ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
numan85
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
55
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Mart 2013 08:26
Son Ziyaret:
25 Şubat 2024 19:56
Toplam Mesaj:
363 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
numan koçer
Doğum Tarihi:
06 Aralık 1985
Yaş:
38
İl:
Kirsehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Numan Koçer Neocaridina ve CPO

SON 10 MESAJI

Ocean Free Zero Noise Z-2000 Hava Motoru
Sobo SB-8806 Çift Çıkışlı Hava Motoru kullanıyorum.
Sarı Ateş Neon Tecrübeleriniz
Bantlı erkeklerin erkek olduğundan eminseniz hiç sıkıntı yok [:cool:]
Sarı Ateş Neon Tecrübeleriniz
Öncelikle Şimdiden Hayırlı olsun, aynen dediğiniz gibi neocaridinanın en nazlı türü Sarı Ateşler, 3 defa üretmeyi denedim ancak en sonuncusunda başarılı oldum ilkinde kendilerini dışarıya attılar, ikincisinde hiç üreme olmadı ama üçüncüsünde başarılı oldum tabi öz eleştiri yapınca ortaya çıktı hatalarımın sonucu; öncelikle dışarıya atmalarının sebebi su şartlarını tam olarak ayarlayamama oldu anladığım kadarıyla bu tür iletkenliği 300ppm in üstünde istemiyor ve sıcaklık ta 22 altında olmaması lazım, ama en büyük hatayı herkesin söylediği gibi hepsi tam bantlı olsun diye ısrar etmemle beraber yaşadım, malesef herkesin ağzında tam bantlı olsun söylemi vardı ve bende buna aldandım tabiki dişler tam bantlı ama kimse bana erkeklerin bansız veya kesik bantlı olacağından bahsetmedi böyle olunca da ben hepsini tam bantlı aldım tabiki sonucunda üreme olmadı, meğersem tam bantlı erkek %1-5 arası çıkıyormuş :) o yüzden son aldığım karidesleri özellikle yarısı dişi yarısı erkek olarak aldım ve mutlu son :)
Sarı Ateş Neon Cinsiyet Ayrımı
Merhaba, uzun zaman olmuş fakat bakan arkadaşlarında faydalanması için yazıyorum. Paylaştığınız bütün fotoğraflardaki karidesler dişi, sizde fark etmişsiniz selelerine yumurta yapmışlar, akvaryumda erkek yoksa üreme olmayacaktır. Dişileri ayırmanın bir başka özelliği ise sırtlarındaki bandın tam olmasıdır kaliteli dişlerde bant tamdır yine eksik olma olasılığı vardır bunların seleksiyon yapılarak üremeden uzak tutulması gerekir. Erkekler ise bantsız yada kesik bantlı olurlar. Garip Bir Şekilde son zamanlarda sarı ateşlerin tam bantlı olması gerektiğinden bahsedildiğini görüyorum evet dişiler için bu kural geçerlidir ama erkekler için bu söz konusu değildir. tam bantlı erkek %1-5 arası çıkar fakat bunu da tutup size kimse vermez verse bile bedelini ödemek zorundasınızdır. Bazen arkadaşlar tam bantlı sarı ateş neon edinmek istediklerinde hepsi tam bantlı oldun diyorlar tamam olsun fakat büyük ihtimalle içinden erkek çıkmayacaktır.
Sarı Ateş Neon Kum Tavsiyesi
Yeni Gördüm Biraz Geç Oldu Ama Kum Olarak ben Bazalt Kum Kullanıyorum, Koyu renk Olması ve salının yapmaması sebebiyle tercih ettim ki piyasada satılan birçok kuma göre ucuz, tek bir habdikapı var bana göre akvaryuma koymadan önce iyice yıkamak gerekiyor çünkü çok tozlu oluyorlar.
Sarı Ateş Neon Karides
Aktif toprakta denenmem olmuştu ama verim alamamıştım ama ömrü bitmiş aktif toprakta baktım faydasınıda gördüm, umarım aktif toprakta verim alırsınız sanırım ph'ın düşük olması üremeyi ciddi bir şekilde etkiliyor tabi ki üremeyi etkileyen birçok parametre var.
Sarı Ateş Neon Karides
Salih Bey, Aktif Toprakta mı Bakıyorsunuz Neocaridina Karedeslere, Yoksa ömrü bitmiş toprak mı ?
Yapışık Doğan Lepistes Yavrularım
Yaşama İhtimalleri Çok Düşük ama İnşallah Yaşar. İlginç Bir Görüntü Oluşturur.
Meksika Turuncu Cüce Kerevitlein Yeni Fotorafları
Rabbimiz sana sağlıklı günler nasip etsin değerli abim, MaşAllah diyor, ellerinden öpüyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.