise evcil tür olan Betta splendens değil de, Betta cinsi altındaki Betta pi, Betta anabatoides gibi daha büyük türler.

Tabii bunlar bile çok da dev balıklar değil, ortalama bir betanın iki katı filan. Beta iyi bildiğim bir balık grubu değil, galiba birkaç kez kral beta görmüştüm ama fiyatları, bakımları nasıl pek bilmiyorum. Forumda ciddi beta bakan, üreten hobiciler var, onlar daha iyi yardımcı olabilir.
Akvaryum Monster Balık
Mini-monster olarak adı geçen türleri tavsiye ederim. Bakımı ve davranışları ilginç balıklardır, canavarlar kadar da büyümezler. Yukarıdaki arkadaşın da bahsettiği gibi kesinlikle gerçek canavar koymayın, bişirler için bile minimum hacim 150-200 litre civarında (ki yine türe bağlı, Kongo bişirleri 1 metreye varabiliyor).

Bu grupta ülkemize bazen gelen türler olarak leopar çalı balığı, Synodontis nigriventris (S. eupterus almayın, daha yaygın ama fazla büyüyor), Chaca chaca veya banjo kedibalığı, dev beta, çeşitli killifish türleri, tatlı su dil balığı, bir iki yerde gördüğüm yılan kedi balıkları (Amerika'dakilerin bizi kıskandığı bir balık, çoğu eyalette clariid balıklar yasak), benekli konuşan vatoz (evcil kaya bakmak istiyorsanız), cüce balon balığı kolonisi, cüce zargana, ninja tatia, arı kedibalığı, benekli dik yüzen balık, usta akvaryumcuyum derseniz tatlı su iğne balığı veya çamur zıpzıpı vb. sayılabilir.

Aslında bayraklı pirana, koyun başlı pacu ve tatlı su kurbağa balığı gibi çok ilginç küçük canavarlar da var ama hem bakımı zor hem de yurt dışında bile bulması zor. Benim Amerika'yi kıskandığım türler ise Elassoma cinsi ve madtom kedibalıkları, adamlar göle gidip müthiş akvaryum balığı topluyor. [EDIT]Carcharodon,2024-05-22 23:07:28[/EDIT]
2 Adet Akvaryum Var Ve İlk Defa Hobiye Başlıyorum
Bitkili ve büyük hacimli akvaryumla başa çıkmanız daha kolay olur. Bitkilerin güzel görünmesinin yanı sıra amaçları, akvaryumdaki atık azot bileşiklerini emmeleri, dolayısıyla oluşabilecek sorunlara karşı bir tampon bölge olarak görev görmeleridir. Bu durumun en uç noktası olan Walstad metodu kurulumlarda, bitki sayısı o kadar fazla ve balıkların biyolojik yükü o kadar azdır ki sistem yıllar boyunca su değişikliği veya temizliği yapılmadan idare edilebilir (tabii buharlaşan su geri eklendiği sürece). Küçük ve bitkisiz akvaryumlarda ise su parametreleri sabit olmadığı için ufak hatalar daha büyük sonuçlar doğurabiliyor. Mesela bitkisiz Japon balığı ve canavar akvaryumlarda ortam temiz kalsın diye sürekli %50 gibi yüksek hacimlerde su değişikliği yapmak gerekiyor.

Karides ile tilki kuyruğu, lepistes otu, rotala, kabomba, Java eğreltiotu ve yüzey bitkileri (eğer belasına katlanırım diyorsanız su mercimeği, yoksa su marulu vb.) gibi hızlı üreyen, kolay bitkilerle başlayabilirsiniz, karidesler ilk eklendikleri zaman biraz narin oluyorlar ama alıştıkları ve üremeye başladıkları zaman koloninin ölmesi mümkün değil. Akvaryum bu şekilde yerine oturduğu, biyolojik olarak olgun düzeye geldiği zaman da ilginizi çeken istediğiniz balıkları Aqadvisor sitesinden uygunluk için kontrol edip o şekilde yavaş yavaş ekleyebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.