Uçuk Fiyatlar


sinan m.dÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/05/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 1571
sinan m.dÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2017 16:14
Selamlar. Elbette hobi ile ilgili fikir beyan edilecek ve tartışılacak yer burasıdır fakat lütfen üslubumuza dikkat edelim. Ses tonumuzu belirtemediğimiz, mimiklerimizi gösteremediğimiz, düşüncelerimizi sadece yazıya dökerek anlatmaya çalıştığımız bu platformda lütfen bir yazıyı anlamlandırmadan önce bir daha düşünelim, biraz daha geniş perspektiften bakmaya çalışalım. Gereken hassasiyeti göstermeniz ümidiyle keyifli hobiler dilerim.

Beğenenler: [T]179361,erdemoguz[/T][T]175671,Jumbokılıç[/T][T]191069,Amatör 🔰[/T][T]188306,Khann[/T]
Teşekkür Edenler: [T]77392,tosyalı[/T][T]179361,erdemoguz[/T][T]191069,Amatör 🔰[/T][T]156707,hobiciakvarist[/T]
+1: [T]179361,erdemoguz[/T][T]175671,Jumbokılıç[/T][T]191069,Amatör 🔰[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JumbokılıçÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 03/07/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1256
JumbokılıçÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2017 16:51
[QUOTE=sinan m.d]Selamlar. Elbette hobi ile ilgili fikir beyan edilecek ve tartışılacak yer burasıdır fakat lütfen üslubumuza dikkat edelim. Ses tonumuzu belirtemediğimiz, mimiklerimizi gösteremediğimiz, düşüncelerimizi sadece yazıya dökerek anlatmaya çalıştığımız bu platformda lütfen bir yazıyı anlamlandırmadan önce bir daha düşünelim, biraz daha geniş perspektiften bakmaya çalışalım. Gereken hassasiyeti göstermeniz ümidiyle keyifli hobiler dilerim.[/QUOTE]

iyi niyetli yapıcı bilinçli harika bir uyarı, tebrikler[:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iSrafiL06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/02/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1567
iSrafiL06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2017 18:50
[QUOTE=erdemoguz]

Merhaba İsrafil Bey, mesajınız imladan dolayı değil, 10 günlük yeni bir üyeye verdiğiniz sert cevaptan dolayı şikayet edilmiş ve silinmiştir. Burada bir hata yapılabilir ama size de gelebilecek hatalı üsluba müdahale etmek gerekir diye düşünüyoruz. İlk önce imladan uyarı verildiği için üslup uyarısı verilememiş size imlanın bildirimi gelmiştir. Anlayışınız için teşekkür eder, keyifli hobiler dilerim. [/QUOTE]

Hocam şöyle bakalım buna birazda biri bana yazdığında ben profilini kontrol etmem yenimi eski mı biliyor mu bilmiyor mu gibi sonucda çalışıyorum ve bu arada yeri geliyor patronun bakışlarina rağmen birşeyler yazmaya çalışıyorum ve bu kişi birşey bilmiyor ise sorabilir mesela o kadar balık gidermi gerçekten ben yeniyim dese ona göre cevap alırdı çok bilmişlik yaptı hak ettiğini aldı ve eski olan ve bununla övünenlerde oluyor bi soru sorunca koşarak kaçıyor ve ben uzun zaman online olmadım ve hep bilgi açısından yer almaya çalıştım örneğin melek uretimi yazarak çıkan paylaşımda görürsünüz veya onca eski olmasına rağmen neon uretimi bir hayaldi yok misket vs gibi saçma sapan bilgiler ile dolu iken neon uretimi yazın yine bakın ve bu paylasim başlıkları bile bana ait değil bir balığı sorana sen aç ben yazayım diyorum ki kişilerle muhabbet içinde olarak daha iyi geliştirir kendini yani eskiler bilir düzen tutturmuş gidiyor biri gelip farklı bir bakış açısı söyleyince bi anda saldırılar başlıyor burası bilgi paylaşımı ise bir sonraki paylaşımda hangi balık ithalat dan ne kadar a geliyor petshop lara ne kadar a veriliyor bunlarida yazacağım ki yazmayı düşünmüyordum madem hobiciyiz bilgilendirme yapacağız herkes herşeyi bilsin ve ben yıllarca Türkiye de on binlerce Fullred i tubifex ve tetra Discus yem ile renklendirmis ve bu kişiye kimse birşey dememisken de sen sahtekarlik yaptın dedim veya atfg yazıp 5 TL lik balığı 15-20 TL ye satana kaldır o yazıyı da dedim lepistes üreticilerinin bir çoğu nefret eder benden sürekli hobicilere olması gereken bu dediğim için ve onca hobici var ki 3 kuruş etmeyecek balıkları 50 TL den satsam bana guvenlerinden dolayı alır hatta biri deseki bu balık kötü inanmaz bile fakat ben buna rağmen arayanlara su an ki balıklar ise yaramaz yada daha kaliteli olanları gelecek veya şundan al diyorum bende bu sistemin kuklası olup hobicileri kandirabilirdim fakat vicdan olmalı insanda biraz ve yine diyorum bilenlerle tartisirim bilmeyenlerde öğrenmek için sorsun ki aynı ayda aynı soru için 50 kere yazmak dan sıkılmam hatta ne kadar saçma olsada sorular cevap vermeye çalışırım bende bilmiyordum kimseye hadsizlik yapmadım sordum öğrendim ki balık hasta deyince tuz at su değişimi tuz at herşeye tuz at diye öğrendim burada şimdi neden atılmaması gerektiğini biliyorum ve öğrendiklerimi anlatıyorum bilgisayar dan girdiğimde tek bir günde baya bir paylasim yapacağım video fotoğraf olarak.

