Kurulum İçin Destek - Örnek Kurulumlardan Özetler


zekigonlumÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1269
zekigonlumÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2015 15:17
Mesajın izleyen bölümlerinde görüleceği üzere; yeni kurulum yapacağım için tavsiyelerde bulunulmasını istemiştim, sağolsun Alp Bey haricinde çok fazla bilgi paylaşımı olmadı. Yine izleyen bölümde görüleceği üzere biyotop kurma amacında olduğum için özellikle yarışma katılımları olan tankların fotoğraflarını, kurulum öykülerini, canlılarını, malzemelerini vs. hepsini yine bir başlık altında derleyeceğimi yazmıştım. konu kalabalığı olmaması açısından bu başlığa devam etmek istedim. Yeni kurulum yapacakların faydalanmasını umuyorum; ama faydalanan olmasa da en azından benim için örnek kurulum fotoğraflarını bir başlık altında toplamış olurum.(03.02.2015)
---
Çok fazla katılım, konu ve fotoğraf incelemeye çalışıyorum. Arada yarışma katılımını, tanıtım konusunu vs.'yi kaçırdığım üye varsa kusura bakmasın artk. (07.02.2015)

------


Dünden bu yana yarışmaya katılan biyotop akvaryumlarını, kurulum maceralarını vs. inceliyorum. Malzeme ve canlılarını bulabilirsem 'Güney Amerikan' tankı kurmak niyetindeyim. Başrolde melek ya da discusun olmasını, sürü halinde de cory eklemeyi düşünüyorum. Büyük ve yırtıcı balıklardan uzak durup barışçıl türlerle birlikte sürü balıkları eklemeyi düşünüyorum. Bu alanda bilgim gayet kısıtlı, tanıtım konularında gördüğüm kadarıyla bir şeyler yapmaya çalışacağım. Bu anlamda;

100*50*50 ölçülerinde 250 litre tankım, tetra 1200 yeni seri dış filtrem ve tetra 300 w ısıtıcım olduğu düşünüldüğünde;

Melek ve/veya Discusun yanına; tankın alt, orta ve üst bölgeleri dolu dolu gösterecek,

Bulması, bakımı, yavru alması kolay ve dayanıklı balık ile;

Biyotopu oluşturmada kullanılacak kum, kaya, bitki vs. önerisinde bulunur musunuz? (01.02.2015)

------

65. Akvaryum ve Akvaryum Canlısı Yarışması


Yarışma ikincisi Amazonland adlı katılım. Tankın sahibi mcmert nickli üye. Tanıtım konusu Amazonland.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Rio Amazon Biotope Akvaryumum adlı katılım. Tankın sahibi koala981 nickli üye. Tanıtım konusu bulamadım. Yarışmadaki açıklama: 140x50x65h ölçülerinde, taşırma sump sistemli, bitkili amazon biotope akvaryumumda F1 peruvian scalare damızlıklarım, kendi üretimim peruvian scalare yavrularım ve F0 orinoco pterophyllum altum'a bolivian ramireziler, otocinclus affinis ler eşlik ediyor.


 Bir Güney Amerika Macerası adlı katılım. Tankın sahibi Vedat Ciftci nickli üye. Tanıtım konusu Bir Güney Amerika Macerası - Cüce Krallığı


63. Akvaryum ve Akvaryum Canlısı Yarışması

Yarışma ikincisi Güney Amerikalılar içinde Discus adlı katılım. Tankın sahibi ALPEREN1075 nickli üye. Tanıtım konusu Güney Amerikalılar İçinde Dıscus. Yarışma Açıklaması: 400 litre içinde ramirezi - boliviam ram - panda çöpçü - cüce vatoz ve tetra gruplarıyla birlikte yaşayan 6 adet red turkuaz tankım.


