Axolotl


Burak Ata

Açıklama

Canlının Türü:Axolotl Canlının Boyu:Yaklaşık 7 cm Canlının Diğer Özellikleri: Dirty Leucistic türündeki yavru Axolotl'ım . Adı ; Levi (Leviathan)

Katılım Tarihi: 01 Ağustos 2018

Bu katılım 223 oy almıştır.
 

Yorumlar

bjkalley - 30 Ağustos 2018 01:54

Çok güzel bir türün doğal bir fotosu, tebrikler.

Refet Ali YALÇIN

BurakAta - 30 Ağustos 2018 11:16

Yorumunuz için teşekkür ederim . İlk 3'e girebileceğimi düşünüyordum ama maalesef olmadı ... Umarım ileriki yarışmalarda girerim.

Burak Ata

fkarakaser - 03 Eylül 2018 15:48

Hem ön, hem de arka flu. göstermek istediğiniz canlı ortada şerit halince kalmış ve etkileyiciliğini kaybetmiş. Sadece arkanın flu veya karanlıkta kalması göstermek istediğiniz canlıyı ön plana çıkartır. Sanırım cep telefonuna makro lens takarak çektiniz, bu sebeple net alan çok dar. Zaten canlının gözlerinden de net olmadığı anlaşılıyor. Canlının bulunduğu ortam güzel ama en az 1 fotoğraf daha eklemelisiniz, oy verecek kişi canlıyı tam olarak sağlıklı olup olmadığını görmek ister, bu fotoğraftan canlının tüm ayakları sağlam mı? kuyruk eksik mi? anlaşılmıyor dolayısı ile derece yapmanız zorlaşıyor.

Faruk Karakaşer

BurakAta - 03 Eylül 2018 16:06

Nasıl bir çözünürlüğe sahip cihazda baktınız sormak istiyorum. Canlının gözleri dahil altında bulunduğu zemin net . Sadece önde küçük bir alan flu ve orasıda net olsaydı dikkat oraya kayardı , ben odak noktası olarak canlıyı ve zemini ayarladım . Nikon D3100 ile çektim 4608x3072 çözünürlüğe sahip bir fotoğraf . Haklı olduğunuz nokta destekleyici en az bir tane fotoğraf daha olmalıydı .

Burak Ata

fkarakaser - 03 Eylül 2018 16:58

Fotoğrafın netliği ile fotoğrafın çözünürlüğü aynı şeyler değil. Öndeki ve arkadaki flu olan bölümler diyafram ile alakalı, canlının gözündeki net olarak tabir ettiğiniz kısımda ise enstantane hızı ile alakalı bir netlik sorununuz var. Tabi buna akvaryum cam kalınlığınız da etki ediyor olabilir. Siz daha net çekilmiş canlı fotoğraflarına bakın ne demek istediğimi anlayacaksınız. daha iyi derece alın diye yazıyorum bunları yoksa dikkate alıp almamak sizin tercihiniz. (Apple Thunderbolt Display 27-inch monitör de bakıyorum fotoğraflara)

Faruk Karakaşer

BurakAta - 03 Eylül 2018 17:33

Yorumunuz için teşekkür ederim , dediklerinizi dikkate alacağım .
Bu arada yazdığım cevabı tekrar okuyunca saygısızca yazılmış gibi anlaşılıyor . Cidden amacım o değildi öyle algılandıysa kusuruma bakmayın :) Akvaryum fotoğrafçılığı cidden başka birşey ve makinemde o kadar iyi değil belki bazı püf noktalarını çözersem daha iyi çekimler çıkar , öyle umuyorum .

Burak Ata

fkarakaser - 04 Eylül 2018 11:01

Dediğiniz gibi akvaryum fotoğrafçılığı zordur, balığın hareketli olması, diğer balıkların kadraja girmesi, camdaki yansıma ve parlamalar, ışık ve cam kalınlığı gibi sonucu etkileyen bir sürü etmen var. Makineniz kötü değil, kullandığınız lensin önemi çok daha fazla.

Faruk Karakaşer

Neontetra - 07 Eylül 2018 00:06

Fotoğrafçılıktan iyi kötü anlarım fakat yukarıda forumdaşın kastırdığı kadar garipsenecek bir durum göremedim. Kadraj güzel, canlı açıkça net ve maaşallah sağlığının iyi, ayaklarının da kayıp olmadığı daha ilk bakışta anlaşılıyor.

Bunca yıl forumdayım ilk defa forumda böyle bir canlının yarışmada aday olduğunu gördüm. Çokta güzelmiş. Benim için şampiyon. Bu yüzden yarışmaları çokta şey etmemek lazım. Maalesef şu belki incir çekirdeğini doldurmayacak yarışmada bile sırf arkadaşlık, tanışlık veya körükörüne belli türlere yığılmalar var. Elden bir şey gelmez. Sen yine de umudunu kaybetme.

Çok eski bir zamanda bende iki adet bayağı semender beslemiştim. Ejderha yavrularına benziyorlardı. Fakat suya hiç bağımlı değillerdi. Hemencecik karasal mutfaksal ortama uyum sağlayıp bir gece operasyonuyla kayboldular ;)) Bir daha da cesaret edip bakamadım.

Toprak bulut

BurakAta - 07 Eylül 2018 13:55

Yorumunuz için teşekkür ederim :)
Bazı türlere yığılma konusunda kesinlikle katılıyorum . Semenderleriniz kaçmasına üzüldüm , bence bir daha cesaret edip bakmalısınız cidden çok güzel ve farklı canlılar . Ben şimdiye kadar 3 tür baktım hepsindende çok zevk aldım fakat Axolotl bir farklı :)

Burak Ata

YORUM YAZIN

İpucu: Sol sağ tuşlarını kullanarak, önceki ve sonraki katılımları görebilirsiniz. Fotoğrafların soluna ve sağına tıklayarak önceki ve sonraki fotoğrafı görebilirsiniz.

Yarışmaya katılmak için üye olmanız gerekmektedir.

İlk 3'e giren katılımlara plaket ve Aquaforest su düzenleyici, bakteri kültürü veya NEWA Anti-Nitrat

1. Yarışmaya katıldığınız canlının kendi canlınız, akvaryumun kendi akvaryumunuz olması gerekmektedir. Aynı zamanda gönderdiğiniz fotoğrafların da size ait olması gerekmektedir. Örneğin satın aldığınız bir balığın eski sahibinin çektiği fotoğrafla yarışmaya katılamazsınız.
2. Her kategoriye en çok 1 katılımda bulunabilirsiniz.
3. Derece alındığında veya yönetim tarafından gerek görüldüğünde katılımın katılımcıya ait olduğunun kanıtlanması istenecektir. İleride canlıyı satma, kaybetme gibi ihtimallere karşı katılımcının; balığın önüne el yazısıyla ismini yazdığı bir kağıtla beraber balığın fotoğrafını çekmesini öneririz.
4. Katılım yapıldıktan sonra üye talebi üzerine katılımın silinmesi veya fotoğrafın farklı bir fotoğrafla değiştirilmesi talebine yönetim karar verir.
5. Daha önce yarışmaya katılmış ve birinci olmamamış bir akvaryum veya canlı tekrar yarışmaya katılabilir.
6. Daha önce yarışmaya katılmış ve birinci olmuş bir akvaryum tasarımı aynı tasarım ile yarışmaya katılamaz. İlkini andırmayacak tasarım ile tekrar katılabilir.
7. Yarışma oylamaları; üyeliğini cep telefonunu onaylatmış ve sitemizde paylaşım yapan forum üyeleri, forum özel üyeleri, kıdemli akvaristler ve yönetici üyelerin oyları ile seçilmektedir.
8. Forum üyelerinin oyları 1, özel üyelerin ve yöneticilerin 3, kıdemli akvaristlerin 5, jürilerin oyları ise 20 ile çarpılmaktadır. Örneğin özel üyenin pusulasındaki birinci katılıma, 10 puan değil 30 puan eklenir. Bir üye birden çok kategoriye dahilse en çok katsayısı olan değer hesaba katılır.
9. Puan eşitliği durumunda önce katılan yarışmacı avantajlı olur.
10. Katılımlar her ayın 1'inde başlar, 21'inde saat 23:59'da biter. Oylama ise; 22'sinde başlar, 30'unda saat 23:00'da biter. Sonuçlar oylamanın bitmesinin ardından duyrulur.
11. Sonuçlar duyurulana kadar balığın kimin olduğu ve katılımın o ana kadar aldığı oy görünmez.
12. Oylama gizlidir, verilen oylar diğer üyeler tarafından görülemez.
13. Akvaryum kategorisinde akvaryumun en az bir genel görünümü olması zorunludur.
14. Yarışmaya en çok 3 fotoğraf eklenebilir ancak 1 veya 2 fotoğrafla da katılınabilir.
15. Canlı kategorisindeki katılımlara bir canlı katılabilir ve tüm fotoğrafların aynı canlıyı içermesi gerekmektedir. Koloni katılamaz. Örneğin sarı prenses kolonisinin erkeğinin ayrı, dişisinin ayrı fotoğrafı ile aynı yarışmaya katılınamaz. Aynı karede birden çok balık bulunabilir, hatta ağız ağıza kavga eden, yumurtlayan, yavrusuna bakan yani birbiriyle ilişki içindeki canlıları içeren fotoğraflar etkileyici bile olacaktır ancak yarışmaya katılan asıl canlı her fotoğrafta bulunmalıdır.
16. Yarışmada Photoshop gibi çekim sonrası müdahale programlarının kullanımı serbesttir ancak balığın dış görünüşüne, vücut yapısına müdahale (yırtık yüzgeç rötüşü, yara kapatma vb.) yasaktır.
17. Yarışmaya katılan fotoğraflar forumlarda kullanılabilir ancak yarışma sonuçlanmamışsa o fotoğrafın paylaşıldığı konuda yarışmada yarıştığı söylenemez, ima edilemez, üyelerden oy istenemez.
18. Profesyonel olarak akvaryum canlısı ticareti yapan üyeler yarışmaya katılamazlar.
Ödüller 3'er yarışmalık gruplar halinde gönderilir. Örneğin ocak, şubat ve martın kazananlarının ödül ve plakerleri nisan ayı içerisinde kargolanır.

Jürilerimiz
Serkan ÇETİNKOL (serkan_cetinkol)
Tarık BAKICI (nikon_)
Ufuk UÇAR (u.uçar)
Ömer KAYA (omardaing)
Batuhan BAYRAM (batuhanbayram)
Mustafa ERDOĞAR (mustafaerdogar)
Ebubekir ATAR (Ebubekir ATAR)
Uğur Ruşen DOĞAN (BiotopeDogan)
Engin SAĞLAM (ENGİN06)

Jüriler, foruma üyelik tarihlerine göre sıralanmıştır.