Beğenenler: [T]156707,hobiciakvarist[/T]
Teşekkür Edenler: [T]156707,hobiciakvarist[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/10/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 4644
SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2017 16:27
Seviye tutturulduğu vakit forumlar bilgi paylaşımı-tartışma platformlarıdır. Ancak eski bir yönetici olarak güzel Türkçe'mizi elimizden geldiğince doğru yazarak,noktalama-imla kurallarına bir nebze uyarak imtina edelim derim. Hem okuyucuya rahatlık, hemde kurallar.

Acele bir şekilde patronun bakışları altında "risk" alarak paylaşım, okurken gözlerim yoruldu yahu. [;)]

+1: [T]14524,Oasis[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OasisÇevrimiçi

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1613
OasisÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2017 15:03
[QUOTE=iSrafiL06]

Hocam şöyle bakalım buna birazda biri bana yazdığında ben profilini kontrol etmem yenimi eski mı biliyor mu bilmiyor mu gibi sonucda çalışıyorum ve bu arada yeri geliyor patronun bakışlarina rağmen birşeyler yazmaya çalışıyorum ve bu kişi birşey bilmiyor ise sorabilir mesela o kadar balık gidermi gerçekten ben yeniyim dese ona göre cevap alırdı çok bilmişlik yaptı hak ettiğini aldı ve eski olan ve bununla övünenlerde oluyor bi soru sorunca koşarak kaçıyor ve ben uzun zaman online olmadım ve hep bilgi açısından yer almaya çalıştım örneğin melek uretimi yazarak çıkan paylaşımda görürsünüz veya onca eski olmasına rağmen neon uretimi bir hayaldi yok misket vs gibi saçma sapan bilgiler ile dolu iken neon uretimi yazın yine bakın ve bu paylasim başlıkları bile bana ait değil bir balığı sorana sen aç ben yazayım diyorum ki kişilerle muhabbet içinde olarak daha iyi geliştirir kendini yani eskiler bilir düzen tutturmuş gidiyor biri gelip farklı bir bakış açısı söyleyince bi anda saldırılar başlıyor burası bilgi paylaşımı ise bir sonraki paylaşımda hangi balık ithalat dan ne kadar a geliyor petshop lara ne kadar a veriliyor bunlarida yazacağım ki yazmayı düşünmüyordum madem hobiciyiz bilgilendirme yapacağız herkes herşeyi bilsin ve ben yıllarca Türkiye de on binlerce Fullred i tubifex ve tetra Discus yem ile renklendirmis ve bu kişiye kimse birşey dememisken de sen sahtekarlik yaptın dedim veya atfg yazıp 5 TL lik balığı 15-20 TL ye satana kaldır o yazıyı da dedim lepistes üreticilerinin bir çoğu nefret eder benden sürekli hobicilere olması gereken bu dediğim için ve onca hobici var ki 3 kuruş etmeyecek balıkları 50 TL den satsam bana guvenlerinden dolayı alır hatta biri deseki bu balık kötü inanmaz bile fakat ben buna rağmen arayanlara su an ki balıklar ise yaramaz yada daha kaliteli olanları gelecek veya şundan al diyorum bende bu sistemin kuklası olup hobicileri kandirabilirdim fakat vicdan olmalı insanda biraz ve yine diyorum bilenlerle tartisirim bilmeyenlerde öğrenmek için sorsun ki aynı ayda aynı soru için 50 kere yazmak dan sıkılmam hatta ne kadar saçma olsada sorular cevap vermeye çalışırım bende bilmiyordum kimseye hadsizlik yapmadım sordum öğrendim ki balık hasta deyince tuz at su değişimi tuz at herşeye tuz at diye öğrendim burada şimdi neden atılmaması gerektiğini biliyorum ve öğrendiklerimi anlatıyorum bilgisayar dan girdiğimde tek bir günde baya bir paylasim yapacağım video fotoğraf olarak. [/QUOTE]

Arkadaşım orta yol bulunur diye bekledim ama senin derdin ne çözemedim.Alıntı yaptığın mesajda arkadaşımız sana çok basit sade bir dille yazım hatası ve davranıştan bahsediyor sen yine konuyu şu balık şu fiyat bu yem şeklinde uzatıyorsun.Senin gibi tez canlı arkadaşlarımızı çok gördük burada. Daha yeni olmana bağlıyorum bunu.Senin gibi düşünmeyene de saygı duymayı öğren önce.Bu senin mevzun kendi düşüncen.Eyvallah sen hobici dostusun biz değiliz.Sen ithalatı da ihracatı da üç kuruşa yap.Dünya kadar balık üret ve yok paraya sat hediye et. Kim ne karışır sana, bize ne?
Ama şu var diyorsun ya sen neden atlıyorsun diye, işte burası paylaşım alanı ise ve başlık herkese, her yoruma açık bir başlıksa ben de düşüncelerimi açıkça yazarım herkes gibi.
Çok basit arkadaşım bozguna uğrat piyasayı dağıt elinden geldiğince.Kimse balık satamasın herkes seni parmakla göstersin sana gelsin Türkiye'nin bir numaralı balık üreticisi ol kim ne derse desin aldırma.Senden hediye alınanı, ucuza alınanı iki gün sonra yüksek bedelde ilanda gördüğünde hesap sorma çünkü satamaz sen nasıl olsa devamlı üretiyor ve ucuza veriyor olacaksın yine gelir senden alırlar...
Bu kadar basit. Herkese hayırlı hobiler.

Beğenenler: [T]191354,Lodos muhafızı[/T]
+1: [T]77641,yucesoy83[/T][T]10739,nightmareo[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iSrafiL06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/02/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1567
iSrafiL06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2017 16:53
Stingray vatoz petshop larda en ucuz 500 TL Arowana 15 cm 150 TL den başlıyor yilanbas 50 TL den birde onlara gelen fiyata bakalım gerisi arkadaşlarin takdiri.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/142251/240220171650141.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]193849,Malzahar[/T][T]184682,UmitKARAKAYA[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2017 17:17
Kimseden taraf olmadığı belirtip 8 yıl boyunca çeşitli sektörlerde faaliyet firmaların geçici, gelir ve kurumlar verigisi yönünden hesaplamalarını yaptım.

İsrafil beyin iki örneği üzerinden motoro 275 lira satışı 500 lira, 15 cm arowana 65 lira satışı 150 asgari rakam olarak verilmiş. Eğer ticaret için bu işi yapıyorsanız bu fiyatlar normal, eğer hobi için yapıyorsanız arowanı 80 liraya, motoryu 300 liraya satabilirsiniz tabi.
İnsanlar ticaret yaparken karnını doyurmak için yapmaz, para kazanmak, daha çok kazanmak için yapar. Akaryakıt gibi aşırı tüketilen bir üründe kar marjınız litre başına %8-12 arası değişir. Bunu tüketimle kıyasladığınızda muazzam karlar ortaya çıkar. Bir motoroyu akaryakıt gibi satamadığınız için kar marjınızı yüksek tutmak zorunda kalırsınız. Bu fiyatların düşmesini sağlamanın her üründe olduğu gibi tek yolu yerli üretime yönelmektir. 300 liralık üründe 50 lira kazanmak için hiç bir tacir az sayıda tüketimi olan ürüne yatırım yapmaz.
Gözümle gördüğüm bir faturada fason üretim t-short'un gelişi 2,5 lira, mağaza satış fiyatı 35 lira.
Siz hobici zihniyeti ile düşünüyorsanız bu işi ticaret için para kazanmak için yapanlarla ortak noktaya varmanız imkansız yada onların sizinle. [EDIT]Tunc Berk,2017-02-24 17:18:22[/EDIT]

Beğenenler: [T]155576,karahan_[/T][T]191354,Lodos muhafızı[/T]
+1: [T]155576,karahan_[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iSrafiL06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/02/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1567
iSrafiL06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2017 17:23
Bu sadece bir kısmı 15 tür lepistes verdik ortalaması 4 TL den ortalaması 25 den satıyorlar ve bir tek balık yok bunun kuşu yemi maması tam kazanılsin da sadece balıkları alıp Akvaryum a koyup satmak da bu kadar hobiciyi yüklenmek bence yanlış fiyatları normal gören alsın niye alıyorsun demem ama bilsinler ona göre alsınlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nightmareoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/05/2006
İl: Bursa
Mesaj: 659
nightmareoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2017 23:24
Para kazanmak, petshopcu olmak, ekmeğinin peşinde koşmak vs bunlara etik değil, para kazanması doğru değil demek(ben böyle algılıyorum) doğru değil. Herkes ekmeğinin peşinde. Ben hobiden para kazandığım sürece keyif alıyorum. Satamadığım türden bir yere kadar zevk alıyorum. Herkez zamanı gelince hediye eder, ucuza verir vs. Siz baştan kaybediyonuz. Ucuza balık(altı üstü balık) verilememesinden yakınıyorsunuz ancak, kendiniz kaliteli lepistesi 25 TL' den sattınığınızdan bahsediyorsunuz. Lepistes herkesin hayatının bir döneminde beslediği, hobinin girişi gibi bir tür. Ne kadar zor olabileceğini çoğu kişi bilir. Sizde bu kadar düşük maliyeti olan altı üstü balıkları 1-2 TL den verebilirdiniz. Vatoz besleseydiniz Allah bilir kaçtan satacaktınız. Bu bana samimi gelmedi doğrusu.

Petşhopcu değilim ancak, akvaryum hobisi ile iç içe olanlar bilir ki, şu anda o çok para kazanan petshopcuların durumu içler acısı. Bir çoğu dükkanlarını kapatma durumunda. Çok zor değil yakınınızda alışveriş yaptığınız herhangi birisine sorabilirsiniz. Hatta bu işte çok kar edileceğini düşünüyorsanız, kaliteli bir arabaya binebileceğinizi düşünüyorsanız, kimse fabrika kurun demiyor, açın petsop bakın keyfinize.

Sayfa başında bİrden çok türler için çalışma yapmıssınız ama hepsi mesnetsiz, diyorsunuz ki lepistesciyim, beslemediğiniz türler hakkında nasıl kanıya varıyorsunuz? L144 altı üstü bir küp, atın dişi erkek, alın yavruyu diyorsunuz. Deneyin göreyim diyorum size hodri meydan. 1 dişi 1 erkek, tam damızlık bir çift alırsanız 150 yumurta verir size bir ayda. Yavrusunu 5 Tl' den satarsanız(satış boyu, 3 cm tül yavrular su an 10-15 TL arasında), 750 TL eder, ilk batında damızlık çiftin fiyatını çok rahat çıkarırsınız.

Hocam iktisat diye bir bilim dalı var. Arz, talep. Üniversitede bir hocamız sınav kağıdının altına açıklama olarak; Hiç kimse okuduğu/düşündüğü için fizyolojik zarar görmemiştir." yazmıştı. Ağır olduysa kusura bakmayın ancak, tecrübe etmemiş kişilerin, bu kadar basit bir şekilde verilen emekleri küçümsemesi benim açıkcası canımı sıktı.

Beğenenler: [T]191354,Lodos muhafızı[/T][T]190793,rocknrolla84[/T]
Teşekkür Edenler: [T]191354,Lodos muhafızı[/T][T]190793,rocknrolla84[/T]
+1: [T]191354,Lodos muhafızı[/T][T]14524,Oasis[/T][T]190793,rocknrolla84[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iSrafiL06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/02/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1567
iSrafiL06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2017 00:25
[QUOTE=nightmareo]Para kazanmak, petshopcu olmak, ekmeğinin peşinde koşmak vs bunlara etik değil, para kazanması doğru değil demek(ben böyle algılıyorum) doğru değil. Herkes ekmeğinin peşinde. Ben hobiden para kazandığım sürece keyif alıyorum. Satamadığım türden bir yere kadar zevk alıyorum. Herkez zamanı gelince hediye eder, ucuza verir vs. Siz baştan kaybediyonuz. Ucuza balık(altı üstü balık) verilememesinden yakınıyorsunuz ancak, kendiniz kaliteli lepistesi 25 TL' den sattınığınızdan bahsediyorsunuz. Lepistes herkesin hayatının bir döneminde beslediği, hobinin girişi gibi bir tür. Ne kadar zor olabileceğini çoğu kişi bilir. Sizde bu kadar düşük maliyeti olan altı üstü balıkları 1-2 TL den verebilirdiniz. Vatoz besleseydiniz Allah bilir kaçtan satacaktınız. Bu bana samimi gelmedi doğrusu.

Petşhopcu değilim ancak, akvaryum hobisi ile iç içe olanlar bilir ki, şu anda o çok para kazanan petshopcuların durumu içler acısı. Bir çoğu dükkanlarını kapatma durumunda. Çok zor değil yakınınızda alışveriş yaptığınız herhangi birisine sorabilirsiniz. Hatta bu işte çok kar edileceğini düşünüyorsanız, kaliteli bir arabaya binebileceğinizi düşünüyorsanız, kimse fabrika kurun demiyor, açın petsop bakın keyfinize.

Sayfa başında bİrden çok türler için çalışma yapmıssınız ama hepsi mesnetsiz, diyorsunuz ki lepistesciyim, beslemediğiniz türler hakkında nasıl kanıya varıyorsunuz? L144 altı üstü bir küp, atın dişi erkek, alın yavruyu diyorsunuz. Deneyin göreyim diyorum size hodri meydan. 1 dişi 1 erkek, tam damızlık bir çift alırsanız 150 yumurta verir size bir ayda. Yavrusunu 5 Tl' den satarsanız(satış boyu, 3 cm tül yavrular su an 10-15 TL arasında), 750 TL eder, ilk batında damızlık çiftin fiyatını çok rahat çıkarırsınız.

Hocam iktisat diye bir bilim dalı var. Arz, talep. Üniversitede bir hocamız sınav kağıdının altına açıklama olarak; Hiç kimse okuduğu/düşündüğü için fizyolojik zarar görmemiştir." yazmıştı. Ağır olduysa kusura bakmayın ancak, tecrübe etmemiş kişilerin, bu kadar basit bir şekilde verilen emekleri küçümsemesi benim açıkcası canımı sıktı. [/QUOTE]
Benim L144 beslemedigim ve satmadigimi nereden çıkardınız 3-5 TL den sattık Fullred 2 TL den sattık birçok turu piyasaya 1-2 TL den verdik zaten vatoz beslemenin zor olan kısmı alanların çoğu öldürüyor oturmuş bir Akvaryum olduğu sürece kolay kolay ölmez lepistes benim favori balığım ilk açtığım konularda görürsünüz Arowana ve 500 litre Akvaryum ile başladım hobiye ve şimdi 100+ Akvaryum var üretim hane var bir çok ture bakıyorum petshop lar batıyor diyorsunuz peki neden insanları zamanında kandirirsan batmaya mahkum kalırsın Almanya da biri balık almak istiyor adama 3 saat ders verip sen besleyemezsin diye satmiyorlar 10 yaşında bir çocuğa 50 TL verin bir petshop a gönderin 2 adet lepistes 2 adet Japon ve 1 adet beta birde faunus istesin hemen satıyorlar işte burada olay ben ekmek paramı kazanıyorum olamaz ortada bir canlı var ve birileri para kazansın diye eziyete ölmeye mahkum ediliyor ve ben üretici ve balık satıcısı olduğum halde fiyatlar pahalı diyerek kendini de cephe alıyorum evimde 1 Akvaryum olsa hobi yapsam sadece en fazla bu balıklar neden bu kadar pahalı şu balığı bu fiyata aldım derdim ki 8 cm Arowana yi 120 TL ye almıştım en son 10 cm 20 TL ye buldum işi öğrendikçe içinde oldukça birseylerin daha ucuz olduğunu görüyor insan Discus alacağım şimdi bitkili akvaryum a fiyat istedim 3 cm e 30-50-80 arası fiyat verildi acele etmedim 10 TL den verelim dediler 20 adet alsam 150 TL verir çıkarım demek istediğim bir yere gidip bu balık güzel deyip almak yerine o balığın daha güzelini daha ucuza bulmak lazım. Ve Fullred i neden 25 TL ye sattığım konusuna gelince biraz araştırırsanız neden bu kadar ucuza verdiniz dersiniz ki Fullred sadece bir hırs yüzünden insanlara renklendirilmiş balık satılmasına darbe vurmak için 1 seneye yakın sadece çapraz ile turuncu balıkları kırmızıya çevirdim ve Facebook da en büyük lepistes sayfası sahibiyiz ve herkese öğrettik doğal olması gerekir ve dogali bu diye ve hobiciler ile pek alışveriş yapan biri değilim bugün çifti 800 dolar olan Fullred i almak için uğraşıyorum hobici için sadece Fullred dır ve bizde onlar için sadece 2 TL olanını ürettik ve bugün turkiyede hala l144 u ve Fullred i çok değerli bi abim ve ustam 2-5 TL arasında satıyor bizim dostumuz olan herkes piyasaya ucuz balık veriyor bizde hobicilere yüksek fiyata gitmesin diye ugrasiyoruz siz kaç paraya balık istiyorsanız o paraya göre kalitede balık ürettik ve ayrıca beslemedigim balıkları bile gidip uretimhane de bizzat üreticisi olan arkadaşlar ile oturup konuşurum detaylarını öğrenirim ben hiç bir üreticiden bire birde bu balığı üretmek zor diyen duymadım ama internette herkes için çok zor bu kadar zor bir işi yapmasinlar daha iyi kolay görenler yaparsa keyif alırlar zor olarak gören kişiler daha kolay işlere yonelirse piyasa duser bu zorlu ekonomi döneminde hobi neredeyse bir mecburiyet gibi balığı seven ne yapıp Edip alıyor bizlerde daha uyguna verelim tek istediğim bu kelimeler yanlış yazılıyor yanlış anlaşılıyor olabilir ama her mesajda üretici oldugumu belirtmek de anlamsız kalıyor ben burada ilk başladığımda saygı çerçevesinde sordum herkese ve teşekkür ettim benden küçüklere bile bi usta olarak bakıp terbiyesizlik yapmadım ve sonra baktım ki böyle öğrenmek bir yere kadar işin kalbine girdim ve şimdi Türkiye'nin hemen hemen her yerinde bir baglantimiz var hobiciler araştırsın ve unutmasin ki bir balık gördünüz mutlaka daha güzel ve ucuzu vardır o gördüğünüz yere mecbur değilsiniz sadece sabırlı olun.

Ve üretim haneyi bu sezon başında kurup faaliyet e geçirdik cepde parada yoktu borç ile kuruldu ortalama 20 000 TL borç ile başlayıp geçen aya kadar tüm borçlarını ve aylık giderini çıkardı ortalama 5-6 ay süreçte ve bu süreç al sat da yapıldı ve buna rağmen piyasa fiyatlarınin altında verdik balıkları demekki balıklar çok ucuz rakamlara tanidiklarin elinde dolaşıyor sadece hobiciyi pahalı ulaşıyor su an da Türkiye de satılan Fullred lerin bir kısmı İstanbul dan bir kısmı Muğla'dan çıkıyor 2-3 TL gibi fiyata alınıp renk ve boyut verip 10-15 TL ye satılıyor hobiciler bu kadar ucuza verenleri bulup alirsalar 1 balık yerine 3-4 balık alırlar ve durumu iyi olmayan öğrenci olan kişiler de ırk lepistes besleyebilir. Sürekli fiyat belirtmek istemiyorum ama sürekli zor ve kazanilmiyor denilirse piyasada giden tüm balıkların kendimizden değil bize geliş fiyatlarını da yazarım başkaları ne kadar a veriyor bu sefer de müşteri ile insanlar sorun yaşayacak bu yüzden üretim yapan arkadaşlar daha duyarlı olsun 100 Akvaryum a ısıtma elektrik su tek sefer harcanıyor bizim elektrik su doğalgaz aylık 1000 TL yi bulmuyor yerimiz de ufak değil ve her Akvaryum üretim ve satış yapıyor adete vurulunca maaliyet çok uygun sırf emek veriyorum diye onca para olması yanlış geliyor bana sizler için belki az bile bu işi bilen 2 TL ye alırken bilmeyenin 10 TL ye alması da bana uygun gelmedi gelmeyecek

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir