Beta Yem Tipleri


spotamyaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/11/2014
İl: Ankara
Mesaj: 10
spotamyaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2014 16:51
Arkadaşlar merhaba,

Akvaryum hobisine beta balıklarım (1 erkek crowntail, 1 erkek veiltail, 1 dişi veiltail) ile başladım. Uzun süredir forumu dışarıdan takip ederek betalar ve akvaryumlar hakkında bilgi edinmeye çalıştım. Bazı konular hakkında forumda ve internette cevabını net olarak alamadığım bazı sorular sormak istiyorum.

1 - Yetişkin Beta balıkları için pul veya granül yem fark eder mi? Hangisi daha uygundur? Granül daha uygun ise granül boyutu (0.5 mm veya 1 mm gibi) ne olmalıdır? 

2 - Piyasa da bir çok yem markası var ve bu yemlerin içerikleri dolayısıyla da besin değerleri değişkenlik gösteriyor. Betalar için üretildiği belirtilen bazı yemlerin üretici tarafından verilen besin değerleri aşağıda ki gibidir. Oysa ki bazı yem çeşitleri genel olarak tüm tatlı su balıklarına verilebilir olarak ifade ediliyor. Örneğin "Ocean Nutrition Community Formula Flakes veya Pellets" isimli yem. Bu yem içerik olarak aşağıda sıraladığım yemlerden daha zengin içeriğe sahip. Fakat protein değeri olarak bakarsak Prodac Betta Food ilk sırada yer alıyor. Yem tercih ederken tüm değerler bakılmasında fayda olduğunu düşünüyorum ancak Beta balığı için öncelikli bakılması gereken değerler nelerdir? Tüm değerlere bakılması gerekiyorsa bu durumda piyasa da iyidir, güzeldir, harikadır diye tanıtılan Tetra ve Sera'nın aslında o kadar da iyi olmadığı görülüyor.

- JBL, NovoBetta -> Protein: %47, Yağ: %9, Lif:%2, Vitamin A: 34000 IU, Vitamin D3: 3000 IU, Vitamin E: 400 mg, Vitamin C: 500 mg/kg ve diğer eser elementler 

- Sera, Bettagran -> Protein: %40.4, Yağ: %8.7, Lif:%3.4, Vitamin A: 37000 IU, Vitamin D3: 1800 IU, Vitamin E: 120 mg, Vitamin C: 550 mg/kg ve diğer eser elementler 

- Tetra,  TetraBetta -> Protein: %43, Yağ: %10, Lif:%2, Vitamin A: 28760 IU, Vitamin D3: 1795 IU, Vitamin E: 100 mg/kg, Vitamin C: 400 mg/kg ve diğer eser elementler

- Prodac, Betta Food -> Protein: %52, Yağ: %7.5, Lif:%3.4, Vitamin A: 75000 IU, Vitamin D3: 4500 IU, Vitamin E: 421 mg/kg, Vitamin C: 76 mg/kg ve diğer eser elementler

Ocean Nutrition, Community Formula --> Protein: %47,5, Yağ: %11, Lif:%1, Vitamin A: veri yok, Vitamin D3: veri yok, Vitamin E: veri yok, Vitamin C: veri yok ve diğer eser elementler

3 - Günlük besin dışında hafta da bir veya iki gün kan kurdu, canlı yem vs. verilmesi tavsiye ediliyor? Kan kurdunun amacı nedir? Çünkü yukarıda sıraladığım yemlerden de kan kurdundan (protein: %50-55) elde edilecek besinler ve hatta daha fazlası elde edilmiş oluyor. Ayrıca kan kurdundan parazit ve/veya hastalık kapma riski de var.

4 - Betalar için çeşitli su düzenleyiciler var. 12-24 saat bekletilen akvaryum suyuna bu su düzenleyicilerden eklemek gerekir mi? Zira bu kimyasallar genelde klor ve diğer uçucu olan kimyasalları ve varsa ağır metalleri uzaklaştırmak için kullanılıyor. Akvaryum için kullanılan su zaten bir içme suyu arıtma sisteminden geçiyorsa su düzenleyiciye gerek var mı?

5 - Betaların bulunduğu akvaryuma Elma Salyangozu ilave etmek doğru olur mu? 3 akvaryuma da 4-5 adet 1-2 cm boyunda Elma Salyangozu ilave ettim ve ertesi sabah hepsinin öldüğünü gördüm. Yalnız salyangozları ekledikten sonra biraz kan kurdu vermiştim. Kan kurdundan dolayı ölmüş olabilirler mi? Akvaryumların su sıcaklığı 26-27 oC arasındadır. 

