ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bilge239
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
38
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mart 2016 22:02
Son Ziyaret:
27 Ağustos 2016 14:59
Toplam Mesaj:
45 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bilge Bi
Doğum Tarihi:
11 Aralık 1997
Yaş:
26
İl:
Bursa
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bettasever

SON 10 MESAJI

Betta İnanılmaz Dışkı
Protein ağırlıklı besliyorsanız normal.
Beta Yem Tipleri
[QUOTE=Kromatit]
Kurutulmuş kan kurdu kullanımı için düşünceniz nedir? Hem besleyicilik hem de uzun süreli kullanım olarak.
Bir beta aldım şu an karantinada kurutulmuş kan kurdu ile besleyip yüzgeç erimesine karşı tedavi uyguluyorum. Tedaviye devam ederken yemlere bakayım dedim. En yüksek protein oranı yüzde 40 45 ve içeriğinde kan kurdu, midye, karides ve renk verici birkaç besin var. Benzer besin bileşenleri şu an kullandığım japon yemlerinde de var. Kan kurdunun yanında protein orani yüzde 38 olan tetra goldfish energy kullanmayı düşündüm. Ayrıca diğer bileşenleri de benzer. Daha bitkisel olan sera goldy color spirulina da var.
Sanki japon ve beta yemleri arasında sadece protein ve karbonhidrat oranları fark ediyormuş gibi geldi. O yüzden kan kurduyla denge kurarım diye düşündüm ne dersiniz?[/QUOT]

Kurutulmuştan ziyade dondurulmuş daha faydalı oluyor.Ama elinizde o varsa kullanın tabii.Yem çeşitleri çok fazla.Neden tek bir markanın birden fazla çeşiti var?Atıyorum ocean nutrion hem Ocean Nutrition Atison's Betta Food hemde attisons betta pro var.tek bir markanın birden fazla türe özel yemi var.veya genel tatlı su balıkları için olan yemleri.Bir yemde olan diğerinde yok.İlaçlardada öyle sera marka mesela.Bu ilacı bu ilaçla kullanırsanız etkisi daha iyi olur yazıyor üzerinde. O yüzden çeşidin çok olması taraftarıyım ben. Elimde rotifish marka kabuksuz artemia , spriluna tablet , dainichi marka 2 yem ve nls thera a var.Kafama ne eserse veriyorum.Yani balığın ağzına girebilecek şeyler.Yaz ay geldi.Akvaryum suyundan alın bir kavanoz dışarı koyun.İlerleyen zamanlarda su yosunlanır suyun üzerinde ölü sivrisinekler siyah minicik yumurtalar görürsünüz.Biraz daha zaman geçince bunlar sivrisinek larvasına döner.Bunlarıda balıklarınıza verebilirsiniz.Veya güveler oluyor evimizde ben güve larvasıda denk geldikçe veriyorum balığıma.Kabuğu olmuyan larva şeklinde olan ki kan kurduda bir sinek larvasıdır şeyleri verebilirsiniz.Kabuğu olmayandan kastım örneğin karınca.Kitin içerdiği için balığınız bunu sindiremez ayrıca karınca asidi denilen formik asidi salgılıyor.Solucan gibi canlılar ise hem baık için çok büyük hemde parazit taşıma ihtimali çok yüksek.

Daha önce kurutulmuş almış ve balığıma vermek istemiştim fakat yemedi . Dondurulmuşta ise sevmeme ihtimali yok diyebilirim.[EDIT]Bilge239,2016-05-28 22:42:32[/EDIT]
Beta Yem Tipleri
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/184044/280520161915191.jpg[/IMG]

Fotoğrafı niye böyle çektin diyip kızmayın eski bir fotoğraf dişinin boyutunu büyümesini ve yumurta toplayışını daha net anlamak amacı ile bunu çektim.Üretim adına çalışıyorsanız eğer canlı yem bulundurmanızı tavsiye ederim.
Alttaki fotoğraf balığıma su piresi verdiğim zamanlardan bir fotoğraf.Burada dişinin çok daha fazla yumurtası olduğunu tüpçüğün dışarıda olduğunu göreceksiniz.Canlı yem balığın kondisyon kazanmasını daha hızlı büyümesini sağlıyor.Ayrıca bettaların etçil bir balık olduğunu düşünürsek onların yakalama avcılık hislerini ayakta tutuyor.
Yukarıda ki fotoğraf ise su piresi kültürüm çöktükten sonra kuru yemle beslemeye devam ettiğim aynı dişi.
Ben canlı yemi tavsiye ediyorum.Lakin şöyle bir şey var canlı yemin üretildiği şartlar önemli.Su piresi canlı yemin nerede büyüdüğünü bileceğiniz için en ideal ve güvenli canlı yem. Tubifex ve kan kurduna gelince canlı kullanacaksanız hem sizin hem balığınızın sağlığı için ayda bir kere vermeniz çok daha iyi.Ardındanda ertesi gün sarımsaklı bir yem vermelisiniz.Ama bunları canlı kullanmak yerine ocean nutrion marka dondurulmuş yem kullanabilirsiniz ki ben kan kurdunu kullanıyorum çokta memnunum.Haftada iki gün canlı iki gün etçil iki gün bitkisel bir gün aç şeklinde her gün tek öğün verilmesi taraftarıyım. Daha önce yem konusunda bir konu açmıştım orada görsel olarak ne kadar yem verdiğimide yamzıştım.Profesyonel olarak üretim yapanlar attison betta pro gibi yemleri öneriyorlar.Bana bu yemler çok pahalı geldiği için daha önce deneme fırsatım olmadı.Bunun yerine dainichi marka color supreme ve ultima krill kullanıyorum.Balıklarım severek tüketiyor.Ayrıca ara sıra kırdığım spriluna tabletten dişime veriyorum.Erkeğim bu yemi sevmiyor ne yazık ki.Su piresi kültürümde şu sıra azalma var ama sayısı çokken günde tek öğün olacak şekilde beş altı tane yetişkin su piresi veriyordum.Kimin söylediğini şuan hatırlamıyorum ama canlı yemin kabızlık gibi sorunları yaşamamak içinde kullanıldığını söylemişlerdi.Aynı zamanda dayak yemiş balığın da daha çabuk iyileşmesine katkı sağlıyor.Bunu deneyimledim.
Betta Yavruları İçin İnfusoria Kültürü Oluşturmak
Ben kuruttuğum muz kabuğu,marul yaprağı ve ıspanak yaprağını kullanarak ( hepsi kurumuş) hazırladım.Kavanoza dinlenmiş su içine biraz akvaryum suyundan ilave edip koydum kapağını kapadım ve güneş alan bir yere bıraktım.Bir hafta içinde suda hareket eden minik canlılar olduunu gördüm.Bu benim ilk denememdi ve bu tarifle hemen sonuç alabilmiştim.tekrar aynı denemeyi yapıcam yakın zamanda.Umarım işinize yarar sizde başarırsınız.
Betamın Kuyruğunu Nasıl Güçlendirebilirim?
[QUOTE=imbellis]Elbette yeni bilgiler yeni yöntemler zamanla oluşacak gelişecek, insanlar deneyimlerini paylaşacak öğretecek ama bazen öyle şeyler söyleniyor ki hayret ediyorum. Bu söylenen şeylerin tamamına yakını deneme yanılma yoluyla yapılan şeyler. Deneme yanılmanın göz ardı edilemeyecek bir payı var fakat bu deneme yanılmaların sonucunda çıkan şeyler, hele ki söyleyen "duayen" olarak görülüyorsa, kesin doğru en iyi yöntem olarak kabul ediliyor, benim gördüğüm böyle bir kesim hobici var tepkim onlara, sizin söyledikleriniz de onların söylemlerine benzer şeyler olduğu için söyledim bunları,sizi de onların içine katmak istediğimden değil, tanışmıyoruz bile.Bu yayılan bilgilerin hiç mi doğruluk payı yok, elbette vardır.Sadece yapılması gereken şey uygulanacak takip edilecek bilginin mantıklı, mümkünse bilimsel kaynaklı yollarla bir tabana oturtulması."Ben yaptım oldu" mantığı bana göre çok yanlış, gördüğüm genel durum da bu "duayen"lerin ben yaptım olduculuğu. Son karar yine hobicinin kendisine kalmış, hangi yolu izleyip izlememesi kişisel tercih. Splendens varyeteleri üzerine daha ne yazılır çizilir bilmiyorum, besleyenin keyfine diyecek bir şeyim yok. Ben en kısa sürede vahşi türlerin yaygınlaşmasından yanayım doğru şekilde, doğru bilgilerle . Bakınız, Avusturalyalı bir hobicinin blogu. Adam deneyimlerini sade ve makul yöntemlerle belgeleyip paylaşıyor:

http://redwinebettas.weebly.com/

Hep yabancılarda olacak diye bir şey yok, bizim de forumda çok değerli, bilgili, paylaşımları makul hobiciler var ama hiç birinde "benim yaptığım doğru bu işte en iyi benim" tavrı görmedim.Lütfen,tekrar söylüyorum, kişisel olarak algılamayın.Bu benim bu beta camiasında görüp rahatsız olduğum bir durum, fırsat bulmuşken dile getirmek istedim sadece.

[/QUOTE]

Biliyorum. Haklısınız. Pek çok defa bende karşılaştım bu durumla. Örneğin Baliga boyundan buyuk bir solucan yediriyordu birisi. Hayvan patlayacak gibiydi. Birde video paylasmisti. Uyarmama ragmen ben hep veriyorum demisti. Bu sadece bir ornek. Buna benzer bir cok ornek var. Link için teşekkürler. Bilgisayara geçince inceleyeceğim.[:iyi:]
Betamın Kuyruğunu Nasıl Güçlendirebilirim?
Facebookta kesim işlemini yapan kişiler paylaşımda bulundular.Bende gördüklerimi söylüyorum.Akıntı olayınıda internette okuduğumu belirttim.Yabancı kaynaklardan okumuştum zamanında araştırırken. Ayna antremanı yaptırmak faydalı oluyor,bunu kendim uyguladığım için söylüyorum.Amacım söylediklerinizin yanlış olduğunu savunmak değil.Benden daha bilgili kişilerin bana söyledikleri bunlar.Tabiki yeni bilgi ve fikirlere açığım.[EDIT]Bilge239,2016-05-09 20:54:18[/EDIT]
Betamın Kuyruğunu Nasıl Güçlendirebilirim?
Akıntı olayını internette okudum.Kesme olayına gelince erime sonrası uygulayan arkadaşlarım var.
Betamın Kuyruğunu Nasıl Güçlendirebilirim?
Ben daha önce kesim işlemini denemedim.Dengeli yapmanız gerek . Hmpk gibi bir balığınız varsa zaten küçük olan kuyruğu dahada küçültürsünüz.Balık yüzemeyebilir düzgün bir şekilde.Riskli yani.
Betamın Kuyruğunu Nasıl Güçlendirebilirim?
Günlük antreman olarak hafif akıntılı suda 10 15 dakika yüzdürebilirsiniz.Şayet balığınız halfmoon ise keserek ( doğru bir şekilde yapmayı araştırmalısınız) yeniden uzamasını sağlayabilirsiniz.Aynı zamanda canlı yem öneriyorum balığın toparlaması için.Kaliteli kuru yemler.
Bitkisel Ağırlıklı Yem
Spriluna tableti almıştım açık.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.