ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
xlomba
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Mart 2015 13:24
Son Ziyaret:
10 Şubat 2016 14:15
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Derici
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 5 MESAJI

Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
Bende 100cm-80 Lt bitkili canlı doğuran akvaryumunda kullanıyorum. Filtreyi kullanmaya başladıktan sonra balık ölümlerinde azalma olduğunu söyleyebilirim, şuan tek sorunum kuyruk erimesi sorunu. Su değişimi bende yapmıyordum ancak sorunun bundan olabileceği düşüncesiyle bu aralar haftada bir 1/3 yapmaya başladım.Filtre süngeri bende de 2 parçaya ayrıldı ama yapışkanla ilgili suda bir sıkıntı yarattığını düşünmüyorum. Balıklarda bir anormallik görmedim. Hatta yavruların çoğu filtrenin etrafında dolaşıyorlar, salınım yapsaydı yavru katliamı yaşanırdı diye düşünüyorum.Akvaryum içinde yüzen minik parçalara gelince onu bende bir süredir gözlemliyorum. Sanırım filtre süngerinin ayrım yerinden kaçan parçalar olabilir. Filtreyi hareket ettirince bu parçaların çoğaldığını gördüm.Akvaryumumda tek filtre var. Filtreyi en solda, sirkülasyon motorunu da en sağda kullanıyorum, işbirliği içinde çalışıyorlar.Su görüntüsünde bir sıkıntı yaşamadım, berraklığı gerçekten iyi. Almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim. Almadan önce o kadar çok araştırdım ki, piyasada o fiyata alabileceğiniz tüm filtrelerden daha kullanışlı olacağını söyleyebilirim.xlomba2015-05-08 09:11:17
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
[QUOTE=THERACULA]
Birde kullanan arkadaslar bu filtre çalışında su yuzeyinde ses yapıyor mu cevaplar misiniz[/QUOTE]

üstteki sünger kapağı kapatmazsanız hafif bir şırıltı geliyor. Kapattığınızda ses azalıyor. Ben yosun yapması için açık tutuyorum rahatsız edici bir durumu yok. Zaten hava motoru sesi yanında o ses rahatsız etmiyor.
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
Yaklaşık 3 aydır kullandığım filtremi merakla dün akvaryumdan aldığım suyla yıkadım, çıkan pisliğe inanamadım. Daha önce iç filtrem vardı, bu kadar pisliği çekmiş olmasına gerçekten şaşırdım.Ama yosun konusunda sorunum var. Filtrenin üstündeki süngeri çıkardım, filtreyi ışığın altında çalıştırıyorum ama bir türlü yosun oluşumunu sağlayamadım.
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
filtreyi kullandığım canlı doğuran akvaryumum


Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
Arkadaşlar merhaba,
Daha önce iç filtre kullanıyordum ve hiç memnun değildim, çok uzun araştırmalardan sonra dış filtre almaya karar vermişken yüzen filtre gözüme takıldı ve denemeye karar verdim. Şuan yaklaşık 1 aydır kullanıyorum ilk 15 gün işe yaramayacak gibi geldiyse de (kullanma klavuzunda yazdığı gibi eski filtreyle birlikte kullanmalıydım onu atladım hata bendeydi) ilerleyen günlerde kullanışlı olduğuna inandım. Şuan su görüntüsü gayet net ve temiz. Daha önce haftada 1 kez dip çekimi yaptığım halde bu netliğe hiç ulaşamamıştım.
Fitreden oldukça memnunum fakat filtreyi kullanmaya başladıktan 20-25 gün sonra lepisteslerimde kuyruk erimesi olmaya başladı. Tüm lepisteslerde olmasa da 3 erkekte bu durum yaşanıyor, hatta birini kaybettim biride sanırım çok uzun yaşamayacak
Sormak istediğim şu; araştırdığım kadarıyla bir çok yerde kuyruk erimesinin su kalitesinin düşmesinden kaynaklandığı yazmakta, filtreyi taktıktan sonra 1 aydır dip çekimi yapmadım durum bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

Birde Bora bey; Eğer fikriniz varsa akvaryumumda adi salyangoz var ve kirli su havuzunda da bunlardan gördüm, bu durum sizce filtrede olması istenen yosun oluşumunu yavaşlatır yada engeller mi yada daha faydalı mı olur, bu salyangozları temizlemeli miyim. Teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.