Bu arada Betalarımı 50 Lt'lik akvaryumlarda besliyorum. Fanus, bardak gibi şeylerde beslenmesinin de doğru olmadığını düşüyorum. Bu konuda hassas olan arkadaşların olduğunu bildiğim için belirtmek istedim.

Bilgi ve tecrübelerini paylaşan herkese teşekkür ederim.

Saygılar,

Beğenenler: [T]185021,termo59[/T][T]185892,Reis20[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

betta1234Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2014
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1443
betta1234Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2014 19:50
Iyi aksamlar foruma hosgeldiniz,öncelikle sizi tebrik ederim bettalarinizi 50 litrelik akvaryumda beslediginiz icin.Sorulariniza gelirsek,
1-Bence pul yada granul yem farketmez ben bettalarima ikisinide veriyorum.Yanliz benim bettalar granul yemi daha fazla seviyorlar nedense.
2-Ben tetra betta yemini kullaniyorum bettalarima suana kadar 7aydir bir sikinti yasamadim.
3-Haftada 1 yada 2 gün canli yem verilmesinin nedeni bettalar etcildir arada etcilde beslenmesi lazim.Yanliz haftada 1 yada 2 kereden fazla verirseniz canli yeme alisip öteki yemleri yemeyebiliyor.Ben bettalarima dondurulmus artemia ve su piresi veriyorum.
4-Bekletilen su icin su düzenleyici kullanmaniza gerek yok eger suyun temizligine güvenmiyorsaniz su düzenleyici kullanabilirsiniz.Ben tetra aquasafe kullaniyorum.
5-Salyangozla alakali herhangi bilgim yok malesef.

Beğenenler: [T]185021,termo59[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selcooÇevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 125
selcooÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2014 20:23
Foruma hoşgeldiniz ve bende Abdullah abinin söylediklerine katılıyorum öncelikle. Naçizane bende öneri mahiyetinde bir kaç cevap vermek istedim.

Yem konusu biraz çelişkili. Neden derseniz, bazı bettalar en kaliteli yemleri dahi yemeyebiliyor. Mesela ben Atison's Betta Pro almıştım bettama ama beğenmedi sanırım ve yemedi. Kaz ciğeri içeren yemleri sevdiğini gözlemledim ve ondan veriyorum. Yem diyetini yemleri çeşitlendirerek tutmanızda fayda var. Mesela sebze veya et ağırlıklı gibi. Ben değiştirerek cımbızla balığın gözü kadar 2 adet veriyorum mesela sabah akşam olmak üzere. Haftada belirlediğim bir günde yem vermiyorum kabız olmalarını önlemek adına. Karar verdiğiniz yemlerin en düşük gramajlı olanlarından alırsanız masraf etmemiş olursunuz diye düşünüyorum. Zaten az az vereceğiniz için uzun süre gidecektir. Canlı yem bettanın gelişiminde önemli rol oynuyor bildiğim kadarıyla o sebeple çok sık olmamak kaydıyla verebilirsiniz. Su düzenleyici konusunda pek bilgim yok ama ben kullanmıyorum. Genelde içme suyu kullanıyorum ve fazla müdahale etmemek için 2 haftada 1 %30-40 civarında su değişim yapıyorum ve mutlaka en az 2-3 gün beklemiş şebeke suyu kullanıyorum. Elma salyangozu tavsiye etmem pek. Bettaya zararlı olduğundan değil ama dışkısı suyun içinde çok dolanıyor ve zamanla sizi rahatsız edebilir. Naçizane önerimdir, daha tecrübeli olan arkadaşlar yanlış olduğum yerleri düzeltecektir mutlaka. Sağlıklı hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

özgür_özturanÇevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2008
İl: Izmir
Mesaj: 28
özgür_özturanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2014 10:59
merhabalar.su olarak dinlendirilmiş şebeke suyu kullanıyorum bende.ağzı açık kapta dinlendirmeniz önemli tabi.klorun uçması için.hatta dinlendirme kabında ısıtıcı ve iç filtre olursa harika denebilir.Elma salyangozuna gelirsek ben hiç sorun yaşamadım.hatta betta akvaryumumda çöpçü ve neon tetra var.Bitkili olodugunu da belirtmek isterim.bu şekilde 3 haftadır hiç bir sorun yaşamadım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

spotamyaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/11/2014
İl: Ankara
Mesaj: 10
spotamyaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2014 15:30
paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

