ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Sehz4d3
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mart 2011 22:11
Son Ziyaret:
27 Mart 2016 02:56
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ramazan ÖZKÖSEOĞLU
Doğum Tarihi:
17 Nisan 1989
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Yazılım Uzmanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ramazan ÖZ amazonpetcenter.com

SON 10 MESAJI

Flower Horn Çeşitleri
[QUOTE=Mehmet0011]Her ikiside çok güzel ama özellikle Red Dragon mükemmel görünüyor. [/QUOTE]

Teşekkürler daha iyileri sizlerin olur inşallah
Flower Horn Çeşitleri
Bunlarda benim canavarlar 
King Kamfa ve Red Dragon


Thai silk- King kamfa kurlaşması
Evet bu balıklar birbirlerinin caprazlanmasıdan oluşmuş fakat sandığınız gibi değil. İçerisinden red dragon bile çıkacaktır demişsiniz sanmıyorum çıkacak balıkların ne olacağı hakkında bi fikrim yok ama bu balıkların ıslah çalışmaları çok basite alınıyor. Daha önce dolaylı yoldan bitki ıslah çalışmaları içinde bulundum. Hibrit üretimlerin trimacla texas ciftleştir ondan cıkanla carpinteyi cıftlestir onu buna bunu ona seklinde ilerlemediğine eminim. Bitki ıslahında gördüğüm kadarıyla bi tohum elde etmek için en az 5 sene ugraşıyorlar. Hersene hasattan sonra veriler karşılaştırılıyor istedikleri genleri yakalamak için ve gelecek nesillere aktarabilmek için tonlarca test yapılıyor. özellikle kısırlık konusunda çok fazla çalışma yapılıyor. Niyetim sizi eleştirmek değil sadece cesitli canlıların hibrit üretimleri hakkında yapılan çalışmaları google üzerinden araştırınız size bu türü ve diğer hibrit türleri anlama konusunda yardımcı olur. Saygılar..
Flower Horn Çeşitleri
[QUOTE=Mehmet0011]Uzun süre sayfayı cinsiyetleri üzerine meşgul ettiğim balıklarımla ilgili yine rahat duramadım. Yaşayarak ta bazı şeyleri tecrübe etmek gerektiğini düşündüm. Neticede Cuma günü balıklarımın bölme kenarında yem yemeden birbirleriyle uğraşıyor olmaları nedeniyle şansımı bir kez daha denedim. Tanıtım sayfamda ve burada balıklarımı gören üstatların büyük balığımın erkek olduğu yönündeki kanaatlerinden yola çıkarak, acaba diğerimi dişi bu kadar bu bölmeden ayrılmıyorlar, stres çizgileri dönemsel artıyor diyerek 2 balığı aynı bölmeye attım. Bugün sabahta dahil geçen süre içerisinde hiç bir olumsuzluk yaşanmadı. Birlikte yüzüyorlardı. Akvaryum tabanında 2-3 nokta da kazı yaptılar. Güveç içerisine büyük balık girip kuyruk çırptı. Her şey yolunda mutlaka birisi dişi derken öğle arası eve gittiğimde küçük balığın büyük balığın kafasının derisini soyduğunu gördüm. Tekrar balıklarımı ayırdım. Bundan sonra ki süreç te ne yapmam gerektiği hakkında öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.[/QUOTE]

Mehmet bey balıkların ikisde erkek gibi görünüyor aynı zamanda balıklar çok genç biraz daha boylanıp poslandıklarında denersiniz.Bu sure içerisinde içlerinde dişi varsa arada cam dahi olsa yumurta döker merak etmeyin. Kumları taşımalar kazı yapmalar benim balıklarda var ama ikisi de erkek.Çakılları alıp ortadaki cam bölmenin yukarısından yere doğru bırakıyorlar ya da hepsini bi tarafa yigiyorlar :) 
Sehz4d32014-02-11 01:56:28
Flower Horn Çeşitleri
King Kamfa
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=p_nx4SJLkME[/VID]
Seachem Purigen (şiddetle tavsiye edilir)
[QUOTE=sinanul]Başka bir mesajımda uygun kullanım miktarından bahsetmiştim. Öngörüldüğü gibi... Arkadaşların fazla miktarda kullandıklarını yazmıştım. Yanılmışım özür dilerim.

Yeni tank sendromum sırasında nitrit ve nitrat seviyemde çok artış oldu. Zeolit çare olmadı, su değişimi harici hızlı kurtulmak için son çarem purigendi.....

260 litrelik akvaryumum için dış filtremde kadın çorabı içinde, 100 gram kullandım. Nitrit  ve nitrat seviyemde düşüş olmadı. 48 saat sonra paketin tümünü ekledim. Bulanıklık sorununu bir nebze olsun halletse de nitrit ve nitrat seviyemde yine düşüş olmadı.

Düşüş yaşayan arkadaşların akvaryumlarının suyu oturuyor olabilir. Denk gelmiş olabilir. Mucize bir ürün değil. Dikkat etmenizi ve bu parayı başka filtre seçeneklerine harcamanızı tavsiye ederim. Kullanım ve testler ile sabittir.

Saygılar.
[/QUOTE]
Sinan Bey

Yanlış anlamanızı istemiyorum fakat mesajların hiçbirinde nitrat ve nitrit seviyesini ayarladığı için kullanılması gerektiğini söylememişler. Ersoy bey sudaki bulanıklık sarılık ve uçan partüküller için kullandığını ve mükemmel sonuc aldığını söylemiş.Sizinde bulanıklılık sorununuz varsa deneyin nitrat sorununuz için farklı ürünleri deneyin. Tabi nitrat ve nitritin bulanıklılığa neden olup olmadığını bilmiyorum ama sizde  mesajınızda bulanıklık sorununa cözüm olduğunu yazmıssınız.



Sinop'lu Arkadaşlarımızı tanıyalım
Sinop/Merkez  - Esenler/İstanbul
Bolivian Cinsiyet?
[QUOTE=mustaac]Böyle belli olmuyor... Ancak bir dişiyi farkedebildim. Tüpçük kalın ve aşağı bakıyorsa dişidir. Tüpçük ince ve geriye hafif yatıksa erkektir.

Ayrıca dişiler daha koyu renkli olur, üzerleri biraz alacalı belecelidir...

Boyut olarak da aynı batın yavrularda erkeklerden daha küçük olur dişiler. Daha fazla yardımcı olamadığım için üzgünüm...
[/QUOTE]

En azından 1 çift cıkabilecek demek ki buda yeterli.
Teşekkür ederim.
Bolivian Cinsiyet?
Merhaba,

Bi arkadaşım askere gideceği için akvaryumundaki balıkları dağıttı. Banada 4 Adet Bolivian Ram Verdi.
Akvaryuma Koydum Fakat Cinsiyetlerini Ayıramıyorum.
Sanırım Hepsi Aynı Cins :) Ben Farklılığı Göremiyorum.

Yardımcı Olursanız Sevinirim. Teşekkürler.

Hangısının Erkek Hangısının Dısı Olduğu Önemli Değil Önemli Olan İçlerinden 1 Cift Cıkabılecegini Bilsem Yeterli.


Resim Yerine Video Ekledim.
http://www.youtube.com/watch?v=DZ-mZGoDdZo
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=DZ-mZGoDdZo[/VID]



SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.