Yarışma üçüncüsü Amazon adlı katılım. Tankın sahibi rekurrens14 nickli üye. Tanıtım konusu Güney Cüce Akvaryumum



Rio Guapore Paludarium adlı katılım.  Tankın sahibi Eldurmaz nickli üye. Tanıtım konusu Rio Guapore
Yarışma Açıklaması: Florasını echinodorus sp ve pistia bitkilerinin oluşturduğu,apistogramma trifasciata ve endlerlere ev sahipliği yapan tanka 3 ay boyunca hiç bir müdahalede bulunulmadı.Hergün aydınlatma süresi bitiminde evde hazırladığım ilkel bir aparatla damla usulü buharlaşan su tamamlandı.Bu sayede Amazon Havzasının konveksiyonel yağışları taklit edildi.Ufak bir şelale filtreye yardımcı olarak pistialar ve zeminde oluşan tortu tabakası(yaklaşık 1 senelik bir oluşum) yardımcı oldu.Bu da tanktaki amonyum-nitrit-nitrat döngüsünün oturmasına ve nitratın sistemden atılmasını sağladı.Tankın tabanında oluşturduğum tubifex kültürü,tankta çoğalan gammaruslar ve tankta üreten salyangozlar balıkların başlıca besinlerini oluşturdu.Sürdürülebilirliği olduğuna inandığım bu mini tankı (50*30*25h)malesef ön camdaki kırılma yüzünden geçtiğimiz ay bozmak durumunda kaldım.


Yarışma ikincisi 500 litre Siyah incim adlı katılım. Tank sahibi CHETEZ nickli üye. Tanıtım konusu: Siyah İnci "güncel Resimler Sayfa 6"



South American adlı katılım. Tank sahibi Eldurmaz nickli üye. 




Sonbahar - Guney Amerika adlı katılım. Tank sahibi bilentungul nickli üye.  Yarışma açıklaması: 50*50*40h olculerinde. 1 yildir kurulu bir tank. Guney Amerika Canlilar: - Otocinclus affinis - Poecilia wingei(Endler) Guney Amerika Bitkiler: - Sagittaria Subulata



Guney Amerika adlı kurulum. Tank sahibi ModeXL nickli üye. Tanıtım konusu: Black Water Kurma Çabaları. (güncel Foto Sayfa2)



Yarışma ikincisi Karanlık Sular-Güney Amerika adlı katılım. Tank sahibi nesta nickli üye. Tanıtım konusu: Karanlık Sulara Düşen İlk Işık- Güney Amerika..


57. Akvaryum ve Akvaryum Canlısı Yarışması


Yarışma birinci Rio Guapor adlı katılım. Tank sahibi Eldurmaz nickli üye. Yarışma Açıklaması: 50*30*30h ölçülerine sahip 1 çift Apistogramma Trifasciata'ya ev sahipliği yapan nano biyotop tankımın florasını kozmopolit bir tür olan Pistia Stratiotes oluşturmaktadır.Faunada Apistogramma Trifasciatalara Gammarus Pulex ve Lymnaea Stagnalis arkadaşlık etmekte.


57. Akvaryum ve Akvaryum Canlısı Yarışması


Yarışma ikincisi Agassizi Hardscape adlı katılım. Tank sahibi net nickli üye. Tank tanıtımı: Blackwater Agassizi - 200 L



57. Akvaryum ve Akvaryum Canlısı Yarışması


Yarışma üçüncüsü Nano apistogramma  adlı katılım. Tank sahibi capo di capi nickli üye. Yarışma Açıklaması: 40*40*30 ölçülerinde , bir çift apistogramma borellinin sahipliğini yaptığı minik dünya.



South America  adlı katılım. Tank sahibi bilentungul nickli üye. Yarışma Açıklaması: Akvaryum: 50-50-40h Filtre eheim 2213 ve filtre malzemesi olarak black water torf kullanilmakta. Guney Amerika Canlilar: - Otocincluz affinis - Apistogramma Agassizi - Poecilia wingei(Endler) Guney Amerika Bitkiler: - Sagittaria Subulata - Hydrocotyle leucocephala - Salvinia Minima Herkese basarilar.