Canlı yem konusunda hala mantıklı bir yanıt bulabilmiş değilim. Canlı yemi (artemia, su piresi veya kan kurdu) canlı vermekle, dondurulmuş/kurutulmuş vermek arasında fark vardır elbet ancak canlı veya kurutulmuş olarak verilmesinin diğer hazır yemlerden pek bir farkı olmadığını düşünüyorum. Çünkü hazır yemlerin bu canlı yemlerden daha çok içeriğe sahip olduğu gibi bir gerçek var ki bu yemlerin neredeyse tamamı zaten diğer balık ve deniz canlılarından elde ediliyor (soya içerenlerde var), yani etçil balık türleri için gayet yeterli gibi. Canlı yemde ki amaç balığı mutlu etmek, doğal hissettirmek ise o zaman olabilir. 

Elma salyangozu akvaryumda artık yemleri temizlesin diye düşünmüştüm ama anladığım kadarıyla abartıldığı kadar temizlik yapabilen bir canlı olmamakla birlikte selcoo'nun dediği gibi kendi pisliğini de akvaryuma bırakmış olacak. En iyisi beslememek :)

Yukarıda yazdığım Ocean Nutrition veya Prodac marka yemleri kullanan var mı peki? Bu yemlerin balıkların sağlığı ve gelişimi üzerine etkileri nasıl acaba? Akvaryum da kirliliğe neden oluyorlar mı? Kirlilikten kasıt bazı yemler su yüzeyin de yağsı bir tabaka oluşturuyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selcooÇevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 125
selcooÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2014 16:32
Canlı yemleri yavru gelişiminde ve yetişkinlik döneminde de daha sağlıklı olması amacıyla kullandıklarını okudum çoğu sefer. Canlı yemin bende olmazsa olmaz olduğunu düşünmüyorum. Zaten canlı yemi de taze olarak verildiğinde bir anlam kazandığını düşünürsek; ya kendiniz üreteceksiniz ya da sürekli sipariş vereceksiniz. Ben kendim kullanmıyorum açıkçası.

Elma salyangozunun pek bir iş yaptığını ben açıkçası görmedim :) Faydasından çok zararı oldu bana diyebilirim, dışkısının sürekli uçuştuğu ve bitki yapraklarının üstünde durarak kötü bir görüntü oluşturması nedeniyle. Çöpçü ve vatoz daha iyi bir seçenek olacağını düşünerek onlardan aldım ve gayet memnunum. Hem de seyir zevki yüksek.

Ben sera bettagran, jbl gala, petshoplarda satılan kaz ciğerli yem ve bitki vs. karışık bir yem kullanıyorum. Benim de akvaryumun yüzeyinde yağ tabakası oluşuyor ve bu durumdan ben de şikayetçiyim. Ancak şelale filtre bu sorunu çözüyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Çevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 20/10/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 818
Çevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2014 20:22
Betta beslenirken protein ağırlıklı beslenmesi gerekir. Piyasada ki ticari betta yemlerinin içeriği hemen hemen aynıdır. Ben şahsen içeriği ile bir adım öne çıkan yem markası bilmiyorum. Piyasada ki yemlerin hemen hepsi kaliteli yemler. Sadece Sera Bettagran yoğun kırmızı boya içeriyor. Nedenini bilmiyorum ama birileri kırmızı bettaların daha güzel olduğunu söylemiş herhalde Sera'ya. Ben bettagranı asla kullanmıyorum. Tercihim yerli markalar olan Gemma, AHM, Rotifish markaları. Hem kaliteli hemde ucuzlar.

Canlı yem mevzusu ise kulaktan dolma bilgilerle biraz abartılıyor. Kaliteli markalardan 2-3 çeşit verilirse tüm ihtiyacı karşılanır bettanın. Zaten sürekli canlı yem verilen balıkta da kabızlık oluyor, bir de onunla uğraşıyoruz. Ayrıdan sebze diyeti falan uygulamak zorundasınız. Ticari yemlerin içinde etçil besinlere ek olarak sarımsak, ıspanak, kabak vs. gibi sebzelerde mevcut. İçeriğine ambalaj üzerinden kolayca ulaşıyoruz. Ayrıca canlı yem ile hastalık bulaştırma ihtimali de mevcut. Nerede nasıl üretildiklerini bilmiyoruz sonuçta. Canlı yemde ısrar edene lepistes yavrusu öneririm. Etçil balık türleri için en iyi yem yine balıktır. Yurtdışında özellikle yarışmalara katılan bettaların ana yemi canlı doğuran yavrularıdır.
Canlı yem sadece yavru gelişimi için önemli. Ancak kaliteli bir yavru yemi ile canlı yeminde besin değeri bakımından pek fazla bir farkı yok. Sadece yavruların avlanarak hayata hazırlanmaları ve yemi kovalarken hareket etmeleri gelişimleri için faydalı olabilir.

Salyangozlar ise betta tanklarına ısrarla tavsiye ettiğim canlılar. Fazla yemleri tüketirler. Çürüyen bitki yapraklarını tüketirler (doğal budama), yosunları tüketirler. Yani bir nevi temizlik işçileri. Dip balıkları gibi sizi ekstradan yem masrafına da sokmazlar. Benim tercihim ramshorn salyangozu. Ara sıra kabuklarını kırıp bettalara yemde yapıyorum. Salyangozları bu şekilde de değerlendirebilirsiniz.


[QUOTE=spotamya]
Yukarıda yazdığım Ocean Nutrition veya Prodac marka yemleri kullanan var mı peki? Bu yemlerin balıkların sağlığı ve gelişimi üzerine etkileri nasıl acaba? Akvaryum da kirliliğe neden oluyorlar mı? Kirlilikten kasıt bazı yemler su yüzeyin de yağsı bir tabaka oluşturuyor.
[/QUOTE]

Ocean Nutrition (Atison's Betta) kullanmadığım, kullanmayacağım bir marka. Nedeni piyasa da pek çok muadili var yarı fiyatına. Onu öne çıkaran bir artısını göremedim. Kullananlarında çoğunlukla memnun olmadığını biliyorum. Yani bir fark yaratmıyor.
Prodac Betta Food kullandım, kullanırken pek çok kez kabızlıkla karşılaştım. Çok dikkatli kullanmak lazım. Ben yukarıda saydığım 3 markayı kullanıyorum sürekli olarak.

Beğenenler: [T]196302,Batuhanm[/T][T]170758,zeus2137[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6624
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2016 19:52
Kurutulmuş kan kurdu ile besleme hakkında deneyim paylaşabilecek olan var mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bilge239Çevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2016
İl: Bursa
Mesaj: 45
Bilge239Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2016 21:27
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/184044/280520161915191.jpg[/IMG]

Fotoğrafı niye böyle çektin diyip kızmayın eski bir fotoğraf dişinin boyutunu büyümesini ve yumurta toplayışını daha net anlamak amacı ile bunu çektim.Üretim adına çalışıyorsanız eğer canlı yem bulundurmanızı tavsiye ederim.
Alttaki fotoğraf balığıma su piresi verdiğim zamanlardan bir fotoğraf.Burada dişinin çok daha fazla yumurtası olduğunu tüpçüğün dışarıda olduğunu göreceksiniz.Canlı yem balığın kondisyon kazanmasını daha hızlı büyümesini sağlıyor.Ayrıca bettaların etçil bir balık olduğunu düşünürsek onların yakalama avcılık hislerini ayakta tutuyor.
Yukarıda ki fotoğraf ise su piresi kültürüm çöktükten sonra kuru yemle beslemeye devam ettiğim aynı dişi.
Ben canlı yemi tavsiye ediyorum.Lakin şöyle bir şey var canlı yemin üretildiği şartlar önemli.Su piresi canlı yemin nerede büyüdüğünü bileceğiniz için en ideal ve güvenli canlı yem. Tubifex ve kan kurduna gelince canlı kullanacaksanız hem sizin hem balığınızın sağlığı için ayda bir kere vermeniz çok daha iyi.Ardındanda ertesi gün sarımsaklı bir yem vermelisiniz.Ama bunları canlı kullanmak yerine ocean nutrion marka dondurulmuş yem kullanabilirsiniz ki ben kan kurdunu kullanıyorum çokta memnunum.Haftada iki gün canlı iki gün etçil iki gün bitkisel bir gün aç şeklinde her gün tek öğün verilmesi taraftarıyım. Daha önce yem konusunda bir konu açmıştım orada görsel olarak ne kadar yem verdiğimide yamzıştım.Profesyonel olarak üretim yapanlar attison betta pro gibi yemleri öneriyorlar.Bana bu yemler çok pahalı geldiği için daha önce deneme fırsatım olmadı.Bunun yerine dainichi marka color supreme ve ultima krill kullanıyorum.Balıklarım severek tüketiyor.Ayrıca ara sıra kırdığım spriluna tabletten dişime veriyorum.Erkeğim bu yemi sevmiyor ne yazık ki.Su piresi kültürümde şu sıra azalma var ama sayısı çokken günde tek öğün olacak şekilde beş altı tane yetişkin su piresi veriyordum.Kimin söylediğini şuan hatırlamıyorum ama canlı yemin kabızlık gibi sorunları yaşamamak içinde kullanıldığını söylemişlerdi.Aynı zamanda dayak yemiş balığın da daha çabuk iyileşmesine katkı sağlıyor.Bunu deneyimledim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6624
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2016 22:15
[QUOTE=Bilge239]

Fotoğrafı niye böyle çektin diyip kızmayın eski bir fotoğraf dişinin boyutunu büyümesini ve yumurta toplayışını daha net anlamak amacı ile bunu çektim.Üretim adına çalışıyorsanız eğer canlı yem bulundurmanızı tavsiye ederim.
Alttaki fotoğraf balığıma su piresi verdiğim zamanlardan bir fotoğraf.Burada dişinin çok daha fazla yumurtası olduğunu tüpçüğün dışarıda olduğunu göreceksiniz.Canlı yem balığın kondisyon kazanmasını daha hızlı büyümesini sağlıyor.Ayrıca bettaların etçil bir balık olduğunu düşünürsek onların yakalama avcılık hislerini ayakta tutuyor.
Yukarıda ki fotoğraf ise su piresi kültürüm çöktükten sonra kuru yemle beslemeye devam ettiğim aynı dişi.
Ben canlı yemi tavsiye ediyorum.Lakin şöyle bir şey var canlı yemin üretildiği şartlar önemli.Su piresi canlı yemin nerede büyüdüğünü bileceğiniz için en ideal ve güvenli canlı yem. Tubifex ve kan kurduna gelince canlı kullanacaksanız hem sizin hem balığınızın sağlığı için ayda bir kere vermeniz çok daha iyi.Ardındanda ertesi gün sarımsaklı bir yem vermelisiniz.Ama bunları canlı kullanmak yerine ocean nutrion marka dondurulmuş yem kullanabilirsiniz ki ben kan kurdunu kullanıyorum çokta memnunum.Haftada iki gün canlı iki gün etçil iki gün bitkisel bir gün aç şeklinde her gün tek öğün verilmesi taraftarıyım. Daha önce yem konusunda bir konu açmıştım orada görsel olarak ne kadar yem verdiğimide yamzıştım.Profesyonel olarak üretim yapanlar attison betta pro gibi yemleri öneriyorlar.Bana bu yemler çok pahalı geldiği için daha önce deneme fırsatım olmadı.Bunun yerine dainichi marka color supreme ve ultima krill kullanıyorum.Balıklarım severek tüketiyor.Ayrıca ara sıra kırdığım spriluna tabletten dişime veriyorum.Erkeğim bu yemi sevmiyor ne yazık ki.Su piresi kültürümde şu sıra azalma var ama sayısı çokken günde tek öğün olacak şekilde beş altı tane yetişkin su piresi veriyordum.Kimin söylediğini şuan hatırlamıyorum ama canlı yemin kabızlık gibi sorunları yaşamamak içinde kullanıldığını söylemişlerdi.Aynı zamanda dayak yemiş balığın da daha çabuk iyileşmesine katkı sağlıyor.Bunu deneyimledim.[/QUOTE]
Kurutulmuş kan kurdu kullanımı için düşünceniz nedir? Hem besleyicilik hem de uzun süreli kullanım olarak.
Bir beta aldım şu an karantinada kurutulmuş kan kurdu ile besleyip yüzgeç erimesine karşı tedavi uyguluyorum. Tedaviye devam ederken yemlere bakayım dedim. En yüksek protein oranı yüzde 40 45 ve içeriğinde kan kurdu, midye, karides ve renk verici birkaç besin var. Benzer besin bileşenleri şu an kullandığım japon yemlerinde de var. Kan kurdunun yanında protein orani yüzde 38 olan tetra goldfish energy kullanmayı düşündüm. Ayrıca diğer bileşenleri de benzer. Daha bitkisel olan sera goldy color spirulina da var.
Sanki japon ve beta yemleri arasında sadece protein ve karbonhidrat oranları fark ediyormuş gibi geldi. O yüzden kan kurduyla denge kurarım diye düşündüm ne dersiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bilge239Çevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2016
İl: Bursa
Mesaj: 45
Bilge239Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2016 22:41
[QUOTE=Kromatit]
Kurutulmuş kan kurdu kullanımı için düşünceniz nedir? Hem besleyicilik hem de uzun süreli kullanım olarak.
Bir beta aldım şu an karantinada kurutulmuş kan kurdu ile besleyip yüzgeç erimesine karşı tedavi uyguluyorum. Tedaviye devam ederken yemlere bakayım dedim. En yüksek protein oranı yüzde 40 45 ve içeriğinde kan kurdu, midye, karides ve renk verici birkaç besin var. Benzer besin bileşenleri şu an kullandığım japon yemlerinde de var. Kan kurdunun yanında protein orani yüzde 38 olan tetra goldfish energy kullanmayı düşündüm. Ayrıca diğer bileşenleri de benzer. Daha bitkisel olan sera goldy color spirulina da var.
Sanki japon ve beta yemleri arasında sadece protein ve karbonhidrat oranları fark ediyormuş gibi geldi. O yüzden kan kurduyla denge kurarım diye düşündüm ne dersiniz?[/QUOT]

Kurutulmuştan ziyade dondurulmuş daha faydalı oluyor.Ama elinizde o varsa kullanın tabii.Yem çeşitleri çok fazla.Neden tek bir markanın birden fazla çeşiti var?Atıyorum ocean nutrion hem Ocean Nutrition Atison's Betta Food hemde attisons betta pro var.tek bir markanın birden fazla türe özel yemi var.veya genel tatlı su balıkları için olan yemleri.Bir yemde olan diğerinde yok.İlaçlardada öyle sera marka mesela.Bu ilacı bu ilaçla kullanırsanız etkisi daha iyi olur yazıyor üzerinde. O yüzden çeşidin çok olması taraftarıyım ben. Elimde rotifish marka kabuksuz artemia , spriluna tablet , dainichi marka 2 yem ve nls thera a var.Kafama ne eserse veriyorum.Yani balığın ağzına girebilecek şeyler.Yaz ay geldi.Akvaryum suyundan alın bir kavanoz dışarı koyun.İlerleyen zamanlarda su yosunlanır suyun üzerinde ölü sivrisinekler siyah minicik yumurtalar görürsünüz.Biraz daha zaman geçince bunlar sivrisinek larvasına döner.Bunlarıda balıklarınıza verebilirsiniz.Veya güveler oluyor evimizde ben güve larvasıda denk geldikçe veriyorum balığıma.Kabuğu olmuyan larva şeklinde olan ki kan kurduda bir sinek larvasıdır şeyleri verebilirsiniz.Kabuğu olmayandan kastım örneğin karınca.Kitin içerdiği için balığınız bunu sindiremez ayrıca karınca asidi denilen formik asidi salgılıyor.Solucan gibi canlılar ise hem baık için çok büyük hemde parazit taşıma ihtimali çok yüksek.

Daha önce kurutulmuş almış ve balığıma vermek istemiştim fakat yemedi . Dondurulmuşta ise sevmeme ihtimali yok diyebilirim.[EDIT]Bilge239,2016-05-28 22:42:32[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]176810,Kromatit[/T][T]170758,zeus2137[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kumanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 188
kumanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2016 00:48
Bettam lepisteslerim ile evdeki akvaryumdaydı. Bolca dondurulmuş yem yiyordu. Sonra rahat etmesi için (lepisteslere hem ona hemde o lepisteslere stress yapıyordu) ofise başka akvaryuma aldım. Bu sefer diyetini sadece ona göre ayarladım. Kurutulmuş kan kurdunu yaşadığım yerden bulamayıp internetten ısmarladım. Ofiste donmuş yem veremediğim için. Ağzına bile almıyor. Biraz balığa göre değişiyor. O kadar zaman geçti çok denedim. Yemedi. Bende yemi başkasına verdim.

[QUOTE=Kromatit]Kurutulmuş kan kurdu ile besleme hakkında deneyim paylaşabilecek olan var mı?[/QUOTE]

Teşekkür Edenler: [T]176810,Kromatit[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir