ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
serdugan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Nisan 2015 16:51
Son Ziyaret:
25 Ağustos 2016 15:48
Toplam Mesaj:
35 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
sinan er
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1980
Yaş:
44
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

sinan er

SON 10 MESAJI

Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
[QUOTE=maviyeşil]Sinan Bey, belki yirminci kez yazıyorum, ürünle ilgili kimsenin sorunu yok. Bizi rahtsız eden yapılan yanıltıcı tanıtımlar. Ve ısrarla bunların savunulmaya çalışılması. Bütün dünya bilgisiz, yanlış uygulamalar yapıyor, ama bir tek Biolife doğrusunu biliyor. Buna tepkimizi gösterdik sadece. Bunda rahatsız olacak bir şey yok. Koyun gibi her sesi çıkanın peşinden gidecek değiliz.[/QUOTE]

Derdimi ve konuyla ilgili gözlemimi size özel mesajla yazmıştım, demek ki kendimi iyi ifade edememişim.
Tepkinize de saygım var, üslubunuza da. Büyük çoğunluğuna katıldığımı da tekrarlamama gerek yok sanırım.

"Ürünle ilgili kimsenin sorunu yok" diyorsunuz ama tüm tepkim ürünle ilgili sorunu olan ve resmen hırsla kişisel soruna dönüştüren birisine. Bu haksızlığı görmezden gelemiyorum bende, anlayın lütfen.
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
Ben bu forumda ürünle ilgili objektif olmaya çalışıyorum. Hatta son sayfalardaki yorumlarda kullanıcı olarak bir ben varım sanırım. Bir de Bora Bey : )

Beni rahatsız eden şey, hiç ürününün konuşulmuyor olması.
Pazarlama stratejisi ile ilgili eleştirilerin hemen hemen hepsine katılıyorum.

Kelime kelime alıntı yapmak, cevap vermeye çalışmak, satış listesinde ithal ürün var mı diye kafa patlatmak... Bu durumda bir haksızlık görüyorum ve fikrimi paylaşıyorum. Kimse üzerine alınmasın, lafım belli bir kişiye.

Çok konuşup, boş konuşandan ve sonuç olarak hiçbir şey yapmayandan korkmak lazım.

Bu kadar eleştiriye kafa patlatana kadar, oturup bir ürün geliştirmeye kafa patlatılsa yeridir. O kadar enerji ve zaman sarfedildiğini görüyorum.
Bir durup düşünmek lazım, adam üreten tarafta, sen konuşan taraftasın. Bi haddini bilmek lazım.

En ağır eleştirileri yapanlar bile, "tamam ürün iyi ama" diye başlıyor. Ama birisi kendisini düşmanlığa adamış. Bu kadar zamana, enerjiye yazık üstadım.

Bir de DIY konusu var. 15 liraya satılıyor zaten. Kendin yapıyor oluşun hazzı bambaşkadır ve orada maliyet sorgulanmaz. Turşu bidonuyla, pet şişeyle de olacak işler değil bence.

Gördüğüm kadarıyla Bora Bey duygusal yaklaşıyor olaya. Bu tartışmalara hiç girmemesi lazım.

Konu fazlasıyla tatsızlaşmaya, faydasızlaşmaya başladı. Benim açımdan herkes söyleyeceğini söyledi, sonrası zaman kaybı.

Saygılarımla.[EDIT]serdugan,2015-06-25 10:49:58[/EDIT]
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
[QUOTE=maviyeşil][QUOTE=serdugan]Ürünle ilgili kimsenin bir sorunu yok Sinan Bey. Asıl sorun yapılan tanıtımların yanıltıcı olması. Kötü niyet ise insanlara "kafası kıyak" diye etiket yapıştırmaktır.[/QUOTE]

@ufuk bey
Üzerinize alınmanıza üzüldüm. Ben kadrolu bazı arkadaşlardan bahsediyordum. Kaybolup haftalar, aylar sonra her eleştiride aynı şeyleri ısıtıp ısıtıp buraya taşıyanlardan bahsediyordum. Hayal kırıklığı başlığı altında bir arkadaş süngerin iki parça olmasını eleştirmişti. Bu kadrolular işi öyle abarttılar ki, o sayfayı açan arkadaş bile isyan etti.

