ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
selcoo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Temmuz 2014 11:13
Son Ziyaret:
09 Şubat 2020 15:13
Toplam Mesaj:
125 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Selçuk Kullar
Doğum Tarihi:
06 Haziran 1983
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

ölen cardinal neonlar ne yapmalıyım
Ben birkaç kuru yemi toz haline getirip karıştırdım mesela. Öyle veriyorum. Toz olduklarından dolayı akvaryumun içinde filtrenin etkisiyle yere düşmeden dolaşıyor yemler, bu arada balıklar tüketiyor. Önemli olan azar azar vermek sadece. Benim kardinaller halen hayatta, maşallah diyelim :)
Beta Yem Tipleri
Canlı yemleri yavru gelişiminde ve yetişkinlik döneminde de daha sağlıklı olması amacıyla kullandıklarını okudum çoğu sefer. Canlı yemin bende olmazsa olmaz olduğunu düşünmüyorum. Zaten canlı yemi de taze olarak verildiğinde bir anlam kazandığını düşünürsek; ya kendiniz üreteceksiniz ya da sürekli sipariş vereceksiniz. Ben kendim kullanmıyorum açıkçası.

Elma salyangozunun pek bir iş yaptığını ben açıkçası görmedim :) Faydasından çok zararı oldu bana diyebilirim, dışkısının sürekli uçuştuğu ve bitki yapraklarının üstünde durarak kötü bir görüntü oluşturması nedeniyle. Çöpçü ve vatoz daha iyi bir seçenek olacağını düşünerek onlardan aldım ve gayet memnunum. Hem de seyir zevki yüksek.

Ben sera bettagran, jbl gala, petshoplarda satılan kaz ciğerli yem ve bitki vs. karışık bir yem kullanıyorum. Benim de akvaryumun yüzeyinde yağ tabakası oluşuyor ve bu durumdan ben de şikayetçiyim. Ancak şelale filtre bu sorunu çözüyor.
Yeni kurulum
En küçüğünden bir şelale filtre çok güzel işinizi görecektir diye düşünüyorum. Gözlemlerinize dayanarak size bir soru sormak istiyorum. Pistialarınız suyun üzerinde bir tabaka oluşturuyor mu acaba? Bende oluşuyor da, o sebeple sordum. Teşekkürler, sağlıklı hobiler.
Mango kökünü akvaryuma koyarken
[QUOTE=mehmethakan]Borelli akvaryumuma 3 adet 25-30 cm civarında kök ekledim. Eklemeden önce üzerine kaynamış su döküp iki gün su içinde bekletmeme rağmen (iki su değişimi) hala akvaryum suyumun rengi açılmadı.[/QUOTE]

Bir süre suyun rengi değişmiyor evet ama bir kaç su değişimden sonra mutlaka değişiyor. Sizde ki kökler fazla ve büyük olması sebebiyle sanırım bu süre biraz uzun olacaktır.
Mango kökünü akvaryuma koyarken
Ben yaklaşık 1,5 saat suda kaynatıp öyle koymuştum ve hemen batmıştı suya. 4-5 su değişiminden sonra ilk zamanlarda ki suya koyu renk verme olayı da kalmadı. 
Hava Motorsuz Yaşayan Balık Varmı
Isıtıcının mevcut hava koşullarında şart olduğunu düşünürsek eğer filtre olmadan labirentli balıklara bakabilirsiniz. Benim önerim o tanka 1 adet gözünüze hş gelen erkek betta güzel olur. 
Fanusta ciklet bakimi yorumlarinizi bekliyorum ?
Forumda en çok yaşanan olaylardan birine daha tanık oluyoruz yine. Hobiye yeni başlayan ve bilgisi olmayan birinin soru sorması üzerine "işi çok iyi bilen" diğer arkadaşların ağzına geleni söylemesi....

Neyse diyelim ve şöyle cevap vermeye çalışayım. Fanus tamamen ticari amaçlı olarak üretilen ve balıkların yaşayabilse dahi gözlerinin bozulabileceği bir yapıya sahiptir. Sonrasında ise istediğiniz balıkları fanusa koymanız halinde 2-3 gün içerisinde kaybetmeniz ve üzülmeniz kaçınılmazdır. O sebeple bir canlıya önemli olan hobiden ziyade hakkıyla bakmak olduğunu savunuyorum. Mesela şöyle 30 litre bir akvaryum alsanız, küçük bir ısıtıcı ve bir tane betta baksanız, hem o mutlu olur hem de siz. 
Yeniden Betta (HMPK, Balıklar Geldi!)
Umarım balıklarınız yemi iştahla yerler, benim rahmetli bettam hiç yüz vermemişti :) sağlıklı ve keyifli balıklar dilerim.
Beta Yem Tipleri
Foruma hoşgeldiniz ve bende Abdullah abinin söylediklerine katılıyorum öncelikle. Naçizane bende öneri mahiyetinde bir kaç cevap vermek istedim.

Yem konusu biraz çelişkili. Neden derseniz, bazı bettalar en kaliteli yemleri dahi yemeyebiliyor. Mesela ben Atison's Betta Pro almıştım bettama ama beğenmedi sanırım ve yemedi. Kaz ciğeri içeren yemleri sevdiğini gözlemledim ve ondan veriyorum. Yem diyetini yemleri çeşitlendirerek tutmanızda fayda var. Mesela sebze veya et ağırlıklı gibi. Ben değiştirerek cımbızla balığın gözü kadar 2 adet veriyorum mesela sabah akşam olmak üzere. Haftada belirlediğim bir günde yem vermiyorum kabız olmalarını önlemek adına. Karar verdiğiniz yemlerin en düşük gramajlı olanlarından alırsanız masraf etmemiş olursunuz diye düşünüyorum. Zaten az az vereceğiniz için uzun süre gidecektir. Canlı yem bettanın gelişiminde önemli rol oynuyor bildiğim kadarıyla o sebeple çok sık olmamak kaydıyla verebilirsiniz. Su düzenleyici konusunda pek bilgim yok ama ben kullanmıyorum. Genelde içme suyu kullanıyorum ve fazla müdahale etmemek için 2 haftada 1 %30-40 civarında su değişim yapıyorum ve mutlaka en az 2-3 gün beklemiş şebeke suyu kullanıyorum. Elma salyangozu tavsiye etmem pek. Bettaya zararlı olduğundan değil ama dışkısı suyun içinde çok dolanıyor ve zamanla sizi rahatsız edebilir. Naçizane önerimdir, daha tecrübeli olan arkadaşlar yanlış olduğum yerleri düzeltecektir mutlaka. Sağlıklı hobiler.
Beta ve Neon
Ben bettayla birlikte kardinal neon bakıyorum. İlk başlarda betta biraz kovaladı neonları ama sonra alıştı. Zaten neonlar hızlı hareket ettiği için bettanın onları yakalaması biraz zor. Ama sürekli kovalamaca olursa her iki balığında strese girme ihtimali yüksektir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.