ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
heavenrain
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
29
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Nisan 2014 20:01
Son Ziyaret:
25 Ocak 2022 13:52
Toplam Mesaj:
34 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gürsoy ŞAHİN
Doğum Tarihi:
05 Mayıs 1989
Yaş:
34
İl:
Denizli
Meslek:
Ziraat Yüksek Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gürsoy ŞAHİN Ziraat Yüksek Mühendisi 60x40x40 Bitkili Canlı Doğuran Akvaryumu

SON 10 MESAJI

Sakal Yosunu Çözümü ?
Sakal yosun ile mücadele etmiş biri olarak kendi uyguladığım 10 adımlık çözüm yöntemini anlatacağım.

1. Sakal yosunu bulaşmış bitki dallarını budayın. Küçük taşları tanktan tamamen çıkarın. Büyük kayaların üzerindeki oluşumları jilet, bıçak vb. şeylerle kazıyın. Yani kısacası ilk adım mekanik temizlik.
Not: İleride uygulayacağımız bir yöntem nedeni ile bu aşamada beslediğiniz balık, salyangoz, karides vs. bitkiler dışındaki tüm canlıları tanktan çıkarın. (Toplu ölüm tecrübesi ile sabittir).
2. Tankın suyunu %90 oranında direkt çeşme suyu ile değiştirin.
3. Sıvı excel uygulaması: Tankınıza 100 litre suya 200ml olacak şekilde sıvı karbon gübresi ilave edin.
Not: Tüm süreç boyunca hiçbir adımda filtrenizi asla kapatmayın, döngü devam etsin.
4. Saniyede 2 damla olacak şekilde CO2 gazı seviyenizi ayarlayın (mayalı sistemciler de aynı şekilde).
5. Tankınızı hiç ışık almayacak şekilde tamamen battaniye, nevresim vb. bir şeyle güzelce sarın ve en az 2 en fazla 3 gün karartma uygulayın. (2 gün uyguladım).
6. Karartma sonrası tüm filtre ve diğer ekipmanlarınızı tuzlu suda temizleyin. Ardından çeşme suyu ile güzelce durulayın.
7. Tankınızın iç yüzey camlarını, kaya vb. dekorları son bir kez daha diş fırçası vb. ile temizleyin. Ardından tekrar %90 oranında çeşme suyu ile su değişimi yapın.
8. Filtre ve diğer ekipmanları bağlayın ve çalıştırın. Bu aşamada 100 litre suya 50ml olacak şekilde sıvı excel uygulaması yapın ve aydınlatmayı tek seferde 4 saat olarak ayarlayın.
9. 3 gün sonra çeşme suyu ile %60 su değişimi yapın ve ardından bakteri kültürü ekleyin.
10. 4 gün sonra çeşme suyu ile %30 su değişimi yapın ve aydınlatmayı 5 saate çıkarın.

Ben bu şekilde tankımdaki sakal yosunundan tamamen kurtuldum. Son aşamadan sonra tankınıza sae, vatoz, karides vb. yosun yiyiciler ekleyerek karartma sonrası kalan çürümüş yosun artıklarından da kurtulmuş olursunuz.

Ben tankımdaki canlıları çıkarmama gibi bir hata yapmıştım. Ne kadar canlı hayvan varsa tamamı oksijen yetersizliğinden ölmüştü, siz bu hatayı yapmayın, canlıları çıkarın.

Umarım faydalı olur, iyi hobiler.

[EDIT]heavenrain,2019-05-06 23:44:01[/EDIT]
İyi Akşamlar... Bitki Türleri Nedir
Merhaba. Poşetin içerisinde gösterdiğiniz bitki bir su üstü bitkisi olan “Riccia fluitans”dır. Zeminde taşlara veya kayalara tutturmaya çalışmayın sakın, olmuyor. Su üstünde de bir filenin içine doldurup yetiştirebilirsiniz. Ancak şunu söyleyebilirim ki çok narin bir bitki ve hemen hemen her gün kopan parçalarını akvaryumunuzda yüzerken görebilirsiniz :)
Dıy Co2 Sorunu
Merhaba. Kendi akvaryumumda da mayalı sistem kullanıyorum. Aynı sizinki gibi 24 saat açık. Günlük 6 saat aydınlatma ile şimdiye kadar (6 ay) herhangi bir sorun, canlı kaybı vs. yaşamadım. Belli bir süreden sonra difüzör kapağı yosunlanmaya başlıyor, ona da hiç dokunmuyorum. Sistemi yenilerken temizliyorum sadece. Diğer camlarda ve kaya üzerinde oluşan yosunlar içinse fazla endişelenmiyorum. Sae ve neriteler bir nebze hakkından geliyor. Kalanı da beni pek rahatsız etmiyor.
Nano Show Akvaryumu Görüş Ve Önerileriniz.
Merhaba.
1. Tabanda lav kırığı kullanın, üzerini hagenle örtün. Hagenin altına misket gübre koyarsanız faydalı olur.
2. Zeminde mayalı CO2 ile monte carlo oluyor; şayet benim zeminde de monte carlo var ve mayalı sistem kullanıyorum. Ancak aydınlatma bu konuda önemli. Yetersiz aydınlatma koşullarında moss çeşitlerini kullanın.
3. Ucuzluk aydınlatma kullanacaksanız monte carlodan vazgeçin (Profesyonel bir armatür kullanacaksanız sizin kararınız). Ucuzluk aydınlatma ürünleri ile moss çeşitlerini kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.
4. Moss tree hakkında geniş bir bilgim yok. Ama kullanacağınız ağaç ya da kök türü tropik olmalı. Yani suya maruz kalmış ve salınım oranı düşük; örneğin mangrow.
5. Doğadaki taşları belli bir işlemden geçirerek dekor olarak kullanabilirsiniz. Dizayn ve temanıza göre gnays da kullanabilirsiniz. Tercih sizin.
6. Isıtıcı konusunda da tercih sizin. Akvaryum ölçülerinize göre isterseniz kaliteli bir markanın 50 wattlık bir ürünü isterseniz de çin malı 100 wattlık bir ısıtıcı da işinizi görür diye düşünüyorum.
Yeni Bitkili Kurulumu
Merhaba. Kendi tecrübelerime dayanarak size birkaç fikir sunmak isterim. Eğerki fazla bütçeniz yoksa ve düşük bütçeyle göze hoş görünen bir akvaryum hayal ediyorsanız bu çok da zor değil.

Standart bir aydınlatma ve ısıtıcı kullanarak ve CO2 olmadan zeminde, kaya ve kütük gibi cisimlerin üzerinde moss çeşitlerini kullanabilirsiniz. Yani mossları kullanarak mükemmel bir moss akvaryumu dizayn edebilirsiniz.

Mossların ışık, CO2 ve besin gereksinimleri diğer gelişmiş bitki organizmalarına göre daha düşük düzeylerdedir. Birkaç kütük arasına ya da daha uygun yerlere de anubias çeşitlerinden uyguladığınızda muaazzam görüntüler elde edebilirsiniz.

Kısacası yalnızca moss ve anubias çeşitlerinden birini veya birkaçını kullanarak düşük destekli bir akvaryum kurabilirsiniz.

Bu da benim bitkili akvaryumum:

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/160360/061220171842071.jpg[/IMG]
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
Huzurlu dünyam [:)]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/160360/041220170048551.jpg[/IMG]
Işık Sisteminde Power Led'e Geçtim.
Merhaba Erbil Bey. Aydınlatma sisteminizi değiştirdikten sonra 'cuba'larınızın son durumunu görebilir miyim? Yaklaşık 1 ay geçmiş, umuyorum ki gelişim gözle görülür haldedir.
Akvaryum Site Tavsiyesi
Merhaba. Ben gittigidiyor üzerinden "atak-varyum" ve "724market" isimli satıcılardan şimdiye kadar yaptığım alışverişlerde herhangi bir problem yaşamadım. Ayrıca ikamet etmekte olduğum Denizli ilinde canlı alışverişlerimi de "Turgut Akvaryum"dan yapıyorum ve son derece memnunum. Turgut Abi aynı zamanda kendi imalathanesinde istediğiniz ebatlarda extra-clear camdan akvaryum da yapıyor. Diğer yandan power led armatür konusunda ise forum üyelerinden @darkaura rumuzlu Mustafa Bey oldukça samimi ve yardımseverdir. Bilgilerinize sunarım.
Mayalı Sistem Hakkında Sorular
Merhaba. Kendi akvaryumumda ista 3 in 1 difüzörü yaklaşık 3 aydır mayalı sistemde kullanıyorum. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Sizin de söylediğiniz gibi mayalıda gazı kontrol edemiyoruz, devamlı bir akış var. Benimki de gece gündüz 24 saat açık ve şu ana kadar canlı kaybı vs. yaşamadım. Ben 1,5 L kola şişesi ile aşağı yukarı 15 gün idare ediyorum. Hatta 20 günü geçtiği zaman da oluyor ancak son hafta gaz çıkışı çok azalıyor. Bu arada akvaryumum 60x40x40 ölçülerinde.
Mayalı Sistem Co2 Difüzör Mantarlaşma Sorunu
Merhaba. Bir su bardağına ya da daha büyük bir kaba 1/4 oranında çamaşır suyu ve geri kalan kısmını da su ile doldurup difüzörü içine atın. Kabın içinde bir yaklaşık bir gün bekledikten sonra güzelce durulayıp kullanabilirsiniz.

Yosun, alg, mantar vb. oluşumu her daim olacaktır. Aynı şekilde benim akvaryumumda kullandığım difüzör de 2 hafta sonra yosun tutmaya başlıyor. Belli aralıklarla temizlemekten başka çare yok. Ben ayda bir kez temizliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.