Tek derdim, ürünü alma konusunda buraya bakarak karar vermeye çalışanlara fikirlerimi iletmek. Mesajlarımdan da anlaşılıyordur sanırım.

Üzüntümü tekrar paylaşıyorum sizinle, lütfen üzerinize alınmayınız.

Saygılarımla.[EDIT]serdugan,2015-06-23 23:33:59[/EDIT]
Edit
edit[EDIT]serdugan,2016-08-25 15:47:09[/EDIT]
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
Konuya yeni dahil olan arkadaşlar kötü niyetli bazı kişileri ciddiye almadan ürünü değerlendirmeli. Düşmanlık boyutundaki yorumlar ya kötü niyetten ya da (mesajların yazıldığı saatten yola çıkılarak) kafa güzelliğinden kaynaklanıyordur diye tahmin ediyorum.

Milliyetçilik, yerli malı söylemleri konusunda Bora Beyi herkesden fazla eleştirdim burada.

Su değişimi, dip çekimi konusunda ne kadar video yayınlarsa yayınlasın, ben bu temizliği herhalukarda yapacağımı da yazmıştım.

Sondan 1 önceki not: Ürünü 3 aydır filan kullanıyorum. 180 litrelik ana tankım için 2 adet kullanıyorum. 30cmlik 2 tane yavru tankım var, 1er tane bunlar için kullanıyorum. 40liraya 4 çıkışlı venusaqua 10w hava motoru kullanıyorum, ana tankımda iç filtre çalışıyor ek olarak. Enerji konusunda müthiş tasarruf sağladığı ortada. Yavru tankından 1 tanesi boş kaldığında ana tanka hava taşı bağlıyorum, onun görselliği hoşuma gidiyor.

Son not: Ürünü dış filtrelerle kıyaslamayı doğru bulmuyorum, ama pipo filtrelerle kıyaslamak ise vicdansızlık desem yeridir. Nev-i şahsına münhasır bir ürün. Mucize beklemeden kullananlar için bence en ideali. Görüntü konusunda da benim görüşlerim olumsuz. Suyun yüzeyini kaplıyor, ışığı engelliyor vs vs gibi ortada olan durumlar var. Alan zaten bunları bilerek alıyordur herhalde. Boyutlarının küçülmesi çok iyi oldu. Büyüklerini önermem.

Son cümle: Artılar, eksileri karşılaştırdığımda, yavru alan kullanıcılara kesinlikle öneririm. Görüntü mühim, enerji sarfiyatı, maliyet önemli değil diyenler tercih etmeyebilirler. Yani hava motoru kullanmıyorsanız bir daha değerlendirin. Çünkü en sessiz hava motoru bile, ortalama bir dış filtreden daha gürültülü çalışıyor.

Saygılarımla.
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
[QUOTE=jacksparrow]Hava motoru c160 için zorunlu haklısınız ancak dış filtre olan akvaryum için zorunlu değil. Akşam sizin için hava motoru kullanmadığım dış filtre olan akvaryumun fotoğrafını eklerim.

Bu akvaryuma 24 saat kesintisiz CO2 veriliyor. Düzenli su değişimi gübre ilavesi ve dış filtre var. Canlı olarak lepistes, neon tetra, L144 Longfine ve onların yavruları var. Hava motoru kullanmıyorum. Çünkü bir akvaryuma oksijen vermek istiyorsanız illaki kabarcıklar çıkaran bir hava taşı yada iç filtre kullanmak zorunda değiliz. Su üzerinde yeterli hareketi yakaladığınızda akvaryumunuz oksijenlenecektir. Esasında hava taşlarından çıkan kabarcıklar yüzeyde patlayarak aynı yöntem ile suyumuzu oksijenle buluşturur.
  


Bu ürün enerji açısından şöyle eleştrilebilir: C160 ı çalıştırabilmek için akvaryumunuza hava motoru almalısınız alacağınız hava motoru elektrik ile çalışacağı için enerji harcayacaktır. Tamam filtre hava ile çalışıyor ancak havayı sürekli olarak sağlayabilmek için hava motoru, hava motorunu çalıştırabilmek için enerji gerekli... Demek ki enerji sarfiyatı olan bir filtreymiş c160 bu enerji hava motorunuza göre değişiyor tabii ki. Ayrıca önerilen kullanıma göre bir adet de kafa motoru ile sistemi destekledik mi benim üstte yaptığım enerji sarfiyatı açıklanmış oluyor. Eleştrilebiliyor muymuş? Ne yapalım o zaman maliyeti düşürmek için 10 tl lik çin malı hava motoru alıp onun sesine mi katlanacağız yoksa 4-5 ay sonra birgün arıza yaptığında çöpe mi atacağız. Kaldı ki o çin malı hava motorları eheim ile aynı enerjiyi tüketiyor. Bir de biolife ın yaptığı öneride marka belirtmiyor 3-5 watt gibi enerji değeri veriliyor.
[/QUOTE]

en az 2 tank devamlı aktif diyoruz, hava motoru zaten kullanıyoruz diyoruz. herkes kendi durumunu anlatıyor, görüş paylaşmaya çalışıyor. ürünü almadan önce bende bu sayfalardan faydalandım. ve aylardır kullanan birisi olarak yeri geldiğinde eleştirilerimizi de belirterek almayı düşünen arkadaşlara katkı sağlamaya çalışıyoruz.
daha da derdimizi anlatamadıysak can sağlığı olsun.


serdugan2015-06-05 23:18:10
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
ses, maliyet, enerji, olmak üzere 3 başlık yazmıştınız.
bende bu ürünün maliyet ve enerji olarak daha olumlu olduğunu belirtmeye çalıştım. "saçmalık" olarak neyi kastettiğinizi, neyi yanlış anladığınızı tam çözemedim. diğer başlık olan ses konusu ise üründen bağımsız hava motoru ile ilgili olduğunu anlatmaya çalışmıştım.
çin işi ucuz dış filtrelerle ilgili görüşlerinize saygı duymakla birlikte kesinlikle katılmıyorum. bunu bir alışkanlık yada sabit görüş olarak kabul edebilirsiniz ancak çok daha ucuz olsa dahi benim almaya yaklaşmayacağım ürünler. sızıntı olayını elbette çok az kişi yaşıyordur. ben o durumu en büyük korkum olarak belirtmiştim.

sonuç olarak fikrimi tekrar özetleyeyim; hava motoru kullanmak zaten zorunlu. 
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
[QUOTE=jacksparrow]Bu filtreyi almayı düşünüyorum ancak biraz araştırma yaptım. 80 lt bir tank için 1 tane c160 1 tane kafa motoru, 1 tane hava motoru almam gerek.  kafa motoru şart değil ama temizliğin daha etkin olması için alınması daha iyi olacaktır. zaten bir önceki sayfada Bora Bey öneri olarak yazmış. Dış filtre olarak sunsun 603b yi inceledim. Dış filtre ile bu filtre arasında seçim yaparken benim için önemli olan durumlar:
1. Maaliyet
2. Ses 
3. Enerji tüketimi
Temizlik durumuna bakacak olursak  incelediğim iki filtrede de sadece sünger var. Süngerler bakteriler için üreme alanı oluşturacak malzemelerdir. Üzerinde barınacak bakteri için yüzey alanı genişliği ve sünger hacmi önemlidir. Süngerlerin yüzey alanı gözenek sayısı ve yapısına göre belli olur o konuda bir arge yapılmadan sayı belirtmek tamamen sallama olur. Ancak sünger hacmini hesaplayabiliriz.

 C160 da sünger ölçüsü 8x16x5,5 cm hacim olarak 704 cm3

sunsun603b de 10cm çapında 11 cm yüksekliğinde silindir şeklinde sünger var  hacim olarak 860 cm3

Gelelim maliyet ve enerji harcama durumuna

Eheim 3701 Hava Motoru 3.5 watt 80 tl
Hailea PT-400 Kafa Motoru 5.5 watt  400 Lt / Saat 20 TL
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C 160 19 TL
Toplam enerji sarfı: 9watt
Toplam: 119 TL 

Sunsun 603B Mini Dış Filtre 400Lt/Saat 
Enerji sarfı:6 watt 
Fiyat:55 TL

Bu durumda dış filtre %50 daha ucuz %30 daha az enerji harcıyor ve daha sessiz. 

Şimdi burada maliyeti arttıran hava motoru peki neden eheim marka hava motoru almayı düşünüyorum çünkü piyasadaki en sessiz ve en dayanıklı ürün. 20 TL ye satılan hava motorlarından alsaydım 4-5 ay sonra bozulacağı için tekrar alacaktım sonra tekrar tekrar bu iş gidecekti. Zaten c160 tanıtımlarında c160 ın uzun yıllar kullanılabileceği ek parça maaliyeti çıkarmayacağı yazıyor bu doğru ama c160 sistemini çalıştırmak için gerekli hava motorunun arıza yapan ve kaliteli olmazsa ara ara yenilenmesi gerektiği belirtilmiyor. Belirtmesi de gerekmiyor.  Alan arkadaşlar bunun farkında olarak almışlardır bunu hesaba katamayacak kadar değillerdir. Bir de kafama takılan nokta eğer c160 ek parça maaliyeti çıkarmıyorsa sitede yedek sünger satışı neden yapılıyor? Satılmasın demiyorum tabii ki yedek parça satışı ve desteği yapılmalıdır ancak tanıtımdaki iddaalar da biraz dozunda olmalıdır.

[/QUOTE]

yedek sünger satılması yedek parça değil, eski 2 parçalı süngerlerin yenilenmesi ile ilgili bir durum. gereksiz bir ayrıntı ama düzeltmeden edemedim.

dış filtre ile ilgili yaptığınız karşılaştırma ve dış motor ile ilgili yaptığınız hesap benim çok kafama yatmadı. hele ki en ucuz çin işi bir dış filtreye karşılık eheim hava motoru içeren bir sepeti karşılaştırmışsınız.

ben kendi özel durumum için söyleyeyim; 4çıkışlı bir hava motoru aldım. 2sini ana tankımda kullanıyorum, 1 ini yavru tankında kullanıyorum. 1ini duruma göre kuluçka,yavruluk yada ana tanktaki büyük hava taşı için kullanıyorum. zaman zaman 2 yavru tankı aktif oluyor. 4 çıkışlı motorla hepsini aktif çalıştırıyorum. sonuç olarak dış filtre kullansaydım da hava motoru kullanmak durumunda kalacaktım.

dış filtreler ilk çalışma zamanlarındaki performansını koruyamıyorlar, ses ile ilgili sıkıntılar kullandıkça artıyor. bu dediklerim tabiki sizin verdiğiniz en ucuz kategorideki çin malları için geçerlidir. ayrıca yazan W bilgileri güvenilir değildir. benim asıl korktuğum konu ise su taşması ile ilgilidir. 

biolife filtrenin bence en büyük dezavantajı görüntü ile alakalıdır. aşağı sarkan borular konusu çok hoş değil ama biz idare ediyoruz. bu konuda Bora bey bu borulara giydirilmek üzere yapay bitkiler üretip satabilir.

maliyet konusunda mükemmel bir seçenektir, bu ürünü maliyet ve enerji açısından eleştirmek bence yanlıştır. ses konusu ise hava motoru ile ilgili özel bir durum. yukarıda da anlattığım gibi hava motoru yavru alan hobiciler için zaten olmazsa olmaz.

saygılarımla.
serdugan2015-06-05 11:07:02
Edit
edit[EDIT]serdugan,2016-08-25 15:47:27[/EDIT]
ICEMAN hk
Merhabalar,

Sabah tanktan dayak yemekte olan bir iceman çıkarttım. Diğer çiftleşenlere burnunu soktuğundan baskın erkek tarafından kovalanan bir erkek olduğunu tahmin ederek çıkarttım.

Cinsiyeti konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Anus vent kontrolu yaptım ama emin olamıyorum.

Şu anda 35cmlik bir tankta duruyor. Eğer erkek olduğu kesinleşirse, bir dişi ile takas yapmak istiyorum. Ankaradan arkadaşlara duyurulur.











çiftleşme videosu:

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=4nvtimA2avU&feature=youtu.be[/VID]



SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.