ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
FreeArt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Temmuz 2013 01:43
Son Ziyaret:
04 Haziran 2014 13:49
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
caner özgür
Doğum Tarihi:
25 Şubat 1983
Yaş:
41
İl:
Kirklareli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

caner özgür

SON 7 MESAJI

siyah cüce vatozlardan albino yavru
Çok teşekkürler. Şanslıyım sanırım albino almayı düşünüyordum gerek kalmadı kendi yavrularımı büyütürüm atık. Diğer yavrularda bi değişik büyüdüklerinde fotoğraf paylaşımında bulunurum.
Bahadır bey V harfi olan yavrulardan bir çift sizede göndericem kabul ederseniz.
Sağlıklı balıklar 
siyah cüce vatozlardan albino yavru
Selam arkadaşlar 550lt akvaryumumda 3 erkek 10 dişi bildiğimiz cüce vatozlardan var hepsi koyu renkli ve hepsi damızlık. Erkeklerden bir tanesi ilk defa babalık yaptı 50-60 kadar yavru aldım ama 6 tanesi albino cıktı diğerleri de kahve rengi ve benekleri yok kuyruklarında üst üste birbirinden ayrı 2 tane yuvarlak beyazlık var ön yüzgeçlerinden sırt yüzgecine uzanan ve birleşen v harfi şeklinde beyaz bir çizgi var. Sizce yavrular neden böyle çıkmış olabilir böyle bir durumla daha önce karşılaşan var mı?
Cüce vatoz cinsiyet?
Aynı anne babadan 1 çift vatoz büyüttüm 1.5 yaşında oldular erkeğin bıyıkları 0.5-6 mm civarı dişinin kiler ise resimdeki vatoz ile aynı. Bencede   dişi
Cüce vatoz karın şişmesi
[QUOTE=MaLawia06]Öncelikle Merhaba;

 Dogru bir müdahale ile öleceklerini sanmıyorum salatalık bilindiği üzere balıklarda sindirim problemini ortadan kaldıran en büyük yardımcılardan birisidir herşeyin fazlasının zarar olduğu gibi salatalığında fazlası zararrlı olabilir fakat bu salatalıktan kaynaklanıyor olmayada bilir aşırı yemlemede dibe düşen yemlerin tüketilmesi sonucunda bu tür olaylar sık sık görülmektedir siz en iyisi güzel bir diyet uygulayın ve balıklarınızı haftada 1 gün aç bırakın ısıyı biraz yükseltin karın şişligi geçmez ise  petshoplarda kolaylıkca bula bileceginiz 'CLOAT' İsimli ilacı Kullana Bilirsiniz hem kabız olmalarını engeller hemde kabız canlıları sağlığına kavusturur

SAĞLIKLI HOBİLER . SAYĞILAR.
[/QUOTE]

Selam. Daha öncede 2-3gün arka arkaya salatalık verdiğim olmustu sorun yaşamadım enson verdiğim tohumluydu sanırım bunlar tohumları yediler. Erkeklerden 2sinde şişme oldu dişilerin 7-8 tanesinde var. Dibe yem çökmesi fazla olmuyor düşse bile yiyebilecekleri en fazla bir kaç parça doğru düzgün doymuyorlardı bile. Normalde hareketliydiler şuanda filtre kısmındaki camda hareketsiz duruyorlar. 4-5 günden beri şişkinlik devam ediyor dışkılarıda şeffaf.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba arkadaşlar. Bende çocukluğumdan beri bu hobiyle iç içeyim anlamsız, amaçsız, boş vakitlerimi yok eden bazen uykumdan eden bir uğraş ama genede çok seviyorum balıklarımı bir gün görmesem özlüyorum resmen kısıtlı imkanlarım olduğu için hep küçük tanklarım vardı. Birgün arkadaşımın evinde dev bir akvaryum görünce (cokta büyük değil 400lt) herhalde bana çok büyük geldi, aşık oldum resmen. Ve kendisinin yaptığını söyledi. O günden sonra kendi akvaryumumu yapmayı kafama koydum. Birgün kırılmış 10mm dükkan camlarının atıldığını gördüm çöpe gidecek dediklerinde siz zahmet etmeyin atmaya ben alabilirim dedim:) ve o camlardan 135*75*55 ebatlarında 550lt ye tekamül eden camları elde ettim odamın ortasında kız arkadaşımın yardımıyla birleştirdiğimde o kadar büyük geldiki gözüme o mutluluğu anlatamam 2,miz birden içine girip oturabiliyorduk. Daha sonra sanayi sitesinden cıkma cam aramaya basladım 150*75*55 (100tl) - 155*55*55 (30tl) ebatlarında camları neredeyse bedava denilecek rakamlara aldım. evimde fazla yerim olmadığı için sadece 155*55*55 olanı yavru boylandırma olarak birkaç güne kurmayı düşünüyorum 60lt bir tank yavrular için kücük geliyor. Anlıyacağınız bu keyifli hobide hızla ilerliyorum. Burayada bukadar geç üye olmamın sebebi cok fazla sorun yaşamadığımdan.akvaryumcum genelde yardım ederdi ama bazı konularda tam olarak yardım etmediğini farkettim sanırım ticari çıkarlarını ön planda tutuyor. Eminimki burada paylaşılan sadece hobicilik değil burada bulunan arkadaşların içinde bir sevgi var ve bunu herkezle paylaşmak istiyorlar. Bu konuya yazmadan önce bir sorunumu paylastım gelen cvp beni tatmin edip etmemesine bakmaksızın cok mutlu oldum.
Bu sevgiyi buradaki arkadaşlarımla daimi olarak paylaşmak dileğiyle aranıza katılmaktan çok mutluyum 




FreeArt2013-07-29 18:46:38
Cüce vatoz karın şişmesi
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: karın şişliği

Akvaryum Kapasitesi (litre): 550

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Brichardi - Hongi - Afra mbuna elongatus - Mpanga - Demasoni - 11d 3e cüce vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: Eheim 2217 dış filtre  hava ile çalışan iç sünger filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :



Selam arkadaşlar. 550lt akvaryumumda cikletlerin haricinde 11d 3e cüce vatozum var. Ara sıra salatalık veriyordum hepsi birlikte saldırıya gecer gibi yiyorlardı. 2 gün arka arkaya verdim 2. Gün verdiğim salatalık biraz büyüktü ve tohumları belirginleşmişti onuda afiyetle yediler ama vatozların yarısından fazlasında aşırı bir karın şişliği oldu neredeyse patlayacaklar 3-4 gündür böyle. Nedeni salatalıkmı? Sizce vatozlarım ölürmü bu sebebten, çaresi varmı? 

Vieja2013-07-31 11:17:48
Tül Kuyruk Cüce Vatoz Hastalıkları Ve Careleri Ve Cinsiyet Belirleme
Selam arkadaşlar. 550lt akvaryumumda cikletlerin haricinde 11d 3e cüce vatozum var. Ara sıra salatalık veriyordum hepsi birlikte saldırıya gecer gibi yiyorlardı. 2 gün arka arkaya verdim 2. Gün verdiğim salatalık biraz büyüktü ve tohumları belirginleşmişti onuda afiyetle yediler ama vatozların yarısından fazlasında aşırı bir karın şişliği oldu neredeyse patlayacaklar 3-4 gündür böyle. Nedeni salatalıkmı? Sizce vatozlarım ölürmü bu sebebten, çaresi varmı? 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.