57. Akvaryum ve Akvaryum Canlısı Yarışması


Olduğu kadar Güney Amerika adlı katılım. Tank sahibi Iskarmoz nickli üye. Tank Tanıtım Konusu: Güney Amerika Biyotopu Ve Üretim Akvaryumu Yarışma Açıklaması: Tam biyotop değil, biyotoptan anlayan fark eder neden tam biyotop olmadığını ve ona göre davranır. Fotoğraflar da oldukça eleştiriye açık. Akvaryum yaklaşık 65 litredir.



57. Akvaryum ve Akvaryum Canlısı Yarışması


Nova Olindo adlı katılım. Tank sahibi dogangunesk nickli üye. Tank Tanıtım Konusu: Corydoras Amazon Biyotop 90lt


57. Akvaryum ve Akvaryum Canlısı Yarışması


güney amerika adlı katılım. Tank sahibi devito nickli üye. Yarışma Açıklaması: Kendi haline bıraktığım tankım ama keyifleri yerinde.


 55. Akvaryum ve Akvaryum Canlısı Yarışması


Bir Güney Amerika Macerası adlı katılım. Tank sahibi Vedat Ciftci nickli üye. Yarışma Açıklaması: Balıklar: Geophagus Altifrons(6adet), Nannacara Anomala(2adet), Bolivian Ram(5adet), Apistogramma Panduro(1adet)


 55. Akvaryum ve Akvaryum Canlısı Yarışması


Karma Amerikan Tankim 400 litre adlı katılım. Tank sahibi CHETEZ nickli üye. Yarışma Açıklaması: Balıklar: Karma Amerikan baliklarindan olusan tankimi begenilerinize sunuyorum..



53. Akvaryum ve Akvaryum Canlısı Yarışması


Yarışma ikincisi Amazomania adlı katılım. Tank sahibi Eldurmaz nickli üye. Yarışma Açıklaması: Şimdilik red lizardlarımın yaşadığı yeni Amazon akvaryumum


53. Akvaryum ve Akvaryum Canlısı Yarışması


Amerikan Tank adlı katılım. Tank sahibi Rusty nickli üye. Yarışma Açıklaması: 200*70*65(h) ebatlarında, *Excichlasoma Salvini *Excichlasoma Pearsei *Excichlasoma Festae *Cichla Temensis *Vieja Hartwegi *Vieja Regani *Vieja Argentea *Vieja Synspilum *Vieja Maculicauda *Parachromis Dovii Türlerini barındıran karma Amerikan tankım. Herkese başarılar


53. Akvaryum ve Akvaryum Canlısı Yarışması


Amazon Biotope adlı katılım. Tank sahibi The_darklord nickli üye. Tank tanıkımı Discus Akvaryumum (kurulum) Tavsiye Bekliyorum.




Karma Orta Amerikan Tankim 400 litre adlı katılım. Tank sahibi CHETEZ nickli üye. Yarışma açıklaması: En sert turlerden olusan karma tankim..



53. Akvaryum ve Akvaryum Canlısı Yarışması


Discus Mekanı adlı katılım. Tank sahibi Umit-G nickli üye. Tank tanıtımı: Discus Akvaryumu


53. Akvaryum ve Akvaryum Canlısı Yarışması


Güney Amerika Biyotop adlı katılım. Tank sahibi dogangunesk nickli üye. Tank tanıtımı: Corydoras Amazon Biyotop 90lt



53. Akvaryum ve Akvaryum Canlısı Yarışması


Güney Amerika adlı katılım. Tank sahibi OrdiBuko nickli üye. Yarışma açıklaması: Asya'dan gelen dostlarıyla yaşayan Amerikalılar :)



51. Akvaryum ve Akvaryum Canlısı Yarışması


Coryland adlı katılım. Tank sahibi dogangunesk nickli üye. Yarışma açıklaması: Amazon hibrid akvaryumum. 70*30*45y boyutların da içerisinde çeşitli corydoras, tetra türleri ve cüce vatoz bulunuyor bitkiler amazon bölgesine aittir echinadorus,myriophyllum ve dallara sarılı moss vardır. Tabanda silis kum ve çakıl taşları, mangrow ve yati kökleri kullanıldı. filtre yun sump 800lt/h kapasite, tetra 200w ısıtıcı, 60w sarı ışık tezgah altı aydınlatma.


 49. Akvaryum ve Akvaryum Canlısı Yarışması


Karanlık Sular adlı katılım. Tank sahibi Eldurmaz nickli üye. Yarışma açıklaması: 160 litrelik Amazon biyotopum


 49. Akvaryum ve Akvaryum Canlısı Yarışması


Ksk Güney Amerika Karma adlı katılım. Tank sahibi Özgür Coşkun nickli üye. Tank tanıtımı: Güney Amerikan Karması (k. S. K.)bol Fotolu.


 49. Akvaryum ve Akvaryum Canlısı Yarışması


Akşamüstü Su Altı... adlı katılım. Tank sahibi OrdiBuko nickli üye. Tank tanıtımı: Ordi Bukodan Karma (syf:26 Her Sayfa Ayrı Dünya)


47. Akvaryum ve Akvaryum Canlısı Yarışması


Amerikan Evi adlı katılım. Tank sahibi Rusty nickli üye. Yarışma açıklaması: 200*70*65 ebatlarında, cüsseli Amerikan türlerine ev sahipliği yapan tankım. Akvaryumdaki dekorların %80'i doğadan toplanmadır. Kurulumdan yaklaşık bir sene sonra en olgun dekor ve ortama yaklaştım diyebilirim. Mevcut türler *Excichlasoma Pearsei *Excichlasoma Salvini *Red Terror *Vieja Argentea *Vieja Hartwegi *Synspilum *Parachromis Managuensis *Parachromis Motaguensis *Peacock Bass *Carpinte Şeklindedir. Saygılar.




Yarışma ikincisi 4:3 Biotope adlı katılım. Tank sahibi Muzaffer DEMİR nickli üye. Tank tanıtımı: Biyotop Yeniden Yorumlanıyor



Yarışma birincisi White Stone adlı katılım. selçukdurmaz nickli üye. 


Yarışma üçüncüsü Amazon adlı katılım. Tank sahibi Hamdi KASAP.


Yarışma ikincisi 1 Tonluk Güney Amerikan Karması adlı katılım. Tank sahibi zubunel_genubi nickli üye. Tank taınıtımı 1 Tonluk Güney Amerikan Karması.


Yarışma üçüncüsü Aquatic Poison adlı katılım. Tank sahibi ilker aydın nickli üye. Yarışma açıklaması: 60 40 40 ölçülerindeki güney amerika biotop tankım kardinal neonlara ve kakadulara ev sahipliği yapıyor.



Amazon Akvaryumu... adlı katılım. Tank sahibi Harun Yücebaş. Yarışma açıklaması: 80x40x55h buyut. Eheim 2217 dış filtre, tetra 200w ısıtıcı, 54wx2 ışıklandırma kullanılmaktadır. Anubias türü bir kaç çeşit bitki ve doğal ağaç kökleri ile dekore edilmiştir.


Benim Küçük Amazon'um adlı katılım. Tank sahibi Eldurmaz nickli üye. Yarışma açıklaması: 80*50*50 cm ölçülerindeki akvaryumumu elimden geldiğince doğal dizayn etmeye çalıştım.Akvaryumda discus,kakadu,bolivian ram,panda cory,sterbai cory,julii cory,red nose tetra bulunmaktadır.Dekor olarak mangrowe,yati ve mophani kökleri ile kendim yaptığım hindistan cevizinden mağaraları kullandım.Ayrıca bu köklerin bulunduğu arka kısımda bol miktarda meşe yaprağı koydum.Nitrat oranını azaltmak için bambu bitkisi ve 3 kök de java fern kullandım.Loş bir ortam yakalamak adına da aydınlatmayı akvaryumun ön kısmından Hagen Flora-glo ile yapmaktayım...

zekigonlum2015-02-12 12:37:13

Beğenenler: [T]111197,Iskarmoz[/T]
Teşekkür Edenler: [T]111197,Iskarmoz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ALPEREN1075Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]10731,2[/B]
Kayıt: 09/04/2013
İl: Bursa
Mesaj: 471
ALPEREN1075Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2015 20:36
Zeki Bey Merhaba,
Anlaşılan japona ara vermişsiniz. Ben kısaca bazı bilgileri paylaşayım.
Kum olarak bej renkli dere kumu olabilir. Tam bir bitki kumu olmasa da

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zekigonlumÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1269
zekigonlumÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2015 22:29
[QUOTE=ALPEREN1075]Zeki Bey Merhaba,
Anlaşılan japona ara vermişsiniz. Ben kısaca bazı bilgileri paylaşayım.
Kum olarak bej renkli dere kumu olabilir. Tam bir bitki kumu olmasa da [/QUOTE]

Teşekkür ederim Alp Bey. Japon başlıklarında en çok faydalandığım konulardan biri de sizinkiydi zaten. Ben de bir anlamda sizinki gibi dönüşüme başlayacağım galiba kısmetse. Japonda izlediğim bir yöntem vardı. Okuyup bir şeyler öğrendiğim ve ara ara dönüp bakma ihtiyacı hissedeceğim konuları tanıtım konumun ilk mesajına sıralamıştım. Şimdi de aynı yöntemi izleyeceğim. Ancak bu sefer biyotop kurma amacında olduğum için özellikle yarışma katılımları olan tankların fotoğraflarını, kurulum öykülerini, canlılarını, malzemelerini vs. hepsini yine bir başlık altında derleyeceğim kısmetse. Hatta bu başlığa eklemeye bile başlarım hem böylece konu kirliliği olmaz, hem de benim gibi yeni kurulum yapmak isteyenlere bir fihrist olmuş olur. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ALPEREN1075Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]10731,2[/B]
Kayıt: 09/04/2013
İl: Bursa
Mesaj: 471
ALPEREN1075Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2015 23:05
Şüphesiz ki araştırdıkça bir çok bilgi edinebiliyorsunuz bu forumda. Bir önceki cevapta yazmak nasip olmadı bilgisayarın ufak sahibi gelince kesildi mesaj.
Bitki düşünüyorsanız dere kumunu misket gübre ile destekleyebilirsiniz tabi aydınlatma konularını da incelemelisiniz. Güney Amerika bitki türlerinden uzaklaşmayın derim.
http://www.akvaryum.com/echinodorus_'aquartica'_bitkir_27_3829.asp#b
Kompozit türlerden sazlarda kolay türlerdendir.
Mangrow , yati kökleri ve çok büyük olmayan taşlarla da dekor tamamlanabilir.
Video paylaşım sitelerindeki biyotoplarda size fikir verebilir.
Canlılar konusunda ise , kendi fikrimdir Diskus ve Melek balıkları aynı akvaryumda pek uygun görünmüyor. Yerli üretim 10 cm civarı 4-5 diskus olabilir ama öncelikle diğer balıklarla başlayın diskusları araştırın bir kerede aynı yerden temin edin. Bir veya iki sürü tetra grubu ile bulabirseniz alt kısımlar için keyhole öneririm. Tabi vatozları ve çöpçüleride unutmamak gerekir. Güney Amerika canlılarından bir çok tür bir arada yaşayabilir. Kolay gelsin.
Selamlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zekigonlumÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1269
zekigonlumÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2015 01:06
[QUOTE=ALPEREN1075]Şüphesiz ki araştırdıkça bir çok bilgi edinebiliyorsunuz bu forumda. Bir önceki cevapta yazmak nasip olmadı bilgisayarın ufak sahibi gelince kesildi mesaj.
Bitki düşünüyorsanız dere kumunu misket gübre ile destekleyebilirsiniz tabi aydınlatma konularını da incelemelisiniz. Güney Amerika bitki türlerinden uzaklaşmayın derim.
http://www.akvaryum.com/echinodorus_'aquartica'_bitkir_27_3829.asp#b
Kompozit türlerden sazlarda kolay türlerdendir.
Mangrow , yati kökleri ve çok büyük olmayan taşlarla da dekor tamamlanabilir.
Video paylaşım sitelerindeki biyotoplarda size fikir verebilir.
Canlılar konusunda ise , kendi fikrimdir Diskus ve Melek balıkları aynı akvaryumda pek uygun görünmüyor. Yerli üretim 10 cm civarı 4-5 diskus olabilir ama öncelikle diğer balıklarla başlayın diskusları araştırın bir kerede aynı yerden temin edin. Bir veya iki sürü tetra grubu ile bulabirseniz alt kısımlar için keyhole öneririm. Tabi vatozları ve çöpçüleride unutmamak gerekir. Güney Amerika canlılarından bir çok tür bir arada yaşayabilir. Kolay gelsin.
Selamlar
[/QUOTE]

Teşekkür ederim Alp Bey. Olabildiğince kurulum inceleyip öyle girişmek istiyorum işe. Bitkisi, balığı, dekoru, kökü vs. yi iyice netleştirip tankı öyle kuracağım kısmetse.


İlk mesaja yarışmaya katılan tankların tanıtım konuların eklemeye başladım. Bu mesaja da, yarışmaya katılan ve/veya katılmayan üyelerin güney amerikan kurulumları hakkında paylaştıkları ve yeni kurulum yapacakların işine yarayabilecek başlıkları sıralayıp zamanla da onları inceleyeceğim inşallah.

mcmert nickli üyenin inceleyeceğim konuları: 

ALPEREN1075 nickli üyenin inceleyeceğim konuları: 
  
rekurrens14 nickli üyenin inceleyeceğim konuları: 

Eldurmaz nickli üyenin inceleyeceğim konuları: 

capo di capi nickli üyenin inceleyeceğim konuları: 

Iskarmoz nickli üyenin inceleyeceğim konuları:

Rusty nickli üyenin inceleyeceğim konuları:

Umit-G nickli üyenin inceleyeceğim konuları:

OrdiBuko nickli üyenin inceleyeceğim konuları:

Muzaffer DEMİR nickli üyenin inceleyeceğim başlıkları:

ilker aydın nickli üyenin inceleyeceğim başlıkları:


zekigonlum2015-02-12 12:34:10

Teşekkür Edenler: [T]111197,Iskarmoz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zekigonlumÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1269
zekigonlumÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2015 16:55
Akvaryum.com'da yapılan biyotop yarışmalarına Güney Amerika biyotopları ile katılan üyelerin tanklarını ve bilgi paylaştıkları diğer konuları inceledikçe başlığa eklemeye çalışıyorum. Biyotoplar konusunda yapılan uluslararası yarışmalar var mı acaba? Onları da inceleyip özet halinde buraya aktarmaya istiyorum. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ALPEREN1075Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]10731,2[/B]
Kayıt: 09/04/2013
İl: Bursa
Mesaj: 471
ALPEREN1075Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2015 17:03
Zeki Bey,

Tolga Beyin de katılımının bulunduğu yarışmanın linki;

http://all4aquarium.ru/en/events/jbl-biotope-contest-2014/entries

Selamlar,

Teşekkür Edenler: [T]111197,Iskarmoz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zekigonlumÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1269
zekigonlumÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2015 00:40
[QUOTE=ALPEREN1075]Zeki Bey,

Tolga Beyin de katılımının bulunduğu yarışmanın linki;

http://all4aquarium.ru/en/events/jbl-biotope-contest-2014/entries

Selamlar,[/QUOTE]

Alp Bey ilgilendiğiniz için çok teşekkürler. Linkini verdiğiniz yarışmanın yanı sıra bir yarışma daha buldum. kısmetse forumdaki konuları bitirdikten sonra bunlara bakacağım. Daha izlenecek onlarca video da cabası. Baya bir iş çıkardım kendime işte :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ycolak.51Çevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2016
İl: Nigde
Mesaj: 9
Ycolak.51Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2016 05:58
[EDIT]Ycolak.51,2016-09-03 05:59:58[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir